Na štai ir ilgai lauktos išeiginės ir galimybė pailsėti virtuvėje. Pasidalinsiu dviem skirtingais receptais, bet apjungia juos vienas keksinis gaminimo metodas, kuriame svarbiausia nepersistengti maišant tešlą (kuo mažiau maišai, tuo švelnesnė galutinio produkto struktūra).
OBUOLIŲ SPURGOS (Apple Ftitters)
Originalus receptas
1 3/4 st. miltų
1/4 st. rudojo cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1 st. kefyro (buttermilk)
3/4 st. vandens
1 kiaušinis
1 a. š. vanilės esencijos
4 kieti obuoliai
3 v. š. cukraus
1/2 a. š. cinamono.
Persijoti į gilų indą miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Atskirai sumaišyti kefyrą, vandenį, kiaušinį ir vanilės esenciją.
Supilti šlapią mišinį į sausą ir truputį išmaišyti, paliekant neišmaišytus gumuliukus.
Obuolius nulupti, išpjauti vidurį ir supjaustyti 5 mm storio plokštelėmis.
Gilioje keptuvėje (arba puode) įkaitinti aliejų.
Įmerkti kiekvieną obuolio plokštelę į tešlą ir kepti apie 1 minutę iš kiekvienos pusės. Iškeptas spurgas išdėlioti ant popierinių rankšluosčių (arba ant grotelių), kad nuvarvėtų nereikalingi riebalai.
Sumaišyti cukrų su cinamonu ir apibarstyti šiuo mišiniu gatavas spurgas iš abiejų pusių.
Patiekti karštas su medumi arba su grietine.
Šaltinis: kuking.net
Antrasis receptas bus labai skanių keksiukų, pagal skonį primenančių mažus varškės apkepukus. O ricottos naudojimas užtikrina labai minkštą ilgai nesenėjančią/nežiedėjančią struktūrą.
KEKSIUKAI SU PERSIKAIS IR RICOTTA (Peach Ricotta Muffins)
Originalus receptas
1 1/2 st. miltų
1/2 st. cukraus
1 v. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
250 g ricottos (arba kitos minkštos varškės)
2/3 st. pieno
75 g ištirpinto sviesto
2 kiaušiniai
vienos citrinos žievelės
3 persikai (galima naudoti slyvas, abrikosus, kriaušes, obuolius).
Įkaitinti orkaitę iki 160° C.
Paruošti formą keksiukams (jeigu nenaudojamos popierinės formelės, tai patepti sviestu).
Persijoti miltus su cukrumi, kepimo milteliais ir druska.
Mikseriu (arba šluotele) sumaišyti ricottą, pieną, kiaušinius ir ištirpintą sviestą.
Suberti citrinos žieveles.
Supilti varškės mišinį į miltų mišinį ir lengvai išmaišyti.
Supjaustyti 1 persiką kubeliais ir įmaišyti į tešlą.
Išdėlioti tešlą į formeles, užpildant jas 3/4. Supjaustyti likusius persikus segmentais ir uždėti ant tešlos viršaus.
Kepti 2030 min., kol lengvai parus, patikrinant mediniu pagaliuku.
Ataušinti iki kambario temperatūros ir patiekti.
Šaltinis: kuking.net
KEKSIUKAI SU PERSIKAIS IR RICOTTA (Peach Ricotta Muffins)
Originalus receptas
1 1/2 st. miltų
1/2 st. cukraus
1 v. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
250 g ricottos (arba kitos minkštos varškės)
2/3 st. pieno
75 g ištirpinto sviesto
2 kiaušiniai
vienos citrinos žievelės
3 persikai (galima naudoti slyvas, abrikosus, kriaušes, obuolius).
Įkaitinti orkaitę iki 160° C.
Paruošti formą keksiukams (jeigu nenaudojamos popierinės formelės, tai patepti sviestu).
Persijoti miltus su cukrumi, kepimo milteliais ir druska.
Mikseriu (arba šluotele) sumaišyti ricottą, pieną, kiaušinius ir ištirpintą sviestą.
Suberti citrinos žieveles.
Supilti varškės mišinį į miltų mišinį ir lengvai išmaišyti.
Supjaustyti 1 persiką kubeliais ir įmaišyti į tešlą.
Išdėlioti tešlą į formeles, užpildant jas 3/4. Supjaustyti likusius persikus segmentais ir uždėti ant tešlos viršaus.
Kepti 2030 min., kol lengvai parus, patikrinant mediniu pagaliuku.
Ataušinti iki kambario temperatūros ir patiekti.
Šaltinis: kuking.net
QUOTE(RiMami @ 2008 11 13, 11:25)
TORTAS BOSTONAS (Boston Cream Pie)
Originalus receptas
Biskvitas:
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
2/3 st. cukraus
3/4 st. miltų tortams
1/4 a. š. druskos
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/3 st. pieno
2 v. š. sviesto.
Kremas:
3 tryniai
2 v. š. cukraus
1 st. grietinėlės
1/2 a. š.vanilės esencjos.
