Pragiedruliuk, jau pyrago gabaliukas kaip skaniai atrodo, laaaaabai apetitnas
Daividija, NEREALIAI faini vyniotinukai nu, negaliu atsigrožėt Šiaip neblogą mintį davei, kad baliams pridaryt, juk daug greičiau padaryt nei tortą
Aguonėle, ačiū už padėkas Receptų po truputį vis daugės
Wild, nu labai labai gražus tortukas Aš vis apeidavau šį receptą šonais, reiks labiau jį panagrinėt Kiek čia tų sluoksnelių gavosi ir kokio skersmens maždaug?
Ir šiaip, kaip smagu, kad taip gausiai bandot receptus net nesitikėjau, reiškia, neveltui vertimus sukėlinėju
Cia nakciai kaip tik tokiu tortu prisiziuresiu ir sapnuosiu
QUOTE(RiMami @ 2008 11 17, 23:48)
Ir šiaip, kaip smagu, kad taip gausiai bandot receptus net nesitikėjau, reiškia, neveltui vertimus sukėlinėju
Tikrai neveltui - AČIŪ už milžinišką darbą Mat aš, pavyzdžiui, su rusų kalba beveik nedraugauju, tai kai užmatydavau kokį receptą, tekdavo pasitikėt nuojauta ir žodynais. Bet konditerijoj gi ir specifinių žodžių yra, tai nevisad išsiverčia tiksliai. O čia - puikūs receptai ir puikūs vertimai. Darkart ačiū!
Artėjant vaisių-uogų sezonui noriu pasidalinti labai skanaus ir puraus torto receptu su ryškiai išreikštu abrikosų skoniu. Šiame recepte naudojami dviejų rūšių abrikosai švieži ir džiovinti. Džiovinti abrikosai naudojami, kad gauti tirštesnę masę biskvitui pertepti, o švieži abrikosai švelniam musui-suflė. Kadangi abrikosai negali duoti daug skysčio, aš panaudojau apelsinų sultis. Jos praktiškai nesijaučia torte, o tik maloniai tonuoja sodrų abrikosų skonį.
Kaip aš jau rašiau receptuose, kuriuose naudojami žali baltymai, juos galima šiltai apdoroti vandens vonelėje arba naudoti jau pasterizuotus.
ABRIKOSINIS TORTAS-SUFLĖ (Apricot Souffle Cake)
Originalus receptas
Biskvitas:
1/4 st. pieno
2 v. š. sviesto
3/4 st. miltų tortams
1 a. š. kepimo miltelių
2/3 st. cukraus
1/4 a. š. druskos
3 kiaušiniai
3 tryniai.
Abrikosinis įdaras:
1 st. džiovintų abrikosų
1 1/2 st. apelsinų sulčių.
Musas-sufle:
10 prinokusių abrikosų
3/4 st. cukraus
1 st. grietinėlės
3 baltymai
1/4 st. apelsinų sulčių
3 a. š. želatinos milteliais.
Želė:
1/3 st. apelsinų sulčių
1/4 st. abrikosų piurė
1 a. š. želatinos milteliais.
Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 190° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi 52×32 cm dydžio skardą.
Nedideliame puode kaitinti pieną su sviestu beveik iki virimo.
Išplakti mikseriu kiaušinius, trynius ir cukrų, kol masė padidės tris kartus (jos konsistencija turi būti kaip tiršto kremo). Tai užtruks maždaug 10 min.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
Suberti miltus į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišant lopetėle iš apačios į viršų.
Įdėti keletą šaukštų tešlos į šiltą pieną ir išmaišyti. Supilti masę į pagrindinę tešlą, išmaišyti.
Sudėti tešlą į skardą, išlyginti ir kepti apie 1015 min. Iškepusio biskvito paviršius bus auksinės spalvos.
Abrikosinis įdaras.
Užpilti džiovintus abrikosus apelsinų sultimis ir kaitinti puode, kol užvirs. Uždengti dangčiu ir virti ant silpnos ugnies maždaug 2030 min., kol abrikosai taps minkšti ir beveik visas skystis įsigers. Nukelti nuo ugnies ir sumalti blenderyje į tirštą, pastos konsistencijos įdarą. Ataušinti.
