Jeigu šaldytuve susikaupė nesunaudotų baltymų, o beze nenori draugauti, tai vienas iš sunaikinimo būdų lengvas ir purus, neriebus (fat free) Angelų tortas. Tradiciškai jis apibarstomas tik cukraus pudra ir patiekiamas su šviežiomis uogomis, bet šviežių uogų pas mus dar nėra, todėl šaldytų uogų padažas gali būti puikiu pakaitalu.
ANGELŲ TORTAS (Angel Food Cake with Berry Sauce)
Originalus receptas
Tortas:
10 baltymų
3/4 a. š. vyno akmens
1/4 a. š. druskos
1 a. š. vanilės
1 1/4 st. persijotos cukraus pudros
1 st. miltų tortams
žievelės 1/2 citrinos.
Padažas:
1 st. šaldytų uogų (pirmiausia atitirpinti)
1 v. š. cukraus
sultys 1/2 citrinos
2 a. š. aviečių likerio.
Tortas.
Įkaitinti orkaitę iki 175° C.
Išplakti baltymus su vyno akmeniu ir druska iki standžių putų (kaip dėl beze), palaipsniui suberiant cukraus pudrą. Sudėti vanilę. Persijoti miltus, sumaišyti su citrinos žievelėmis ir atsargiai, per 3 kartus, įmaišyti į baltymus.
Sudėti į 25 cm (10″) formą, išlyginti paviršių ir kepti 3045 min., patikrinti mediniu pagaliuku.
Aš kepiau specialioje šiam tortui formoje. Jeigu jos nėra, tai tiks bet kokia neprideganti (non-stick) forma, su sąlyga, kad jos viduryje yra cilindro tipo skylė (kaip keksams). Ši sąlyga būtina tam, kad tortas tolygiai perkeptų viduje.
Iškeptą tortą ataušinti, apvertus formą aukštyn kojom (kad nesukristų aušdamas).
Apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.
Padažas.
Atitirpintas uogas apibarstyti cukrumi ir apšlakstyti citrinos sultimis. Dėti ant ugnies ir kaitinti, kol užvirs. Išmaišyti, kol cukrus visiškai ištirps, nukelti nuo ugnies, supilti likerį ir patiekti.
Šaltinis: kuking.net
QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 09:36)
Atnešiau Jums obuolių pyragą prie arbatos. Pyragą galima kepti tiek didelėje formoje (tradiciškai), tiek ir mažose formelėse.
OBUOLIŲ PYRAGAS SU KARAMELINIŲ PADAŽU (Deep Dish Apple Pie with Caramel Sauce)
[b]Tešla:
½ v.š. sviesto (šalto ir supjaustyto kubeliais)
½ v.š. augalinių riebalų (shortening), atšaldytų (g.b. tiek pat sviesto, margarine)
3 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
1 kiaušinis
5-6 v.š. pieno
2 ½ st. miltų
1 kiaušinis + 1 v.š. pieno aptepimui
OBUOLIŲ PYRAGAS SU KARAMELINIŲ PADAŽU (Deep Dish Apple Pie with Caramel Sauce)
[b]Tešla:
½ v.š. sviesto (šalto ir supjaustyto kubeliais)
½ v.š. augalinių riebalų (shortening), atšaldytų (g.b. tiek pat sviesto, margarine)
3 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
1 kiaušinis
5-6 v.š. pieno
2 ½ st. miltų
1 kiaušinis + 1 v.š. pieno aptepimui
Susiruošiau daryti ir labai keista pasirodė, kad riebalų tešlai kone nereikia. Pažiūrėjau originalų receptą - ne po pusę šaukšto, o po pusę stiklinės riebalų ir sviesto reikia..
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 11 16, 15:00)
Susiruošiau daryti ir labai keista pasirodė, kad riebalų tešlai kone nereikia. Pažiūrėjau originalų receptą - ne po pusę šaukšto, o po pusę stiklinės riebalų ir sviesto reikia..
Ačiū, kad parodei įsivėlusią klaidą, labai atsiprašau Gal kas žinot, kaip pataisyt
DĖMESIO
Recepte Obuolių pyragas su karameliniu padažu įsivėlė klaida - pasitaisykite:
Tešla:
½ st. sviesto (šalto ir supjaustyto kubeliais)
½ st. augalinių riebalų (shortening), atšaldytų (g.b. tiek pat sviesto, margarino).
