Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Turiu klausima itampai nuimti - as pernai nedalyvavau, tai gal galima patikslinti kaip ruosiam nuotraukas ir siunciam (ir dar kur spausdina padoriai pasidalinkit)
Atsakyti
Laba 4u.gif

Saldus tas Kalėdinis nuotraukų keitimasis rolleyes.gif Spurda viduje, pagalvojus apie tai biggrin.gif Nešiu šnd spausdinti.
Aš tai suku galvą, kaip apipavidalinti nuotraukas be paspartavimo. Tarkim - noriu "ekspoziciją" dažnai kaitalioti ir paspartuoti neapsimoka. Į rėmelius irgi nesinori dėti. Kažkaip norėtųsi kžk nepretenzingo, paprasto, bet neprasto apipavidalinimo g.gif Gal žinot kokį tai būdą?

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 25, 09:39)
aš tai irgi tikiuosi, kad šis apsikeitimas nuotraukomis nebus vertinamas kaip bandymas įtikti kažkieno konkrečiam interjerui arba skoniui (nors ir blaškomės jau tikrindami skonį ), o tiesiog nuoširdžios pastangos padaryti gavėjui mažą šventę. aš asmeniškai tikrai rasiu, kur namuose pasidėti gautą nuotrauką, kokia ji ir nuo ko bebūtų. Juk tai smagus prisiminimas apie mūsų mielą hobį. ir nereik iš tikro iš to sunkaus darbo padaryt smile.gif
relax and enjoy it smile.gif 4u.gif

Visiskai sutinku drinks_cheers.gif

Tik vistiek siek tiek jaudinuosi, toks geras vidinis jauduliukas... Kaledinis... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 11 25, 12:06)
Aš tai suku galvą, kaip apipavidalinti nuotraukas be paspartavimo. Tarkim - noriu "ekspoziciją" dažnai kaitalioti ir paspartuoti neapsimoka. Į rėmelius irgi nesinori dėti. Kažkaip norėtųsi kžk nepretenzingo, paprasto, bet neprasto apipavidalinimo g.gif  Gal žinot kokį tai būdą?

Cia pas vietinius fotografus maciau tokius "daugkartinio naudojimo" paspartus. Tokie kaip atvirukas, perlenkiami, tik vienoje puseje ispjauta kvadratine skyle nuotraukai. Nuotrauka klijuojama prie galines sieneles (kur be skyles) popieriaus klijais, nepaliekanciais veliau zenklu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 25 lapkričio 2008 - 12:20
QUOTE(sillwio @ 2008 11 25, 12:16)
Cia pas vietinius fotografus maciau tokius "daugkartinio naudojimo" paspartus. Tokie kaip atvirukas, perlenkiami, tik vienoje puseje ispjauta kvadratine skyle nuotraukai.

Aha, priminei - vaikystėje turėjau savo nuotrauką su tokiu popieriniu rėmeliu. Reiks pasidomėti pas rėmintojus, ar nepagamintų kažko panašaus g.gif
Atsakyti
puriena, jei ant sienos, gal stikliniai paprasti remai tiktu, skaidrus, be nieko? tiesiog keiti nuotrauka viduje, nori statmena, nori gulscia. stiklas pats kaip pasportas eina aplink. na cia interjerui jau, ne ant spinteles pasidet smile.gif

BN, pernai siunciau A4 formato foto. tiesiog ideta i paminkstinta voka. spaudziau fotofabrikas.lt, nes vaikas sirgo, ligonines, vaistai ir t.t. neturejau galimybes net iseit kazkur toliau, o artimiausias labas atspaude su NSO po visa foto doh.gif tai nusiunciau internetu, o vyras paeme po to is laboratorijos. daugiau ten nespausciau biggrin.gif kodako spalvos visus veda i nevilti... o jie tik kodake spaudzia
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 11 25, 12:39)
puriena, jei ant sienos, gal stikliniai paprasti remai tiktu, skaidrus, be nieko? tiesiog keiti nuotrauka viduje, nori statmena, nori gulscia. stiklas pats kaip pasportas eina aplink. na cia interjerui jau, ne ant spinteles pasidet smile.gif

Na, irgi variantas neblogas. Tik stiklas man labiau antirefleksinis patiktų g.gif O tokių nebūna pirkti.
Sansara, tas spausdinimas ant drobės (kur klausei) kainuoja 126lt už kvadratą - čia FotoPro Kaune. Tu dar lyg Vip'ų nuolaidą pas juos turi g.gif Žinau, kad ir dar kažkas pigiau spaudina, bet kai susimatysiu su tuo kas žino, tai pasakysiu tiksliai kiek ir kur.
Atsakyti
Kuo labiau suprantu, kad visiškai nemoku fotografuoti- tuo labiau fotikas "nelipa" į rankas... sad.gif
Vis dar ieškojimuose...
...bitino gyvenimas...
user posted image
P.s. jei aplamai verta kritikos, tai lb laukiu jos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 25 lapkričio 2008 - 12:54
QUOTE(Žūžū @ 2008 11 25, 11:54)
Kuo labiau suprantu, kad visiškai nemoku fotografuoti- tuo labiau fotikas "nelipa" į rankas... sad.gif
Vis dar ieškojimuose...

