Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Opa @ 2008 11 26, 20:07)
Viktorija09, kaip noreciau pamatyt ka ten ta mergina ruosiasi daryty. Atrodo, kad bus labai idomu, bet deja... Nors kamputi koki, net jei ir akiu nesimato, nuotrauka nera del to bloga. Ryskumas, tamsa, jau issakyta.

aciu uz kritika smile.gif
galesiu parodyti kita foto, kurioje ta mergina vekia biggrin.gif , bet joje kokybes, mano akim ziurint, visiskai nera schmoll.gif unsure.gif

beje, aciu ir kitiems, atkreipusiems demesi i mano foto 4u.gif
Atsakyti
doh.gif nu gi sakau, kad "nematau" savo foto. Dabar ziuriu ir man originalas geresnis doh.gif tik be koju verysad.gif Aciu dar karta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 11 27, 14:28)
doh.gif  nu gi sakau, kad "nematau" savo foto. Dabar ziuriu ir man originalas geresnis doh.gif  tik be koju verysad.gif Aciu dar karta 4u.gif

Ne visada reikia "išvalyti" nuotrauką. Čia tas bardakiukas taip tinka. Mano manymu, nekarpytas variantas turi daugiau svorio ateičiai - bus įdomesnis prisiminimas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Va, Wyshnia, atradau ta posta apie blykste 4u.gif Prisimeniau kad klausiau apie M rezima, o Raige ir Fotolama man atsake, tik tada nelabai rupejo man blykste
QUOTE(raige @ 2008 06 29, 12:49)
Kartais automatiškai, t.y. eksponometru nustatomas išlaikymas kai fotografuoji diafragmos režimu tiesiog netenkina. Fotografuojant prasto apšviestumo sąlygomis ir įvertinant savo objektyvą (žinai juk: rekomenduojamas išlaikymas atvirkščiai proporcingas milimetru skaičiui, t.y. pvz 1/200 jei fotografuoji prie 200 mm, bet čia kuomet fotikas su pilna matrica) eksponometras parenka per ilgą išlaikymą, be to jis kinta vos pakitus sąlygoms. Jei nori būti tikra kokiu išlaikymu ir kokia diafragma fotografuosi tam ir yra M režimas.
Dar M režimas svarbus naudojant blykstę. Av režimu blykstė dirba tik pašvietimo režimu, t.y. išlaikyma eksponometras skaičiuoja lyg blykstės nebūtų, o blykste tik pašviečia nuotrauką. Tuo tarpu M režime nusistatai kokį nori išlaikymą, o blykstė pati parenka tam išlaikymui reikalinga šviesos impulsą, aišku iki maximalios savo galios.
Ir tu teisi: reguliuojant ekspokorekciją galima gauti beveik tą patį, bet iš principo tik vienai nuotraukai. Vos sąlygos nors kiek kinta, kinta ir išlaikymas. Galbūt ir vėl jis tavęs netenkina. Būna darbų, kuomet ramiau ir saugiau žinoti kokiu išlaikymu fotografuoji. Be to kartais -2 expokorekcijos stopu tavo sumanymui gali nepakakti. Žodžiu M režimas suteikia didesnę laisvę.

Atsakyti
[/quote]
Jolitana, kaip jau rase -nera fokuso, kokybe bloga (tik nesuprantu del ko, koks pas tave fotikas? o gal labai kirpai? gal ISO pakeltas labai aukstai?) Kompoziciskai- gerai kadras padarytas, man patinka.
[/quote]

