Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sveiki, jungiuosi ir as prie mainu drinks_cheers.gif

Anasko, palik, tegu buna kol kas smile.gif Nors mano nuomone visiskai sutampa su californiagirl 4u.gif

Noriu jusu klausti, ka manot apie sviesa. Nekreipkit demesi i nieka - WB, kompozicija, betvarke namie - zinau zinau zinau - tik idomu ar jusu nuomne geriau 1600 ISO, triuksmas ir 1.4 diafragmos siaura ryskumo zona, ar va taip? Bandau jaukintis blykste...

user posted image

user posted image
Atsakyti
As irgi noriu i Kaledinius mainus tongue.gif
Bet noreciau daugiau informacijos apie juos smile.gif ar tai turi buti specialiai siems mainams daryta nuotrauka, ar gali buti ir is ankstesniu? ar turi buti kazkokia (kad ir Kaledine) tematika, ar bet kas? Zmones, abstrakcijos, gamta? Kokie tu mainu rezultatai - tos nuotraukos bus kazkur rodomos/neteksi autorystes teisiu i ta nuotrauka/siaip, kad pradziugintum adresata/kt.? ax.gif
Atsakyti
jei nuo pirmų dienų atprasi kalti tiesiai į kaktą - tai prisijaukinsi mirksiukas.gif blykstė labai naudingas ir kreatyvus instrumentas. pirmoje foto nukreipei į lubas antroje - į kairę? bet kažkokį baunčerį (tipo vizitkę ant gumytės ar pan.)antroje naudojai? nes pirmoje tai labai jau ryškus šešėlio "pagurklis", o antroje įdomiau ir ne taip tiesmuka. antroje šviesa geresnė.
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 11 19, 19:32)
As irgi noriu i Kaledinius mainus  tongue.gif
Bet noreciau daugiau informacijos apie juos smile.gif ar tai turi buti specialiai siems mainams daryta nuotrauka, ar gali buti ir is ankstesniu? ar turi buti kazkokia (kad ir Kaledine) tematika, ar bet kas? Zmones, abstrakcijos, gamta? Kokie tu mainu rezultatai - tos nuotraukos bus kazkur rodomos/neteksi autorystes teisiu i ta nuotrauka/siaip, kad pradziugintum adresata/kt.?  ax.gif

nuotrauka gali būt be kokia, daryta bet kada. tematikos jokios. mainų rezultatai - tiesiog smagi kalėdinė dovana nuo kažkurio iš temos dalyvių. o nuo kurio dalyvio gausi, nežinosi mirksiukas.gif tu žinosi tik, kam siunti.

su dalyvaujančiųjų sąrašu gal ilgai netempiam g.gif sakykim iki penktadienio terminas toks būtų. tada aš sumaišau, jūs išsirenkant numeriuką ir bėgam spausdint nuotraukų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 19 lapkričio 2008 - 19:44
California, Sayonara, Wyshnia 4u.gif aciu uz nuomones. Kadras tikrai nekokybiskas-gana didelis cropas, gal del to taip ryskumas suprastejo g.gif Siaip darbas labiau buvo toks experementinis daugiau, prisiminiau Sayonaros darba is ND"portretai" hihihi.gif ir galvoju, reikia ir man seselius pabandyti gaudyti blush2.gif
Kol kas tikrai palaikysiu, kol "daeis"ar verta laikyti biggrin.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 11 19, 18:42)
Noriu jusu klausti, ka manot apie sviesa.  Nekreipkit demesi i nieka - WB, kompozicija, betvarke namie - zinau zinau zinau - tik idomu ar jusu nuomne geriau 1600 ISO, triuksmas ir 1.4 diafragmos siaura ryskumo zona, ar va taip? Bandau jaukintis blykste...

Man antras variantas zymiai geresnis 4u.gif ta sviesyte tokia lyg butu nuo lango, svelnus seselio perejimas. Ar ten tikrai buvo blykste? Jei nesunku, aprasyk kaip ji buvo nukreipta blush2.gif nes greitai , tikuosi, irgi experementuosiu. O pirma, sakyciau, kad foto man neidomi darosi, nera tos grazios sviesos, tolygiai apsviestas veidas.
Bet kur pas tave iso 1600 as nesuprantu lens.gif pirmoje ar antroje? vienodai man gerai rodo blink.gif Pas mane visai kitaip verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 11 19, 19:00)
Man antras variantas zymiai geresnis 4u.gif  ta sviesyte tokia lyg butu nuo lango, svelnus seselio perejimas. Ar ten tikrai buvo blykste? Jei nesunku, aprasyk kaip ji buvo nukreipta blush2.gif nes greitai , tikuosi, irgi experementuosiu. O pirma, sakyciau, kad foto man neidomi darosi, nera tos grazios sviesos, tolygiai apsviestas veidas.
Bet kur pas tave iso 1600 as nesuprantu  lens.gif pirmoje ar antroje? vienodai man gerai rodo blink.gif Pas mane visai kitaip verysad.gif

Ne ne, cia iso 400, as turejau galvoj, ar va taip su blykste geriau, ar iso uzsikelt, diafragma atsidaryt ir bandyt pagaut su naturalia sviesa. Idomios jusu nuomones. Cia nieko mandro - pirmu variantu blykste i lubas, antruoju, kadangi kadras vertikalus, blykste i siena. siena buvo arciau nei lubos, tai taip ir gavosi - bet cia bandymai. Jauciu sia ziema taip ir atsibosiu jums blykste bebandydama.

