Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

QUOTE(RiMami @ 2009 02 23, 17:01)
BLYNŲ PYRAGAS SU CITRININIU KURDU (Crepe Cake with Lemon Curd)
Originalus receptas

user posted image

Blynams:
3 st. šilto pieno
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
2 a. š. vanilės esencijos
1/4 st. cukraus
1/4 st. ištirpinto sviesto
žievelės 1 citrinos
2 1/3 st. miltų
1/2 a. š. druskos
1/2 st. karšto vandens.

Susiruošiau kepti, bet su miltų kiekiu susipainiojau, niekaip nesuprantu, kiek čia gramų turi gautis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wenus @ 2009 07 22, 10:59)
Susiruošiau kepti, bet su miltų kiekiu susipainiojau, niekaip nesuprantu, kiek čia gramų turi gautis? g.gif

2 pilnos stiklinės ir dar trečdalis trečios mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikucce @ 2009 07 22, 11:09)
2 pilnos stiklinės ir dar trečdalis trečios mirksiukas.gif

Dėkoju už greitą atsakymą blush2.gif 4u.gif
Iškepiau blynų pyragą - patiko, skanu, tik kad labai jau daug vargo prie šio skanumyno karsta.gif Greitu metu pakartoti noro nebus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wenus: 22 liepos 2009 - 14:59
QUOTE(wenus @ 2009 07 22, 15:52)
Dėkoju už greitą atsakymą blush2.gif  4u.gif
Iškepiau blynų pyragą - patiko, skanu, tik kad labai jau daug vargo prie šio skanumyno karsta.gif Greitu metu pakartoti noro nebus biggrin.gif

Nėra už ką irnesakyk.gif
O kas sunkiausia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikucce @ 2009 07 22, 16:08)
O kas sunkiausia? g.gif

Sunkaus labai nieko nebuvo, tik kad laiko užima nemažai jį pagaminti: kol iškepiau visą galybę blynų blush2.gif Kurdą maišant, kad ir 10min, bet ranką įskaudo. Ir šiaip labai daug indų plauti po visko reikia, o susivalgys tikriausiai per vieną vakarą doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Aš irgi dariau blynų pyragą...labai skanus su mano mėgstama rūgštele wub.gif citrininį kurdą darau antrą kartą ir man jis vis labiau patinka...labai lengva jį pasigaminti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 08 05, 14:26)
Sweikos saunosios kepejeles..   laugh.gif

Miseles temeleje, skaiciau kaip galima padaryti greitinele standzia pagal jos receptus, norejau paklaus pirmiausia ar kas bande.. ir ar ta greitinele sustandeja(klaustukas sugedes)  doh.gif  ir dar klausimelies ar ten 36% ar 35% greitinele naudoja.


Mišelė visuose savo receptuose naudoja 35% grietinėlę, jeigu naudoja mažesnio riebumo grietinėlę, tuomet būtinai apie tai nurodo.
Štai jos citata:
"Я использую только 35% сливки. Если в рецепте предполагаются сливки с пониженной жирностью, то я обязательно это указываю".

***

O čia ji smulkiau rašė apie stabilizuotą grietinėlę.

Vertimas:
"Mano pateiktas stabilizuotos grietinėlės receptas paskaičiuotas būtent želatinos lapeliams. Su miltukine želatina truputį sudėtingiau, kadangi želatinos lapelius, po to kai jie išbrinksta šaltame vandenyje, mes ištirpiname juos karštoje grietinėlėje ir jie ištirpsta labai greitai ir pilnai. Želatina milteliais „kaprizingenė“ grietinėlėje, kadangi, po to kai ji išbrinksta šaltoje grietinėlėje, ją reikia pašildyti tik iki tokios būklės, kad būtų galima gerai išmaišyti ir ji ištirptų. Jeigu ji nors kiek perkais, tai jau ir liks neištirpstančiais gumuliukais. Jeigu želatina jau ištirpo ir viskas šildant praėjo gerai – ją būtinai reikia ataušinti iki kambario temperatūros ir tik po to supilti į plaktą grietinėlę, tęsiant plakimą dar keletą sekundžių (mes gi negalime supilti karštos grietinėlės su želatina į šaltą plaktą grietinėlę). Dar vienas momentas, kur gali būti klaida – grietinėlė su želatina per daug ataušo, tuomet želatina jau pradeda „veikti“ ir įmaišant į šaltą plaktą grietinėlę, išsimaišo dribsniais".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 05 rugpjūčio 2009 - 14:38
help! kur tas trigubo surio tortas? lens.gif
t.y. trigubo sokolado? lens.gif
uzsaldyti kuri reikia... neberandu proporciju lens.gif