P.s. jei aplamai verta kritikos, tai lb laukiu jos  4u.gif

Oho, nu gi zinok nustebinai... maloniai mirksiukas.gif Labai patiko sudeliojimas, kompozicijos 4u.gif

Techniskai noretusi daugiau sviesos, ne mano skoniui, ka padarei su spalvom, bet tikrai likau maloniai nustebinta biggrin.gif
Atsakyti
na, atrodo, kad viskas jau - išsiunčiau visiems adresus (tikiuos, kad visi teisingi, nieko nesumaišiau blink.gif ).
tai ką - bėgam spausdint visi ir siųst laiškų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 11 25, 13:06)
Laba 4u.gif

Aš tai suku galvą, kaip apipavidalinti nuotraukas be paspartavimo.

QUOTE(sillwio @ 2008 11 25, 13:16)
Cia pas vietinius fotografus maciau tokius "daugkartinio naudojimo" paspartus. Tokie kaip atvirukas, perlenkiami, tik vienoje puseje ispjauta kvadratine skyle nuotraukai. Nuotrauka klijuojama prie galines sieneles (kur be skyles) popieriaus klijais, nepaliekanciais veliau zenklu.

na jei pas save namuose daryčiau "mobilią" ekspoziciją, tai pirkčiau A3 formato rėmus parduotuvinius, o pas meistrus užsakyčiau stiklą antirefleksinį ir paspartus, kad išorė būtų A3 o vidus A4 (mano atveju 30x24). Kodėl? o todėl kad jei jie viską daro, tai jie klijuoja iš galo kartoną (nugarėlę)su izoliaciją, kad nepridulkėtų į vidų ir nuotrauka tiesi būtų. be to matyt neturi galymybių daryti kaip parduotuviniuose tų lankstomų plokštelių. o pasportas man gražiausias juodas. gal kiek gedulingai portretams atrodo, bet užtat bet kokiai nuotraukai tinka. na baltas iš bėdos. visi kiti renkami pagal nuotrauką ir ten jau kitą įdėjus nekaip atrodytų. Pažiūrėk akropolio koridoriuose parodas - man atrodo, kad ten į tuos pačius rėmus ir pasportus deda skirtingas nuotraukas. ir visai gerai.
o kaip atrodo perlenkiamas paspatas aš net nežinau, nes ten juk kartonas kokių 3-4 mm storio, jo gražiai neperlenksi. o iš paprasto spalvoto popieriaus padaryti - mano galva vaikiškiem piešinam gal ir tinka, bet nuotraukai ant sienos g.gif galiausiai paskutinius du kartus už 30x24 foto rėminimą su paspartavimu ir antirefleksiniu stiklu mokėjau 45 ir 50 lt. tai jei ir 10 rėmų padaryti - tai ne taip jau ir daug, galų gale.

o tie berėmiai stikliukai pas mane darbe kabo. patikėkit. bet jei jau taip, tai vis vien nešt meistram, kad antirefleksinį stiklą išpjautų pagal dydį.

p.s. jei nepamiršiu, savaitgalį paimsiu vieną iš dar nepakabintų, parodysiu kaip tai atrodo.
Atsakyti
Ačiū, merginos. (BN, prisiminsiu wink.gif)

Pamačiau aš šitos merginos portretą (kuri mano avatare) ir supratau, kad arba kažkur yra mano antrininkė, arba buvom su darbo autore susitikusios kažkur anapus...

Tai Lori Earley darbas. Ji viena žymiausių šiuolaikinio siurrealistinio vaizduojamojo meno atstovių (ją mini kaip dailininkę, visiškai pakeitusią XXI a. siurrealizmą). Ji pati sako, jog tapo ne tai, ką mato, o tai, ką jaučia. "Sąmoningai ar ne, tačiau kiekvienas atvaizdas, kurį nutapau yra mano atspindys, [...] taigi kiekvienas atvazdas iš esmės yra autoportretas. [...] Atvaizdai, kuriuos tapau, egzistuoja savo pačių paslaptingame laike ir erdvėje, o kiekvienas mano paveikslas, tai trumpas žvilgtelėjimas į jų pačių keistą pasaulį".

Man labai patinka L. Earley darbai ir jos gyvenimo "filosofija". Patinka žiūrėti ir jausti, nes tai, ką ji daro ir yra nuoga emocija (norėčiau kurti tokio stiliaus fotografijas). Pasižiūrėkit, gal rasite ir save.

QUOTE(westa @ 2008 11 25, 10:20)
gi šitą, jei nuotrauką ne itin miela, gi galima rėmelį gražų nupirkt .

lotuliukas.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 11 25, 12:13)
Tik vistiek siek tiek jaudinuosi, toks geras vidinis jauduliukas... Kaledinis... biggrin.gif

Būtent, tas jauduliukas toks mielas, kaip persivalgius meduolių, ar įsidūrus eglutės spygliu. Nors ir žinai, kad ta kita puselė nepasakys "nesąmonę gavau", bet vis tiek norisi, kad patiktų. Tai ir ieškai, mąstai, tikrini... Aš išsiaiškinau jau, kas patinka, bet pati nieko panašaus neturiu, tai siųsiu, kas man patinka. Juk ne tame galiausiai esmė...

Aš labai mėgstu klausytis ir žiūrėti, o ne kalbėti ir rodyti, todėl patiks viskas, ką gausiu. Net ir mažas juodas taškelis dideliame baltame plote (susikurisu istoriją ir iš to) smile.gif

Žūžū, patiko Tavo ieškojimai. Tokį modelį turi, tik ir "ieškok". Ir emocija yra ir mintis. Tikrai labai bitiška wink.gif Tik spalvos man nelabai. Veidukas kai kur pažaliavęs, bet jei Tau dabar toks periodas... wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 25 lapkričio 2008 - 14:25