Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Viktorija, Andriuska, BN, Sillwio aciu uz nuomones :4u

QUOTE(BN @ 2008 11 19, 21:17)
As visgi dalyvauti nedristu, nes tikrai nemanau, kad turiu kazka kas kitiems patiktu.
BN, iki penktadienio dar yra laiko kazka pagaminti mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2008 11 19, 20:07)
Ne ne, cia iso 400, as turejau galvoj, ar va taip su blykste geriau, ar iso uzsikelt, diafragma atsidaryt ir bandyt pagaut su naturalia sviesa.
doh.gif tikrai ne taip supratau biggrin.gif
Nezinau kaip su blykste, nes jokios patirties, bet ISO 1600 schmoll.gif nebent visos foto bus j/b, (cia as labiau apie save), graziu spalvu nebus visa ziema, nes visur tas triuksmas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 19, 20:04)
na beveik atspėjau. dėl pauncerio pagalvojau, nes akivaizdus blykstės atspindys akyse, o blykstė nukreipta į šoną. todėl ir pagalvojau taip...o gal už nugaros byvo koks blizgus paviršius? o eksperimentuoti čia nėr ką - imi gumytę plaukam ruišti, mauni ant blykstės ir už jos kiši baltą vizitinę kortelę. ir gatava. lumikvesto tik nepirk - paskutinis š....

o kokia pas tave blykstė, kad sukiojasi tik aparato pastatymo vertikaliai būdu? mirksiukas.gif

Buvo ne visai blizgus - bet durys dazytos, tai nuo ju. Pas mane Canono blykste sukinejasi ji beveik visaip, tiesiog dar kol vaikis nepabeges buvo, greiciau buvo visa fotoaparata pasukt, nei blykste smile.gif Aciu andriuska uz tavo patarimus ir pastebejimus, tikiuosi ju dar sulaukti ateityje smile.gif

QUOTE(BN @ 2008 11 19, 20:17)
Wyshnia, antram kadre sviesa svelnesne, labiau vykes blykstes eksperimentas, bet kairys skruostukas per sviesus (link isdegimo?). Eksperimentuok, dek, pasimokysiu neakivaizdziai tuo tarpu smile.gif

Prisiprasysi biggrin.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 11 19, 20:55)
Antra ženkliai geresnė. Į klausimą ar geriau su blykste, ar ISO1600 atsakyčiau - su blykste. Visa esmė, kaip tai daryti. Kad antras tavo kadras darytas su blykste, ne kiekvienas pamatys.
Canon'as neparduoda bouncer'ių su blykstėm?

Aciu labai ir tavo nuomone sillwio. Parduoda visokiu ir toks pasirinkimas, kad net nezinau ko ieskoti, ko noreti. Galvoju pasibandysiu, paziuresiu kaip be nieko, kaip su korta, kaip aplamai seksis ir tada jau noresiu kazko. Gal tu kazka turi? Idomu butu tavo nuomone 4u.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 11 19, 21:23)
Wyshniuk, as uz antra thumbup.gif  Puikiai, nebuciau supratus kad blykse thumbup.gif  Nereikia jaukintis Tau- jaa prisijaukinai thumbup.gif  As kazkodel visada kreipiu i lubas, bet is Tavo pavyzduko supratau kad be reikalo ax.gif

Acius 4u.gif As irgi dazniausiai i virsu, bet va galvoju pabandysiu ir kitaip. Si nuotrauka daugiau naujokelio sekme, nei ismastytas kadras, todel manau dar ilgas kelias iki ''prisijaukinimo''. O kaip tau su blykste sekasi? Parodyk ka nors ax.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 11 19, 22:20)
Nezinau kaip su blykste, nes jokios patirties, bet ISO 1600  schmoll.gif  nebent visos foto bus j/b, (cia as labiau apie save), graziu spalvu nebus visa ziema, nes visur tas triuksmas  verysad.gif

Bus spalvu, bus, nesakyk taip pesimistiskai, tik sviesos bus maziau. O tu jau kazka issirinkai? Kartu mokinsimes drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 11 19, 23:38)
O tu jau kazka issirinkai? Kartu mokinsimes drinks_cheers.gif
Isrinkau, tik reikia laukti menesi, bet taip norisi anksciau bigsmile.gif juk ir svente bus darzelyje, reikia pries tai nors kiek pasitreniruoti.
Isrinkau Canon SPEEDLITE 430EX II, manau man uzteks tokios (vargsas mano vyras lotuliukas.gif jis jau prakeikineja ta diena, kada nupirko man fotoaparata biggrin.gif )

