Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

Na štai ir ilgai lauktos išeiginės ir galimybė „pailsėti“ virtuvėje. Pasidalinsiu dviem skirtingais receptais, bet apjungia juos vienas „keksinis“ gaminimo metodas, kuriame svarbiausia – nepersistengti maišant tešlą (kuo mažiau maišai, tuo švelnesnė galutinio produkto struktūra).

OBUOLIŲ SPURGOS (Apple Ftitters)
Originalus receptas

user posted image

1 3/4 st. miltų
1/4 st. rudojo cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1 st. kefyro (buttermilk)
3/4 st. vandens
1 kiaušinis
1 a. š. vanilės esencijos
4 kieti obuoliai
3 v. š. cukraus
1/2 a. š. cinamono.

Persijoti į gilų indą miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Atskirai sumaišyti kefyrą, vandenį, kiaušinį ir vanilės esenciją.
Supilti „šlapią“ mišinį į „sausą“ ir truputį išmaišyti, paliekant neišmaišytus gumuliukus.
Obuolius nulupti, išpjauti vidurį ir supjaustyti 5 mm storio plokštelėmis.
Gilioje keptuvėje (arba puode) įkaitinti aliejų.
Įmerkti kiekvieną obuolio plokštelę į tešlą ir kepti apie 1 minutę iš kiekvienos pusės. Iškeptas spurgas išdėlioti ant popierinių rankšluosčių (arba ant grotelių), kad nuvarvėtų nereikalingi riebalai.
Sumaišyti cukrų su cinamonu ir apibarstyti šiuo mišiniu gatavas spurgas iš abiejų pusių.
Patiekti karštas su medumi arba su grietine.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Antrasis receptas bus labai skanių keksiukų, pagal skonį primenančių mažus varškės apkepukus. O ricottos naudojimas užtikrina labai minkštą ilgai nesenėjančią/nežiedėjančią struktūrą.

KEKSIUKAI SU PERSIKAIS IR RICOTTA (Peach Ricotta Muffins)
Originalus receptas

user posted image

1 1/2 st. miltų
1/2 st. cukraus
1 v. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
250 g ricottos (arba kitos minkštos varškės)
2/3 st. pieno
75 g ištirpinto sviesto
2 kiaušiniai
vienos citrinos žievelės
3 persikai (galima naudoti slyvas, abrikosus, kriaušes, obuolius).

Įkaitinti orkaitę iki 160° C.
Paruošti formą keksiukams (jeigu nenaudojamos popierinės formelės, tai patepti sviestu).
Persijoti miltus su cukrumi, kepimo milteliais ir druska.
Mikseriu (arba šluotele) sumaišyti ricottą, pieną, kiaušinius ir ištirpintą sviestą.
Suberti citrinos žieveles.
Supilti varškės mišinį į miltų mišinį ir lengvai išmaišyti.
Supjaustyti 1 persiką kubeliais ir įmaišyti į tešlą.
Išdėlioti tešlą į formeles, užpildant jas 3/4. Supjaustyti likusius persikus segmentais ir uždėti ant tešlos viršaus.
Kepti 20–30 min., kol lengvai parus, patikrinant mediniu pagaliuku.
Ataušinti iki kambario temperatūros ir patiekti.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 13, 11:25)


TORTAS „BOSTONAS“ (Boston Cream Pie)

Originalus receptas

Biskvitas:
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
2/3 st. cukraus
3/4 st. miltų tortams
1/4 a. š. druskos
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/3 st. pieno
2 v. š. sviesto.

Kremas:
3 tryniai
2 v. š. cukraus
1 st. grietinėlės
1/2 a. š.vanilės esencjos.

Glazūra:
150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės.



o kuom skiriasi miltai paprasti nu omiltu tortams?
ir kuom galima pakeisti gliukoze ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 10, 16:06)
o kuom skiriasi miltai paprasti nu omiltu tortams?
ir kuom galima pakeisti gliukoze  ax.gif


Jei nueitum puslapiu atgal, rastum ataskyma del miltu 4u.gif Miltai tortams

Gliukoze, manau, galima keist skystu medum ar gali net koki cukru istirpint vandenuky, sirupu kazkokiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2009 06 10, 16:14)
Jei nueitum puslapiu atgal, rastum ataskyma del miltu  4u.gif  Miltai tortams

Gliukoze, manau, galima keist skystu medum ar gali net koki cukru istirpint vandenuky, sirupu kazkokiu  ax.gif


aciu uz toki greita atsakyma. skaiciau nuo pradziu tema, o iki galo ir neiveikiau biggrin.gif
Atsakyti
Už lango kelinta diena lyja lietus ir labai norėjosi palepinti savo šeimą kažkuo jaukiu-naminiu prie arbatos. Šį pyragą galima gaminti tiek su spanguolėmis, tiek ir su vyšniomis, ir serbentais – bus nemažiau skanu (ypatingai, kada šis, ir be to, drėgnas pyragas, persigers uogų sultimis).

