Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VIII tema

4u.gif
QUOTE(Daddygirl @ 2008 11 13, 14:34)
-Aciu, pas mus beveik be naujienu. Neblogeja - ir tai jau gerai. Kartais net atrodo, kad sioks toks pagerejimas yra: lyg maziau spuogiuku, buna, kad jie nubala..
bet zymaus pagerejimo kolkas nera. Sunku, kai taip visas maistas pasikeicia - gali itart bet ka 

-Atgal bilieta turim, pasirodo 
, tik gruodzio 7d. Bet jau nebezinau, ar tiek cia isbusim.. 
Namie tiek veiklos, vos speju lakstyt, o cia tinginiaujam..
Gerai, kad sioki toki uzsiemima susiradau - i sporto kluba nueinu.. namie tokios prabangos neturiu 
O ir MB jau sako, kad nebegali, kaip musu pasiilgo 

-ziurint kokioj saly, pvz uk medikamentus vaikams visus israso nemokamai  smile.gif
bet tik vaistus. nu dar ir emolientus - kremus.

a-s ne vienu 100 proc nepasitikiu: todel klausiu iskart keliu 
, dar pasiskaitau visur, kur tik ka nors randu, o paskui pati nusprendziu 

- doh.gif joo, kita aplinka. Ką dėl skiepu nusprendei (per mytą,jaučiu blush2.gif , praklausiau)?. Aš dabar dėl to ketvirto mėnesio skiepo svarstau rolleyes.gif

- bigsmile.gif oo, kaip ilgai pabūt planuojat ar -vot biggrin.gif ? Aš tai be B, jaučiu,tiek ilgai neišbūčiau blush2.gif .. na, bet tėvai ir draugai gal ir sulaikytų biggrin.gif . NA, čia laisvesnės rankos - ane biggrin.gif , tai i pavažinėt laiko turit - jei būsit Vilniuj - duok žinią-kavos pagert dar kart sustikt būt faina 4u.gif

- lafa...

- jo, dabar ir aš jau nieko nebeperku iškart drinks_cheers.gif

QUOTE(Kulverstuke @ 2008 11 13, 14:52)
- .............

- Gal gali ir man papasakot, kaip ta padaryt, kokiomis dalimis maisyt, ar kaip? Nes kai vaikuti ismaudau berimukai suaktyveja, gal vonioj kokia zaraza 

- console.gif

- na, nuo vonios irgi gali būt,bet labiau čia panašu į prausimo priemones rolleyes.gif , jei tai nebus papraščiausias suaktyvėjimas dėl karštesnio vandens. AD pažeistą odytę geriau plaut vėsesniu vandeniu ax.gif

QUOTE(Lusiukas @ 2008 11 13, 19:43)

Anoje temoje kazkuri mamyte klause del Exipial kremo su migdolu aliejumi ir cinku. Mums jis visai nepadejo. To cinko ten labai mazai ir kremas labiau drekina nei dziovina.

mum irgi nė kiek nepadėjo tas kremas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 13, 13:18)
mes irgi jį geriam ,kai nepamirštam vaikai taip pat,bet jie didesni.

...nu, tiesa, raso, kad kedru aliejus mazina apetita, todel rekomenduojamas jei nori numesti svorio.. bet, kaip suprantu, praktikoj to niekas nepastebejo? g.gif ar mes cia neturim tokiu, kurie ji vartotu reguliariai?

siaip ar taip, jei tik nedideli kieki ir per MP... mano galva neturetu pakenkti. vaikuciams su AD juk labai reikalingi mineralai, vitaminai, omegos.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulverstuke @ 2008 11 13, 12:52)
Sveikutes,

