Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sansara, tai erdvės trūkumas - sutinku. Bet ir veiduko oda. Nėra natūralumo. Neliko natūralių šešėlių, skruostukai peršviesti. Nesižiūri man. Čia iš techninės pusės. Emocinė pusė gerai.

O dėl gamtos fotografavimo, tai absoliučiai sutinku, kad tai yra labai sudėtingas žanras. Foto žurnale rašo, kad net sudėtingiausias. "Nėra paprasta išgryninti spalvas, linijas, perteikti vietos, laiko ir erdvės įspūdį. Tai tikrai aukščiausias pilotažas..."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 26 lapkričio 2008 - 10:50
QUOTE(sayonara @ 2008 11 26, 11:28)
sveika,

pirmos trys nuotraukos labai nekokios. nei kokybės, nei kompozicijos, nei minties, nei šviesos.
paskutinėje vienintelėje yra šviesos, bet nėra nieko daugiau.
ar apgalvojai prieš fotografuodama, ar skubėjai? kuo šios nuotraukos galėtų būti įdomios kitiems, išskyrus tuo, kad primena gražų rudenį?

sutinku su viskuo kas pasakyta...ir skubeta, ir neisbaigta, ir neatrasta. tikrai sunku su ta gamta, kazka izvelgti, ko nepamatytu kiti.

sorry, kad apkroviau tokiais niekais biggrin.gif doh.gif biggrin.gif
bet bandysime toliau isjieskoti ir pateikti kanors idomesnio... g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitana @ 2008 11 26, 10:49)
sutinku su viskuo kas pasakyta...ir skubeta, ir neisbaigta, ir neatrasta.  tikrai sunku su ta gamta, kazka izvelgti, ko nepamatytu kiti.

sorry, kad apkroviau tokiais niekais
bet bandysime toliau isjieskoti ir pateikti kanors  idomesnio...

smagu, kad normaliai reaguoji, jokių čia sorry nereikia smile.gif
nenori lygiagrečiai ir pas pradedančias lankytis ir kartu su jomis namų darbus daryt temoje? jos ten labai aktyviai mokosi.
Atsakyti
bandziau kadruot i kvadrata, nelieka nieko is foto schmoll.gif jei nukerpi visa kaire puse, lieka tik neaiskiu konturu juodas plemas ir baltas veidas smile.gif dabar tas atsikartojimas juodo/balto fone kaireje mane kazkiek prablasko. smakro nera biggrin.gif
Puriena balansavau ant ribos veidas yra/nera biggrin.gif gali but kad perzengiau. pas mane supersviesus monitorius, tai gal as matau tai, ko jus nebematot tiesiog.... taip jau buna su tais seseliai/pustoniais/persvietimais. pas mane nesimato persvietimo. del pustoniu trukumo - sutinku biggrin.gif
dekui uz komentarus

jolitana, paskutine verta demesio. grazi sviesa, idomus rakursas. kitos trys nelabai ko vertos. tokiu pilna ir per nesimokancius fotografuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 26, 11:51)
smagu, kad normaliai reaguoji, jokių čia sorry nereikia smile.gif
nenori lygiagrečiai ir pas pradedančias lankytis ir kartu su jomis namų darbus daryt temoje? jos ten labai aktyviai mokosi.

zinoma noriu, tik gal padesite susirasti kelia pas pradedancias biggrin.gif nes pasimeciau sitame forume biggrin.gif doh.gif kur ji rasti...

ziuriu, kad man cia per aukstas lygis , nes visi profai susirinke 4u.gif
jau kelis menesius skaitau sita tema, nuo paciu pradziu, cia tiek informacijos, kad ne viskas iskarto isideda ir isitvirtina i smegenine.... ir plius, niekas iskarto nesigauna biggrin.gif mokytis mokytis mokytis....
Atsakyti
QUOTE(jolitana @ 2008 11 26, 11:21)
zinoma noriu, tik gal padesite susirasti kelia pas pradedancias biggrin.gif  nes pasimeciau sitame forume biggrin.gif  doh.gif  kur ji rasti...

ziuriu, kad man cia per aukstas lygis , nes visi profai susirinke  4u.gif
  jau kelis menesius skaitau sita tema, nuo paciu pradziu, cia tiek informacijos, kad ne viskas iskarto isideda ir isitvirtina i smegenine.... ir plius, niekas iskarto nesigauna  biggrin.gif  mokytis mokytis mokytis....

va čia pradedančios yra: http://www.supermama...howtopic=378242
manau, jei su jomis nuolat dirbsi plius pati domėsies ir bandysi, tai tikrai eisi sparčiai į priekį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 11 26, 10:44)

Tiesa dar išsikaiškinau savo nuotraukų neryškumo su 50mm objektyvu priežastį - pasirodo jis gerokai muilina, nes lyginau su draugų tokiu pat objektyvu (tiesiog jau kelintą kartą pastebiu, kad nuotraukos neryškios, net esant trumpai exp, fotografuojant ne vaikį ir tiksliai parenkant fokusavimo tašką), tai tikrai akivaizdus skirtumas ( lyginau nuotraukas darytas vienodom sąlygom su abiem obj. tiek su mano D80, tiek su draugų D700, abiem atvejais maniškis stipriai muilina), kur bėda nžn, nes neturiu galimybės atsispausdinti lentelės back/front fokusui patikrinti, bet kad jis man muilina, tai bent tiek aišku..