manyciau kad tikrai ne fokuse smile.gif ir ISO per aukstas. apkirpta taip pat nemazai. fotika neseniai isigytas tai bandau susidraugauti( Pentax K-m) priestai fotografuodavau su sonny muilinuke. ir vis kyla tokiu minciu , kad va sita jau geresne uz ana, bet.... g.gif turbut ta geresne dar gerokai negreitai bus... mirksiukas.gif bet pleskinu per diena netam kad nuleisciau rankas.
mokausi ir su pradedanciosiomis merginomis, darau namu darbus ir kitas uzduotis, tikrai padeda... siandiena net teko nusimesti megztini , nes karsta pasidare namuose biggrin.gif thumbup.gif
Papildyta:
ka jau padarysi kad man patinka jusu kritika thumbup.gif 4u.gif
jusu teismui thumbup.gif
"kava pupelese"
user posted image
Atsakyti
didelis dekui BN uz lietuvisku knygu apie fotografavima pristatyma ir apzvalga.
sukeliau blog'an smile.gif saunumelis thumbup.gif gal dar kas turite klausimu ar temu kuriomis galite pasisakyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 11 26, 20:07)
Viktorija09, kaip noreciau pamatyt ka ten ta mergina ruosiasi daryty. Atrodo, kad bus labai idomu, bet deja... Nors kamputi koki, net jei ir akiu nesimato, nuotrauka nera del to bloga. Ryskumas, tamsa, jau issakyta.

kaip ir zadejau dedu foto koliaza (pasidaviau koliazu itakai lotuliukas.gif ), kur matosi ka mergina daro, bet ju kokybe prasta verysad.gif
user posted image
Atsakyti
Aciu uz komentarus mano foto, atsigaunu cia pas jus is tikro 4u.gif neturedama laiko i kudra imetu, o ten komentaru nelabai kokiu susilauksi...o cia negaliu atsidziaugt jusu issamiais komentarais ir kritika.
QUOTE(Opa @ 2008 11 26, 19:07)
Latoya, sveika sugrizus  4u.gif Ryskumo sioje tikrai netruksta, fotkinta skaitmena. Tiesiog nesarpinau sumazinus. O vyresnelis taip, auga bernas, gudrus darosi.
Taviskems ner ka ir pridurt. Pirmosios zvilgsnis tiesiog sukausto, ir taip gaila vaikiuko pasidaro. Zodziu, gera emocija. O antroji idomi, savotiska, bet labai jauki ir miela, spalvomis ir turiniu. Zodziu, smagu tave cia matyt

Ai jooo, sharpo truksta mano akiai ax.gif kazkaip as linkus pasharpint, ir spausdinimui.
Aciu, malonu ir man cia pas jus!

QUOTE(BN @ 2008 11 26, 20:53)
Ziurineju nuotraukas, ir svarstau ar verta jas laikyt ar geriau trinti g.gif
Ar nors kiek idomu?

Nelabai is tikro...teisiog, gal man tokio tipo foro nelabai prie sirdies, na ir siaip ta saule kazkaip visa kokybe musa, detaliu labai daug...

QUOTE(Benitta @ 2008 11 26, 21:40)
Latoya, antrojoj man ryskumo labai truksta mastau.gif ar cia mazinant internetui taip nutiko? Bet spalvos superines.

Kazkaip man netruksta ryskumo, gal palyginus su pirmaja taip atrodo kai salia viena kitos g.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 11 27, 00:23)
Labas vakaras 

Ilindu su viena foto, kaip is salies atrodo, ar baisiai trukdo toks apkarpymas is sonu? koja siaip netilpo naturaliai  hihihi.gif ir del apsvietimo norejau paklausti, ar toks neblogas? 

Baisiai mielas momentas wub.gif , na bet apkarpymas ir man kliuna, jei jau kirpt, tai kirpciau ir virsaus, kur kampukas juoduoja prie pakausiuko mergytes desinej.

QUOTE(Degutė @ 2008 11 27, 00:36)
Ir užkrėtėt su koliažais, pabandžiau ir aš:

Uoj kooooks ziemiskas jau! Labai smagus, ir spalvos tokios tikros, ryskios ir svarios. LIUX

QUOTE(jolitana @ 2008 11 27, 00:58)
tas akiu melinumas

Viskas issalyta, akiu melynumas zavus 4u.gif tik ir su spalvom kazkas negerai, aplink nor\syte ruda, as tokiu atveju siek tiek desaturate padarau.

