Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VIII tema

QUOTE(vilnele @ 2008 12 09, 20:39)
O kaip motyvavo MP nutraukima? Ka, misinys geriau, anot jos blink.gif  wub.gif  wub.gif

Ji su savo Neocate prikibus buvo, gal jai kokie procentai byra smile.gif Ir paskui Kuzminskiene taip pat liepe nutraukti, jos abi vieno kirpimo. Tik hormonai ir nutraukt maitinima.
O kai nutraukus maitinima ir gerant bei tepant hormonus dar blogejo, tai Kuzminkiene sako, kam jus cia pinigus metot, cia brangu, net nebezinojo ka daryt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 09 gruodžio 2008 - 20:34
smile.gif

Sveikutės...

Mes šiandien pas alergologę buvome. Šiaip jau neišgirdau nieko naujo, ko nežinočiau pati. Padarė tyrimus ant odos. Rezultatas - vaikas nealergiškas absoliučiai niekam lotuliukas.gif . Apie maisto ribojimą, dietą sakė taip - duoti valgyti viską, kol kas privengiant tik kiaušinio ir džiovintų vaisių. Jei jau pamatysi, kad tikrai nuo kažko beria, tai to produkto neduoti. Kadangi dermatitas yra paveldima liga ir tai nėra alergija, tai ir spec. dietos tipo nereikia (tą patį girdėjau iš Grušausko). Dėl vaistų. Jei nėra didelio pablogėjimo, tai tik drėkinti odą emolientais. Jei gerokai pablogėja, atsiranda šlapiavimas, tada jau gali reikti ir antibiotikais tepti (kad neįsimestų infekcija), ir hormonais (bet tepti jais tik 1-2d, kad nuimti patį didžiausią blogumą, o paskui tepti Elideliu tiek, kiek reikia). Dėl maudymo. Maudyti tik 2-3k savaitėje, geriau po dušu ir ilgai nelaikyti vandeny, su rankšluosčiu sausinti švelniai, netrinti ir kuo greičiau ištepti drėkinamuoju kremu. Dėl niežėjimo. Jei vaikas kasosi, tai geriau pagirdyti vaistų, kad nuimtų niežėjimą, nei leisti vaikui išdraskyti išbertas vietas ir taip dar pabloginti situaciją. Tuos vaistus nuo niežėjimo nebūtina gerti nuolat. Jei matot, kad labai kasosi, tai duoti, kol apstos kasytis. Mums liepė pasirodyti po 1,5mėn. Tiesa, klausiau, ar gali būti, kad dermatitas lenda dėl to, kad blogai veikia pvz kasa, kepenys ir pan. Sakė, kad tikrai ne g.gif

QUOTE(Olgina @ 2008 12 09, 19:16)
mums dabar kaip visada, nei pablogejimo, nei pagerejimo, tokia busena per viduriuka...Kai ejau i priemima buvau nusistaciusi pries stacionara, galvojau tik lopo tyrimus padarysiu ir viskas...bet ji man ir atskira palata pazadejo ir sake, jei nepritapsime padarys tyrimus ir iskart isleis, vienu zodziu, man pasirode, kad ji suinteresuota, kad mes ten atsigultume g.gif pasikalbejau su draugem ir vat jusu nuomone perskaiciau ir vel pradejau abejoti ar verta ten gultis ir vaika traumuoti unsure.gif

Aš manau neverta vaiko kankinti schmoll.gif . Bet galutinis sprendimas tavo rankose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2008 12 09, 20:45)
smile.gif

Dėl niežėjimo. Jei vaikas kasosi, tai geriau pagirdyti vaistų, kad nuimtų niežėjimą, nei leisti vaikui išdraskyti išbertas vietas ir taip dar pabloginti situaciją. Tuos vaistus nuo niežėjimo nebūtina gerti nuolat. Jei matot, kad labai kasosi, tai duoti, kol apstos kasytis

o kokius galima duot vaistus?kaip jie vadinasi?
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2008 12 09, 22:45)
Tiesa, klausiau, ar gali būti, kad dermatitas lenda dėl to, kad blogai veikia pvz kasa, kepenys ir pan. Sakė, kad tikrai ne  g.gif

aš alergologės apie antinkščių veiklą pasiklausiau (čhomeopatė, beje, tą patį pasakė)
tai pasakė, kad visiems atopikams jie prasčiau veikia ir dažnai padeda antinkščių veiklą skatinančios žolelės...
nž, ar įsidrąsinsiu jų duoti, bet bandysiu ryt važiuot į spec. vaistažolėmis prekiaujančią vaistinę - gal patars ką
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2008 12 09, 17:02)
Valgom su Dvaro 40 proc. grietine, namine obuoliene, abrikosiene, šaldytomis mėlynėmis, avietėmis, jogurtu.
Sėkmės Jums 4u.gif

aciuks.gif Ir jums smile.gif
Kiek daug visko valgote... thumbup.gif

QUOTE(x-ena @ 2008 12 09, 17:46)
Sveikos, mums darmatologė sakė, kad varškės galima duoti neribojant g.gif . O pas alergologą dar laukiam eilėje ir norim paklaust, gal žinot ką nors apie mišinukus, ar galima duoti?