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 14, 13:07)
Na , o as ji isbandziau
Nu cipciuk ir meno kurinius kuri Tiesiog pasaka
TRIKAMPINIS TORTAS
Originalus receptas
Lakštams:
200 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
3/4 st. cukraus
3 kiaušiniai
1 st. rūgpienio (arba kefyro)
60 g šokolado
1 a. š. vanilės
2 a. š. kakavos miltelių
2 st. miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. sodos
žiupsnelis druskos.
Kremui-ganašui:
150 g šokolado
1/2 st. grietinėlės
1 v. š. sviesto.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C. Iškloti skardą pergamentiniu popieriumi.
Šokoladą ištirpinti, įmaišyti į jį kakavą ir palikti. Mikseriu išplakti sviestą su cukrumi, įmaišyti vanilę ir po vieną kiaušinius. Į atskirą indą persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Į sviesto-kiaušinių masę per 3 kartus suberti miltus pakaitomis su kefyru, išmaišant kiekvieną kart įdėjus. Pusę gautos tešlos sumaišyti su šokoladu ir abi tešlas sudėti į skardą baltą ir šokoladinę, iš akies padalinant skardą pusiau. Kepti 2025 min., patikrinti mediniu pagaliuku.
Kai atauš, kiekvieną dalį perpjauti dar į 2 dalis, aplyginti kraštus ir sudėti į krūvą, pertepant plonai kremu, kaitaliojant baltą ir rudą sluoksnius. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sustingtų kremas. Po to peilį pasukus 45° kampu į stalo paviršių, pjauti įstrižai išilgai visos krūvos. Apsukti abi dalis taip, kad lakštai būtų vertikaliai, patepti šoninę pusę kremu ir sujungti abi puses. Aptepti ganašo likučiais visą torto paviršių ir papuošti kaip norite.
Kremui grietinėlę pakaitinti ir supilti ją ant smulkiai sukapoto šokolado, sudėti sviestą. Lėtai maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps, atšaldyti.
*Skarda 45×28 cm (18"×11") dydžio.
*Papuošimui naudojau specialią plėvelę acetate, po ko šokoladas gavosi toks lygus ir blizgantis, kad fotografuojant buvo sunku pagauti kadrą be atspindžių. Ta plėvelė gali būti ir skaidri, ir su piešiniu (kaip šiuo atveju).
Šaltinis: kuking.net
Originalus receptas
Lakštams:
200 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
3/4 st. cukraus
3 kiaušiniai
1 st. rūgpienio (arba kefyro)
60 g šokolado
1 a. š. vanilės
2 a. š. kakavos miltelių
2 st. miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. sodos
žiupsnelis druskos.
Kremui-ganašui:
150 g šokolado
1/2 st. grietinėlės
1 v. š. sviesto.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C. Iškloti skardą pergamentiniu popieriumi.
Šokoladą ištirpinti, įmaišyti į jį kakavą ir palikti. Mikseriu išplakti sviestą su cukrumi, įmaišyti vanilę ir po vieną kiaušinius. Į atskirą indą persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Į sviesto-kiaušinių masę per 3 kartus suberti miltus pakaitomis su kefyru, išmaišant kiekvieną kart įdėjus. Pusę gautos tešlos sumaišyti su šokoladu ir abi tešlas sudėti į skardą baltą ir šokoladinę, iš akies padalinant skardą pusiau. Kepti 2025 min., patikrinti mediniu pagaliuku.
Kai atauš, kiekvieną dalį perpjauti dar į 2 dalis, aplyginti kraštus ir sudėti į krūvą, pertepant plonai kremu, kaitaliojant baltą ir rudą sluoksnius. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sustingtų kremas. Po to peilį pasukus 45° kampu į stalo paviršių, pjauti įstrižai išilgai visos krūvos. Apsukti abi dalis taip, kad lakštai būtų vertikaliai, patepti šoninę pusę kremu ir sujungti abi puses. Aptepti ganašo likučiais visą torto paviršių ir papuošti kaip norite.
