Dauguma vaikų Šiaurės Amerikoje labai mėgsta šokoladinius sausainius-sandwichus Oreo. Sujungus šių sausainių skonį su puriu musu, gavosi švelnus tortas su traškančiu įdaru
TORTAS OREO (Oreo Cake)
Originalus receptas
Šokoladinis biskvitas:
3 kiaušiniai
1/3 st. + 1 v. š. cukraus
2 v. š. kakavos
1/4 st. karšto vandens
1 v. š. kavos likerio Kahlua
1/3 st. miltų
2 v. š. krakmolo
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. drukos
2 v. š. ištirpinto sviesto.
Musas:
1 kiaušinis
2 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
175 ml pieno
1 a. š. vanilės
1,5 st. grietinėlės
15 g želatinos
1/4 st. vandens
50 g sumaltų Oreo sausainių (arba kitų šokoladinių sausainių).
Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi 20 cm skersmens (8″) formą.
Baltymus išplakti iki standžių putų, palaipsniui suberiant 3 v. š. cukraus. Trynius išplakti su likusiu cukrumi. Karštame vandenyje ištirpinti kakavą (jeigu bus per daug tiršta, todėl kad kakava būna skirtinga įpilti dar truputį vandens). Supilti ištirpintą kakavą į išplaktus baltymus, supilti likerį, išmaišyti.
Miltus persijoti su krakmolu, kepimo milteliais ir druska. Suberti į šokoladinę-trynių masę, įdėti 1/3 išplaktų baltymų ir atsargiai išmaišyti. Taip pat atsargiai įmaišyti likusius baltymus. Keletą šaukštų tešlos įdėti į ištirpintą sviestą ir išmaišyti. Po to gautą masę supilti į pagrindinę tešlą ir išmaišyti apvaliais judesiais. Tešlą supilti į paruoštą formą ir kepti 2530 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą visiškai ataušinti.
Musas.
Išvirti plikytą kremą, visiškai ataušinti. Želatiną suberti į šaltą vandenį, leisti minutę pastovėti ir pašildyti mikrobangėje arba vandens vonelėje, kol pilnai ištirps. Išplakti ataušusį kremą, sudėti vanilę ir ištirpintą želatiną. Atskirai išplakti grietinėlę, atidėti keletą šaukštų papuošimui, o likusią sumaišyti su plikytu kremu. Suberti pusę maltų sausainių ir lengvai išmaišyti (neilgai, todėl kad musas gali nusidažyti juoda spalva).
Surinkimas.
20 cm skersmens (8″) išardomą formą iškloti plėvele. Ataušusio biskvito aplyginti šonus ir viršų, perpjauti jį į 2 lakštus ir vieną dėti ant paruoštos formos dugno. Po to sudėti pusę muso, stengiantis išlyginti paviršių ir užpildyti ertmes šonuose. Dėti sekantį sluoksnį biskvito ir muso. Išlyginti paviršių ir užšaldyti. Kai musas sustings, išimti iš formos ir apibarstyti šonus likusiais sausainiais (aš dar truputį pridėjau vanilinių sausainių, kad nebūtų taip tamsu). Palikti šaldytuve, kad atitirptų, papuošti viršų likusia grietinėle ir patiekti.
Šaltinis: kuking.net
Vargse, o tu vis vargsti su tais receptais... bet jau cia ideju prisigaudziau
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 13, 16:59)
Vargse, o tu vis vargsti su tais receptais... bet jau cia ideju prisigaudziau
Nu va, jau reiškia darbas ne veltui O kuo daugiau receptų - tuo daugiau bus iš ko rinktis Be to, ne viena "vargstu" - Inočka šauniai talkina
Beveik pas kiekvieną šeimininkę yra savo patikrintas medaus torto receptas. Pasidalinsiu savu, mėgstamiausiu ir daug kartų išbandytu.
SLUOKSNIUOTAS MEDAUS TORTAS (Leyered Honey Cake)
Originalus receptas
Papločiai:
50 g sviesto
3 v. š. medaus
2/3 st. rudojo cukraus
1 kiaušinis
1/4 st. pieno
1/2 a. š. sodos
3 st. miltų
žiupsnelis druskos.
Kremas:
1 st. grietinės
2 st. grietinėlės
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
2 lapeliai želatinos.
1 st. maltų riešutų apibarstymui
karamelinio padažo.
Papločiai.