Niekada sioj temelej nesilankiau  blush2.gif Bet mano vaikuti irgi paberia, tik jam neniezti. Na veiduko niekada neberia, tik vietomis, tokiais rausvais ir siurksciais plemukais, kojytes, rankytes, alkunes, uzpakaliuka. Ar gali AD neniezteti? Na cia mus gydytoja nustate, kad tai AD ir israse tepti kremuku "Laticort 1 %" na kiek suprantu jis turbut hormninis, todel padeda.
Ir dar pavasary gulejom 2 ligoninej Kaune infekciniam skyriui, nes noro virusa turejom  verysad.gif tai ten begulint atsirado ant kulniuko tokia raudona demele, tepiau tuo paciu "Laticort" nepadejo, pradejo pleiskanoti ta vietele, paskui liepa isvaziavom i pajury, ir buvau jau beveik viskas isnyke, bet tik gryzom namo ir vel  verysad.gif Nuvedziau pas gydytojus, tyre, grybelio nerado, ir pasake vel, kad cia AD tik labai isbujojes, ir israse tepti "Fucicort", bet tas tik apgyde, visiskai neisgyde  :verysad:Ar gali nuo maisto berti tik viena vieta?  g.gif  Dabar pradejau kelis kartus dienoje tepti riebiu "IWOSTIN" firmos kremu, skirtu hipoalerginej odai, ir prasti tos pacios firmos muiliuku, kuriame nera muilo, ir nieka atrodo vikas geriau lygtais  unsure.gif Bet sakiau turbut jei visiskai nepraeis, vesiu i privacia odos klinika, gal ten kaip uz pinigus daugiau ka pasakys, idemiau paziure, nes nebezinau jau ka daryt.
Gal gali ir man papasakot, kaip ta padaryt, kokiomis dalimis maisyt, ar kaip? Nes kai vaikuti ismaudau berimukai suaktyveja, gal vonioj kokia zaraza  g.gif  verysad.gif

sveika prisijungus 4u.gif

siaip jau, pagal apibrezima, AD yra ne AD smile.gif jei neniezti.
AD/egzema apibudinamas kaip sausi nieztintys odos plotai, per paumejima paraustantys. taciau tokie AD pozymiai butu naturaliu atveju, t.y. jei odai nieko nedarytum. o mes juk visi daug drekinam, naudojam kitas niezuli ir sudirgima mazinancias priemones.. g.gif
dar man atrodo kartais neniezti visai maziems vaikams g.gif , bent jau toks musu atvejis - mano dukrytei irgi neniezejo iki kokiu 9 men.

del maudyniu pritariu Otaip. deja, visiems berimai isryskeja maudymosi metu ir po jo. mums irgi taip buvo, kai berdavo kuneli.
kazkiek tai susvelnina vesesnis vanduo. o gal ir prausimosi priemones ne visai tinka..
Atsakyti
sweikos maitinames tai atsargiai tik bulwe ir kopustai ir kosytes kartais hipooalergines gauna smile.gif nes cukinijos dawiau tai ne tik isbere o ir widuriuot pradejo , o wa sita norejau paklaust ryt uzsiregistruojam pas alergologe ,bet emilis dbr neisbertas gal keli taskuciai ant zandu taij ji ka gero mum pasakys ar tik taijp apibendrinamai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lejute @ 2008 11 14, 12:22)
sweikos maitinames tai atsargiai tik bulwe ir kopustai ir  kosytes kartais hipooalergines gauna smile.gif nes cukinijos dawiau tai ne tik isbere o ir widuriuot pradejo , o wa sita norejau paklaust ryt uzsiregistruojam pas alergologe ,bet emilis dbr neisbertas gal keli taskuciai ant zandu taij ji ka gero mum pasakys ar tik taijp apibendrinamai g.gif

Ai, kad ir isbertas nelabai ka paskys schmoll.gif
Mums ant krutinytes buvo demele - sake:,, nepatinka ji mums, gal cia grybelis. Tai gal jus patepkit priesgrybeliniu - jei isnyks, reiskia grybelis. Mna buvo sokas, sakiau, kad jokiu teplioniu be tyrimu. Tai tada padare mokama tytima - tipo vasara buvo, laboratorija nemokamai nedare. blink.gif
Patarciau tau susirasyti visus tave dominancius klausimus, nes ten bunant daug dalyku pasimirsta, nes gydytja tai kalba, kalba, o kai iseini, supranti, kad nieko konkretaus nepasake. doh.gif Ir vel i formuma lendi pasiguosti cool.gif
Papildyta:

