QUOTE(RiMami @ 2008 12 04, 16:29)
Šiandieniniame recepte nėra nieko neįprasto ir naujo. Bet, kaip mes žinome, kiekviena šeimininkė turi savo vieno ar kito patiekalo receptą. Todėl, merginų prašymu, rašau Aguonų vyniotinio receptą, kuriuo naudojausi daug daug kartų. Tik, noriu pastebėti, kad tokiam pavidale šis vyniotinis patiks būtent aguonų įdaro mėgėjams. Tiems, kas mėgsta mieliniuose kepiniuose, kad būtų daugiau tešlos, patariu nenaudoti viso įdaro, o tik jo dalį, o likęs įdaras gerai laikosi šaldytuve sandariai uždengtame inde.
AGUONŲ VYNIOTINIS (Poppy Seed Roll)
Originalus receptas
Tešla:
20 g šviežių mielių (2 1/4 a. š. sausų)
1/4 st. šilto vandens
1 a. š. + 3 v. š. cukraus (arba 1/4 st. medaus)
1 st. šilto pieno
1 + 1 kiaušiniai, kambario temperatūros
3 1/4 3 1/2 st. miltų (priklausomai nuo miltų ir oro drėgnumo)
1 a. š. druskos
50 g sviesto, kambario temperatūros.
sveikos
Kepiau šį vyniotinį, bet sudėjus viską pagal normas tešla man gavosi labai skysta, tai dadėjau daug daugiau miltų. Su įdaru palyginus gavosi labai daug tešlos, jos skonis toks vidutiniškas, nors tešla buvo tikrai minkšta.
Normas visas matavau vienodomis stiklinėmis. Gal kas kepėt ir galit pasidalinti įspūdžiais? ką ne taip padariau?
Taip pat kiekiuose tešlai nurodyti 1+1 kiaušinis, o eigoje sunaudojamas tik vienas, ar aš kažką pražioplinau?
Noriu kalėdoms skanaus aguonų vyniotinio, bet šis man turbūt nepavyko