Vandens vonelėje kaitinti sviestą, pieną, medų ir cukrų. Kai viskas ištirps, nukelti nuo ugnies, įmušti kiaušinį. Atskirai persijoti miltus su soda ir druska. Palaipsniui dedant miltus, užminkyti nekietą tešlą (ji tik turi nelipti prie rankų). Palikti ją, uždengtą rankšluosčiu, 15-ai min.
Iškočioti plonus (kaip Napoleonui) papločius, subadyti juos šakute keliose vietose (kad neišsipūstų), ir kepti po 5 min. (arba kol parus) įkaitintoje iki 180° C orkaitėje.
Priklausomai nuo torto dydžio jų gaunasi 812 vnt. Apipjauti papločius galima kaip prieš kepimą, taip ir iškepus (jeigu tešla nepermaišyta ji nesusitrauks kepimo metu).
Kremas.
Išplakti 1 3/4 st. grietinėlės su cukrumi ir vanile iki minkštų putų. Želatinos lapelius 3 min. užmerkti šaltame vandenyje. Pašildyti 1/4 st. grietinėlės iki karštos būsenos (ne iki virimo), nuspausti išbrinkintą želatiną ir ją išmaišyti karštoje grietinėlėje, kol visiškai ištirps. Ataušinti iki kambario temperatūros ir, plakant mažu greičiu, supilti į pagrindinę grietinėlės masę. Padidinti mikserio greitį ir išplakti iki standžių putų (tai užtruks keletą sekundžių, priklausomai nuo mikserio galingumo).
Plaktą grietinėlę padalinti į 2 dalis. Vieną dalį sumaišyti su grietine, o antrąją palikti torto papuošimui.
Surinkimas.
Ataušę papločiai bus kieti ir traškūs. Bet sudrėkę nuo kremo, jie taps minkšti ir purūs.
Pertepti papločius kremu su grietine, aptepti šonus ir paviršių likusia grietinėle, apibarstyti šonus kapotais riešutais (jeigu liks papločių atraižų arba neužteks kremo visiems papločiams pertepti tai juos taip pat galima sumalti ir apibarstyti torto šonus). Viršų galima papuošti karameliniu padažu (pas mane šaldytuve visada yra truputį blyneliams, vafliams ir ledams).
Leisti tortui šaldytuve sudrėkti ne mažiau 6 val.
Laikyti šaldytuve iki 5 dienų arba šaldiklyje iki 1 mėn.
*Anksčiau šį tortą darydavau su džemo sluoksneliu dabar aš jį truputį pakeičiau ir ne suklydau būtent toks variantas dabar bus pas mane, labai skanu.
*Želatinos milteliais reikėtų imti 7 g (bet aš vis tik patarčiau naudoti želatiną lapeliais).
Šaltinis: kuking.net
SLUOKSNIUOTAS MEDAUS TORTAS (Leyered Honey Cake)
Originalus receptas
Papločiai:
50 g sviesto
3 v. š. medaus
2/3 st. rudojo cukraus
1 kiaušinis
1/4 st. pieno
1/2 a. š. sodos
3 st. miltų
žiupsnelis druskos.
Kremas:
1 st. grietinės
2 st. grietinėlės
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
2 lapeliai želatinos.
1 st. maltų riešutų apibarstymui
karamelinio padažo.
Papločiai.
Vandens vonelėje kaitinti sviestą, pieną, medų ir cukrų. Kai viskas ištirps, nukelti nuo ugnies, įmušti kiaušinį. Atskirai persijoti miltus su soda ir druska. Palaipsniui dedant miltus, užminkyti nekietą tešlą (ji tik turi nelipti prie rankų). Palikti ją, uždengtą rankšluosčiu, 15-ai min.
Iškočioti plonus (kaip Napoleonui) papločius, subadyti juos šakute keliose vietose (kad neišsipūstų), ir kepti po 5 min. (arba kol parus) įkaitintoje iki 180° C orkaitėje.
Priklausomai nuo torto dydžio jų gaunasi 812 vnt. Apipjauti papločius galima kaip prieš kepimą, taip ir iškepus (jeigu tešla nepermaišyta ji nesusitrauks kepimo metu).
Kremas.