Jeigu vakui paumejimas stiprus - tikrai galit reikalauti,kad pediatre duotu siuntima i ligonine. Tenais bent tyrimus issamius padaro. Ir pvz. po ligonines as savo leliu pradejau daug stooooriau kremais tept, nes tikrai daugiau i oda tada speja prisigert kol jis viska nusitrina rolleyes.gif Bet, zinoma, per daznai irgi neprivazinesi po tas ligonines.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piranij@: 14 lapkričio 2008 - 11:50
QUOTE(Otaip @ 2008 11 14, 08:15)

-  Ką dėl skiepu nusprendei (per mytą,jaučiu  blush2.gif , praklausiau)?. Aš dabar dėl to ketvirto mėnesio skiepo svarstau  rolleyes.gif

- bigsmile.gif  oo, kaip ilgai pabūt planuojat ar -vot  biggrin.gif ? Aš tai be B, jaučiu,tiek ilgai neišbūčiau  blush2.gif .. na, bet tėvai ir draugai gal ir sulaikytų  biggrin.gif . NA, čia laisvesnės rankos - ane  biggrin.gif , tai i pavažinėt laiko turit - jei būsit Vilniuj - duok žinią-kavos pagert dar kart sustikt būt faina  4u.gif

- na, nuo vonios irgi gali būt,bet labiau čia panašu į prausimo priemones  rolleyes.gif

- ne, nesiskiepijom. jau turbut dvejus skiepus esam praleide g.gif sunkus labai sprendimas, zinoma.. unsure.gif jau ruosiausi pries vaziuojant i lt eiti, bet pasiskaiciau cia, kad kitiems pablogejo po skiepo, prisiminiau koks Gretutes kunelis buvo po antrojo skiepo, ir nesiryzau.. unsure.gif
o ka jusu homeopate sako? as dabar galvoju, kai nuspresim skiepytis, gal bandyt pagerti homeopatinius vaistukus pries skiepa? juk yra specialus.. g.gif labai jau bijau as tu skiepu, kai mums tokios pasekmes ..

- as be vyro irgi negaledavau kol Gretutes nebuvo biggrin.gif o dabar turiu ja i kompanija thumbup.gif musu tetei vienam liudniau, man atrodo smile.gif as tai turiu ir Gretute, ir tevus, ir draugus.. po pavasarinio musu vizito i lt jis sake JOKIU BUDU daugiau musu ilgam neisleis lotuliukas.gif
didelis dekui uz pasiulyma, labai noreciau thumbup.gif gaila, kad mes iki vilniaus niekaip neissiruosiam.. bet jei kada pavyktu, butinai turesiu omeny bigsmile.gif

-kaip muilas? nesausina, nedirgina odeles? ar dar anksti spresti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 14 lapkričio 2008 - 12:33
QUOTE(Kulverstuke @ 2008 11 13, 14:52)
Sveikutes,

Niekada sioj temelej nesilankiau  blush2.gif Bet mano vaikuti irgi paberia, tik jam neniezti. Na veiduko niekada neberia, tik vietomis, tokiais rausvais ir siurksciais plemukais, kojytes, rankytes, alkunes, uzpakaliuka. Ar gali AD neniezteti? Na cia mus gydytoja nustate, kad tai AD ir israse tepti kremuku "Laticort 1 %" na kiek suprantu jis turbut hormninis, todel padeda.
Ir dar pavasary gulejom 2 ligoninej Kaune infekciniam skyriui, nes noro virusa turejom  verysad.gif tai ten begulint atsirado ant kulniuko tokia raudona demele, tepiau tuo paciu "Laticort" nepadejo, pradejo pleiskanoti ta vietele, paskui liepa isvaziavom i pajury, ir buvau jau beveik viskas isnyke, bet tik gryzom namo ir vel  verysad.gif Nuvedziau pas gydytojus, tyre, grybelio nerado, ir pasake vel, kad cia AD tik labai isbujojes, ir israse tepti "Fucicort", bet tas tik apgyde, visiskai neisgyde  :verysad:Ar gali nuo maisto berti tik viena vieta?  g.gif  Dabar pradejau kelis kartus dienoje tepti riebiu "IWOSTIN" firmos kremu, skirtu hipoalerginej odai, ir prasti tos pacios firmos muiliuku, kuriame nera muilo, ir nieka atrodo vikas geriau lygtais  unsure.gif Bet sakiau turbut jei visiskai nepraeis, vesiu i privacia odos klinika, gal ten kaip uz pinigus daugiau ka pasakys, idemiau paziure, nes nebezinau jau ka daryt.
Gal gali ir man papasakot, kaip ta padaryt, kokiomis dalimis maisyt, ar kaip? Nes kai vaikuti ismaudau berimukai suaktyveja, gal vonioj kokia zaraza  g.gif  verysad.gif