Atpjauti iš atšalusio biskvito 4 juosteles 32×5 cm dydžio. Vieną iš jų aptepti abrikosiniu įdaru, uždengti sekančia juostele, lengvai paspaudžiant, vėl įdaras ir t. t., kol visos 4 juostelės bus perteptos įdaru. Suvynioti biskvitą į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį 1-ai valandai, kad sustingtų. Tai leis lengviau pjaustyti susluoksniuotą biskvitą.
Iš likusio biskvito lakšto išpjauti 2 apskritimus 14 cm (5,5") skersmens tai bus biskvitiniai lakštai torto viduje.
Musas-suflė.
Iš abrikosų pašalinti kauliukus, užberti 1/4 st. cukraus ir pavirti ant silpnos ugnies 1520 min., kol taps minkšti. Sumalti blenderyje į pakankamai skystą piurė ir ataušinti.
Želatiną išmaišyti šaltose apelsinų sultyse ir palikti, kad išbrinktų 12 min.
Išplakti grietinėlę su 1 v. š. cukraus.
Išplakti baltymus iki minkštų putų, palaipsniui suberiant likusį cukrų.
Apelsinų sultis lengvai pašildyti (vandens vonelėje arba mikrobangėje) tik tiek, kol želatina visiškai ištirps.
Pridėti 1 st. abrikosų piurės (likusi dalis bus naudojama žėlei), supilti į ją ištirpintą želatiną, išmaišyti. Per 2 kartus įmaišyti plaktą grietinėlę, o po to, taip pat per 2 kartus, ir plaktus baltymus. Atsargiai išmaišyti, stengiantis išsaugoti plaktos grietinėlės ir baltymų apimtį.
Surinkimas.
Iškloti maistine plėvele arba pergamentiniu popieriumi 20 cm (8") skersmens išardomos formos šonus.
Supjaustyti užšaldytą biskvitą su įdaru siauromis 1 cm pločio juostelėmis ir pasukus jas 90 laipsnių išdėlioti išilgai palei paruoštos formos sieneles, stengiantis patalpinti jas kaip galima glaudžiau vieną prie kitos.
Likusiu įdaru aptepti vidinius lakštus ir padėti vieną iš jų ant formos dugno. Ant jo sudėti pusę paruošto muso. Uždengti antru lakštu ir likusiu musu, paliekant nedidelį atstumą iki kraštų žėlei. Išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą 23 val., kad sustingtų.
Želė.
Kai musas sustings, pagaminti želė.
Tam želatiną išmaišyti 2 v. š. apelsinų sulčių. Perkošti/pertrinti per sietelį abrikosų piurė ir sumaišyti su likusiomis sultimis. Pašildyti truputį želatiną, kol visiškai ištirps ir supilti į perkoštą abrikosų piurė. Dėti į šaldytuvą 10 min. ir po to supilti ant torto paviršiaus.
Tortą visiškai atšaldyti šaldytuve 6 val. ir patiekti.
Šaltinis: kuking.net
Kaip aš jau rašiau receptuose, kuriuose naudojami žali baltymai, juos galima šiltai apdoroti vandens vonelėje arba naudoti jau pasterizuotus.
ABRIKOSINIS TORTAS-SUFLĖ (Apricot Souffle Cake)
Originalus receptas
Biskvitas:
1/4 st. pieno
2 v. š. sviesto
3/4 st. miltų tortams
1 a. š. kepimo miltelių
2/3 st. cukraus
1/4 a. š. druskos
3 kiaušiniai
3 tryniai.
Abrikosinis įdaras:
1 st. džiovintų abrikosų
1 1/2 st. apelsinų sulčių.
Musas-sufle:
10 prinokusių abrikosų
3/4 st. cukraus
1 st. grietinėlės
3 baltymai
1/4 st. apelsinų sulčių
3 a. š. želatinos milteliais.
Želė:
1/3 st. apelsinų sulčių
1/4 st. abrikosų piurė
1 a. š. želatinos milteliais.
Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 190° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi 52×32 cm dydžio skardą.
Nedideliame puode kaitinti pieną su sviestu beveik iki virimo.
Išplakti mikseriu kiaušinius, trynius ir cukrų, kol masė padidės tris kartus (jos konsistencija turi būti kaip tiršto kremo). Tai užtruks maždaug 10 min.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
Suberti miltus į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišant lopetėle iš apačios į viršų.