Atsakyti
Mišelės receptai nuostabus wub.gif

Dariau Creme-Brulee ir Šokoladine sufle...ir išejo iš pirmo karto thumbup.gif abu desertai dangiško skonio wub.gif
Atsakyti
QUOTE(secondsun @ 2009 08 06, 15:58)
Mišelės receptai nuostabus wub.gif

Dariau Creme-Brulee ir Šokoladine sufle...ir išejo iš pirmo karto thumbup.gif  abu desertai dangiško skonio wub.gif


Secondsun, smagu, kad viskas gavosi ir nenusivylei biggrin.gif beeeet aš taip nežaidžiu beee.gif sakai "skanu, dangiško skonio desertukai" tai mums nors nuotraukikes parodyk kad ir mes į tą dangišką bent akytes paganytumėm ir seilėtekiais apsivarvėtumėm lotuliukas.gif

QUOTE(Renatina @ 2009 08 06, 14:55)
help! kur tas trigubo surio tortas?  lens.gif
t.y. trigubo sokolado? lens.gif 
uzsaldyti kuri reikia... neberandu proporciju lens.gif


Pirmam puslapyje lotuliukas.gif imk nuorodą trigubas šokoladinis tortas biggrin.gif Ir kai padarysi - nepamiršk irgi pasirodyt mirksiukas.gif

Ir, mergaitės, visos kurios ką kepėt iš Mišelės receptų prašau tempkit viską čia ir rodykit, kad nereiktų ragint daugiau umn.gif lotuliukas.gif Artimiausiu metu pratęsiu dėt naujus receptukus, pirmiausia peržvelgsiu su uogom-vaisiais, juk dabar sezonas mirksiukas.gif Jei turit kokių pasiūlymų ar pageidavimų - rašykit nesikuklinkit ax.gif
Atsakyti
VASARIŠKAS VAISIŲ PYRAGAS (Summer Fruit Tart)
Originalus receptas

user posted image

Pagrindas:
150 g sviesto (arba margarino)
2/3 st. cukraus
1 a. š. vanilės
3 tryniai
1 1/2 st. miltų
žiupsnelis druskos.

Įdaras:
1/4 st. citrinų sulčių
1 a. š. citrinos žievelių
2 v. š. cukraus
1/2 st. grietinėlės
2 kiaušiniai.

Bet kokie vaisiai ir uogos.

Pagrindas.
Išplakti sviestą su cukrumi. Įmaišyti vanilę ir trynius. Suberti miltus su druska ir užminkyti minkštą vientisą tešlą (ilgai neminkyti). Suvynioti tešlą į plėvelę ir palikti šaldytuve mažiausiai 1 val. Įkaitinti orkaitę iki 170° C. Iškočioti atšaldytą tešlą į 5 mm storio diską ir iškloti 25 cm (10") formą, skirtą vaisiniams pyragams. Subadyti šakute ir kepti apie 20–25 min., kol pyrago kraštai lengvai parus, o dugnas taps visiškai sausas. Ištraukti formą iš orkaitės ir lengvai ataušinti.

Įdaras.
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160° C.
Sumaišyti visus įdaro komponentus ir supilti ant pyrago dugno. Atsargiai grąžinti jį į orkaitę ir kepti dar 20 min. arba kol įdaras nebebus skystas. Iškeptą pyragą atšaldyti ir papuošti bet kokiais vaisiais ir uogomis. Kad vaisiai neapdžiūtų šaldytuve, juos reikia padengti glazūra-sirupu, išvirtu iš 2 v. š. vandens ir 2 v. š. cukraus.
Patiekti atšaldytą.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 rugpjūčio 2009 - 14:40
QUOTE(RiMami @ 2009 08 06, 17:04)
Pirmam puslapyje  lotuliukas.gif imk nuorodą trigubas šokoladinis tortas  biggrin.gif Ir kai padarysi - nepamiršk irgi pasirodyt mirksiukas.gif

Ir, mergaitės, visos kurios ką kepėt iš Mišelės receptų prašau tempkit viską čia ir rodykit, kad nereiktų ragint daugiau umn.gif  lotuliukas.gif Artimiausiu metu pratęsiu dėt naujus receptukus, pirmiausia peržvelgsiu su uogom-vaisiais, juk dabar sezonas  mirksiukas.gif Jei turit kokių pasiūlymų ar pageidavimų - rašykit nesikuklinkit ax.gif


RiMami, sirdingai dekui friends.gif , darysiu ji kuria diena (tada skubiai zaibiskai reikejo, prakstiskai gaisras,t.y. ant parduotuves slenkscio jau buvau lotuliukas.gif , bet neradusi 3gubojo ingridientu saraso,susipirkau dariau juoda miska) wub.gif

Atsakyti