QUOTE(Sansara @ 2008 11 27, 10:07)
vo galvojau galvojau ir supratau smile.gif kad manes visai nekabina portretai  ne tik vaiku, bet ir suaugusiu...  doh.gif ot tundra. kaip anksciau man "nedasilo"  doh.gif mane zavi ryskumas, spalvos, technika, bet ne emocine foto puse  aisku, atsiranda vienas kitas, kuris istringa ilgesniam laikui, bet vienetai... velnias, tai kas man patinka muset niekas, tik mano pacios fotkes visu stiliu

Mane atvirksciai! labiausiai portretai domina, dar gamta, maziau gatves fotografija ir objektai.

QUOTE(Anasko @ 2008 11 27, 11:24)
Pamirsau pasigirti  blush2.gif  ateijo Kaledos pas mane  tongue.gif  turiu blykste  blush2.gif gal kada parodysiu ir istorija kaip ji atsirado.
Kaip rase vienas geras zmogus, blykste vis vien yra blogis  mirksiukas.gif bet vis tiek nors vakar vakare fotkinau namie ir rezultatai neblogi, tik reikia ismokti dar ja naudotis, kad kada nors parasyciau kad blykste - tai geris  biggrin.gif  tongue.gif

Sveikinu!!!! As kol kas vis stengiuosi blykstes vengti, ale kai kokie renginiai, va kad ir maziaus karnavalas darzely, vis apie ja pagalvoju.

QUOTE(Puriena6 @ 2008 11 27, 12:19)
Kaip manot, ar gali šios nuotraukos pretenduoti į portreto kategoriją? Turbūt ne g.gif

I kategorija tai tikrai, pirmoj ir man antras planas blasko, o antroje spalvytes superines! ir israiska, dar ir ta musyte lotuliukas.gif siek tiek desines pakirpciau, per pirsta.
Papildyta:
Jolitana - kava, tiesiog kava, ieskok gal kokio idomesnio kampo, situacijos, kad nuotrauka kalbetu kazka, jei apie kokybe tai jau geriau, gal mano akiai dar ryskumo truksta, sharpo dejai?

Viktorija09 nerodo g.gif
Atsakyti
labavakarėli 4u.gif

labai noriu pasidžiaug matydama latoya sveika grįžus ir dar su tokiom nuotraukom.. antroji labai.. gal ne tobula, bet emocinga tai tikrai.. ir emocijas kelianti smile.gif

Anasko prikalbėjo jau daug apie tavo vaikučius.. man irgi neapkarpyta mielesnė.

viktorija09 tik pupelės .. dėk tai kas pačiai įdomu.

primenu , kad vyksta ND .. tikiuos neleisim jiems numirt. puiki graži temos tradicija, juolab, kad artėja Kalėdos ir Kalėdinė tema turės būti smile.gif

Smilčiau, kada galima tikėtis seminaro blyksės tema smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 27 lapkričio 2008 - 20:56
QUOTE(latoya @ 2008 11 27, 22:45)
Viktorija09 nerodo g.gif

gal dabar rodys g.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 11 27, 22:54)
l
viktorija09 tik pupelės .. dėk tai kas pačiai įdomu.

primenu , kad vyksta ND .. tikiuos neleisim jiems numirt.  puiki graži temos tradicija, juolab, kad artėja Kalėdos ir Kalėdinė tema turės būti  smile.gif

Smilčiau, kada galima tikėtis seminaro blyksės tema  smile.gif

kava ne mano 4u.gif , o Jolitana smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viktorija09: 27 lapkričio 2008 - 20:58
QUOTE(viktorija09 @ 2008 11 27, 21:00)

user posted image
Papildyta:
kava ne mano  4u.gif , o Jolitana  smile.gif

sorry, išties Jolitanos smile.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(westa @ 2008 11 27, 20:54)