Įkraunama...
Įkraunama...

PMS

As esu vartojusi "Agnucaston" kokius tris menesius. Nepasakyciau, kad kazkoks ypatingas vaistas. Gal jo poveikio nepajutau, nes mano PMS pozymiai gana silpni, o vaista vartojau profilaktiskai ciklui sureguliuoti.
Tiesa, kai nustojau vartoti, tai pirma menesi tokie PMS pasireiske, kad net vemiau ir is skausmo norejau zemen sulysti. ;D
Dabar viskas vel OK.
Man pats geriausias vaistas buvo - hormonine kontracepcija, nejauciau net menkiausiu PMS simptomu. Bet nestumo stadijoje ar planuojant pastoti - tai netinka. ???
Atsakyti
"Įvairių moterų PMS negalavimai šiek tiek skiriasi. Iš viso jų literatūroje minima apie 150, o čia pateikiame labiausiai būdingus. Jeigu bent keli iš jų tau "IKI SKAUSMO PAŽĮSTAMI" tikrąja to žodžio prasme, - tau PMS nesvetimas.
·  Prasta savijauta, besikeičianti nuotaika;
·  Vidinė įtampa, depresija, baimė, įniršio priepuoliai;
·  Dirglumas, nervingumas, sunkiau sutelkiamas dėmesys;
·  Skysčių susitvenkimas organizme, svorio padidėjimas daugiau nei 2 kg (normaliai - suaugusių moterų svoris prieš menstrucijas gali padidėti 1-2 kg), pabrinkusios bei skausmingos krūtys, kojų, plaštakų, po miego - ir veido pabrinkimas;
·  Sutrikęs šlapinimasis, vidurių pūtimas, užkietėjimas;
·  Apetito pakitimai (alkio priepuoliai ar apetito stoka, kartais - ypatingas saldumynų, sūrumo, kartumynų noras);
·  Stiprūs spazminiai galvos skausmai (migrena);
·  Sutrikęs miegas (nemiga arba mieguistumas), košmarai sapnuose;
·  Kartais - padidėjusi kūno temperatūra, alerginiai reiškiniai (sloga, odos bėrimai), paūmėjusios lėtinės ligos (net ir normaliai prieš mėnesines labiau peršalama, prasideda sloga)

GERIEJI PAGALBININKAI,
arba kas padeda išvengti PMS

Dienos režimas ir tinkama mityba (dar nežiovauk), o tai yra:
·  Valgyti pakankamai baltymų (pieno produktai), skaidulinių medžiagų (ląstelienos), sudėtingųjų angliavandenių -krakmolo (tai turbūt reiškia, kad reikia gerti daug kisieliaus);
·  Vengti riebaus maisto, kofeino (taip jau ir išvengsi), alkoholio, druskos, cukraus (tai skatina skysčių tvenkimąsi);
·  Patartina papildomai vartoti:
Kalcio (1g per parą)
Magnio (360mg)
Vitamino B6 (50mg)
Vitaminus A, E, C
·  Galima gerti:
Tikrojo skaistminio (reguliuoja estrogenų ir progesterono pusiausvyrą)
Kalpokės (ramina, malšina galvos skausmus, mažina įtampą)
Paprastosios kiaulpienės (mažina skysčių tvenkimąsi ir krūtų tempimą)..
Atsakyti
Na nežinau ar čia tik man ir mano kaimynei ar ir daugiau kam, bet nugaros-strėnų skausmus palengvina alkoholis... Išgeri stikliuką-du ko nors stipresnio ar alaus butelį ir nuima skausmą....  :smile.gif Čia mano kaimynė taip gydosi smile.gif , pradžioj juokiausi, kol nepabandžiau pati....
Atsakyti
na si menesi pirma karta taip apsidziaugiau nejausdama jokiu PMS simptomu.Dvi savaites pries ligas pradejau gerti homeopatinius lasiukus Mastadynon.Ir ka gi,parasyta,kad sureguliuoja cikla ir jauciamas poveikis po 6 savaiciu.Bet jau po dvieju savaiciu tiksliai susirgau,kaip turejau (nors visad ligos veluodavo bent savaite) ir nejauciau pries tai jokiu PMS.Taigi likau suzaveta tais lasiukais,nors geriu dar tik 3 savaites. O dar parasyta,kad padeda pastot,jei nepakanka geltonkuniu,tai laukiu ir to poveikio,gal ju deka ir pastosiu. ohmy.gif tongue.gif
Atsakyti
Skaičiau, kad prieš PMS moters organizmui reikalingas kuo riebesnis maistas  ;)
Atsakyti
Turiu problemą, jau 2 savaitės iki menstruacijų pasidarau itin dirgli, dažniausiai labai skauda krūtis, stuburą, svyruoja nuotaikos, svaigsta galva, atrodytų, prieš 2 savaites-tai dar per anksti, bet taip jau yra :'(