Kremui grietinėlę pakaitinti ir supilti ją ant smulkiai sukapoto šokolado, sudėti sviestą. Lėtai maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps, atšaldyti.
*Skarda 45×28 cm (18"×11") dydžio.
*Papuošimui naudojau specialią plėvelę acetate, po ko šokoladas gavosi toks lygus ir blizgantis, kad fotografuojant buvo sunku pagauti kadrą be atspindžių. Ta plėvelė gali būti ir skaidri, ir su piešiniu (kaip šiuo atveju).
Šaltinis: kuking.net
Pabandžiau truputį pakeistą šio torto receptą vietoj kakavos biskvite buvo šokoladas. Lakštų spalva nors ir gavosi šviesesnė, bet šokolado skonis buvo gilesnis. Sekantį kartą pabandysiu dėti ir šokolado, ir kakavos, ir dėl vaizdo, ir dėl skonio.
TORTAS JUODASIS MIŠKAS (Black Forest Cake)
Originalus receptas
Biskvitas:
8 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
100 g šokolado
1 a. š. vanilės
2/3 st. miltų
1/2 st. krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos.
Sirupas:
1/4 st. cukraus
1/4 st. vandens
1/4 st. vyšnių likerio.
Kremas:
3 st. grietinėlės
3 v. š. cukraus
1 v. š. želatinos
1/4 st. vandens
450 g indelis konservuotų vyšnių
50 g šokolado drožlėms
16 saldžių vyšnių (Maraschino cherries) papuošimui.
Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi 23 cm skersmens išardomą formą. Išplakti trynius su puse cukraus, kol masė taps glotni/lygi. Įmaišyti vanilę ir ištirpintą šokoladą, išmaišyti. Išplakti baltymus, palaipsniui suberiant likusį cukrų. Į trynių masę persijoti miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Sudėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus.
Sudėti masę į paruoštą formą ir kepti 3545 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą ataušinti ir supjaustyti į 3 lakštus.
Sirupas.
Vandenį su cukrumi kaitinti iki virimo. Nukelti nuo ugnies ir supilti likerį.
Kremas.
Grietinėlę išplakti su cukrumi. Šaltame vandenyje išmaišyti želatiną ir palikti 1-ai minutei, kad išbrinktų, po to pašildyti, kol visiškai ištirps ir lengvai ataušinti. Toliau plakant mažu greičiu, supilti želatiną į grietinėlę.
Surinkimas.
Apatinį lakštą sudrėkinti sirupu ir aptepti plonu sluoksniu kremo. Po to kremą išspausti iš konditerinio maišelio 4-iais apskritimais. Ertmes tarp ratų užpildyti vyšniomis. Uždėti sekantį biskvito lakštą, sudrėkinti jį sirupu ir pakartoti visą procedūrą su įdaru. Viršutinį lakštą ir šonus aptepti kremu ir apibarstyti šokolado drožlėmis. Antgaliu žvaigždutė išspausti 12 roželių ir papuošti jas saldžiomis vyšniomis.
*Jeigu papildomai dėčiau kakavos, aš pakeisčiau 3 v. š. miltų į 3 v. š. kakavos.
Šaltinis: kuking.net
TORTAS JUODASIS MIŠKAS (Black Forest Cake)
Originalus receptas
Biskvitas:
8 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
100 g šokolado
1 a. š. vanilės
2/3 st. miltų
1/2 st. krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos.
Sirupas:
1/4 st. cukraus
1/4 st. vandens
1/4 st. vyšnių likerio.
Kremas:
3 st. grietinėlės
3 v. š. cukraus
1 v. š. želatinos
1/4 st. vandens
450 g indelis konservuotų vyšnių
50 g šokolado drožlėms
16 saldžių vyšnių (Maraschino cherries) papuošimui.
Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi 23 cm skersmens išardomą formą. Išplakti trynius su puse cukraus, kol masė taps glotni/lygi. Įmaišyti vanilę ir ištirpintą šokoladą, išmaišyti. Išplakti baltymus, palaipsniui suberiant likusį cukrų. Į trynių masę persijoti miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Sudėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus.
Sudėti masę į paruoštą formą ir kepti 3545 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą ataušinti ir supjaustyti į 3 lakštus.
Sirupas.
