Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VIII tema

QUOTE(gintariux.82 @ 2008 12 09, 23:05)
mes šiandien Elidelio nusipirkom ir nakčiai patepiau, tai žiūrėsim, kaip bus g.gif patepiau vieną vietą, kad matyčiau reakciją ax.gif parašysiu ir jums, kaip ten kas smile.gif o kas dėl ligoninių, tai aš gulčiausi, bet čia tik mano kukli nuomonė 4u.gif

Duok dieve kad tiktu as ir patepiau pirma karta nakciai,tai doh.gif doh.gif doh.gif puse nakties prasidraske isteriskai ir ismeciau.O po to alergologe sako,kad be reikalo ismetet tipo normalu,kad paraudo ir niezejo,nes Elidelis kartais turi toki pasaline poveiki ir taip buna 3 dienas g.gif sako reikejo vel pabandyti po keliu dienu,nes jis maziausiai kenkia odai. Bet ai kiek zmoniu tiek ir nuomoniu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Linuke. @ 2008 12 09, 23:13)
dalijamės įspūdžiais ir per dienas/ naktis bandom įveikti bendrą priešą -atopinį drematitą  biggrin.gif

Jo kaip as noreciau ji kartais gun_bandana.gif gun_bandana.gif bash.gif bash.gif
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2008 12 09, 21:45)
smile.gif

Sveikutės...

Mes šiandien pas alergologę buvome. Šiaip jau neišgirdau nieko naujo, ko nežinočiau pati. Padarė tyrimus ant odos. Rezultatas - vaikas nealergiškas absoliučiai niekam  lotuliukas.gif . Apie maisto ribojimą, dietą sakė taip - duoti valgyti viską, kol kas privengiant tik kiaušinio ir džiovintų vaisių. Jei jau pamatysi, kad tikrai nuo kažko beria, tai to produkto neduoti. Kadangi dermatitas yra paveldima liga ir tai nėra alergija, tai ir spec. dietos tipo nereikia (tą patį girdėjau iš Grušausko). Dėl vaistų. Jei nėra didelio pablogėjimo, tai tik drėkinti odą emolientais. Jei gerokai pablogėja, atsiranda šlapiavimas, tada jau gali reikti ir antibiotikais tepti (kad neįsimestų infekcija), ir hormonais (bet tepti jais tik 1-2d, kad nuimti patį didžiausią blogumą, o paskui tepti Elideliu tiek, kiek reikia). Dėl maudymo. Maudyti tik 2-3k savaitėje, geriau po dušu ir ilgai nelaikyti vandeny, su rankšluosčiu sausinti švelniai, netrinti ir kuo greičiau ištepti drėkinamuoju kremu. Dėl niežėjimo. Jei vaikas kasosi, tai geriau pagirdyti vaistų, kad nuimtų niežėjimą, nei leisti vaikui išdraskyti išbertas vietas ir taip dar pabloginti situaciją. Tuos vaistus nuo niežėjimo nebūtina gerti nuolat. Jei matot, kad labai kasosi, tai duoti, kol apstos kasytis. Mums liepė pasirodyti po 1,5mėn. Tiesa, klausiau, ar gali būti, kad dermatitas lenda dėl to, kad blogai veikia pvz kasa, kepenys ir pan. Sakė, kad tikrai ne  g.gif

Visos alergologes kaip susitare ta Elideli siulo,o is geriamu kartais ne Zyrteca siule g.gif
O kaip jums dabar sekasi,ar gereja kiek situacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 09 gruodžio 2008 - 23:24
smile.gif

QUOTE(sopfi @ 2008 12 09, 22:07)
o kokius galima duot vaistus?kaip jie vadinasi?

QUOTE(rasa23 @ 2008 12 09, 22:48)
Kokie tai vaistai?
Laikykitės  4u.gif

QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 12 09, 23:20)
Visos alergologes kaip susitare ta Elideli siulo,o is geriamu kartais ne Zyrteca siule g.gif

Sakė nesvarbu kokie bus vaistai, svarbu, kad būtų nuimantys niežėjimą ir tinkantys vaikui pagal jo amžių. Tinka Zyrtec, tinka Atarax (nu čia gal pas mus tik tokie yra, LT nežinau, nes pvz hormonų Cutivate, gerai žinomų LT, jie čia išvis nežino, nėra čia tokių). Pasak alergologės, jei vaikas nuolat kasosi ir draskydamas išplečia bėrimų plotus, padaro atviras žaizdas, tai kokia prasmė tepti tuos plotus hormonais ar kitais vaistais, jei nespėjus jiems užgyti vaikas vėl tuos plotus išdraskys. Todėl ir siūlo duoti niežėjimą slopinančius vaistus.