Cia as paskaitinejau senas temas, nes ir man toks klausimas kilo. Siaip PMS man fiziniu skausmu nesukelia, bet jau nuotaikos svyravimas nenusakomas, depresija giliausia, viskas beprasmiska buna, viskas blogai ir jokios vilties prosvaistes nesimato. Ir viskas baigiasi sulig pirma menesiniu diena. Tai man buna ziauriai sunku tas kelias dienas (dekui Dievui ne dvi savaites) istverti, jau nekalbant kaip vyrui reikia atlaikyti mano nuotaikas.
Man siek tiek emocinius simptomus svelnina citrinzoles ir ylang-ylang misinys (naudoju aromaterapine lempa). Siaip sako dar reiktu ir lavandos primaisyti, bet man lavanda nepatinka. Pries paskutines menesienas ryte vyras anksti i darba isejo, likau viena su vaiku namuose - o depresija nepakeliama. Po valandos skambinu jam, blogai sakau. O jis man sako: "pakvepuok citrinzole, pavalgyk ir pasiklok lova. Jei viska padarius nepades, tai dar paskambink." Pradejau as nuo citrinzoles. Ir juokas tas, kad isties geriau pasidare. ;D Vyrai visada racionalai net ir prie moterisku depresiju prieina  ;D
Atsakyti
KELETĄ DIENŲ PRIEŠ SIRGIMĄ TAI MAN STOGAS VAŽIUOJA, ESU APSUNKUSI, SAU NEPATINKU, KAŽKOKIA NEZGRABNA  :smile.gif, IRGI KAŽKAS PANAŠAUS Į DEPRESIJĄ, BET AŠ JOS TAIP NEVADINU,KAD NEĮSIKALBĖT, NEPERDĖT, PAPRASTAI TAI TETRUNKA KELETĄ DIENŲ, NAMIŠKIAI ĮSPĖTI  tongue.gif, MAN NORISI LĮST Į PATALUS IR TŪNOT  :smile.gif...
APETITO NĖRA, PUČIA PILVĄ...
TOM DIENOM MANE SLAUGO, PALEPINA  :smile.gif wink.gif IR PATI NESIPLĖŠAU, VISKĄ ATIDEDU, KIEK ĮMANOMA.
DRAUGĖ SAKĖ, KAD VARTOJANT KONTRACEPTINES TABLETES TOKIŲ POŽYMIŲ NEBELIEKA, KAIP MANOT  wink.gif?
Atsakyti
DRAUGĖ SAKĖ, KAD VARTOJANT KONTRACEPTINES TABLETES TOKIŲ POŽYMIŲ NEBELIEKA, KAIP MANOT  ;)?

As tai girdejau, kad naudojant kontraceptines tokia nuotaika buna visa cikla. Nu gal ne tokia astri, bet nebuna ir didesnio jegu antpludzio.  :-[
Atsakyti

As tai girdejau, kad naudojant kontraceptines tokia nuotaika buna visa cikla. Nu gal ne tokia astri, bet nebuna ir didesnio jegu antpludzio.  :-[

Nu va girdejot, o zinoti ir nezinot. Jei tinkamai parinktos tabletes, tai isgelbeja moteri nuo daugelio problemu.
Mane pacia kamavo baisus pilvo apacios bei galvos skausmo o prie krutines apskritai ne tik prisiliesti negalejau bet iki stoteles begti negaledavau  ;D Kai pradejau gerti kontraceptikus, man tinkamus, isnyko visi skausmai, o menesines - ne menesines yra tokios nepastebimos, kad net nereikia normaliu iklotu, o uztenka paprastu alldaysu  ;D
papildau: nuotaiku svyravimai irgi dingo, nebera ryskaus PMS isteriju kaip budavo. Vienzo, hormonai ten kakza sureguliuoja smile.gif man patinka, kaip jie reguliuoja  ;D
Atsakyti
Nu va girdejot, o zinoti ir nezinot. Jei tinkamai parinktos tabletes, tai isgelbeja moteri nuo daugelio problemu.

Dekui uz paaiskinumus, musyt, bet man toks nuotaiku reguliavimas kito saskaita nepriimtinas. Teks matyt, citrinzolemis vaduotis  ;)
Atsakyti
ar galit kas nors patarti, kaip sumažinti labai gausų kraujavimą mėnesinių metu, ar yra ne vaistų, o kokių nors arbatžolių tam reikalui, susirgau taip gausiai,  kaip niekad  :o
Atsakyti
ar galit kas nors patarti, kaip sumažinti labai gausų kraujavimą mėnesinių metu, ar yra ne vaistų, o kokių nors arbatžolių tam reikalui, susirgau taip gausiai,  kaip niekad  ohmy.gif

Trikertes zvagines arbata  arba karciarugtis rugtis.

Atsakyti