Aha, Californija, rodyk butinai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 20 lapkričio 2008 - 00:47
QUOTE(Anasko @ 2008 11 19, 23:46)
Isrinkau, tik reikia laukti menesi, bet taip norisi anksciau  bigsmile.gif juk ir svente bus darzelyje, reikia pries tai nors kiek pasitreniruoti.
Isrinkau Canon SPEEDLITE 430EX II, manau man uzteks tokios (vargsas mano vyras  lotuliukas.gif  jis jau prakeikineja ta diena, kada nupirko man fotoaparata biggrin.gif )

biggrin.gif Na laukiu kartu su tavim - pas mane senesne - 430EX, bet man uztenka smile.gif
Atsakyti
evitafoto, puikios foto galerijoje. vestuvių foto žiūrint iš šono nenuobodžios, patraukiančios, puikiai su spalvomis susitvarkyta. o kalėdinė serija - aukštumoje. 4u.gif radai savo "darbą" wink.gif

wyshnios antroje foto man matosi, kad su blykste fotkinta g.gif gal tiesiog todėl, kad savąją vakar kankinau, tai prisižiūrėjau kampų, atspindžių, efektų ir panašių dalykų. g.gif tiek pirma, tiek antra tikrai neblogos, man tokios tik "per fuksą" gaunasi, nes dar nesusitvarkau. o vartymas

dėl foto mainų. siunčiau A4 formato foto. peizažą. šį kartą jau irgi žinau kurią foto siųsiu tongue.gif

bitemaja, suvirškinau tavo londoną. (sutrikęs virškinimas muset, kad taip ilgai). tai negaliu paskyt kad užkabino. antroje spalvos atstūmė. net nelabai analizavau kas ir kur, tiesiog nubraukiau tą foto dėl nepatogių pojūčiams spalvų. o pirmoji įdomi man tik stručiu, jį tyrinėjau ilgai ir nenuobodžiai lotuliukas.gif o katinų šeimos albumas man tobulumo viršūnė thumbup.gif kad vaiko tokį turėčiau lotuliukas.gif

Anasko, dėl foto palikimo - aišku palik. ne viskas kas tobula yra artimiausia širdžiai.

Atsakyti
wyshnia, patikėk, geriau kaip su paprasta kortele nieko nerasi. turiu liumiquestą, nešioju ir užsidedu kartais, kad "profesionaliau" atrodyti biggrin.gif
bet (1) jo šviesa gan aštri, ne tokia, kaip tiesiai, bet ir neužpildanti, ir (2) pagalvok, kaip su juo pasuksi aparatą vertikaliai? o kortelė mobilesnė: pasukai blykstę kaip nori, aparatą kaip nori, pakeitei kortelės padėtį taip, kad nuo jos atspindėta šviesa eitų į objektą ir viskas. šešėlai pagurklyje sušvelninti, akyse blikas yra, galvos šešėlių ant sienos nėra smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Komentarams.. 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 11 20, 06:47)
wyshnios antroje foto man matosi, kad su blykste fotkinta  g.gif gal tiesiog todėl, kad savąją vakar kankinau, tai prisižiūrėjau kampų, atspindžių, efektų ir panašių dalykų.  g.gif tiek pirma, tiek antra tikrai neblogos, man tokios tik "per fuksą" gaunasi, nes dar nesusitvarkau. o vartymas

As irgi dar nesusitvarkau - viskas daugiau spejimas, nei supratimas. Aciu uz nuomone 4u.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 11 20, 07:33)
wyshnia, patikėk, geriau kaip su paprasta kortele nieko nerasi. turiu liumiquestą, nešioju ir užsidedu kartais, kad "profesionaliau" atrodyti biggrin.gif
bet (1) jo šviesa gan aštri, ne tokia, kaip tiesiai, bet ir neužpildanti, ir (2) pagalvok, kaip su juo pasuksi aparatą vertikaliai? o kortelė mobilesnė: pasukai blykstę kaip nori, aparatą kaip nori, pakeitei kortelės padėtį taip, kad nuo jos atspindėta šviesa eitų į objektą ir viskas. šešėlai pagurklyje sušvelninti, akyse blikas yra, galvos šešėlių ant sienos nėra smile.gif