APVERSTAS SPANGUOLIŲ PYRAGAS (Upside-Down Cranberry Cake)
Originalus receptas

user posted image

300 g šviežių (arba šaldytų) spanguolių
1/3 st. cukraus
20 g sviesto

100 g sviesto (arba margarino)
1/2 st. cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
1 a. š. apelsino žievelių
1 st. rūgpienio (buttermilk) arba kefyro
1 1/2 st. miltų tortams (cake flour)
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1/4 a. š. druskos.

Pyragas.
Įkaitinti orkaitę iki 170º C.
Gausiai ištepti sviestu 20 cm (8") neišardomos formos dugną ir sieneles.
Sumaišyti spanguoles su cukrumi ir suberti jas ant formos dugno.
Išplakti mikseriu sviestą su cukrumi. Įmušti po vieną kiaušinius, išmaišant po kiekvieno nemažiau 2 min.
Sudėti vanilę ir apelsinų žieveles.
Persijoti miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Suberti per 3 kartus į sviesto-kiaušinių masę, pakaitomis su rūgpieniu.
Sudėti tešlą į formą ant spanguolių ir dėti kepti į orkaitę apie 45–50 min., patikrinant mediniu pagaliuku.
Iškeptą pyragą lengvai ataušinti formoje ir apversti ant serviravimo lėkštės. Patiekti pageidautina šiltą su vaniliniais ledais.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 birželio 2009 - 09:52
RABARBARŲ- PERSIKŲ PYRAGAS (Rhubarb Peach Pie)
Originalus receptas

user posted image

Pagrindui:

1 1/4 st. miltų
1/2 a. š. druskos
2 v. š. cukraus pudros
113 g sviesto (supjaustyto kubeliais ir atšaldyto)
3–5 v. š. ledinio vandens.

Įdarui:

4 st. supjaustytų rabarbarų
1 st. supjaustytų kubeliais persikų (galima pakeisti obuoliais, slyvomis arba kriaušėmis)
3 v. š. medaus
2/3 st. cukraus
1 a. š. cinamono
1 v. š. citrinos sulčių
3 v. š. krakmolo.

Trupiniams:

1/2 v. š. rudojo cukraus
1/2 a. š. cinamono
3 v. š. miltų
1/4 st. kapotų riešutų
50 g sviesto (kambario temperatūros).

Pagrindas.

Sumaišyti miltus su druska ir cukraus pudra. Su dviejų peilių pagalba (arba blenderyje) sukapoti miltus su sviestu, kol susiformuos stambūs trupiniai. Palaipsniui supilti vandenį. Įpylinėti po 1 v. š. iki tol, kol tešla tik lengvai laikys formą. Surinkti ją į rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti šaldytuve mažiausiai 1 val.
Atšaldytą tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti į 3 mm storio diską ir iškloti ją ant 23 cm (9") formos pyragams dugno. Suteikti šonams norimą formą ir padėti į šaldytuvą, kol gaminamas įdaras.

Įdaras.

Sumaišyti rabarbarus, persikus ir citrinos sultis. Suberti cukrų, cinamoną ir krakmolą.

Trupiniai.

Įmaišyti minkštą sviestą į rudojo cukraus, cinamono, miltų ir riešutų mišinį.

Kepimas.

Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Sudėti įdarą ant pagrindo dugno, apibarstyti trupiniais ir kepti 20–25 min., kol pyrago pakraščiai lengvai parus. Sumažinti temperatūrą iki 165° C ir kepti dar 40–50 min. iki rudos plutelės.
Kadangi įdaras paleidžia sultis, tai pyragui reikia leisti ataušti iki kambario temperatūros ir po to supjaustyti. Patiekti galima tiek šiltą, tiek ir atšalusį.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
dariau as tota BOSTON, tiksliau tik pradejau daryt, iskepiau pagrinda. ir ka, jis man net 1cm storumo nesiekia, tai kaip ji galima padalint dar i dvi dalis, neisivaizduoju. cia ir pasibaige mano kepimas sio torto verysad.gif
Atsakyti
optimiste bonifacija uzsimane isbandyti dar viena recepta - morengini keksa. rezultatas buvo toks: nors ir barsciau daug miltu ir sviesto nepagailejau, bet pyragas liko prilipes prie formos, o jo aukstis siekia 1cm, toks svelniai tariant blynas o ne keksas isejo.. Nezinau, ka blogai dariau, pradedu itarinet savo orkaite, kad 170 laipsniu, kaip nurodyta recepte is tikruju yra per daug... unsure.gif
Atsakyti
uzuojauta optimistei bonifacijai,tikrai nesuprantu,kodel tau nesekmes g.gif ,gal kalta menulio faze(as visada ja apkaltinu lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 06 14, 19:29)
uzuojauta optimistei bonifacijai,tikrai nesuprantu,kodel tau nesekmes g.gif ,gal kalta menulio faze(as visada ja apkaltinu lotuliukas.gif )



aciu biggrin.gif
keksas tiesa isejo skanus, darysiu dar, gal tik proporcijas reik padvigubint, norint toki, kaip paveiksliuke gaut biggrin.gif o siaip kai visiskai atauso, tai ir normaliai atsiskyre nuo formos. tik va su tuo bostono tortu neaisiku man, nes tas pagrindas tikrai labai plonas isejo. 4u.gif
Atsakyti
kas cia per morenginis keksas??
galima receptuka? bigsmile.gif
Atsakyti