Įdėti keletą šaukštų tešlos į šiltą pieną ir išmaišyti. Supilti masę į pagrindinę tešlą, išmaišyti.
Sudėti tešlą į skardą, išlyginti ir kepti apie 1015 min. Iškepusio biskvito paviršius bus auksinės spalvos.
Abrikosinis įdaras.
Užpilti džiovintus abrikosus apelsinų sultimis ir kaitinti puode, kol užvirs. Uždengti dangčiu ir virti ant silpnos ugnies maždaug 2030 min., kol abrikosai taps minkšti ir beveik visas skystis įsigers. Nukelti nuo ugnies ir sumalti blenderyje į tirštą, pastos konsistencijos įdarą. Ataušinti.
Atpjauti iš atšalusio biskvito 4 juosteles 32×5 cm dydžio. Vieną iš jų aptepti abrikosiniu įdaru, uždengti sekančia juostele, lengvai paspaudžiant, vėl įdaras ir t. t., kol visos 4 juostelės bus perteptos įdaru. Suvynioti biskvitą į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį 1-ai valandai, kad sustingtų. Tai leis lengviau pjaustyti susluoksniuotą biskvitą.
Iš likusio biskvito lakšto išpjauti 2 apskritimus 14 cm (5,5") skersmens tai bus biskvitiniai lakštai torto viduje.
Musas-suflė.
Iš abrikosų pašalinti kauliukus, užberti 1/4 st. cukraus ir pavirti ant silpnos ugnies 1520 min., kol taps minkšti. Sumalti blenderyje į pakankamai skystą piurė ir ataušinti.
Želatiną išmaišyti šaltose apelsinų sultyse ir palikti, kad išbrinktų 12 min.
Išplakti grietinėlę su 1 v. š. cukraus.
Išplakti baltymus iki minkštų putų, palaipsniui suberiant likusį cukrų.
Apelsinų sultis lengvai pašildyti (vandens vonelėje arba mikrobangėje) tik tiek, kol želatina visiškai ištirps.
Pridėti 1 st. abrikosų piurės (likusi dalis bus naudojama žėlei), supilti į ją ištirpintą želatiną, išmaišyti. Per 2 kartus įmaišyti plaktą grietinėlę, o po to, taip pat per 2 kartus, ir plaktus baltymus. Atsargiai išmaišyti, stengiantis išsaugoti plaktos grietinėlės ir baltymų apimtį.
Surinkimas.
Iškloti maistine plėvele arba pergamentiniu popieriumi 20 cm (8") skersmens išardomos formos šonus.
Supjaustyti užšaldytą biskvitą su įdaru siauromis 1 cm pločio juostelėmis ir pasukus jas 90 laipsnių išdėlioti išilgai palei paruoštos formos sieneles, stengiantis patalpinti jas kaip galima glaudžiau vieną prie kitos.
Likusiu įdaru aptepti vidinius lakštus ir padėti vieną iš jų ant formos dugno. Ant jo sudėti pusę paruošto muso. Uždengti antru lakštu ir likusiu musu, paliekant nedidelį atstumą iki kraštų žėlei. Išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą 23 val., kad sustingtų.
Želė.
Kai musas sustings, pagaminti želė.
Tam želatiną išmaišyti 2 v. š. apelsinų sulčių. Perkošti/pertrinti per sietelį abrikosų piurė ir sumaišyti su likusiomis sultimis. Pašildyti truputį želatiną, kol visiškai ištirps ir supilti į perkoštą abrikosų piurė. Dėti į šaldytuvą 10 min. ir po to supilti ant torto paviršiaus.
Tortą visiškai atšaldyti šaldytuve 6 val. ir patiekti.
Šaltinis: kuking.net
QUOTE(RiMami @ 2008 11 18, 10:48)
Sitas nerealiai atrodo. Manau, jau zinau, koki kita torta gaminsiu
SLYVŲ PYRAGAS (Plum Crumble Cake)
Originalus receptas
Pyragas:
150 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
2/3 st. cukraus
4 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
1 st. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
12 puselių slyvų.
Trupiniai (Crumble):
1/4 st. avižinių dribsnių
1/4 st. rudojo cukraus
1/4 st. kapotų riešutų
1 a. š. cinamono
1/4 st. miltų
50 g sviesto (arba margarino).