Aciu andriuska, nu jau isbandziau siandien ryte doh.gif Nieko nesigauna. Gal, kai turesi laiko gali paaiskinti, kokiu principu diena fotografuoti su blykste. Nu nesuprantu niekaip, kaip gauti blico sviesa tik kaip uzpildancia, o ne pagrindine unsure.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 11 20, 08:33)
Sveiki,

Komentarams.. 4u.gif

ax.gif Kadangi nestuke.gif , man norisi fokuso i pilveli labiau, o gal net platesnio ryskumo lauko. Kompoziciskai, noriu daugiau erdves g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 20, 09:33)
Sveiki,

Komentarams.. 4u.gif

Labas smile.gif

Siaip uzmanymas man patinka, tik va patis tai tikrai ne pagrindinis objektas sioj nuotraukoj, taigi nesuprantu, kodel akcentuotas butent jis.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 11 20, 11:06)
Kadangi  nestuke.gif , man norisi fokuso i pilveli labiau, o gal net platesnio ryskumo lauko. Kompoziciskai, noriu daugiau erdves g.gif  4u.gif

žinok, specialiai fokusavau ne į pilvą. ir dėl vienos paprastos MAN priežasties: kai moteris pastoja, ji tarsi nustoja būti asmenybe kitų akyse ir tampa tik inkubatoriumi (labai puikiai tai iliustruoja tai, kad besilaukianti moteris per Kalėdas arba savo gimtadienį gauna dovanų.. vaikučiui.. o ne sau..biggrin.gif ). aš norėjau moterį parodyt, jos emociją, o ne tik jos pilvuką. nes vis tik JI čia svarbiausia. o pilvūzikas fone ax.gif

dėl erdvės gal ir sutikčiau, tiesiog objektyvios aplinkybės neleido jos daugiau turėt.

ačiū už komentarą. man tai pačiai tiesiog miela ši foto. bet tikrai priimu kitokias nuomones. laukiu jų ir daugiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2008 11 20, 11:07)
Labas smile.gif

Siaip uzmanymas man patinka, tik va petis tai tikrai ne pagrindinis objektas sioj nuotraukoj, taigi nesuprantu, kodel akcentuotas butent jis.

ne petis akcentuotas, bent jau mano ne toks buvo sumanymas. norėjau, kad nesimatytų moters veido, bet jaustųsi jos švelnumas ir grakštumas. nes nu nereaaaliiai gražią nėštukę turėjau ir neišnaudojau, deja bigsmile.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 11 19, 23:38)
Aciu labai ir tavo nuomone sillwio. Parduoda visokiu ir toks pasirinkimas, kad net nezinau ko ieskoti, ko noreti. Galvoju pasibandysiu, paziuresiu kaip be nieko, kaip su korta, kaip aplamai seksis ir tada jau noresiu kazko. Gal tu kazka turi? Idomu butu tavo nuomone 4u.gif

Prie mano blykstes buvo bouncer'is, tipo omnibounce. Labai padeda fotografuojant lauke, tai aplinkos sviesa reikia subalansuoti su blykstes. Patalpose patogiau i blykste imontuota balta arba skaidri korteles (Andriuskos patarimas), leidziancios didziaja dali sviesos nukreipti i lubas ar siena, o dali atspindeti tiesiai i objekta. Bet labiausiai man patinka fotografuoti per sketi, pastacius kaip galima arciau objekto.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 20, 10:10)
žinok, specialiai fokusavau ne į pilvą. ir dėl vienos paprastos MAN priežasties: kai moteris pastoja, ji tarsi nustoja būti asmenybe kitų akyse ir tampa tik inkubatoriumi (labai puikiai tai iliustruoja tai, kad  besilaukianti moteris per Kalėdas arba savo gimtadienį gauna dovanų.. vaikučiui.. o ne sau..biggrin.gif ). aš norėjau moterį parodyt, jos emociją, o ne tik jos pilvuką. nes vis tik JI čia svarbiausia. o pilvūzikas fone ax.gif

dėl erdvės gal ir sutikčiau, tiesiog objektyvios aplinkybės neleido jos daugiau turėt.

ačiū už komentarą. man tai pačiai tiesiog miela ši foto. bet tikrai priimu kitokias nuomones. laukiu jų ir daugiau smile.gif

Na jei jau toks autoriaus sumanymas biggrin.gif mirksiukas.gif Tada noreciau, kad rodytum,moteri, jos aplinka, jos emocija, o matant didesnej nuotraukos daly apnuoginta pilveli, norom nenorom galvoju daugiau apie ji g.gif 4u.gif
Atsakyti