Seniai gundziausi ir pabandziau issikepti Napaleona. Nu skonis nerealus, man ir paplociai ir kremas super
Ikeliu foto, tik mano toks megejiskas tortukas gavos Tesla dariau is puses normos, o krema is visos, tai dregnas gavos, kaip as ir megstu
QUOTE(babis @ 2011 01 09, 18:55)
Seniai gundziausi ir pabandziau issikepti Napaleona. Nu skonis nerealus, man ir paplociai ir kremas super
Ikeliu foto, tik mano toks megejiskas tortukas gavos Tesla dariau is puses normos, o krema is visos, tai dregnas gavos, kaip as ir megstu
Ikeliu foto, tik mano toks megejiskas tortukas gavos Tesla dariau is puses normos, o krema is visos, tai dregnas gavos, kaip as ir megstu
Puikus torčiukas.
Forumo kitose temose esu skaičiusi, kad Mišelės Napoleono papločiai nelabai "napoleoniški", t. y. ne iš mums įprastos pusiau sluoksniuotos tešlos. Todėl aš naudoju tik jos kremo receptą, o papločius darau pagal savo receptą. O kaip tau gavosi papločiai? Ar primena mums įprastą kapotą-pusiau sluoksniuotą tešlą? Ačiū.
As nusipirkau bazej gatavos napoleono teslos, pasidariau pati krema nu ir liuks. Daugiau niekad nekepsiu pati ir nevargsiu.
QUOTE(pienia @ 2011 01 10, 10:05)
As nusipirkau bazej gatavos napoleono teslos, pasidariau pati krema nu ir liuks. Daugiau niekad nekepsiu pati ir nevargsiu.
Tai kam dar kremą daryti ...nusipirkite gatavą ir bus nu ir liuks
-------------------------------------------------------------------------------------------
Skaniai atrodo tortukas Oyzo .
[quote=Cipciukas,2011 01 23, 01:14]
Tai kam dar kremą daryti ...nusipirkite gatavą ir bus nu ir liuks
-------------------------------------------------------------------------------------------
Aina sau kokia gera ideja, net nebuciau sugalvojus
Tai kam dar kremą daryti ...nusipirkite gatavą ir bus nu ir liuks
-------------------------------------------------------------------------------------------
Aina sau kokia gera ideja, net nebuciau sugalvojus
QUOTE(Oyzo @ 2011 01 23, 00:58)
o kas cia perdu pertepimai, koks receptukas
Airius,
Sios temos 18 psl. http://www.supermama...?...4520&st=204
Tikslali pavadinkim: Kokosinis-sokoladinis musas.
Pirmas sluoksnis - biskvitas, beprotiskai skanus, antras-trecias kokosinis, sokoladinis musai atitinkamas)
Dariau 24cm kepimo formoje, sokoladinio muso prireike dvigubos porcijos:)
Sios temos 18 psl. http://www.supermama...?...4520&st=204
Tikslali pavadinkim: Kokosinis-sokoladinis musas.
Pirmas sluoksnis - biskvitas, beprotiskai skanus, antras-trecias kokosinis, sokoladinis musai atitinkamas)
Dariau 24cm kepimo formoje, sokoladinio muso prireike dvigubos porcijos:)
QUOTE(Oyzo @ 2011 01 23, 18:27)
Airius,
Sios temos 18 psl. http://www.supermama...?...4520&st=204
Tikslali pavadinkim: Kokosinis-sokoladinis musas.
Pirmas sluoksnis - biskvitas, beprotiskai skanus, antras-trecias kokosinis, sokoladinis musai atitinkamas)
Dariau 24cm kepimo formoje, sokoladinio muso prireike dvigubos porcijos:)
Sios temos 18 psl. http://www.supermama...?...4520&st=204
Tikslali pavadinkim: Kokosinis-sokoladinis musas.
Pirmas sluoksnis - biskvitas, beprotiskai skanus, antras-trecias kokosinis, sokoladinis musai atitinkamas)
Dariau 24cm kepimo formoje, sokoladinio muso prireike dvigubos porcijos:)
Dekui labai, bandysim, na ne visi matom
Sveikutes, noreciau pasikonsultuoti del Napoleono
Ar iskeptus lakstelius reikia paslegti, kad butu tiesus ir be puslyciu? (kepdama subadziau sakute, bet vis tiek man iskilo kazkaip kreivai jie)
Kiek laiko reikia virti kondensuota piena? Koks tikslas ji virti? Ar jis pasidaro tamsus? (skaiciau, kad kitos deda rududu). Ar isvirus pasikeicia skonis?
Kuom paslegiat sutepta torta? As kai uzdejau sunku svori ant virsaus, tai man visas kremas pro sonus isbego ir tortas gavosi kiek sausokas...
Ar iskeptus lakstelius reikia paslegti, kad butu tiesus ir be puslyciu? (kepdama subadziau sakute, bet vis tiek man iskilo kazkaip kreivai jie)
Kiek laiko reikia virti kondensuota piena? Koks tikslas ji virti? Ar jis pasidaro tamsus? (skaiciau, kad kitos deda rududu). Ar isvirus pasikeicia skonis?
Kuom paslegiat sutepta torta? As kai uzdejau sunku svori ant virsaus, tai man visas kremas pro sonus isbego ir tortas gavosi kiek sausokas...
Mišelės napoleono lakšteliai , man primena macus .... kieti , beskoniai , pūslėti ..... kai dariau , išsigandau , maniau eis šiuklinės , bet reik daryti iki galo .......aš kondencuotą viriau neilgai , jis pas mane liko beveik nepakeitęs spalvos .
Tepiau jį formoje ir paslėgiau , kremas neturėjo kur išbėgti , bet susigerti jis nespėjo ( neišlaikiau ilgai , na gal pusdienį ir prapjoviau ) ..... buvo ne visai sumirkę , bet pasakiškai skanus tortas ..... gabaliuką pasislėpiau ir laikiau parą , tada jau buvo įsigėręs , ilgai buvo favoritas tarp tortų ...jis net nepanašus į mūsiškius napoleonus , bet skanus ir įdomus tortas , verta išbandyti .
Tepiau jį formoje ir paslėgiau , kremas neturėjo kur išbėgti , bet susigerti jis nespėjo ( neišlaikiau ilgai , na gal pusdienį ir prapjoviau ) ..... buvo ne visai sumirkę , bet pasakiškai skanus tortas ..... gabaliuką pasislėpiau ir laikiau parą , tada jau buvo įsigėręs , ilgai buvo favoritas tarp tortų ...jis net nepanašus į mūsiškius napoleonus , bet skanus ir įdomus tortas , verta išbandyti .
QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 23, 21:05)
...jis net nepanašus į mūsiškius napoleonus , bet skanus ir įdomus tortas , verta išbandyti .
Visiškai jums pritariu. Kaip pirmą kartą išsikepiau maniau kokia nesąmonė: lakštai neskanūs, kremas man nepatiko, porą sluoksnių dėjau šaldytų uogų, galvojau gal pagerins rūgštele skonį. Po paros valgėme, man buvo visiškai neskanus ir nepriimtinas. Bet po dviejų parų jame kažkoks perversmas įvyko, kažkas jame pasikeitė... tortas dingo akimirksniu ir svečiai, kurie jį ragavo klausė, kada vėl bus.