Vandenį su cukrumi kaitinti iki virimo. Nukelti nuo ugnies ir supilti likerį.
Kremas.
Grietinėlę išplakti su cukrumi. Šaltame vandenyje išmaišyti želatiną ir palikti 1-ai minutei, kad išbrinktų, po to pašildyti, kol visiškai ištirps ir lengvai ataušinti. Toliau plakant mažu greičiu, supilti želatiną į grietinėlę.
Surinkimas.
Apatinį lakštą sudrėkinti sirupu ir aptepti plonu sluoksniu kremo. Po to kremą išspausti iš konditerinio maišelio 4-iais apskritimais. Ertmes tarp ratų užpildyti vyšniomis. Uždėti sekantį biskvito lakštą, sudrėkinti jį sirupu ir pakartoti visą procedūrą su įdaru. Viršutinį lakštą ir šonus aptepti kremu ir apibarstyti šokolado drožlėmis. Antgaliu žvaigždutė išspausti 12 roželių ir papuošti jas saldžiomis vyšniomis.
*Jeigu papildomai dėčiau kakavos, aš pakeisčiau 3 v. š. miltų į 3 v. š. kakavos.
Šaltinis: kuking.net
Šokolado mėgėjai liks patenkinti paragavę šių pyragėlių. Migdolai daro juos drėgnus, o taip pat suteikia savo skonio razinką
ŠOKOLADINIAI MIGDOLINIAI PYRAGĖLIAI (Chocolate Almond Cakes)
Originalus receptas
200 g šokolado
175 g sviesto
3 kiaušiniai
1/3 st. cukraus
3/4 st. miltų
2 v. š. kakavos miltelių
3/4 a. š. kepimo miltelių
1/2 st. maltų migdolų.
Įkaitinti orkaitę iki 150° C.
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais 20 cm (8") kvadratinę nepridegančią (non-stick) formą (jeigu tokios nėra, tai iškloti bet kokią formą pergamentiniu popieriumi).
Puode su storu dugnu ant silpnos ugnies, nuolat maišant, ištirpinti šokoladą su sviestu (galima tirpinti vandens vonelėje).
Kiaušinius išplakti su cukrumi apie 10 min. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir kakava, atsargiai sumaišyti su plaktais kiaušiniais. Sudėti maltus migdolus ir šokoladinę masę, išmaišyti.
Sudėti į paruoštą formą ir kepti 3040 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Labai svarbu neperkepti, nes kitaip pyragėliai bus sausi.
Ataušinti, supjaustyti pyragėliais (man gavosi 10 vnt.), kiekvieną padengti glazūra pagal šį receptą. Aš padengiau tirpintu šokoladu, panaudodama specialią dekoratyvią plėvelę šokoladui tai suteikė pyragėliams šventišką išvaizdą, bet su glazūra, manau, bus niekuo neblogiau.
Šaltinis: kuking.net
ŠOKOLADINIAI MIGDOLINIAI PYRAGĖLIAI (Chocolate Almond Cakes)
Originalus receptas
200 g šokolado
175 g sviesto
3 kiaušiniai
1/3 st. cukraus
3/4 st. miltų
2 v. š. kakavos miltelių
3/4 a. š. kepimo miltelių
1/2 st. maltų migdolų.
Įkaitinti orkaitę iki 150° C.
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais 20 cm (8") kvadratinę nepridegančią (non-stick) formą (jeigu tokios nėra, tai iškloti bet kokią formą pergamentiniu popieriumi).
Puode su storu dugnu ant silpnos ugnies, nuolat maišant, ištirpinti šokoladą su sviestu (galima tirpinti vandens vonelėje).
Kiaušinius išplakti su cukrumi apie 10 min. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir kakava, atsargiai sumaišyti su plaktais kiaušiniais. Sudėti maltus migdolus ir šokoladinę masę, išmaišyti.
Sudėti į paruoštą formą ir kepti 3040 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Labai svarbu neperkepti, nes kitaip pyragėliai bus sausi.
Ataušinti, supjaustyti pyragėliais (man gavosi 10 vnt.), kiekvieną padengti glazūra pagal šį receptą. Aš padengiau tirpintu šokoladu, panaudodama specialią dekoratyvią plėvelę šokoladui tai suteikė pyragėliams šventišką išvaizdą, bet su glazūra, manau, bus niekuo neblogiau.
