Aš pabandžiau kelis Mišelės kepinukus.
Kalėdoms dariau
Triufelini tortą. Iš tikrųjų, viską kepiau pagal Sonatinos pateiktą
receptą, tik pačius papuošimus - triufelius - dariau pagal RiMami išverstą.
Maniau, kad tą tortą gaminu pirmą ir paskutinį kartą, nes man tikrai buvo per daug su juo terlionės. Visų pirma, neišsiplakė baltymai, nors dėjau ir to kepimo akmens, tešla gavos apyskystė. Jei per mažai tešlos užpili ant lakšto, jis apskritai nesigauna (neina nuimt normaliai popieriuas, jis sulūžinėja, kepdamas traukais ir pan). Sugadinau taip gal porą lakštų, kiti beveik pavyko. Tačiau torto skonis atperka visus vargelius
Mažosios antrajam gimtadieniui dariau Sonatinos verstą
Daugiasluoksnį tortą. Dariau jį kokė trečią ar ketvirtą kartą, tad viskas kaip ir pavyko. sunkiausia dalis turbūt tas karamelės lakštas, bet asmeniškai man skaniau be jo, ir kremo būna daugia tada. Per tą karamelė nesipjausto normaliai pats tortas, ji pastovėjus patirpsta, drėgsta ir bėga. Dar, kadangi turim kreivą šaldytuvą, tai gavos labai kreivas želė sluoksnis (jį visda darau iš pakelio). Mažajai labai patiko, ji pas mus šokolado fanatikė ir dabar bet ką, panašų į šokoladinį tortą, vadina Meko Peko tortu
Praeitą sekmadienį kepiau
obuolinį keksą su karamelės padažu. Kažkuo labai jis mūsų nesužavėjo, nors nėra neskanus. Mačiau, kad dar likės gabalėlis, tai turbūt reiškia, kad tikrai kažko trūko. Gal per saldus, gal nepatogus pjaustyt (trupa). Padažas tai tikrai man asmeniškai per saldus ir, kaip ir daugumai bandžiusių, teko pavirt jį gerokai ilgėliau. Nuotrauką turiu tik atpjauto, kur įdėjau MB į darbą:
Vakar dariau
Šokoladinius vyniotinukus.Nu su jais patyriau visišką fiasko
Bet žinau, dėl ko taip gavos. Visų pirma, čia mažesnės skardos nei LT, tad gavos storesnis biskvitas ir sunkiai sukos. Visų antra, mano durnai galvai užplaukė padaryt kremą iš to pirmo varianto, t.y. didesnį kiekį, tad jo gavos žymiai per daug. Susisuko man ne vyniotiniai, o balvonai kažkokie - vaizdas maždaug toks - aplink tešla ir viduj kremas, nu toks rolikas storas
Po to kažko nesisekė glazūruot - nors ir visą laiką kaitinau šokoladą ant garų, po kelių balvonų apvoliojimo jis labai greit stingt pradejo ir kiti balvonai voliojos jau negražiai ir nelygiai. Po to iš viso pritrūkau šokolado, tad dar dadėjau tirpint, kadangi jis sušoko, tad dadėjau sviesto (neturėjau grietinėlės), galiausiai šiaip ne taip užglazūravau ir ėmiaus baltojo šokolado papuošimui, bet su juo dirbu pirmą kartą, tad bekaitinant jis visai sustingo ir nieko gero nesigavo.
Labiau patyrę, priminkit, kaip tirpint baltą šokoladą? žinau, kad kažkur jau buvo apie tai diskutuota
Foto balvonų įmesiu kažkada
Skonis - man per sotūs, per šokoladiniai (gal čia nėra toks skanus šokoladas, kaip LT). MB sukirto gal 2,5 vnt, jam skanūs. Dariau aš juos su Creamcheesu, bet kitą kartą, jei kada sugalvosiu, pabandysiu su kremine varške, manau, tada bus skanesni, gal labiau primintų varškės sūrelius.