Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VIII tema

Aciu, Daddygirl 4u.gif kadangi mums pablogejo, tai tikrai gulsimes ir issitirsime..paskui parasysiu kaip sekesi...taip gaila maziuke kankinti, bet reik ieskoti kas gi sitaip mus alergizuoja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lince1 @ 2008 12 10, 10:01)
Sako paveldima AD, bet pas mus seimoje niekas jokiu rimtu alergiju neturi, tik vienas mazulis. TAi kur cia tas paveldimumas? Visi gydytojai stebisi, kad toks stiprus AD ir tevai nealergiski.

buna isimciu, zinoma. bet didzioji dauguma, kaip raso, ir kaip pastebejau skaitydama musu tema, paveldejo.. unsure.gif
dazniausiai kas nors is tevu turi astma, sienlige ar kitas alergijas...
kartais suauge to net nezino, musu veinas draugas pats suzinojo, kad turi sienlige, tik kai jo vaikui nustate AD doh.gif - iki tol jis galvojo, kad turi sloga smile.gif
Atsakyti
Laiskriste1 dave gera minti del kompotuko, pabandysiu ir as savo pupai issivirti, turiu uzsaldzius melyniu ir spanguoliu, tik vat del spanguoliu abejoju, gal kuri zinote ar jos priskiriamos prie alergizuojanciu ar ne?? g.gif
Atsakyti
smile.gif

QUOTE(Linuke. @ 2008 12 10, 09:27)
gal galėtumėt pasidalinti patirtim, kas su tais  žirniukais, valandčiais kepenis,  nutiko?  4u.gif

Vieną vakarą užėjo nežmoniški skausmai, keliais šliaužiojau, verkiau, nei sėdėti, nei stovėt, nei gulėt, kepenys išsipūtė. Visą naktį sėdom lovoje, bijojau pakrutėti, nes kiekvienas krustelėjimas buvo kaip peiliu. Pilnai viskas tik per savaitę praėjo.

QUOTE(Lince1 @ 2008 12 10, 11:01)
Sako paveldima AD, bet pas mus seimoje niekas jokiu rimtu alergiju neturi, tik vienas mazulis. TAi kur cia tas paveldimumas? Visi gydytojai stebisi, kad toks stiprus AD ir tevai nealergiski.

Alergijų ir nebūtina turėti. Užtenka bet kokių odos problemų kad kažkas turi, nebūtinai tėvai. Arba sausą odą.

QUOTE(Olgina @ 2008 12 10, 12:55)
Pas mus is niekur toks stiprus pablogejimas, zandukai tiesiog dega raudoniu :verysad:kojytes visos raudonos, rankytes net patinusios, visa draskosi, kaprizinga, normaliai miegoti negali...ir nieko naujo nedaviau, nesuprantu kas galejo issaukti ta pablogejima schmoll.gif norisi man ta AD gun_bandana.gif

Pabandykit Evijos tepalą. Tik reikia kaitalioti pvz su TS, nes Evijos tepalas neduoda pakankamo drėkinimo. Pvz Eviją tepti nakčiai, o dieną TS. Jei šlapiuoja, tai pirma nuplauti lakišiaus nuoviru tas vietas, leisti nudžiūti, tada patepti Fuxinu, tada po kokių 5-10min dar Evija. Perspėju - gali kam nors Evija ir netikti, vaikai skirtingi. Pabandymui patepkite nedidelį plotelį ir žiūrėkit kaip oda reaguos.

QUOTE(Linuke. @ 2008 12 10, 13:52)
rimtai?
pas mus irgi tas pats...
tiesiog pablogėjo taip, kad gaila vaiko..

Mums irgi būna blogėja iš nieko. Todėl ir sako, kad AD nėra alergija, pagerėjimai ir pablogėjimai būna tiesiog savaiminiai. Mums Grušauskas iš karto sakė, kad taip bus, kad rudenį pablogės ir pan.

QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 12 10, 15:23)
Tiesa mes dar naktį vis išjungiam šildymą,nes mums šiluma,tai pats didžiausias priešas,šitą jau žinau kaip 2kart2 biggrin.gif
Va vakar nusivežiau trumpam į PC nenurengiau striukės sušilo,žandai užraudo tik,o grįžęs namo apsidraskė krūtinę.O kalta tik aš pati ot žiopla doh.gif  doh.gif  doh.gif

Čia jau tiesa, karštis dermatukams peilis verysad.gif

QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 12 10, 15:39)
Duočiau vandenį,bet negeria verysad.gif tai geriam obuolių kompota su mėlynėm,nes vien tik virto obuolių kompoto ir negeria doh.gif  doh.gif  doh.gif kiek suprantu jam ir spalva dar turi būt biggrin.gif tai homeopatė ir alergologė patarė įdėt miško uogų (mėlynių,bruknių,spanguolių)kartais verdu obuolius su bruknėm.Kompotą verdu kiekvieną rytą.

Aš duodu tik vandenuką. Beje, taip patarė ir vienas jogos mokytojas. Sakė, kad vanduo tokiam vaikui yra geriausia. Tai kol kas tik jį ir geriam. Nors šiaip tai mano vaikas laaabai mažai geria, nei 0,5l mes neišgeriam per dieną, nei pro kur schmoll.gif

QUOTE(Linuke. @ 2008 12 10, 16:31)
ot šaunuolis  thumbup.gif

ačiū 4u.gif
maniškis pankolio negeria... bandysiu kitokias, tik norėčiau cukraus išvengt - alergologai vienu balsu šaukia, kad cukrus sustiprina alergines reakcijas...

Stengiamės ir mes cukraus vengti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amica: 10 gruodžio 2008 - 18:55
QUOTE(Olgina @ 2008 12 10, 18:29)
Laiskriste1 dave gera minti del kompotuko, pabandysiu ir as savo pupai issivirti, turiu uzsaldzius melyniu ir spanguoliu, tik vat del spanguoliu abejoju, gal kuri zinote ar jos priskiriamos prie alergizuojanciu ar ne?? g.gif

Ne, spanguolės priskiriamos prie tinkančių alergiškiekms žmonėms. Mums tinka thumbup.gif Bet su AD menki juokai, viską vis vien pačiom reikia bandyti ir tik tada bus aišku, ar Jums tinka doh.gif
Atsakyti
taigi grįžom iš spec.vaistažolių vaistinės
vaistininkė, tiesa, ne ką galėjo mums patarti, todėl aš jos per daug nekamantinėjau... tačiau bent jau sužinojau, kad saldymedžio šaknis turi rimtas kontraindikacijas, todėl nesiruošiu su vaiku eksperimentuoti

nu bet alergologė irgi faina - pati neišmano, kas ta saldymedžio šaknis, ale siūlo nuvažiuot ir išsiaiškint ir pabandyt...

ai nesinervinsiu cool.gif

QUOTE(Amica @ 2008 12 10, 19:50)
Mums irgi būna blogėja iš nieko. Todėl ir sako, kad AD nėra alergija, pagerėjimai ir pablogėjimai būna tiesiog savaiminiai. Mums Grušauskas iš karto sakė, kad taip bus, kad rudenį pablogės ir pan.

tik pas mus pagerėjimų nebūna... vis pas mus ne kaip pas normalius atopikus biggrin.gif (juokas pro ašaras)
keli, tiesa, buvo - geriant ketotifeną doh.gif
Aš duodu tik vandenuką. Beje, taip patarė ir vienas jogos mokytojas. Sakė, kad vanduo tokiam vaikui yra geriausia. Tai kol kas tik jį ir geriam. Nors šiaip tai mano vaikas laaabai mažai geria, nei 0,5l mes neišgeriam per dieną, nei pro kur  schmoll.gif

mes irgi tik vandenį...
vat negeriantis ir maniškis, todėl stengiuosi daržovienę paverst beveik sriuba, košes irgi kuo skystesnes (na, bet kad šaukštuku galėtu paimt) smile.gif

Atsakyti
4u.gif
Olgina 4u.gif sveikatytės mažylei

gintariux.82 4u.gif smagu, kad jum geriau thumbup.gif

QUOTE(dautan @ 2008 12 10, 20:07)
Ne, spanguolės priskiriamos prie tinkančių alergiškiekms žmonėms. Mums tinka thumbup.gif Bet su AD menki juokai, viską vis vien pačiom reikia bandyti ir tik tada bus aišku, ar Jums tinka doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif būtent - tinkamas produktas, mum irgi tinka. Bet - reik žiūrėt kaip kam - kaip dautan ir parašė drinks_cheers.gif
Daddygirl 4u.gif - žirneliai gan didelis alergenas (ankštiniai doh.gif ) - mum labai jis alergizuoja, o va rauginti kopūstai, agurkai, marinuoti agurkai - mum puikiai tiko jau nuo metukų rolleyes.gif .. be proto jai patiko paragaut ko tokio skonio,o duot nebijojau, nes skaičiau straipsnį apie tai,jog tokia forma (rauginti), šie produktai labai stipriai pakeičia savo chem sudėtį ir tampa daugumai tinkami ax.gif .

