O as dabar, kaip ir sayonara, dziaugiuosi, kad mano klausimas neliko nepastebetas. Aciu
QUOTE(sillwio @ 2008 11 20, 10:13)
Prie mano blykstes buvo bouncer'is, tipo omnibounce. Labai padeda fotografuojant lauke, tai aplinkos sviesa reikia subalansuoti su blykstes. Patalpose patogiau i blykste imontuota balta arba skaidri korteles (Andriuskos patarimas), leidziancios didziaja dali sviesos nukreipti i lubas ar siena, o dali atspindeti tiesiai i objekta. Bet labiausiai man patinka fotografuoti per sketi, pastacius kaip galima arciau objekto.
Prie mano blykstes tik difuzeris buvo.
QUOTE(evitafoto @ 2008 11 20, 11:20)
wyshnia, nuotraukos techniškos, aštrios, tvarkingos. Albumui - taip. Bet nepažįstamiem manau tokios nuotraukos nebus įdomios - nes čia tiesiog gražus vaikas, bet nėra šviesos žaismo.
Visiskai su tavim sutinku
Mokausi mokausi perprasti blykste, na tikiuosi, kad su laiku ir modeliuoti ismoksiu. Labai lauksiu ir tavo patarimu
QUOTE(andriuska @ 2008 11 20, 13:15)
reikia arba ištraukiančios iš šešėlio šviesos (na kai prieš langą ar dangaus fone fotografuojama), arba piešiančios, modeliuojančios (kai šiek tiek matosi reljefo šešėliai, faktųra paryškinama).
Na manau neteisingai isverciau termina is anglu kalbos. Turejau galvoje ta pries langa fotografavima sakykim. Vasara, kai namie pakankamai sviesu, islikymo uztenka, bet dabar noriu blykstes, bet nenoriu, kad ji matytusi, kaip pagrindinis sviesos saltinis. Ar ne per daug noriu?
Sakykim paprastas pvz.: fotografuoju su 50mm, vaikas pakankamai arti, nusistatau fotoaparata ant Av (kalbam apie canona), pasirenku diafragma sakykim 2 ir fotoaparatas skaiciuoja, kad mano islaikymas bus 1/8s , kas manes netenkina, o jei ir tenkina, tai blykste viska apsviecia taip, kad dauguma nuotraukos persviesta. Skaiciau instrukcija ir ne karta, bet matyt kazkur kazko nesuprantu. Ar man is akies reguliuotis nusistatymus ir bandyt bandyt bandyt, ar yar kazkoks stebuklingas budas, kad fotoaparatas paskaiciuotu toki islaikyma, kad su blykste nebutu per sviesu ir ji nebutu pagrindinis sviesos saltinis? Galit juoktis, jei klausimas labai durnas, bet man neiseina nors tu ka
QUOTE(sillwio @ 2008 11 20, 13:25)
Papildysiu - ne viskas taip blogai. Jeigu blykste turi "aki" ir gali atsiliepti i isorini impulsa (imontuotos blykstes impulsa), tai laido nereikia. Nepatogumas toks, kad isorines blykstes impulso intensyvuma teks pareguliuot rankytemis. Jeigu tai Nikon blykste ir Nikon fotoaparatas, palaikantis belaidi blykstes valdyma (D70/D80/D90 ir auksciau), nereikia is vis nieko, tik paskaityt instrukcija.
canonas tokio gerio neturi
Bet mes turim ta paleideja, tai laido irgi nereikia.
Kad su skeciu gerai, tai patinka ir man, bet va ne visada jis po ranka yra
Ikelsiu viena nuotrauka, po to isimsiu (
), sakykim cia apsvietimas pakankamai naturalus - vienoje puseje langas bet dar plius ir sketis, kad susvelnetu seseliai. Dar vienas gal ir durnas klausimas - o ar iseitu panasiai nufotografuoti kambary, jei blykste ant fotiko, nukreipta kazkur ir su difuzeriu sakykim