Pyragas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Patepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi 20 cm (8") išardomą formą.
Išplakti mikseriu sviestą su cukrumi iki glotnios masės. Įmušti po vieną kiaušinius. Sudėti vanilę. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska ir per 3 kartus atsargiai įmaišyti į sviesto-kiaušinių masę. Sudėti tešlą į paruoštą formą. Slyvas išdėlioti ant tešlos paviršiaus pjūviu žemyn.
Trupiniai.
Sumaišyti visus sausus ingredientus ir pirštais įmaišyti sviesto gabaliukus, kol gausis riebūs trupiniai. Užbarstyti ant slyvų viršaus ir kepti 4555 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Jeigu naudojama didesnio dydžio forma, tai kepimo laikas atitinkamai sutrumpėja.
Patiekti šiltą arba atšalusį.
Šaltinis: kuking.net
Originalus receptas
Pyragas:
150 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
2/3 st. cukraus
4 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
1 st. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
12 puselių slyvų.
Trupiniai (Crumble):
1/4 st. avižinių dribsnių
1/4 st. rudojo cukraus
1/4 st. kapotų riešutų
1 a. š. cinamono
1/4 st. miltų
50 g sviesto (arba margarino).
Pyragas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Patepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi 20 cm (8") išardomą formą.
Išplakti mikseriu sviestą su cukrumi iki glotnios masės. Įmušti po vieną kiaušinius. Sudėti vanilę. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska ir per 3 kartus atsargiai įmaišyti į sviesto-kiaušinių masę. Sudėti tešlą į paruoštą formą. Slyvas išdėlioti ant tešlos paviršiaus pjūviu žemyn.
Trupiniai.
Sumaišyti visus sausus ingredientus ir pirštais įmaišyti sviesto gabaliukus, kol gausis riebūs trupiniai. Užbarstyti ant slyvų viršaus ir kepti 4555 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Jeigu naudojama didesnio dydžio forma, tai kepimo laikas atitinkamai sutrumpėja.
Patiekti šiltą arba atšalusį.
Šaltinis: kuking.net
QUOTE(wild @ 2008 11 17, 20:40)
Išbandžiau Mišelės medaus tortą. Gavosi apie dvylika puikių plonų sluoksnelių. Tortas nesaldus. Man pusė grietinėlės papuošimui buvo daugoka, o vidui šiek tiek trūko kremo.
O šiaip receptas puikus. Tikrai kartosiu.
O šiaip receptas puikus. Tikrai kartosiu.
Koks puikus torciukas,megstu tokius plonais sluoksneliais
Vaikams, gyvenantiems Šiaurės Amerikoje, nėra geresnės pramogos vasarą, kaip stovyklavimas (paprasčiau kalbant, poilsis gamtoje su palapinėm ir laužu). Ir nežymus atributas apkepti ant atviro laužo marshmallow. Į žygį man su vaikais, kol kas nepavyko išeiti, bet štai jų mėgstamiausius marshmallow aš pagaminau. Šių pyragėlių pagrindas tai kažkas per vidurį tarp brownie ir šokoladinio biskvito sodriai-šokoladinis ir tuo pačiu trapus. O kremas-ganašas sujungia švelnų sufle ir minkštą šokoladinį sluoksnius.
PYRAGĖLIAI AKMENUOTAS KELIAS (Rocky Road Brownie)
Originalus receptas
Šokoladinis sluoksnis:
100 g tamsaus šokolado
75 g sviesto
100 g grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros
1/2 st. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinis + 2 tryniai
3/4 st. miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1/2 st. graikiškų riešutų.
Kremas-ganašas:
75 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
Marshmallow:
2 baltymai
50 ml + 50 ml vandens
1 st. cukraus
2 v. š. gliukozės (arba kukurūzų sirupo, arba dar 1/2 st. cukraus)
1 v. š. želatinos
1 a. š. vanilės
krakmolo.
Šokoladinis pagrindas.
Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi 20 cm (8") kvadratinę formą.
Nedideliame storu dugnu puode ištirpinti sukapotą šokoladą ir sviestą (ant silpnos ugnies, nuolat maišant).