Išplakti 1 3/4 st. grietinėlės su cukrumi ir vanile iki minkštų putų. Želatinos lapelius 3 min. užmerkti šaltame vandenyje. Pašildyti 1/4 st. grietinėlės iki karštos būsenos (ne iki virimo), nuspausti išbrinkintą želatiną ir ją išmaišyti karštoje grietinėlėje, kol visiškai ištirps. Ataušinti iki kambario temperatūros ir, plakant mažu greičiu, supilti į pagrindinę grietinėlės masę. Padidinti mikserio greitį ir išplakti iki standžių putų (tai užtruks keletą sekundžių, priklausomai nuo mikserio galingumo).
Plaktą grietinėlę padalinti į 2 dalis. Vieną dalį sumaišyti su grietine, o antrąją palikti torto papuošimui.
Surinkimas.
Ataušę papločiai bus kieti ir traškūs. Bet sudrėkę nuo kremo, jie taps minkšti ir purūs.
Pertepti papločius kremu su grietine, aptepti šonus ir paviršių likusia grietinėle, apibarstyti šonus kapotais riešutais (jeigu liks papločių atraižų arba neužteks kremo visiems papločiams pertepti tai juos taip pat galima sumalti ir apibarstyti torto šonus). Viršų galima papuošti karameliniu padažu (pas mane šaldytuve visada yra truputį blyneliams, vafliams ir ledams).
Leisti tortui šaldytuve sudrėkti ne mažiau 6 val.
Laikyti šaldytuve iki 5 dienų arba šaldiklyje iki 1 mėn.
*Anksčiau šį tortą darydavau su džemo sluoksneliu dabar aš jį truputį pakeičiau ir ne suklydau būtent toks variantas dabar bus pas mane, labai skanu.
*Želatinos milteliais reikėtų imti 7 g (bet aš vis tik patarčiau naudoti želatiną lapeliais).
Šaltinis: kuking.net
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 14, 09:50)
RiMami saunuole tu musu , gal gali ideti is pirmos temos pyrageliu APELSININIS MUSAS receptuka ?as vakar dariau ir idejau i tema SALDUSRECEPTAI ....tai nezinau ka man daryti ,ar ten deti ar tu gal gali , nes visos nori
Dekit Jus, tai ir RiMami bus pagalba, ir mes greiciau pamatysim recepta
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 14, 09:50)
RiMami saunuole tu musu , gal gali ideti is pirmos temos pyrageliu APELSININIS MUSAS receptuka ?as vakar dariau ir idejau i tema SALDUSRECEPTAI ....tai nezinau ka man daryti ,ar ten deti ar tu gal gali , nes visos nori
Turiu šį receptą - galiu įkelt. O po to jūs savo fotkes sukelkit ir dar gal kokį kometarą pridėsit, ok Mačiau - pyragėliai NEREALŪS
QUOTE(RiMami @ 2008 11 14, 11:28)
Turiu šį receptą - galiu įkelt. O po to jūs savo fotkes sukelkit ir dar gal kokį kometarą pridėsit, ok Mačiau - pyragėliai NEREALŪS
Kelk greiciau recepteli
PYRAGĖLIAI KAVOS MUSAS
Originalus receptas
Biskvitui:
3 kiaušiniai
1 trynys
1/2 st. cukraus
1/2 a. š. vanilės
1/3 st. miltų
2 v. š. krakmolo
žiupsnelis druskos
3 a. š. kakavos miltelių.
Kavos musui:
1 kiaušinis
4 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
1 a. š. tirpios kavos
175 ml pieno
7 g želatinos (milteliais)
1/4 st. vandens
1 st. grietinėlės.
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminti biskvitą įprastu būdu (biskvitas be pašildymo).
Po to tešlą padalinti į 2 dalis ir į vieną įdėti kakavos, išmaišyti. Skardą (45×28 cm) iškloti pergamentiniu popieriumi ir, užpildžius tešla 2 konditerinius maišelius (arba celofaninius paketus su nukirpta nosyte) išspausti juosteles, kaitaliojant dvi spalvas (galima įstrižas arba tiesiog paralelines linijas). Kepti įkaitintoje iki 170° C orkaitėje 1015 min. (sekti, kad baltos juostelės kepant nepradėtų ruduoti). Iškeptą lakštą suvynioti į vyniotinį ir ataušinti. Iškloti pergamentinio popieriaus juostelėmis 6-ių (250 ml) formelių dugną ir šonus. Biskvitą supjaustyti juostelėmis, kurių ilgis lygus formelių sienelių perimetrui. Jas sulaistyti paprastu sirupu (50 : 50 vanduo + cukrus) arba likeriu ir įdėti į formelių vidų.
