Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

QUOTE(RiMami @ 2009 12 16, 13:04)
...arba aš dar būčiau linkus manyti, kad mūsiškių miltų reikia berti truputėlį daugiau  g.gif nes, kur apie obuolių keksą buvo paaiškinimas (pora psl. atgal) autorės buvo rašoma, kad "aš naudoju ištikrųjų gerus stiprius kanadietiškus miltus, kurie stipriau sugeria drėgmę"  rolleyes.gif kaži ar ne miltuose bus bėda mastau.gif


Hmm... Vat tas gali buti, nes mano tesla tai buvo kaip blynine grynai, tekejo nuo obuolio pamirkyto. Bet pabijojau det daugiau miltu, nei parasyta recepte.

Jei kada pagaus ikvepimas vel sitoms spurgoms, tai pabandysiu miltu daugiau ibert, nes siaip tai jos labai skanios tikrai. Ir obuolius storiau pjaustyciau, nei 0.5 cm, nes kai kuriuos netycia storiau supjausciau, tai iskepe dar truputi traskus isliko - labai skanu taip smile.gif O plonesni iskepe labai greit, suminkstejo visai.
Atsakyti
Kepiau tortą Triufelį.
Tiek man, tiek svečiam labai patiko - tikras šokoholikų džiaugsmas smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ledukas @ 2009 12 03, 11:16)
Gaminau si torta.Man jis buvo nelabai...Pasakysiu tik tiek, niekada daugiau nekepsiu.

http://www.supermama...?...74520&st=36


smalsu - o kas nepatiko? manau, pravartūs ketinančioms gaminti būtų atsiliepimai: ar per riebus? per saldus? sausas?
Atsakyti
Prisijungiu ir aš prie Mišelės receptų gerbėjų. Naujųjų metų sutikimui dariau tortą su kokosiniais - šokoladiniais putėsiais. Gavosi labai skanus, lengvas tortas. Visiems labai patiko.

Originalus receptas
Receptas lietuvių kalba

user posted image

user posted image
Atsakyti
Aš pabandžiau kelis Mišelės kepinukus.

Kalėdoms dariau Triufelini tortą. Iš tikrųjų, viską kepiau pagal Sonatinos pateiktą receptą, tik pačius papuošimus - triufelius - dariau pagal RiMami išverstą.
Maniau, kad tą tortą gaminu pirmą ir paskutinį kartą, nes man tikrai buvo per daug su juo terlionės. Visų pirma, neišsiplakė baltymai, nors dėjau ir to kepimo akmens, tešla gavos apyskystė. Jei per mažai tešlos užpili ant lakšto, jis apskritai nesigauna (neina nuimt normaliai popieriuas, jis sulūžinėja, kepdamas traukais ir pan). Sugadinau taip gal porą lakštų, kiti beveik pavyko. Tačiau torto skonis atperka visus vargelius thumbup.gif

user posted image

Mažosios antrajam gimtadieniui dariau Sonatinos verstą Daugiasluoksnį tortą. Dariau jį kokė trečią ar ketvirtą kartą, tad viskas kaip ir pavyko. sunkiausia dalis turbūt tas karamelės lakštas, bet asmeniškai man skaniau be jo, ir kremo būna daugia tada. Per tą karamelė nesipjausto normaliai pats tortas, ji pastovėjus patirpsta, drėgsta ir bėga. Dar, kadangi turim kreivą šaldytuvą, tai gavos labai kreivas želė sluoksnis (jį visda darau iš pakelio). Mažajai labai patiko, ji pas mus šokolado fanatikė ir dabar bet ką, panašų į šokoladinį tortą, vadina Meko Peko tortu biggrin.gif

user posted image

Praeitą sekmadienį kepiau obuolinį keksą su karamelės padažu. Kažkuo labai jis mūsų nesužavėjo, nors nėra neskanus. Mačiau, kad dar likės gabalėlis, tai turbūt reiškia, kad tikrai kažko trūko. Gal per saldus, gal nepatogus pjaustyt (trupa). Padažas tai tikrai man asmeniškai per saldus ir, kaip ir daugumai bandžiusių, teko pavirt jį gerokai ilgėliau. Nuotrauką turiu tik atpjauto, kur įdėjau MB į darbą:

user posted image

Vakar dariau Šokoladinius vyniotinukus.
Nu su jais patyriau visišką fiasko biggrin.gif Bet žinau, dėl ko taip gavos. Visų pirma, čia mažesnės skardos nei LT, tad gavos storesnis biskvitas ir sunkiai sukos. Visų antra, mano durnai galvai užplaukė padaryt kremą iš to pirmo varianto, t.y. didesnį kiekį, tad jo gavos žymiai per daug. Susisuko man ne vyniotiniai, o balvonai kažkokie - vaizdas maždaug toks - aplink tešla ir viduj kremas, nu toks rolikas storas biggrin.gif
Po to kažko nesisekė glazūruot - nors ir visą laiką kaitinau šokoladą ant garų, po kelių balvonų apvoliojimo jis labai greit stingt pradejo ir kiti balvonai voliojos jau negražiai ir nelygiai. Po to iš viso pritrūkau šokolado, tad dar dadėjau tirpint, kadangi jis sušoko, tad dadėjau sviesto (neturėjau grietinėlės), galiausiai šiaip ne taip užglazūravau ir ėmiaus baltojo šokolado papuošimui, bet su juo dirbu pirmą kartą, tad bekaitinant jis visai sustingo ir nieko gero nesigavo.
Labiau patyrę, priminkit, kaip tirpint baltą šokoladą? žinau, kad kažkur jau buvo apie tai diskutuota blush2.gif

Foto balvonų įmesiu kažkada biggrin.gif Skonis - man per sotūs, per šokoladiniai (gal čia nėra toks skanus šokoladas, kaip LT). MB sukirto gal 2,5 vnt, jam skanūs. Dariau aš juos su Creamcheesu, bet kitą kartą, jei kada sugalvosiu, pabandysiu su kremine varške, manau, tada bus skanesni, gal labiau primintų varškės sūrelius.

Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Susiruosiau sestadieniui pasigaminti ir veztis i svecius Almond Ricotta charlotte.norejau paklausti kas kepe,ar jam reikia subresti ir ar atlaikys gera valanda keliones?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EgluteN: 27 sausio 2010 - 16:33
Kaip ir žadėjau prieš keletą dienų, įdedu savo šokoladinių vyniotinukų-balvoniukų foto biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
sveikos kepijeles, siandien bandziau daryti pyragėliu „EKLERAI“ (Eclairs) su plikytu kremu, bet man nesigavo tas kremas susoku i gabalus ir viskas, norejau paklausti kas is jusu daret ir kaip daret.
Atsakyti
Kepiau kažkada Citrininius pyragaicius

Manes nesuzavejo, gerokai jaucias kiausiniai. Dali uzsisaldziau, bet ko nesaldziau, ta teks ismest sad.gif Mano skarda labai mazute, tad biskvitai gavos storoki, pats pyragas aukstas. Man skanesnis is kameros, visiskai atsaldytas.

user posted image

user posted image


rnikole, esu darius tuos pyragaicius. Man viskas kaip ir gavos, tik to kremo buvo is esmes mazai. Kodel susoko - gal perkaitinai. Siaip man buna, kad mase irgi nesigauna vienalyte, tad as ja per sieteli pertrinu, kai jau pravesta.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2010 03 05, 21:44)
Kepiau kažkada Citrininius pyragaicius

Manes nesuzavejo, gerokai jaucias kiausiniai. Dali uzsisaldziau, bet ko nesaldziau, ta teks ismest sad.gif Mano skarda labai mazute, tad biskvitai gavos storoki, pats pyragas aukstas. Man skanesnis is kameros, visiskai atsaldytas.

user posted image

user posted image
rnikole, esu darius tuos pyragaicius. Man viskas kaip ir gavos, tik to kremo buvo is esmes mazai. Kodel susoko - gal perkaitinai. Siaip man buna, kad mase irgi nesigauna vienalyte, tad as ja per sieteli pertrinu, kai jau pravesta.

na as netryniau bet su mikseriu paplakiau, bet ji teks ismesti nes matyt per daug idejau krakmolo, ir jis man buvo visas skystas kai atveso, nieko kita karta pameginsiu vel smile.gif
Atsakyti
o man tai jokio čia kiaušinio šituose pyragaičiuose nesijaučia, ir man labai skanūs, tik terlionės su jais daug.
Atsakyti
Ir man nesijaucia,man jie laaabai skanus,kepu kaip torta,ir biskvitas sitas labai patinka clap_1.gif
Atsakyti