Šaltinis: kuking.net
Truputį paredaguotas pyragėlių receptas iš praėjusių temų.
ŠOKOLADINIAI VYNIOTINUKAI (Chocolate Cream Cheese Rolls)
Originalus receptas
Pirmasis šio recepto variantas
Šokoladinis biskvitas:
4 kiaušiniai
1 trynys
1/2 st. cukraus
4 v. š. miltų tortams (cake flour)
1 v. š. krakmolo
1/4 a. š. druskos
2 v. š. kakavos miltelių
2 v. š. verdančio vandens.
Įdaras:
200 g sūrio kremo (cream cheese), kambario temperatūros
100 g sviesto, kambario temperatūros
150 g baltojo šokolado, ištirpinto
1 v. š. citrinos sulčių.
Sirupas:
1/4 st. vandens
1/4 st. cukraus
1 a. š. likerio (bet kokio pagal skonį).
Glazūra:
300 g ištirpinto šokolado
20 g baltojo šokolado.
Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 200° C (400 F).
Išplakti baltymus su 1/4 st. cukraus iki standžių putų. Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir plakti, kol masė pašviesės. Toliau plakant, supilti ištirpintą karštame vandenyje kakavą (kadangi aš naudoju labai sodrią ir smulkiai maltą kakavą, tai šio vandens kiekio užtenka, jeigu vistik ištirpinus masė bus panaši į tirštą košelę, tai reikia įpilti dar truputį karšto vandens, iki skysto karšto šokolado konsistencijos). Miltus persijoti su krakmolu ir druska. Atsargiai įmaišyti į trynių masę. Įmaišyti baltymus per 3 kartus.
Skardą iškloti pergamentiniu popieriumi ir sudėti biskvito tešlą, išlyginant lopetėle plonu sluoksniu (kuo storesnis gausis biskvitas, tuo sunkiau bus suvynioti jį į plonus vyniotinius). Mano skarda 50×35 cm. Kepti 710 min.
Kai iškeps, perpjauti išilgai į 2 dalis ir susukti su rankšluosčio pagalba į 2 plonus vyniotinius, palikti aušti, nenuimant pergamentinio popieriaus.
Įdaras.
Įdarui išplakti sūrio kremą (cream cheese) su ištirpintu ir lengvai ataušintu baltu šokoladu. Sudėti sviestą, citrinos sultis ir plakti iki glotnios kreminės masės.
Surinkimas.
Išvynioti vyniotinius, nuimti pergamentinį popierių (atkreipkite dėmesį nuimamas pergamentas nuo biskvito, o ne atvirkščiai), sulaistyti sirupu (vanduo su cukrumi pakaitintas iki virimo + likeris), aptepti kremu ir vėl suvynioti, kaip galima standžiau. Suvynioti į plėvelę, kad neapdžiūtų ir dėti į šaldiklį, kad įdaras sustingtų mažiausiai 1-ai val.
Šokoladą ištirpinti (pageidautina jį temperatūruoti), supjaustyti vyniotinius porcijiniais vyniotinukais, padažyti kiekvieną į šokoladą ir palikti stingti ant pergamentinio popieriaus arba grotelių. Jei norite, papuošti baltu šokoladu.
Išeiga 12 vyniotinukų.
P.S. Pirmąjame šio recepto variante, į biskvitą nebuvo dėta druskos, ir įdaro buvo didesnės proporcijos, visa kita atitinka.
Įdaras pirmąjame variante buvo toks:
340 g sūrio kremo (cream cheese), kambario temperatūros
170 g sviesto, kambario temperatūros
200 g baltojo šokolado, ištirpinto
1 v. š. citrinos sulčių.
Šaltinis: kuking.net
ŠOKOLADINIAI VYNIOTINUKAI (Chocolate Cream Cheese Rolls)
Originalus receptas
Pirmasis šio recepto variantas
Šokoladinis biskvitas:
4 kiaušiniai
1 trynys
1/2 st. cukraus
4 v. š. miltų tortams (cake flour)
1 v. š. krakmolo
1/4 a. š. druskos
2 v. š. kakavos miltelių
2 v. š. verdančio vandens.
