Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sincera_trahatur @ 2008 11 20, 21:10)
Sveikos, neseniai teko laimė pafotografuot draugės vaiką- pirma vaiko fotografavimo patirtis ir taip dar pradinėj besimokymo stadijoj, tad visa įmanoma ir kuo išsamesnė kritika laukiama..

Labas. Su fokusu susitvarkai, o vat baltos spalvos balansas pirmojoje smarkiai nuvažiavęs. Antra kiek tamsoka.
P.S. beja, pagarba už tai, kad iš karto pataikei įdėt tinkamo dydžio nuotraukas, o tai pas mūsų naujokus visaip būna biggrin.gif
Atsakyti
sillwio- o vat dėl dydžių tai velniškai bijojau, kad neiškraipyt puslapio ax.gif

kas dėl kompozicijos- galima būtų išgirst konkrečią informatyvią kritika konkrečiu šiuo atveju? būčiau be galo dėkinga,

dėl tamsumo-taip, su šituo reik kovot, nevalingai žaviuos tamsiomis nuotraukomis ir dažnai persūdau kur to nereik..vėlgi-juk tik pradžia blush2.gif
Atsakyti
Leidau kurį laiką pagulėti šioms nuotraukoms, o šiandien pabandžiau pasižiūrėti naujai. Duokit velnių, bo tik pradėjau fotografuot nuo juosmens biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Oj mama lotuliukas.gif pasijutau kaip beveik pries metus biggrin.gif nieko nesuprantu, apie ka jus ten kalbat, tikrai kazkoks tamsus miskas. Buvo viduje tokia negera nuojauta, kad fotografuoti su blykste - tai ne tik nukreipimas i lubas, bet kad taip sudetingai unsure.gif O instrukcija idomu ar pades ismokti g.gif Irgi viska uzseivinau, bet manau vis tiek klausiu 100 kartu hihihi.gif

Sillwio, man patiko 1,2 ir paskutine,bet kazko tai norisi j/b. 1-idomios spalvos, idomiai gavosi kad mergytes spalvas atkartoja buteliai biggrin.gif 2- veidrodis pagyvino kadra, 3-siaip man, 4- nu i roza biggrin.gif

Sincera_trahatur- kazko naujo protingo nepasakysiu, jau atrodo viska isvardino. Galiu tik paraginti nedeti fotoaparata ant lentinos, o fotografuoti fotografuoti ir fotografuoti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 20, 15:09)
smile.gif o kur buvo gvildenama blykstės tema, kad su ja reikia ant M fotografuoti? ar ne čia?

Nizinau, gal atostogavau tuo metu biggrin.gif
Aciu labai, persiskaiciau, zodziu stebuklo nebus, kaip ir visur ir visada mokytis mokytis ir dar karta mokytis. O tada dar praktikuotis, praktikuotis.... ech smile.gif
Dekui uz p.s. mirksiukas.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 11 20, 16:32)
Neagituoju pirkti Nikon del wireless blyksciu, gps ar video. Tiesiog tie, kas jau turi nikon, gali lengvai isnaudoti jame imontuotas galimybes. Viena is tokiu ir bene svarbiausia, tai butent blykstes valdymas.

Va, radau gana aisku isdestyma, ka galima padaryti su viena ar keliomis blykstemis. Ir nebutinai Nikon. Paspragsekit kaireje
http://imaging.nikon...ence/shadow.htm