Neparašėte kokia jūsų situacija, tad sunku ką atsakyti. Jeigu vaikas alergiškas pieno produktams, tai varškės nereikėtų duoti. O dėl mišinuko... Gal kuri kita mamytė patars...

QUOTE(Lusiukas @ 2008 12 09, 18:48)
O kaliarope tai dedu i visas koses, i sriuba.

aciuks.gif O kiek laiko ją reik virti?

QUOTE(Lince1 @ 2008 12 09, 20:31)
Mes irgi atskiroje palatoje gulejom, bet ten aplinka toj ligoninej, tai baisu. Ir dar as ant jos pykstu, kad ji kategoriskai liepe nutraukt maitinima

Eina sau... Yra už ką pykti... 4u.gif
Mes gulėjom du sykius ligoninėje - man visai ten patiko, vaikučiui - irgi. Uždara palata išvis super. Kai blogai, tai manau verta gultis tyrimams - padaro jų daug - gal ką ir parodytų, nukreiptų... Mum lopo tyrimai padėjo maistą pareguliuot kažkiek...

QUOTE(Amica @ 2008 12 09, 22:45)
Tuos vaistus nuo niežėjimo nebūtina gerti nuolat. Jei matot, kad labai kasosi, tai duoti, kol apstos kasytis.]

Kokie tai vaistai?
Laikykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2008 12 09, 23:48)
Uždara palata išvis super.

na, mums atskira palata eido pasijaust kaip šou "akvariumas" lotuliukas.gif
visur visur langai - iš savo atskiros "prObangios" palatos mačiau gal dar 5 palatas, taip pat, kas koridoriuje vaikšto..
jei gulėjot, tai žinot- pati pirma palata biggrin.gif
užtat vienutė lotuliukas.gif

ai, bet kai man rūpėjo tik vaikis, tai iškenčiau...
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2008 12 09, 17:48)
Ai, dar pasisakysiu, jau sugalvojau Kuciu recepta.
Virta bulve, virta kaliarope, zirneliai, raugintas agurkas, kepintas svogunas, aliejus, druska. Viska pjaustyti kaip baltai misrainei. Na cia gal ne vaikam, bet mamoms kurios laikosi hipoalergines dietos turetu buti  thumbup.gif

Puikus receptas thumbup.gif Tik gal atsargiau su žirneliais - mums jie vis dar netinka doh.gif
Atsakyti
mes šiandien Elidelio nusipirkom ir nakčiai patepiau, tai žiūrėsim, kaip bus g.gif patepiau vieną vietą, kad matyčiau reakciją ax.gif parašysiu ir jums, kaip ten kas smile.gif o kas dėl ligoninių, tai aš gulčiausi, bet čia tik mano kukli nuomonė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2008 12 09, 22:48)
aciuks.gif Ir jums  smile.gif
Kiek daug visko valgote...  thumbup.gif

Taip, atsirinkom, kas tinka thumbup.gif Turim savo ir abejų senelių sodą/daržą - daug gėrybių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuke. @ 2008 12 10, 00:00)
na, mums atskira palata eido pasijaust kaip šou "akvariumas"  lotuliukas.gif
visur visur langai - iš savo atskiros "prObangios" palatos mačiau gal dar 5 palatas, taip pat, kas koridoriuje vaikšto..

Aš juk rašiau uždara, o ne atskira. Yra uždarų palatų, be jokių langų...
Atsakyti
Na,tai ko nemiegat gossip.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2008 12 10, 00:09)
Aš juk rašiau uždara, o ne atskira. Yra uždarų palatų, be jokių langų...

žinau, kad yra... gi gulėjau tam alergologiniam smile.gif
tik perspėju tuos, kuriems pažadės atskirą palatą - vienutę

Papildyta:
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 12 10, 00:10)
Na,tai ko nemiegat gossip.gif  lotuliukas.gif

dalijamės įspūdžiais ir per dienas/ naktis bandom įveikti bendrą priešą -atopinį drematitą biggrin.gif
Atsakyti