Jeigu jūs mėgstate brownies ir baltąjį šokoladą, tai šis receptas nepaliks jūsų abejingais. Pagal skonį jie minkšti ir drėgni, džiovintos vyšnios suteikia rūgštelės (galima pakeisti spanguolėmis, o va razinomis neverta, kadangi bus labai saldu). O makadamijų riešutų aš siūlyčiau niekuo nekeisti, jeigu yra, aišku, galimybė juos naudoti labai jau jie praturtina šį receptą. Na, o jeigu tokios galimybės nėra, tai artimiausias pakaitalas pagal skoninį derinį, greičiausiai bus skrudinti žemės riešutai.BROWNIES IŠ BALTOJO ŠOKOLADO (White Chocolate Brownies)Originalus receptas200 g baltojo šokolado
113 g sviesto
1/4 st. cukraus
1 v. š. bet kokio likerio (aš naudojau Frangelico)
3 kiaušiniai
1 st. miltų
1/4 a. š. druskos
1/2 st. džiovintų vyšnių (arba spanguolių)
šokoladinės glazūros
1 st. paskrudintų makadamijų riešutų (arba žemės riešutų).
Įkaitinti orkaitę iki 170º C (350 F).
Iškloti pergamentiniu popieriumi kvadratinę arba apvalią 20 cm (8") formą.
Ištirpinti vandens vonelėje šokoladą su sviestu ir cukrumi. Išmaišyti iki lygios vientisos masės (jeigu šokoladą pradės traukti, nieko baisaus, tęskite toliau pagal receptą). Lengvai ataušinti, supilti likerį ir po vieną kiaušinius, išmaišant šluotele (ne mikseriu) kiekvieną kartą įdėjus.
Persijoti miltus su druska, ir suberti į pagrindinę masę kartu su vyšniomis.
Išmaišyti mediniu šaukštu ir sudėti masę į paruoštą formą. Kepti 2025 min., patikrinant mediniu pagaliuku ant jo turi būti keletas prilipusių trupinių. Jeigu pagaliukas bus sausas, reiškia braunis truputį perkepė.
Iškeptą braunį reikia visiškai ataušinti.
Per tą laiką reikia pasiruošti
glazūrą, tik nedėti į ją gliukozės, kadangi glazūra vis vien bus padengta riešutais ir nesvarbu ar ji blizgės. Sukapoti peiliu riešutus nelabai smulkiai ir užberi juos ant nesustingusios glazūros, lengvai prispaudžiant juos ranka.
Atšaldyti braunį keletą minučių šaldytuve ir supjaustyti kvadratėliais.
Va taip atrodo makadamijų riešutai
Šaltinis: kuking.net