O kaip su kitais objektyvais? Gal tu paciame fotoaparate esi nusistaciusi soft sharpness (yra meniu, kuriame gali nusistatyti kontrasta, saturation, ryskuma). Man 50mm visai gerai. Bet, zinoma, geriausi rezulatai buna, kai 2 stopais pridarai.

Sorry uz "isibrovima" smile.gif
Atsakyti
Pupeliuk, smagu matyt girdet, jau buvau pasigedus (Kaledos arteja, vis prisimenu tavo Kaledine serija, mmm...) Del objektyvo, teisingai sako Schnecke, su pilna diafragma neisgausi tokio ryskumo, kaip prisdarius 2 stopais. Uz tai dabar giliai mastau del saviskio, nes turiu ta pacia beda...

DEl blykstes, nu geras dalykas, matyt, ta blykste, bandausi pamazu, bet va gal kas pagelbes man su lietuviska instrukcija? Nu nemoku as taip pasigooglinti, o kai pirkau buvo tik rusiska. Nors nesiskundziu as del rusu kalbos, bet sunkoka skaityt apie blykste. Maniske Canon Speedlite 580 ex II. (jau metus turiu, bet naudotis vis dar nemoku doh.gif )

Pabandziau ir as pasekti naujos mados vejais ir padariau koliaza. Bijau kazkaip savo vaikiu nuotraukas ir rodyt, nes man buitiskos jos tokios, na bet sios gal ne tiek g.gif

Rytine sekmadienio saulute...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 11 26, 00:38)
Beprote biggrin.gif
Man rodos Tu uzsislaptinus ten daug neblogu turi hihihi.gif

tongue.gif čia tylios kiaulės sindromas: "rodyk kelias nuotraukas per metus ir visi manys, kad sugebi fotografuoti"... Nefotografuoju aš nieko. Tik vaiką ir dabar dar save. O, gal man savo auto nusiųsti. Kokį a la nude...

QUOTE(Opa @ 2008 11 26, 12:06)
Pabandziau ir as pasekti naujos mados vejais ir padariau koliaza. Bijau kazkaip savo vaikiu nuotraukas ir rodyt, nes man buitiskos jos tokios, na bet sios gal ne tiek  g.gif

Spalvos wub.gif Man patinka ir šešėliai, ir tolimas artimas vaizdas už lango, pusryčių jaukumas (ir tai, kad vaikas valgo apskritai - čia iš mamiškosios pusės, ne iš fotografinės).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 26 lapkričio 2008 - 13:12
QUOTE(Opa @ 2008 11 26, 12:06)
Rytine sekmadienio saulute...

gražiai žiūrisi tie koliažai thumbup.gif Patinka labai smile.gif Spalvos wub.gif
Atsakyti
O ziuriu mainai vel, faina, baisiai noreciau ka nors gauti wub.gif ale ka norsiu siusti bijau szadeti, todel kad nieko isskyrus vaikus neturiu gero (foto) smile.gif tai sikarta pasuoju. Baisus laikai doh.gif darbai, mokslai (sesija) ir vaikis serga doh.gif kaip noreciau db i gamta, tiik asir fotikas rolleyes.gif

Opa 4u.gif , koks vaikis paauges bigsmile.gif fainai saulyte pagavot is ryto, pirmoje (dideleje) ryskumo truksta, cia juosta?

Sansara 4u.gif , sutinku su Puriena del veiduko odos, kazkokia per daug spindinti, metaline, o erdves man netruksta, gerai, akcentas i israiskingas akis, gal net centrines kompozicijos cia noretusi.

Jolitana lapuose baisiai ryskumo ir kokybes truksta, idomiausia paskutine, jei su kokybe butu tvarkoj ir dangus nepadeges butu 4u.gif

Viktorija09 man ir patinka tavo foto, su siuzetu,idomi, tik kaires daugiau noretusi, ir aisku ten kazkoks uzpakaliukas matos, tai be jo, ir gal kiek sviesesnes.

Sorry kad taip isiverziu trumpai ir kabinejuos blush2.gif

Mano paskutines:
kompoziciskai kitaip
gal matytos
laukiu kritikos
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo latoya: 26 lapkričio 2008 - 13:24
QUOTE(latoya @ 2008 11 26, 13:22)
Mano paskutines:
kompoziciskai kitaip
gal matytos
laukiu kritikos

kokia dar kritika blink.gif Ir pirma faina, nu bet antra man tobulybė wub.gif wub.gif
Atsakyti