kad as tu proporciju labai neskaiciavau. mazdaug vienodai uzpilu acto ir sodos (tada taip paputoja, paburbuliuoja viskas) uztepu ir trumpam palieku. o paskui jeigu kuri vieta dar sunkiau sveiciasi tai dar truputuka ant kempinytes acto uzsipilu ir pasveiciu. tiesa kvapas nekoks...bet nusisveicia ir blizga tikrai neblogiau negu koks Feiri
Atsakyti
QUOTE(Lejute @ 2008 11 14, 12:22)
sweikos maitinames tai atsargiai tik bulwe ir kopustai ir  kosytes kartais hipooalergines gauna nes cukinijos dawiau tai ne tik isbere o ir widuriuot pradejo , o wa sita norejau paklaust ryt uzsiregistruojam pas alergologe ,bet emilis dbr neisbertas gal keli taskuciai ant zandu taij ji ka gero mum pasakys ar tik taijp apibendrinamai

ax.gif mes į Antakalnio klinikas irgi patekom "švariausios" būklės , bet gi matos, kad vaikas "kitoks" - net be kraujo tyrimų mum jau pasakė ax.gif ; visvien vizitas, manau bus jum naudingas mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2008 11 14, 13:32)
- ne, nesiskiepijom. jau turbut dvejus skiepus esam praleide sunkus labai sprendimas, zinoma..  jau ruosiausi pries vaziuojant i lt eiti, bet pasiskaiciau cia, kad kitiems pablogejo po skiepo, prisiminiau koks Gretutes kunelis buvo po antrojo skiepo, ir nesiryzau..
o ka jusu homeopate sako? as dabar galvoju, kai nuspresim skiepytis, gal bandyt pagerti homeopatinius vaistukus pries skiepa? juk yra specialus..  g.gif labai jau bijau as tu skiepu, kai mums tokios pasekmes ..

- as be vyro irgi negaledavau kol Gretutes nebuvo o dabar turiu ja i kompanija  musu tetei vienam liudniau, man atrodo  as tai turiu ir Gretute, ir tevus, ir draugus.. po pavasarinio musu vizito i lt jis sake JOKIU BUDU daugiau musu ilgam neisleis 
didelis dekui uz pasiulyma, labai noreciau  gaila, kad mes iki vilniaus niekaip neissiruosiam.. bet jei kada pavyktu, butinai turesiu omeny 

-kaip muilas? nesausina, nedirgina odeles? ar dar anksti spresti?

Mūs homeopatė sako perspėt kada eisim ir 2 sav. iki ir tiek pat po skiepo pagert ko tai mažei reiks rolleyes.gif

4u.gif jei tik būsit kokiais nors keliais Vilniuj - būtnai duok žinot 4u.gif - mielai laukiamos pas mus mirksiukas.gif 4u.gif

muilai. Maže kartą muilinau,dičkę - du kart jau - drinks_cheers.gif tinka tikrai, nes nebuvo jokios neigiamos reakcijos, patinka man thumbup.gif , bet sau nenaudojam - taupom vaikam cool.gif , sau naudojam kitur pirktus paprastesnius , kaip irgi eko ( rolleyes.gif )muilus . Tik gaila, kad labai jau stipriai muiluojasi... biggrin.gif bet čia mum gal ir dėl to, kad neklausiau patarimo dar padžiovinti, iškart nenaudoti blush2.gif . Tiesa, labai gerai putoja tas tamsusis bigsmile.gif - thumbup.gif
Atsakyti

mamo mazule tai naktim vel kasosi kad nebezinau kaip padet. is vakar dar pamiega iki kokios 2val. o paskui tai prabudinejam kasytis kas koki 20 min o paskui vel kol uzmiegam. nu zodziu taip pusiau be miego ir gyvenam....

