Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(olo @ 2008 11 13, 09:02)
peppi, nu man kažkas su poza ne taip. Kažkaip tų kojų per daug o pilvuko per mažai.
Gerai, kad fotografuoji, gerai kad bandai, šaunuolė.

Labas gedai !

Kaip pradžiai labai vykusi foto. Gerai atrodytų didelio formato.
Parasyk kokiu fotiku fotkini, kokius stiklus naudoji

Labas, ačiū 4u.gif
Kas dėl įrangos tai net nedrąsu sakyti blush2.gif
Pentax K100D, kitinis, D-FA 18-55mm ax.gif + blykstė SIGMA
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2008 11 13, 09:47)
mielas šeimos albumui kadras.
jei būtum pradedantis, tai pasakyčiau, kad gražu, tvarkinga etc, bet dabar sakau - banalu  ax.gif

O kas būtų nebanalu? Jeigu valtelė plauktų ežeriuku ?
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 11 13, 10:33)

gedai, sveikas prisijungęs.
peržiūrėjau galeriją - ir iškart kritika iš mano pusės biggrin.gif man j/b foto pilkokos atrodo smile.gif
gamtos vaizdelio nelabai ir pakomentuosiu, nes jis kaip ir bitė sakė - tvarkingas, bet nuobodus. lauksim su įvairiom foto smile.gif

Koks patarimas būtų tas j/b foto padaryti ne tokias pilkas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gedas @ 2008 11 13, 10:26)
Koks patarimas būtų tas j/b foto padaryti ne tokias pilkas?  ax.gif

elemenatrus: su PS patampyti "curves" ir pakelti kontrastą smile.gif
kokui būdu verti foto į jb?
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 11 13, 00:00)
Taigi ir sigma 17-70mm dar turiu. O be to 24 mm bus daug placiau ant naujojo body(5D perku).

ou jė...pavydžiu biggrin.gif

nėštukės apšvietimas nuo lango, švietė saulė, pridengiau užuolaidomis, tik tiek smile.gif

QUOTE(gedas @ 2008 11 13, 01:51)
Labas. Įkeliu dabar vieną smile.gif Pradžiai.
user posted image

žinai, man visai įdomiai rėmelis žiūrisi, ypač linija, kuri vietomis susilieja, vietomis iškyla
sveikas atvykęs smile.gif

Ačiū visiems už komentarus

Sansara, Sayonara drinks_cheers.gif
būtent biggrin.gif ne saldu... atsisėdo moteris kaip jai buvo patogu, juk fotografavau ŽMOGŲ o ne eilinę nėštukę iš gatvės smile.gif ne kiekvienas sugeba prieš objektyvą išlikti savimi...
man tai tiesiog miela į ją žiūrėti ax.gif ji man kažkaip labai gimininga, gal dėl to smile.gif

bet ačiū ir už kritiką, nors kol kas tai nematau to, ką jūs įžvelgiat doh.gif na, kad žvilgsnis krypsta tai juk natūralu...norėjau parodyti o ne paslėpti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gedas @ 2008 11 13, 10:26)

O kas būtų nebanalu? Jeigu valtelė plauktų ežeriuku ?

būtų dar banaliau tongue.gif
noriu pasakyt, kad tokių peizažų pilni forumai. o kuo daugiau nuotraukų žiūri, tuo sunkiau yra nustebint rolleyes.gif tingiu kartotis, nes ta tema jau šnekėjom n kartų.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 13, 11:47)
elemenatrus: su PS patampyti "curves" ir pakelti kontrastą smile.gif
kokui būdu verti foto į jb?

su "curves" ok, aisq smile.gif Na man tuo metu regis buvo pilkumas tinkamas blush2.gif
Į jb verčiu per "desature" kartais per hue/saturation jeigu PS arba Lightroom'e tiesiog į Grayscale.
g.gif

O jumi kokį vertimo į foto j/b būdą renkatės ?
Atsakyti
labryt 4u.gif

turbūt pirmas toks atvejis temoj, kai ND laimėtojas turi pasisveikint pats save.. bet aš nepasikuklinsiu, kaip sakant smile.gif .. ir turbūt tai galutinai parodė, kad ND mūsų temoj išsikvėpė.. prabalsavo vos ..3 žmonės.. vadinasi jų ir nereik smile.gif

gedas welcome , ksakant ..mokytis , mokytis ir dar kartą mokytis smile.gif

Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 11 13, 11:57)
būtų dar banaliau  tongue.gif 
noriu pasakyt, kad tokių peizažų pilni forumai. o kuo daugiau nuotraukų žiūri, tuo sunkiau yra nustebint  rolleyes.gif tingiu kartotis, nes ta tema jau šnekėjom n kartų.

lotuliukas.gif supratau
na tikrai nemanau jog su valtele dar banaliau būtų.
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 11 13, 12:51)
labryt  4u.gif

turbūt pirmas toks atvejis temoj, kai ND laimėtojas turi pasisveikint pats save.. bet aš nepasikuklinsiu, kaip sakant  smile.gif .. ir turbūt tai galutinai parodė, kad ND mūsų temoj išsikvėpė.. prabalsavo vos ..3 žmonės.. vadinasi jų ir nereik  smile.gif

gedas welcome , ksakant ..mokytis , mokytis ir dar kartą mokytis  smile.gif

Ačiū bigsmile.gif
škes...mokomės...mokomės thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gedas @ 2008 11 13, 11:40)
su "curves" ok, aisq smile.gif Na man tuo metu regis buvo pilkumas tinkamas  blush2.gif
Į jb verčiu per "desature" kartais per hue/saturation jeigu PS arba Lightroom'e tiesiog į Grayscale.
O jumi kokį vertimo į foto j/b būdą renkatės ?

Image-> Adjustments -> Gradient Map. Gaunasi iškart kontrastingesnis variantas. Jeigu dar per pilka, yra Image-> Adjustments -> Brightness/Contrast
be abejo, kontrastingumas yra skonio reikalas, bet būna foto yra per pilkos bet kuriam skoniui..smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 11 13, 11:51)
labryt  4u.gif

turbūt pirmas toks atvejis temoj, kai ND laimėtojas turi pasisveikint pats save.. bet aš nepasikuklinsiu, kaip sakant  smile.gif .. ir turbūt tai galutinai parodė, kad ND mūsų temoj išsikvėpė.. prabalsavo vos ..3 žmonės.. vadinasi jų ir nereik  smile.gif

dožilis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif žodžiu, sveikinu, nors net darbo nemačiau blush2.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 11 13, 12:03)
Image-> Adjustments -> Gradient Map. Gaunasi iškart kontrastingesnis variantas. Jeigu dar per pilka, yra Image-> Adjustments -> Brightness/Contrast
be abejo, kontrastingumas yra skonio reikalas, bet būna foto yra per pilkos bet kuriam skoniui..smile.gif 4u.gif

dar galima su curves kontrasto uždėt. atsidarai curves ir ten viršuj toks langelis yra. gali pasirink šviesiau, tamsiau, kontrastingiau ir t.t.
Atsakyti
Aš kaip visad kažko primakliavojau su PS doh.gif , visą vaizdą landeliais matau. Tai tik iš nuojautos galiu curvinti, reguliuoti doh.gif
Atsakyti
Aidulia> Tai gal pas tave grid'as įjungtas? On/off CTRL+'
arba View>Show>Grid (PS CS3)

Atsakyti
Rodau vieną savo ne visai šviežią foto.

Mažosios tragedijos.

user posted image

Atsakyti