Įdaras:
200 g sūrio kremo (cream cheese), kambario temperatūros
100 g sviesto, kambario temperatūros
150 g baltojo šokolado, ištirpinto
1 v. š. citrinos sulčių.
Sirupas:
1/4 st. vandens
1/4 st. cukraus
1 a. š. likerio (bet kokio pagal skonį).
Glazūra:
300 g ištirpinto šokolado
20 g baltojo šokolado.
Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 200° C (400 F).
Išplakti baltymus su 1/4 st. cukraus iki standžių putų. Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir plakti, kol masė pašviesės. Toliau plakant, supilti ištirpintą karštame vandenyje kakavą (kadangi aš naudoju labai sodrią ir smulkiai maltą kakavą, tai šio vandens kiekio užtenka, jeigu vistik ištirpinus masė bus panaši į tirštą košelę, tai reikia įpilti dar truputį karšto vandens, iki skysto karšto šokolado konsistencijos). Miltus persijoti su krakmolu ir druska. Atsargiai įmaišyti į trynių masę. Įmaišyti baltymus per 3 kartus.
Skardą iškloti pergamentiniu popieriumi ir sudėti biskvito tešlą, išlyginant lopetėle plonu sluoksniu (kuo storesnis gausis biskvitas, tuo sunkiau bus suvynioti jį į plonus vyniotinius). Mano skarda 50×35 cm. Kepti 710 min.
Kai iškeps, perpjauti išilgai į 2 dalis ir susukti su rankšluosčio pagalba į 2 plonus vyniotinius, palikti aušti, nenuimant pergamentinio popieriaus.
Įdaras.
Įdarui išplakti sūrio kremą (cream cheese) su ištirpintu ir lengvai ataušintu baltu šokoladu. Sudėti sviestą, citrinos sultis ir plakti iki glotnios kreminės masės.
Surinkimas.
Išvynioti vyniotinius, nuimti pergamentinį popierių (atkreipkite dėmesį nuimamas pergamentas nuo biskvito, o ne atvirkščiai), sulaistyti sirupu (vanduo su cukrumi pakaitintas iki virimo + likeris), aptepti kremu ir vėl suvynioti, kaip galima standžiau. Suvynioti į plėvelę, kad neapdžiūtų ir dėti į šaldiklį, kad įdaras sustingtų mažiausiai 1-ai val.
Šokoladą ištirpinti (pageidautina jį temperatūruoti), supjaustyti vyniotinius porcijiniais vyniotinukais, padažyti kiekvieną į šokoladą ir palikti stingti ant pergamentinio popieriaus arba grotelių. Jei norite, papuošti baltu šokoladu.
Išeiga 12 vyniotinukų.
P.S. Pirmąjame šio recepto variante, į biskvitą nebuvo dėta druskos, ir įdaro buvo didesnės proporcijos, visa kita atitinka.
Įdaras pirmąjame variante buvo toks:
340 g sūrio kremo (cream cheese), kambario temperatūros
170 g sviesto, kambario temperatūros
200 g baltojo šokolado, ištirpinto
1 v. š. citrinos sulčių.
Šaltinis: kuking.net
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 11 16, 15:00)
Susiruošiau daryti ir labai keista pasirodė, kad riebalų tešlai kone nereikia. Pažiūrėjau originalų receptą - ne po pusę šaukšto, o po pusę stiklinės riebalų ir sviesto reikia..
QUOTE(RiMami @ 2008 11 16, 15:27)
Ačiū, kad parodei įsivėlusią klaidą, labai atsiprašau Gal kas žinot, kaip pataisyt
Tešla:
½ st. sviesto (šalto ir supjaustyto kubeliais)
½ st. augalinių riebalų (shortening), atšaldytų (g.b. tiek pat sviesto, margarino).
Tešla:
½ st. sviesto (šalto ir supjaustyto kubeliais)
½ st. augalinių riebalų (shortening), atšaldytų (g.b. tiek pat sviesto, margarino).
Mergaites, labai atsiprasau, kad rasydama padariau klaida .
Informuoju, kad klaida jau pataisyta.
Recepte Obuoliu pyragas su karameliniu padazu dabar klaidos nera.
Pazadu buti atidesne
Inočka visoms po balta sokoladine roze ir Tau atleista