Papildyta:
QUOTE(Linuke. @ 2008 12 10, 20:23)
taigi grįžom iš spec.vaistažolių vaistinės
vaistininkė, tiesa, ne ką galėjo mums patarti, todėl aš jos per daug nekamantinėjau... tačiau bent jau sužinojau, kad saldymedžio šaknis turi rimtas kontraindikacijas, todėl nesiruošiu su vaiku eksperimentuoti

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif sutinku su vaistininke - man iškart labai keistai nuskambėjo tas jūs alergologės patarimas schmoll.gif

tik pas mus pagerėjimų nebūna... vis  pas mus ne kaip pas normalius atopikus  biggrin.gif  (juokas pro ašaras)
keli, tiesa, buvo - geriant ketotifeną doh.gif

4u.gif 4u.gif laikykitės.

Švaraus kūnelio ir mano vyresnėlė nuo penkto mėnesio neturėjus.., na, bet žinom, kad būna ir daug blogiau, tai kažkaip viskas "ok" , kol nešlapiuoja,nors dabar maniškės visas kunas bėrimuose,bet sausai - tai mum jau pasiekimas, tokį kūną išlaikyt. Na, gyvenam tiesiog kiekviena diena - nėr taip, kad - "oi,neprisimenu kas čia buvo vakar" ar pan. - labai daug diktuoja liga, ji "valdo"visą šeimą.

vat negeriantis ir maniškis, todėl stengiuosi daržovienę paverst beveik sriuba, košes irgi kuo skystesnes (na, bet kad šaukštuku galėtu paimt) smile.gif

doh.gif maniškė... netgi jokių pertrintų sriubų nepripažįsta - turi būt tik skystas sultinys doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Turiu klausimą visoms - ar nors vienai padėjo homeopatija, ir jei padėjo, būkit geros - pasidalinkit patirtim, kaip jus/jūsų vaikus tyrė, kokius žirnelius gėrėt, per kiek laiko pradėjo gerėti ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
labuka visoms,

QUOTE(Daddygirl @ 2008 12 08, 20:18)
as vel ne i tema  smile.gif bet noriu pasirodyti savo dovaneles  ax.gif

user posted image
su ozkos pienu. pakvepinau 5 eteriniu 'kalediniu' misiniu.

user posted image
su baltuoju moliu. kvepia eglute (4 spygliuociu eteriniu misinys).

Otaip, as apie situos kalbejau.

dar galvoju lupu balzama pagamint, jei bus laiko.

bigsmile.gif faini kokie thumbup.gif noriu su baltuoju moliu blush2.gif Daddygirl, brukstelk kokia butu jo kaina ir ar dar yra galimybe i ta bendra siuntinuka ax.gif Ir balzamo noriu blush2.gif nes lupos mano tai oi oi problema dziusta nerealiai doh.gif

QUOTE(Olgina @ 2008 12 09, 16:19)
Sveikutes, siandien buvome pas Astrauskaite, itikino mane, kad reikia pabandyti dar karta visus tyrimus pakartoti, gal atrasime kam alergiskas vaikas...tai nuo pirmadienio gulsimes i stacionara, bandysime laime dar karta..

Olgina
as manau blogiau nebus jei atsigulsit,gal netycia naudingos info isgirsi ir kazka naujo surasi maziukei, nors apie Astrauskaite turiu labai prasta nuomone, betgi pati galva ant peciu turi, neleisi vaiko tept ten belekuo ir daryt neaiskius tyrimu. Sekmes 4u.gif

QUOTE(Lince1 @ 2008 12 09, 20:31)
Man Astrauskaite nepatiko savo gydymo stiliumi.
O tuos tyrimus mes darem maisto paletei ir misriai. as susidariu nuomone, kad maziukams niekm nerodo, o kai daro keliu metu vaikuciams, tada viskam rodo.

