Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(westa @ 2008 11 16, 22:15)
kitų  ND tema  ,,Geometrija"  smile.gif  smile.gif terminas 2 sav?

4u.gif paaiškink temą smile.gif
nes tai kitokia tema, negu tos, kurias buvai minėjus.. gal pvz. įdėtum?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 17, 06:52)
4u.gif paaiškink temą smile.gif
nes tai kitokia tema, negu tos, kurias buvai minėjus.. gal pvz. įdėtum?

nuo erdvinių vaizdų

user posted image

iki detalių

user posted image

ar gamtos elementų

user posted image

tuo pačiu gal prisimenam vieną žymiausių ,,geometristų" fotografijoj Henri Cartier Bressoną? kai kas susipažinęs o kas ne - bus pravartu sužinot, jullab kad kažkur turėtų būt senoj temoj pranešimas apie jį

Loreli abi foto tamsios, pirmoj gal kiek viršaus daugoka.. aš tokį kadrą horizontalų norėčiau matyt.. o antroj fokusas pabėgęs.. savo vaikų stengiuos nebefotografuot su dryžuotais rūbais, labai jau juos fokusas mėgsta smile.gif

vitkorija ta pati bėda - tamsoka.. antrosios jb pilkas.. jau kažkur esu minėjus, kad man visada trūksta akių , kai fotografuoji žmogų su akiniais.. taip ir norisi palenkt galvą ir pažiūrėt smile.gif

Sea
gražios kojytės smile.gif .. kiek nuskriaustos viršutinės dėmesiu . ir kiek peršviesta apatinė ranka
Atsakyti
Laba ryta visiems !

Loreli: pabandžiau paanalizuoti kodel antroji foto tokia išplaukus.
Pagal IExif-a išlaikymas 1/8", tai manau per ilgas, kad fotkinti iš rankos. Man atrodo kad išlaikymas turėjo būti min 1/75, nes objektyvo židinio nuotolis fotkinimo metu buvo 75mm. 4u.gif

Patikslinkit prašau, jei aš čia į pievas nusirašiau !
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2008 11 17, 08:15)
Laba ryta visiems !

Pagal IExif-a išlaikymas 1/8", tai manau per ilgas, kad fotkinti iš rankos. Man atrodo kad išlaikymas turėjo būti min 1/75, nes objektyvo židinio nuotolis fotkinimo metu buvo 75mm.  4u.gif

išties, jei toks išlaikymas, tai ne tik kad iš rankos neis nufotografuot, bet ir vaikas neišbus nesujudėjęs vargiai smile.gif
Atsakyti
Loreli, tokiu atveju padės tik blykstė na arba lempų pakeitimas į daug galingesnes smile.gif stovas beprasmis šiuo atveju, dėl to, kad fotografuoji gyvą žmogų, kuris vargu ar nei mm nesujudės per tokį laiką. na galima kelti ISO, atverti diafragma, bet nemanau, kad tai padėtų tokiu metų laiku, namuose, prie lempų
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2008 11 17, 08:15)
Laba ryta visiems !

Pagal IExif-a išlaikymas 1/8", tai manau per ilgas, kad fotkinti iš rankos. Man atrodo kad išlaikymas turėjo būti min 1/75, nes objektyvo židinio nuotolis fotkinimo metu buvo 75mm.  4u.gif

Tikslių duomenų dabar nepasakysiu, ne namie, bet greičiausiai taip ir buvo. Bandžiau fotkint ir ant A ir ant M, tai normalaus šviesumo foto gaunasi tik prie tokio išlaikymo, jei be blykstės. Užtai ir nesuprantu kaip kitos-kiti fotkina namuose be blykstės g.gif ....... o tai tokiu atveju būtų padėjęs tik stovas turbūt (to ir teiravausi prie tos foto tongue.gif, tam ir įdėjau ta foto ir pati parašiau problemą )

P.S. parašiau, o žiūriu Sansara jau mane aplenkė su paaiškinimu biggrin.gif . Dėkui, tą ir norėjau sužinoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreli: 17 lapkričio 2008 - 08:45
QUOTE(Sansara @ 2008 11 17, 08:40)
Loreli, tokiu atveju padės tik blykstė na arba lempų pakeitimas į daug galingesnes smile.gif stovas beprasmis šiuo atveju, dėl to, kad fotografuoji gyvą žmogų, kuris vargu ar nei mm nesujudės per tokį laiką. na galima kelti ISO, atverti diafragma, bet nemanau, kad tai padėtų tokiu metų laiku, namuose, prie lempų

man rodos pradedančiųjų temoje kažkuri iš merginų klausė apie tai, ką daryt, kai vakare namie prie lempų fotkini.
mano patarimas buvo, ir jis nepasikeitė, - sulaukti dienos meto, natūralios šviesos ir tada fotografuoti. tada nekils nei didesnių problemų dėl WB, nei dėl išlaikymo, nereikės ISO iki 1600 kelti ir panašiai.
aišku, nebent kadras absoliučiai unikalus wink.gif
Atsakyti
Sayonara, bet mano namuose jau dabar visą žiemą nebus normalios dienos šviesos, taip kad manau reikia arba blykstės, arba fotkint tik lauke (kas žiemą irgi retai pasitaikys)
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2008 11 17, 09:09)
Sayonara, bet mano namuose jau dabar visą žiemą nebus normalios dienos šviesos, taip kad manau reikia arba blykstės, arba fotkint tik lauke (kas žiemą irgi retai pasitaikys)

blykstė, be abejo, pagelbėtų.
galima ir prie pat lango vaikus fotkinti..
ir lauke, žinoma, galima.

mano namuose žiemą tai tikrai įmanoma fotkinti, ypač kai sniego atsiranda, tada labai labai šviesu patampa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 17, 10:05)
blykstė, be abejo, pagelbėtų.
galima ir prie pat lango vaikus fotkinti..
ir lauke, žinoma, galima.

mano namuose žiemą tai tikrai įmanoma fotkinti, ypač kai sniego atsiranda, tada labai labai šviesu patampa smile.gif

pas mus praeitą žiemą sniego buvo vos.. dvi paras smile.gif

išties jaučiu reikėtų su blykste susidraugaut
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 17 lapkričio 2008 - 10:12
QUOTE(westa @ 2008 11 17, 10:11)
pas mus praeitą žiemą sniego buvo vos.. dvi paras  smile.gif

išties jaučiu reikėtų su blykste susidraugaut

Westa, kažin kas nors iš klaipėdiečių turi blykstę, kad į meetą atsineštų bigsmile.gif , galėtume padraugaut ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2008 11 17, 11:02)
Westa, kažin kas nors iš klaipėdiečių turi blykstę, kad į meetą atsineštų  bigsmile.gif , galėtume padraugaut  ax.gif

nežinau net g.gif .. klaipėdiečiai, kas turi blykstę? smile.gif

Atsakyti