Glazūra:
150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės.
o kuom skiriasi miltai paprasti nu omiltu tortams?
ir kuom galima pakeisti gliukoze
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 10, 16:06)
o kuom skiriasi miltai paprasti nu omiltu tortams?
ir kuom galima pakeisti gliukoze
ir kuom galima pakeisti gliukoze
Jei nueitum puslapiu atgal, rastum ataskyma del miltu Miltai tortams
Gliukoze, manau, galima keist skystu medum ar gali net koki cukru istirpint vandenuky, sirupu kazkokiu
QUOTE(Katu @ 2009 06 10, 16:14)
Jei nueitum puslapiu atgal, rastum ataskyma del miltu Miltai tortams
Gliukoze, manau, galima keist skystu medum ar gali net koki cukru istirpint vandenuky, sirupu kazkokiu
Gliukoze, manau, galima keist skystu medum ar gali net koki cukru istirpint vandenuky, sirupu kazkokiu
aciu uz toki greita atsakyma. skaiciau nuo pradziu tema, o iki galo ir neiveikiau
Už lango kelinta diena lyja lietus ir labai norėjosi palepinti savo šeimą kažkuo jaukiu-naminiu prie arbatos. Šį pyragą galima gaminti tiek su spanguolėmis, tiek ir su vyšniomis, ir serbentais bus nemažiau skanu (ypatingai, kada šis, ir be to, drėgnas pyragas, persigers uogų sultimis).
APVERSTAS SPANGUOLIŲ PYRAGAS (Upside-Down Cranberry Cake)
Originalus receptas
300 g šviežių (arba šaldytų) spanguolių
1/3 st. cukraus
20 g sviesto
100 g sviesto (arba margarino)
1/2 st. cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
1 a. š. apelsino žievelių
1 st. rūgpienio (buttermilk) arba kefyro
1 1/2 st. miltų tortams (cake flour)
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1/4 a. š. druskos.
Pyragas.
Įkaitinti orkaitę iki 170º C.
Gausiai ištepti sviestu 20 cm (8") neišardomos formos dugną ir sieneles.
Sumaišyti spanguoles su cukrumi ir suberti jas ant formos dugno.
Išplakti mikseriu sviestą su cukrumi. Įmušti po vieną kiaušinius, išmaišant po kiekvieno nemažiau 2 min.
Sudėti vanilę ir apelsinų žieveles.
Persijoti miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Suberti per 3 kartus į sviesto-kiaušinių masę, pakaitomis su rūgpieniu.
Sudėti tešlą į formą ant spanguolių ir dėti kepti į orkaitę apie 4550 min., patikrinant mediniu pagaliuku.
Iškeptą pyragą lengvai ataušinti formoje ir apversti ant serviravimo lėkštės. Patiekti pageidautina šiltą su vaniliniais ledais.
Šaltinis: kuking.net
APVERSTAS SPANGUOLIŲ PYRAGAS (Upside-Down Cranberry Cake)
Originalus receptas
300 g šviežių (arba šaldytų) spanguolių
1/3 st. cukraus
20 g sviesto
100 g sviesto (arba margarino)
1/2 st. cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
1 a. š. apelsino žievelių
1 st. rūgpienio (buttermilk) arba kefyro
1 1/2 st. miltų tortams (cake flour)
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1/4 a. š. druskos.
Pyragas.
Įkaitinti orkaitę iki 170º C.
Gausiai ištepti sviestu 20 cm (8") neišardomos formos dugną ir sieneles.
Sumaišyti spanguoles su cukrumi ir suberti jas ant formos dugno.
Išplakti mikseriu sviestą su cukrumi. Įmušti po vieną kiaušinius, išmaišant po kiekvieno nemažiau 2 min.
Sudėti vanilę ir apelsinų žieveles.
Persijoti miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Suberti per 3 kartus į sviesto-kiaušinių masę, pakaitomis su rūgpieniu.
Sudėti tešlą į formą ant spanguolių ir dėti kepti į orkaitę apie 4550 min., patikrinant mediniu pagaliuku.
Iškeptą pyragą lengvai ataušinti formoje ir apversti ant serviravimo lėkštės. Patiekti pageidautina šiltą su vaniliniais ledais.
Šaltinis: kuking.net
RABARBARŲ- PERSIKŲ PYRAGAS (Rhubarb Peach Pie)
Originalus receptas
Pagrindui:
1 1/4 st. miltų
1/2 a. š. druskos
2 v. š. cukraus pudros
113 g sviesto (supjaustyto kubeliais ir atšaldyto)
35 v. š. ledinio vandens.
Įdarui:
4 st. supjaustytų rabarbarų
1 st. supjaustytų kubeliais persikų (galima pakeisti obuoliais, slyvomis arba kriaušėmis)
3 v. š. medaus
2/3 st. cukraus
1 a. š. cinamono
1 v. š. citrinos sulčių
3 v. š. krakmolo.
Trupiniams:
1/2 v. š. rudojo cukraus
1/2 a. š. cinamono
3 v. š. miltų
1/4 st. kapotų riešutų
50 g sviesto (kambario temperatūros).
Pagrindas.