QUOTE(Linuke. @ 2008 12 09, 22:47)
aš alergologės apie antinkščių veiklą pasiklausiau (čhomeopatė, beje, tą patį pasakė)
tai pasakė, kad visiems atopikams jie prasčiau veikia ir dažnai padeda antinkščių veiklą skatinančios žolelės...
nž, ar įsidrąsinsiu jų duoti, bet bandysiu ryt važiuot į spec. vaistažolėmis prekiaujančią vaistinę - gal patars ką

O kas čia per žolelės ir kaip jos veikia? Aš tai labai bijau su visokiom žolėm, kad paskui blogiau nepadaryti. Turėjau labai skaudžios patirties su kepenis valančiais homeopatiniais žirniukais. Niekam tokio skausmo nelinkėčiau, kokį patyriau.
Atsakyti
QUOTE(Linuke. @ 2008 12 09, 22:47)
aš alergologės apie antinkščių veiklą pasiklausiau (čhomeopatė, beje, tą patį pasakė)
tai pasakė, kad visiems atopikams jie prasčiau veikia ir dažnai padeda antinkščių veiklą skatinančios žolelės...
nž, ar įsidrąsinsiu jų duoti, bet bandysiu ryt važiuot į spec. vaistažolėmis prekiaujančią vaistinę - gal patars ką

mus irgi domina zoleles, gal reiktu pabandyt.. nes homeopate irgi apie iantinksciu nebranduma kalbejo mums ax.gif jei ka suzinosit, labai lauksim ziniu blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2008 12 10, 03:06)
O kas čia per žolelės ir kaip jos veikia? Aš tai labai bijau su visokiom žolėm, kad paskui blogiau nepadaryti. Turėjau labai skaudžios patirties su kepenis valančiais homeopatiniais žirniukais. Niekam tokio skausmo nelinkėčiau, kokį patyriau.

aš šiandien bandysiu aiškintis
alergologė minėjo saldymedžio šaknį, ir kad iš jos reiktų daryt arbatėlę
tiek, kiek homeopatė sakė, kiek alergologė minėjo- tai tos žolelės tiesiog skatina hormonų išsiskyrimą...
nesvietiškai bijau kištis į pusantrų metukų mažiaus hormoninę veiklą, todėl ir lakstau po visą sveitą- renku info smile.gif

gal galėtumėt pasidalinti patirtim, kas su tais žirniukais, valandčiais kepenis, nutiko? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Linuke. @ 2008 12 10, 00:00)
na, mums atskira palata eido pasijaust kaip šou "akvariumas"  lotuliukas.gif
visur visur langai - iš savo atskiros "prObangios" palatos mačiau gal dar 5 palatas, taip pat, kas koridoriuje vaikšto..
jei gulėjot, tai žinot- pati pirma palata  biggrin.gif
užtat vienutė lotuliukas.gif

ai, bet kai man rūpėjo tik vaikis, tai iškenčiau...

mes irgi pirmoj gulejom lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gintariux.82 @ 2008 12 10, 00:05)
mes šiandien Elidelio nusipirkom ir nakčiai patepiau, tai žiūrėsim, kaip bus g.gif patepiau vieną vietą, kad matyčiau reakciją ax.gif parašysiu ir jums, kaip ten kas smile.gif o kas dėl ligoninių, tai aš gulčiausi, bet čia tik mano kukli nuomonė 4u.gif

o jus gulejot ligoninnej?

Sako paveldima AD, bet pas mus seimoje niekas jokiu rimtu alergiju neturi, tik vienas mazulis. TAi kur cia tas paveldimumas? Visi gydytojai stebisi, kad toks stiprus AD ir tevai nealergiski.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 10 gruodžio 2008 - 11:03
Pas mus is niekur toks stiprus pablogejimas, zandukai tiesiog dega raudoniu :verysad:kojytes visos raudonos, rankytes net patinusios, visa draskosi, kaprizinga, normaliai miegoti negali...ir nieko naujo nedaviau, nesuprantu kas galejo issaukti ta pablogejima schmoll.gif norisi man ta AD gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2008 12 10, 12:55)
Pas mus is niekur toks stiprus pablogejimas, zandukai tiesiog dega raudoniu :verysad:kojytes visos raudonos, rankytes net patinusios, visa draskosi, kaprizinga, normaliai miegoti negali...ir nieko naujo nedaviau, nesuprantu kas galejo issaukti ta pablogejima schmoll.gif norisi man ta AD gun_bandana.gif