Musui už pagrindą aš visada imu plikytą kremą. Variante su kavos musu, kavą aš ištirpinau piene prieš užplikant kremą. Toliau viskas pagal receptą. Ataušusį kremą išplakti, į jį įmaišyti ištirpintą vandenyje želatiną ir iki minkštų putų išplaktą grietinėlę. Į paruoštas formeles sudėti musą ir atšaldyti šaldytuve mažiausiai 3 val.
PYRAGĖLIAI APELSININIS MUSAS
Apelsininiam musui:
1 kiaušinis
2 v. š. krakmolo
175 ml pieno
vieno apelsino žievelių
7 g želatinos (milteliais)
1/4 st. apelsinų sulčių
1/2 st. grietinėlės
2 baltymai
1/3 st. cukraus.
Išvirti tokį patį, kaip ir kavos muse plikytą kremą, tik be cukraus, o į pieną iš karto suberti apelsino žieveles, ataušinti. Įmaišyti ištirpintą sultyse želatiną, plaktą grietinėlę ir baltymus (išplakti su 1/3 st. cukraus iki standžių putų). Sudėti į formeles ir atšaldyti.
Šie musai skirtingi pagal produktų sudėtį ir pagal struktūrą, todėl kad viename naudojama tik grietinėlė, o kitame dar ir plakti baltymai, bet ir vieni ir kiti buvo labai skanūs.
Šaltinis: kuking.net
Originalus receptas
Biskvitui:
3 kiaušiniai
1 trynys
1/2 st. cukraus
1/2 a. š. vanilės
1/3 st. miltų
2 v. š. krakmolo
žiupsnelis druskos
3 a. š. kakavos miltelių.
Kavos musui:
1 kiaušinis
4 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
1 a. š. tirpios kavos
175 ml pieno
7 g želatinos (milteliais)
1/4 st. vandens
1 st. grietinėlės.
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminti biskvitą įprastu būdu (biskvitas be pašildymo).
Po to tešlą padalinti į 2 dalis ir į vieną įdėti kakavos, išmaišyti. Skardą (45×28 cm) iškloti pergamentiniu popieriumi ir, užpildžius tešla 2 konditerinius maišelius (arba celofaninius paketus su nukirpta nosyte) išspausti juosteles, kaitaliojant dvi spalvas (galima įstrižas arba tiesiog paralelines linijas). Kepti įkaitintoje iki 170° C orkaitėje 1015 min. (sekti, kad baltos juostelės kepant nepradėtų ruduoti). Iškeptą lakštą suvynioti į vyniotinį ir ataušinti. Iškloti pergamentinio popieriaus juostelėmis 6-ių (250 ml) formelių dugną ir šonus. Biskvitą supjaustyti juostelėmis, kurių ilgis lygus formelių sienelių perimetrui. Jas sulaistyti paprastu sirupu (50 : 50 vanduo + cukrus) arba likeriu ir įdėti į formelių vidų.
Musui už pagrindą aš visada imu plikytą kremą. Variante su kavos musu, kavą aš ištirpinau piene prieš užplikant kremą. Toliau viskas pagal receptą. Ataušusį kremą išplakti, į jį įmaišyti ištirpintą vandenyje želatiną ir iki minkštų putų išplaktą grietinėlę. Į paruoštas formeles sudėti musą ir atšaldyti šaldytuve mažiausiai 3 val.
PYRAGĖLIAI APELSININIS MUSAS
Apelsininiam musui:
1 kiaušinis
2 v. š. krakmolo
175 ml pieno
vieno apelsino žievelių
7 g želatinos (milteliais)
1/4 st. apelsinų sulčių
1/2 st. grietinėlės
2 baltymai
1/3 st. cukraus.
Išvirti tokį patį, kaip ir kavos muse plikytą kremą, tik be cukraus, o į pieną iš karto suberti apelsino žieveles, ataušinti. Įmaišyti ištirpintą sultyse želatiną, plaktą grietinėlę ir baltymus (išplakti su 1/3 st. cukraus iki standžių putų). Sudėti į formeles ir atšaldyti.
Šie musai skirtingi pagal produktų sudėtį ir pagal struktūrą, todėl kad viename naudojama tik grietinėlė, o kitame dar ir plakti baltymai, bet ir vieni ir kiti buvo labai skanūs.
Šaltinis: kuking.net