Aciu uz nuoroda, idomiu dalyku radau drinks_cheers.gif Aspradejau nuo canono del tos pat priesasties, kaip ir Andriuska, nors jei reiktu pradet dabar, ''imciau'' nikona - del kokybes/galimybiu/kainos santykio biggrin.gif
Skaitau tavo komentara pries nuorauka ir galvoju - negi velniu prasai duot, kad nuo juosmens fotografuoji doh.gif O cia pasirodo sveikint reikia - mane merginos pamoke, visai kabinantis dalykas smile.gif Apie nuotraukas - pirma stipri viena, kaip manau ir paskutine. Dvi vidurines manau labiau apzvalgai apie vieta, kurioje buvai. Na o del kokybes, spalvu tai neturiu ko pasakyt, tavosiose bent cia rodomose nuotraukose viskas aukstam lygyje biggrin.gif
Papildyta:
Tiesa, sveika prisijungus sincera_trahatur 4u.gif Geras budas suprasti kompozicija, pradzioj apie ja pasiskaityti, o po to ziureti ir analizuoti kitu fotografu darbus, na ir be abejo daug fotografuoti. Praktika su ziniom gerina tiek technine, tiek kompozicine nuotrauku puses smile.gif
Atsakyti
Skaiciau skaiciau toki ilga straipsni apie blykstes naudojima, o pabaigoj: ''There are no easy answers. Anyone who tells you there is one magical do-all setting for flash, is lying to you.''

kaip sako - ot spasiba charaso doh.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 11 20, 22:44)
Leidau kurį laiką pagulėti šioms nuotraukoms, o šiandien pabandžiau pasižiūrėti naujai. Duokit velnių, bo tik pradėjau fotografuot nuo juosmens biggrin.gif

he he... nu gi liuks smile.gif man labiausiai patinka paskutinė thumbup.gif bet nesakyk, smagu taip fotografuot, ania? nežinai, kas išeis ir kaip taip atrodys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 21 lapkričio 2008 - 08:57
sillwio, pirma ir paskutinė. ypač paskutinės žvilgsniukas. ups toks. pirmoje kokybė faina, kaip nuo juosmens.
bet man kažkodėl norisi jas matyt jb. gal man asocijuojasi ta fotografijos rūšis su juodbalte? doh.gif arba tada jau tokias krosintas spalvas matau, jei jau spalvotai.
Atsakyti
Aciu uz komentarus. Fotografuoti is tikruju idomu. Mazdaug nusitaikai ir sauni. Be plataus kampo nieko nebutu. Idealiu atveju reiketu objektyva nusistatyt ant hiperfokalo ir isjungt autofokusa. Po toki turgeli buvo nejauku vaiksciot su fotiku. Labai jau "objektai" itariai ziuri, nors fotikas ir kabo ant peties smile.gif

Spalvas palikau tycia - tai, mano nuomone, geriau atspindi ta arabu kulturos kolorita. Betvarke, spalvu, skoniu, kvapu gausa, triuksmas, mojavimas rankomis ir t.t. JB padaryti ne fokusas smile.gif

Beja, patalpose fotografuota ant auto iso, taigi daugumoje nuotrauku iso 1600. Su senuciu d50 prie tokio iso tokios kokybes nebuciau gaves.
Papildyta:
P.S. Prisiminiau, kad turiu issisaugojes nebloga saita su video pamokom, liecianciom fotografavima su papildomais sviesos saltiniais. Ypac idomus 13 epizodas, kur kalba eina apie viena sviesos saltini. http://www.prophotol.../video-library/
Atsakyti
sillwio puikūs bandymai.. man ir pirma ir paskutinė.. o paskutinėj žvilgsnis tai ojojoj. iš karto aišku kodėl paskutinė smile.gif iki šiol pamenu savo seriją parduotuvėj.. jauna tada buvau, drąsi hihihi.gif
Atsakyti
Žinau, kad nuo juosmens daug kas naudoja distancinius. lauke kiek sudėtingiau, nes turi būt labai tikslus nukreipimas. o patalpose atsisipindi nuo bet kur ir puikiai fotkina wink.gif gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 11 21, 11:11)
Žinau, kad nuo juosmens daug kas naudoja distancinius. lauke kiek sudėtingiau, nes turi būt labai tikslus nukreipimas. o patalpose atsisipindi nuo bet kur ir puikiai fotkina wink.gif gal kam pravers  4u.gif

Geras patarimas. Ypac, kai distancinis ant laido arba veikia ne infra raudonais spinduliais, o radio bangomis.

Netycia radau smagia nuotrauku baze. Susisteminta viskas pagal epochas. Labai idomu pasiziureti, kas skirtingu laiku buvo aktualu visuomenei. Google - galingas daiktas biggrin.gif http://images.google.com/hosted/life
Atsakyti