console.gif man ir kartais norisi tą AD gun_bandana.gif bash.gif
Tai va kartais net atrodo,kad pablogėja tiesiog nuo oro verysad.gif ir žinok tu čia žmogau kas netiko g.gif
Laikykitės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2008 12 10, 13:55)

rimtai?
pas mus irgi tas pats...
tiesiog pablogėjo taip, kad gaila vaiko..
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2008 12 10, 02:06)
smile.gif
Sakė nesvarbu kokie bus vaistai, svarbu, kad būtų nuimantys niežėjimą ir tinkantys vaikui pagal jo amžių. Tinka Zyrtec, tinka Atarax (nu čia gal pas mus tik tokie yra, LT nežinau, nes pvz hormonų Cutivate, gerai žinomų LT, jie čia išvis nežino, nėra čia tokių). Pasak alergologės, jei vaikas nuolat kasosi ir draskydamas išplečia bėrimų plotus, padaro atviras žaizdas, tai kokia prasmė tepti tuos plotus hormonais ar kitais vaistais, jei nespėjus jiems užgyti vaikas vėl tuos plotus išdraskys. Todėl ir siūlo duoti niežėjimą slopinančius vaistus.

Dėl Zyrteco,tai mums alergologė L.Vaidelienė sakė,kad jį reik pagerti 3savaites mažiausiai,kad suprastum,ar jis tinka ir jei nuima niežėjimą tada dar kokius 3 mėnesius pagerti. O iš hormoninių.tai sakė Cutivate,Elocon,Advantan kuo skiriasi nežinau.Turiu draugę vaistininkę,tai reiks paskambint net paklaust.
Ir dar siūlė pabandyti Bepanten kremą manau tokį žinot visos tongue.gif ,sakė ir kai kam labai tinka nuima raudonumą ir niežėjimą.Aš dar šito nebandžiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 12 10, 16:12)
Dėl Zyrteco,tai mums alergologė L.Vaidelienė sakė,kad jį reik pagerti 3savaites mažiausiai,kad suprastum,ar jis tinka ir jei nuima niežėjimą tada dar kokius 3 mėnesius pagerti. O iš hormoninių.tai sakė Cutivate,Elocon,Advantan kuo skiriasi nežinau.Turiu draugę vaistininkę,tai reiks paskambint net paklaust.
Ir dar siūlė pabandyti Bepanten kremą manau tokį žinot visos tongue.gif ,sakė ir kai kam labai tinka nuima raudonumą ir niežėjimą.Aš dar šito nebandžiau smile.gif

Kiek esu girdejusi, tai Cutivate tepalas, Elocon, Advantan yra gana stiprus hormonai. Silpnesni yra Cutivate kremas, Hidrokortizonas, na bent jau taip man sake alergologe.
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2008 12 09, 11:47)
Tik dar naktim vargstam, niezejimas lyg ir apmazo truputi, jau nebe taip kasosi, bet vistiek vartosi nesustodamas, nezinau kiek kartu per nakti lovoje apsisuka. Homeopate israse nakciai Camomila (kazkaip panasiai), bet nieko negelbeja. Kas dar galetu buti?

Mano ir neramiai miega,o dar dabar ir nauja poza atsirado ant pilvo ir sulenktom kojom smile.gif ir verkia per miegus ko tai.Įkišu buteliuką ir vėl ramu.bet va nuo to naktinio gėrimo iš buteliuko susigadino dantys viršutiniai,atsirado ruda juosta verysad.gif
O dėl to blaškymosi aš manau,kad jau čia toks vaikas,vieni miega ramiai kiti blaškosi ir ką tu čia padarysi.Tiesa mes dar naktį vis išjungiam šildymą,nes mums šiluma,tai pats didžiausias priešas,šitą jau žinau kaip 2kart2 biggrin.gif
Va vakar nusivežiau trumpam į PC nenurengiau striukės sušilo,žandai užraudo tik,o grįžęs namo apsidraskė krūtinę.O kalta tik aš pati ot žiopla doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuke. @ 2008 12 10, 14:52)
rimtai?
pas mus irgi tas pats...
tiesiog pablogėjo taip, kad gaila vaiko..

niu vat ir zinok ko tam AD reikia, ko cia dabar paumejo...laikykites 4u.gif
Atsakyti