Sumaišyti miltus su druska ir cukraus pudra. Su dviejų peilių pagalba (arba blenderyje) sukapoti miltus su sviestu, kol susiformuos stambūs trupiniai. Palaipsniui supilti vandenį. Įpylinėti po 1 v. š. iki tol, kol tešla tik lengvai laikys formą. Surinkti ją į rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti šaldytuve mažiausiai 1 val.
Atšaldytą tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti į 3 mm storio diską ir iškloti ją ant 23 cm (9") formos pyragams dugno. Suteikti šonams norimą formą ir padėti į šaldytuvą, kol gaminamas įdaras.
Įdaras.
Sumaišyti rabarbarus, persikus ir citrinos sultis. Suberti cukrų, cinamoną ir krakmolą.
Trupiniai.
Įmaišyti minkštą sviestą į rudojo cukraus, cinamono, miltų ir riešutų mišinį.
Kepimas.
Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Sudėti įdarą ant pagrindo dugno, apibarstyti trupiniais ir kepti 2025 min., kol pyrago pakraščiai lengvai parus. Sumažinti temperatūrą iki 165° C ir kepti dar 4050 min. iki rudos plutelės.
Kadangi įdaras paleidžia sultis, tai pyragui reikia leisti ataušti iki kambario temperatūros ir po to supjaustyti. Patiekti galima tiek šiltą, tiek ir atšalusį.
Šaltinis: kuking.net
Originalus receptas
Pagrindui:
1 1/4 st. miltų
1/2 a. š. druskos
2 v. š. cukraus pudros
113 g sviesto (supjaustyto kubeliais ir atšaldyto)
35 v. š. ledinio vandens.
Įdarui:
4 st. supjaustytų rabarbarų
1 st. supjaustytų kubeliais persikų (galima pakeisti obuoliais, slyvomis arba kriaušėmis)
3 v. š. medaus
2/3 st. cukraus
1 a. š. cinamono
1 v. š. citrinos sulčių
3 v. š. krakmolo.
Trupiniams:
1/2 v. š. rudojo cukraus
1/2 a. š. cinamono
3 v. š. miltų
1/4 st. kapotų riešutų
50 g sviesto (kambario temperatūros).
Pagrindas.
Sumaišyti miltus su druska ir cukraus pudra. Su dviejų peilių pagalba (arba blenderyje) sukapoti miltus su sviestu, kol susiformuos stambūs trupiniai. Palaipsniui supilti vandenį. Įpylinėti po 1 v. š. iki tol, kol tešla tik lengvai laikys formą. Surinkti ją į rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti šaldytuve mažiausiai 1 val.
Atšaldytą tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti į 3 mm storio diską ir iškloti ją ant 23 cm (9") formos pyragams dugno. Suteikti šonams norimą formą ir padėti į šaldytuvą, kol gaminamas įdaras.
Įdaras.
Sumaišyti rabarbarus, persikus ir citrinos sultis. Suberti cukrų, cinamoną ir krakmolą.
Trupiniai.
Įmaišyti minkštą sviestą į rudojo cukraus, cinamono, miltų ir riešutų mišinį.
Kepimas.
Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Sudėti įdarą ant pagrindo dugno, apibarstyti trupiniais ir kepti 2025 min., kol pyrago pakraščiai lengvai parus. Sumažinti temperatūrą iki 165° C ir kepti dar 4050 min. iki rudos plutelės.
Kadangi įdaras paleidžia sultis, tai pyragui reikia leisti ataušti iki kambario temperatūros ir po to supjaustyti. Patiekti galima tiek šiltą, tiek ir atšalusį.
Šaltinis: kuking.net
dariau as tota BOSTON, tiksliau tik pradejau daryt, iskepiau pagrinda. ir ka, jis man net 1cm storumo nesiekia, tai kaip ji galima padalint dar i dvi dalis, neisivaizduoju. cia ir pasibaige mano kepimas sio torto
optimiste bonifacija uzsimane isbandyti dar viena recepta - morengini keksa. rezultatas buvo toks: nors ir barsciau daug miltu ir sviesto nepagailejau, bet pyragas liko prilipes prie formos, o jo aukstis siekia 1cm, toks svelniai tariant blynas o ne keksas isejo.. Nezinau, ka blogai dariau, pradedu itarinet savo orkaite, kad 170 laipsniu, kaip nurodyta recepte is tikruju yra per daug...
uzuojauta optimistei bonifacijai,tikrai nesuprantu,kodel tau nesekmes ,gal kalta menulio faze(as visada ja apkaltinu )
QUOTE(daividija @ 2009 06 14, 19:29)
uzuojauta optimistei bonifacijai,tikrai nesuprantu,kodel tau nesekmes ,gal kalta menulio faze(as visada ja apkaltinu )
aciu
keksas tiesa isejo skanus, darysiu dar, gal tik proporcijas reik padvigubint, norint toki, kaip paveiksliuke gaut o siaip kai visiskai atauso, tai ir normaliai atsiskyre nuo formos. tik va su tuo bostono tortu neaisiku man, nes tas pagrindas tikrai labai plonas isejo.
kas cia per morenginis keksas??
galima receptuka?
galima receptuka?