drinks_cheers.gif esu tos pacios nuomones

QUOTE(Olgina @ 2008 12 10, 16:20)
Kiek esu girdejusi, tai Cutivate tepalas, Elocon, Advantan yra gana stiprus hormonai. Silpnesni yra Cutivate kremas, Hidrokortizonas, na bent jau taip man sake alergologe.

pats silpniausias Hidrokortizonas

is kur laiko gaut papildomo, nebespeju nieko ir niekur doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2008 12 10, 23:14)
nors apie Astrauskaite turiu labai prasta nuomone,

man Astrauskaitė irgi nepatiko
o kokia alergologė jums tiko?
Atsakyti
Kiek laiko kaliaropę virti? essen.gif

QUOTE(Lince1 @ 2008 12 10, 12:01)
Visi gydytojai stebisi, kad toks stiprus AD ir tevai nealergiski.

Paveldėt gali ir iš giminių, jei kas turi ką su alergijom. Aš kai pradėjau aiškintis, tai pasirodo ir tas, ir anas... unsure.gif

QUOTE(Olgina @ 2008 12 10, 13:55)
Pas mus is niekur toks stiprus pablogejimas, zandukai tiesiog dega raudoniu

Laikykitės 4u.gif

QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 12 10, 14:13)
man ir kartais norisi tą AD  gun_bandana.gif 

drinks_cheers.gif

QUOTE(Linuke. @ 2008 12 10, 14:52)
tiesiog pablogėjo taip

Laikykitės 4u.gif

QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 12 10, 16:12)
Dėl Zyrteco,tai mums alergologė L.Vaidelienė sakė,kad jį reik pagerti 3savaites mažiausiai,kad suprastum,ar jis tinka ir jei nuima niežėjimą tada dar kokius 3 mėnesius pagerti.

Kai gėrėm prenai, buvo kažkiek geriau, bet dėl niežėjimo... Man rods nenuimdavo...

QUOTE(Linuke. @ 2008 12 10, 17:05)
gal kas patartumėt, kokias galima būtų arbatas mažyliui duot?

Mes geriam silpną juodą kartais. Alergologė sakė galima kmynų pabandyti -ką manot- gal kas bandėt?

Stengiamės ir mes cukraus vengti.

Ką vietoj cukraus? Fruktozę?

QUOTE(Otaip @ 2008 12 10, 20:43)
Švaraus kūnelio ir mano vyresnėlė nuo penkto mėnesio neturėjus..
. Na, gyvenam tiesiog kiekviena diena - nėr taip, kad  - "oi,neprisimenu kas čia buvo vakar" ar pan.  - labai daug diktuoja liga, ji "valdo"visą šeimą.

Laikykitės 4u.gif
drinks_cheers.gif Taip pat ir su mityba - ir mano, ir MB pasikeitė...

QUOTE(Linuke. @ 2008 12 10, 23:09)
Turiu klausimą visoms - ar nors vienai padėjo homeopatija, ir jei padėjo, būkit geros - pasidalinkit patirtim, kaip jus/jūsų vaikus tyrė, kokius žirnelius gėrėt, per kiek laiko pradėjo gerėti ir t.t.  4u.gif

Kai tik pradėjom gerti žirniukus - susitvarkė veidukas, po to sąstingis. Kažkur prieš mėnesį vėl pakeitėm kitus žirniukus, neblogėja, lyg ir į teigiamą pusę eina... Bet ką aš žinau, gal čia išauginėjam, gal maistas, dar 100 faktorių veikia...

Vaikučiams pablogėjimai, tai net nenoriu rašyti... Mums tai pagerėjimas. Po tų tyrelių baigimo, TS pradėjimo...
Dadygirl, kada žadi išsiųsti siuntinuką - dar dėl Ts galvoju - lauksiu į AŽ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa23: 10 gruodžio 2008 - 22:42
QUOTE(rasa23 @ 2008 12 10, 23:41)
[Vaikučiams pablogėjimai, tai net nenoriu rašyti... Mums tai pagerėjimas. Po tų tyrelių baigimo, TS pradėjimo...
Dadygirl, kada žadi išsiųsti siuntinuką - dar dėl Ts galvoju - lauksiu į AŽ

tokius pasigyrimus būtina rašyt thumbup.gif - man tai baisiai džiugu, kad nors kam gerėja...
vadinasi vilties ir musm yra mirksiukas.gif

o kas tas TS? rolleyes.gif
Atsakyti