Atskirame inde mikseriu išplakti grietinėlės sūrį (cream cheese) su cukrumi. Sudėti vanilę ir kiaušinius (dėti po vieną). Įplakti į bendrą masę ištirpintą šokoladą. Atskirai persijoti miltus su druska ir kepimo milteliais. Atrinkti keletą riešutų papuošimui, o likusius smulkiai sukapoti. Suberti juos į bendrą masę kartu su miltais, ir gerai išmaišyti.
Sudėti tešlą į paruoštą formą ir kepti 2530 min., kol jūsų namai prisipildys šokoladinio aromato (arba pagaliukas ištraukus, bus sausas).
Visiškai ataušinti.
Kremas-ganašas.
Grietinėlę kaitinti iki virimo ir supilti ją ant smulkiai sukapoto šokolado. Gerai išmaišyti, kol gausis glotni/lygi, blizganti masė ir palikti, kad atauštų.
Marshmallow.
Kai iškeptas pagrindas atauš, išimame jį iš formos, o į jo vietą įklojamą naują pergamentinį popierių, ir apibarstome jį geru sluoksniu krakmolo (mes jį po to visą nukratysime, o kol kas jis reikalingas, kad suflė nepriliptų prie popieriaus).
Suberti želatiną į 50 ml šalto vandens, išmaišyti ir palikti 5 min., kad išbrinktų.
Nedideliame puode sumaišyti 50 ml vandens, cukrų ir gliukozę, kaitinti kol užvirs ir pavirti, kol pasieks 118° C (245 F) ant candy termometro (arba maždaug 7 min. nuo užvirimo pradžios). Kol sirupas verda, želatiną lengvai pašildyti, kol visiškai ištirps.
Išplakti baltymus iki minkštų putų. Kai sirupas išvirs, supilti jį plona srovele į baltymus, plakant mikseriu mažu greičiu. Toliau plakant, supilti ištirpintą želatiną. Sudėti vanilę ir plakti dar apie 5 min., kol sutirštės.
Sudėti masę į paruoštą formą, išlyginti ir vėl apibarstyti krakmolu. Tokiam pavidale ji turi prastovėti 2 valandas kambario temperatūroje.
Surinkimas.
Aptepti ataušusį šokoladinį pagrindą kremu-ganašu. Nušluoti sausu šepetėliu visą krakmolą nuo marshmallow ir apversti jį, nenuimant popieriaus, ant ganašo. Nuimti pergamentinį popierių (jis gali lengvai lipti, bet taip ir turi būti), ir vėl šepetėliu nušluoti krakmolo likučius.
Supjaustyti karštu sausu peiliu pyragėliais, papuošti atidėtais riešutais ir ganašu.
*Šis marshmallow receptas yra mano išvestas bandymų keliu, todėl marshmallow gaunasi švelnesni, neguminiai, negu pirktiniai. Bet formą laiko puikiausiai.
*Aš, manau, neverta iš šio marshmallow daryti masę lipdymui. Pramoninių marshmallow sudėtyje esantys visi tie priedai ir leidžia ją naudoti lipdymo masei.
*Aišku galima čia priderinti ir gatavus marshmallow išdėliot juos sluoksniu virš kremo ganašo ir visas darbas (ir laiko sutaupysit).
Šaltinis: kuking.net
PYRAGĖLIAI AKMENUOTAS KELIAS (Rocky Road Brownie)
Originalus receptas
Šokoladinis sluoksnis:
100 g tamsaus šokolado
75 g sviesto
100 g grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros
1/2 st. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinis + 2 tryniai
3/4 st. miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1/2 st. graikiškų riešutų.
Kremas-ganašas:
75 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
Marshmallow:
2 baltymai
50 ml + 50 ml vandens
1 st. cukraus
2 v. š. gliukozės (arba kukurūzų sirupo, arba dar 1/2 st. cukraus)
1 v. š. želatinos
1 a. š. vanilės
krakmolo.
Šokoladinis pagrindas.
Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi 20 cm (8") kvadratinę formą.
Nedideliame storu dugnu puode ištirpinti sukapotą šokoladą ir sviestą (ant silpnos ugnies, nuolat maišant).