Andriuska, aciu uz tavo nuomone, baunserio jokio neturiu, anei baltos korteles, bet noriu ir su ja isbandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 11 19, 17:55)
Noreciau parodyti viena nuotrauka, pati kol kas be nuomones, is vienos puses ji man patinka, nes ji mano  hihihi.gif o is kitos puses, turbut ziurisi nelabai patraukliai g.gif  Kokios jusu nuomones 4u.gif  ar tokia foto paliktumet savo albume?

man per tamsi viena veido puse ir tai labai krenta i akis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 11 19, 21:07)
Cia nieko mandro - pirmu variantu blykste i lubas, antruoju, kadangi kadras vertikalus, blykste i siena. siena buvo arciau nei lubos, tai taip ir gavosi

na beveik atspėjau. dėl pauncerio pagalvojau, nes akivaizdus blykstės atspindys akyse, o blykstė nukreipta į šoną. todėl ir pagalvojau taip...o gal už nugaros byvo koks blizgus paviršius? o eksperimentuoti čia nėr ką - imi gumytę plaukam ruišti, mauni ant blykstės ir už jos kiši baltą vizitinę kortelę. ir gatava. lumikvesto tik nepirk - paskutinis š....

o kokia pas tave blykstė, kad sukiojasi tik aparato pastatymo vertikaliai būdu? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(viktorija09 @ 2008 11 19, 21:08)
man per tamsi viena veido puse ir tai labai krenta i akis  4u.gif

tame visas cinkelis ir yr mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki visi,
Puiku Bite, kad apie mainus prisiminei, norejau ir as ta pasiulyma kelti smile.gif Panasu, kad panasios mintys daugeliui kilo. As visgi dalyvauti nedristu, nes tikrai nemanau, kad turiu kazka kas kitiems patiktu.

Degute, idomus tas tavo melynas arklys, vis griztu paziureti.

Anasko, gera nuotrauka, dar leisk jai paguleti... As gal noreciau svelnesnio seselio, bet.

Wyshnia, antram kadre sviesa svelnesne, labiau vykes blykstes eksperimentas, bet kairys skruostukas per sviesus (link isdegimo?). Eksperimentuok, dek, pasimokysiu neakivaizdziai tuo tarpu smile.gif

Labai smagios Evitos kaledines nuotraukos, ir bendrai - visad su malonumu puslapi perziuriu 4u.gif

Bite turi fotogeniska katina g.gif

Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 11 19, 15:55)
Noreciau parodyti viena nuotrauka, pati kol kas be nuomones, is vienos puses ji man patinka, nes ji mano  hihihi.gif o is kitos puses, turbut ziurisi nelabai patraukliai g.gif  Kokios jusu nuomones 4u.gif  ar tokia foto paliktumet savo albume?

Be abejo. Puiki nuotrauka. Akis šešėlyje netrukdo. Labiau trukdo antra akis kadro centre, bet vis tiek - nuotrauką palikčiau savo albume. Ir net ne paskutiniam jo puslapy.

QUOTE(wyshnia @ 2008 11 19, 18:42)
Noriu jusu klausti, ka manot apie sviesa.  Nekreipkit demesi i nieka - WB, kompozicija, betvarke namie - zinau zinau zinau - tik idomu ar jusu nuomne geriau 1600 ISO, triuksmas ir 1.4 diafragmos siaura ryskumo zona, ar va taip?

Antra ženkliai geresnė. Į klausimą ar geriau su blykste, ar ISO1600 atsakyčiau - su blykste. Visa esmė, kaip tai daryti. Kad antras tavo kadras darytas su blykste, ne kiekvienas pamatys.
Canon'as neparduoda bouncer'ių su blykstėm?

QUOTE(BN @ 2008 11 19, 21:17)
Wyshnia, antram kadre sviesa svelnesne, labiau vykes blykstes eksperimentas, bet kairys skruostukas per sviesus (link isdegimo?). Eksperimentuok, dek, pasimokysiu neakivaizdziai tuo tarpu smile.gif

Man rodos (monitorius rodo), kad iki išdegimo dar labai toli mirksiukas.gif
Atsakyti
Toli, toli iki isdegimo... man siaip per sviesus tas skruostas smile.gif (subjektyviai)
Atsakyti
Wyshniuk, as uz antra thumbup.gif Puikiai, nebuciau supratus kad blykse thumbup.gif Nereikia jaukintis Tau- jaa prisijaukinai thumbup.gif As kazkodel visada kreipiu i lubas, bet is Tavo pavyzduko supratau kad be reikalo ax.gif
Atsakyti