o as tai galvoju gal mums kaune pasiorganizuot dar koki pasisedejima prie kavos kol dar Daddygirl Lietuvoj?
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2008 11 14, 14:41)
muilai. Maže kartą muilinau,dičkę - du kart jau -  drinks_cheers.gif  tinka tikrai, nes nebuvo jokios neigiamos reakcijos, patinka man  thumbup.gif , bet sau nenaudojam - taupom vaikam  cool.gif , sau naudojam kitur pirktus paprastesnius , kaip irgi eko ( rolleyes.gif )muilus . Tik gaila, kad labai jau stipriai muiluojasi...  biggrin.gif  bet čia mum gal ir dėl to, kad neklausiau patarimo dar padžiovinti, iškart nenaudoti  blush2.gif . Tiesa, labai gerai putoja tas tamsusis  bigsmile.gifthumbup.gif

Aš tai džiovinu ir džiovinsiu iki gruodžio ,laikausi Daddygirl instrukciju biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(keste @ 2008 11 14, 14:45)
mamo mazule tai naktim vel kasosi kad nebezinau kaip padet. is vakar dar pamiega iki kokios 2val. o paskui tai prabudinejam kasytis kas koki 20 min o paskui vel kol uzmiegam. nu zodziu taip pusiau be miego ir gyvenam...

console.gif bet iki krauju ar šlapakiavimo nenusidraskot?
Papildyta:
Lusiuk o kaip jūsų reikalai,ar kiek geriau?Ar padėjo kiek tas apsilankymas pas Vaivarienę,ar jokio pagerėjimo?
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 11 14, 16:30)
Lusiuk o kaip jūsų reikalai,ar kiek geriau?Ar padėjo kiek tas apsilankymas pas Vaivarienę,ar jokio pagerėjimo?

Aciu, geriau. 4u.gif
Veidukas tai jau visai svarutis, kakliukas tik po smakriuku, ten kur buvo labiausiai nubertas, dar raudonas. Rankyciu linkiai irgi po truputi svieseja. Nu vienu zodziu, bijau dziaugtis, bet kol kas gyvenam neblogai, geriam lasiukus ir laikomes toliau dietu. Bet jau toks nevalgus vaikas pasidare, neskanios jam tos koses.
O naktys tai vistiek ''judejime''. Nezinau, kaip jam padeti, kasosi maziau, bet ramiai vistiek nemiega.
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2008 11 14, 15:50)
Aciu, geriau.  4u.gif
Veidukas tai jau visai svarutis, kakliukas tik po smakriuku, ten kur buvo labiausiai nubertas, dar raudonas. Rankyciu linkiai irgi po truputi svieseja. Nu vienu zodziu, bijau dziaugtis, bet kol kas gyvenam neblogai, geriam lasiukus ir laikomes toliau dietu. Bet jau toks nevalgus vaikas pasidare, neskanios jam tos koses.
O naktys tai vistiek ''judejime''. Nezinau, kaip jam padeti, kasosi maziau, bet ramiai vistiek nemiega.

Na tai smagu,kad jau geriau 4u.gif
Manau dar reik kaip nors šitą žiemą prakentėt, o pavasarį ir vasarą jau turi būt visai gerai,o gal net ir visam laikui pamirštas reikalas.
Ką padarysi,kad tos košės neskanios,bet jau tikrai daug geriau nei tos sintetinės visos iš vaikų skyriaus ir tik negerkit jokų sulčių pvz Hipp ar dar kokių viską daryk pati mirksiukas.gif ir pamatysi tikrai bus daug geriau 4u.gif
Atsakyti