Atskirame inde mikseriu išplakti grietinėlės sūrį (cream cheese) su cukrumi. Sudėti vanilę ir kiaušinius (dėti po vieną). Įplakti į bendrą masę ištirpintą šokoladą. Atskirai persijoti miltus su druska ir kepimo milteliais. Atrinkti keletą riešutų papuošimui, o likusius smulkiai sukapoti. Suberti juos į bendrą masę kartu su miltais, ir gerai išmaišyti.
Sudėti tešlą į paruoštą formą ir kepti 2530 min., kol jūsų namai prisipildys šokoladinio aromato (arba pagaliukas ištraukus, bus sausas).
Visiškai ataušinti.
Kremas-ganašas.
Grietinėlę kaitinti iki virimo ir supilti ją ant smulkiai sukapoto šokolado. Gerai išmaišyti, kol gausis glotni/lygi, blizganti masė ir palikti, kad atauštų.
Marshmallow.
Kai iškeptas pagrindas atauš, išimame jį iš formos, o į jo vietą įklojamą naują pergamentinį popierių, ir apibarstome jį geru sluoksniu krakmolo (mes jį po to visą nukratysime, o kol kas jis reikalingas, kad suflė nepriliptų prie popieriaus).
Suberti želatiną į 50 ml šalto vandens, išmaišyti ir palikti 5 min., kad išbrinktų.
Nedideliame puode sumaišyti 50 ml vandens, cukrų ir gliukozę, kaitinti kol užvirs ir pavirti, kol pasieks 118° C (245 F) ant candy termometro (arba maždaug 7 min. nuo užvirimo pradžios). Kol sirupas verda, želatiną lengvai pašildyti, kol visiškai ištirps.
Išplakti baltymus iki minkštų putų. Kai sirupas išvirs, supilti jį plona srovele į baltymus, plakant mikseriu mažu greičiu. Toliau plakant, supilti ištirpintą želatiną. Sudėti vanilę ir plakti dar apie 5 min., kol sutirštės.
Sudėti masę į paruoštą formą, išlyginti ir vėl apibarstyti krakmolu. Tokiam pavidale ji turi prastovėti 2 valandas kambario temperatūroje.
Surinkimas.
Aptepti ataušusį šokoladinį pagrindą kremu-ganašu. Nušluoti sausu šepetėliu visą krakmolą nuo marshmallow ir apversti jį, nenuimant popieriaus, ant ganašo. Nuimti pergamentinį popierių (jis gali lengvai lipti, bet taip ir turi būti), ir vėl šepetėliu nušluoti krakmolo likučius.
Supjaustyti karštu sausu peiliu pyragėliais, papuošti atidėtais riešutais ir ganašu.
*Šis marshmallow receptas yra mano išvestas bandymų keliu, todėl marshmallow gaunasi švelnesni, neguminiai, negu pirktiniai. Bet formą laiko puikiausiai.
*Aš, manau, neverta iš šio marshmallow daryti masę lipdymui. Pramoninių marshmallow sudėtyje esantys visi tie priedai ir leidžia ją naudoti lipdymo masei.
*Aišku galima čia priderinti ir gatavus marshmallow išdėliot juos sluoksniu virš kremo ganašo ir visas darbas (ir laiko sutaupysit).
Šaltinis: kuking.net
Pvz; jeigu rašo 1/4 pieno ,tai kiek čia gramais būtų? niekaip tokių neįkertu
QUOTE(zebra @ 2008 11 19, 12:11)
Pvz; jeigu rašo 1/4 pieno ,tai kiek čia gramais būtų? niekaip tokių neįkertu
1 psl. surašiau Mišelės matavimo vienetus.
Pienas/grietinėlė/vanduo 1 st. = 237 ml
tai 237 : 4 = 59,25 ml, tai suapvalinus bus 60 ml (matematika )
QUOTE(RiMami @ 2008 11 19, 13:24)
1 psl. surašiau Mišelės matavimo vienetus.
Pienas/grietinėlė/vanduo 1 st. = 237 ml
tai 237 : 4 = 59,25 ml, tai suapvalinus bus 60 ml (matematika )
Pienas/grietinėlė/vanduo 1 st. = 237 ml
tai 237 : 4 = 59,25 ml, tai suapvalinus bus 60 ml (matematika )
nu tikrai
RiMami, gal esi užtikusi, kaip Mišelė gamina tikrąjį brownie?