Receptelis cia
http://www.supermama...;#entry21778524
QUOTE(RiMami @ 2009 03 31, 21:57)
Daividija, nuostabūs bučkiai supratau dėl kiekio - mano šeimynai jaučiu trigubint reiks
As sulipinau po du ir gavosi gal 15 sausainiuku,o mano chebra saldumynus megsta,MB visa vakara bumbejo,kad mazai kepu,reikia didinti normas
QUOTE(lile @ 2009 04 01, 09:24)
aciu labai
QUOTE(RiMami @ 2009 04 01, 00:57)
Daividija, nuostabūs bučkiai supratau dėl kiekio - mano šeimynai jaučiu trigubint reiks
As vakar juos kepiau ir man jie nepatiko MB valge, bet nz, gal as juos perkepiau.nes trupejo toki siaip dejau lazdyno riesutus, skonis toks nu nieko, bet sakau ne tokie kuriuos kepciau ir kepciau
QUOTE(Nexta @ 2009 04 02, 08:46)
As vakar juos kepiau ir man jie nepatiko MB valge, bet nz, gal as juos perkepiau.nes trupejo toki siaip dejau lazdyno riesutus, skonis toks nu nieko, bet sakau ne tokie kuriuos kepciau ir kepciau
Nu man tai jie labai skanus,bet cia,zinoma vel skonio reikalas,riesutai trapumo priduoda,bet man patinka viskas kas su riesutais
as vakar irgi kepiau damu bucinukus, tai gavosi
bent man tai tikrai vieni skaniausiu sausainiu, kuriuos esu kepus.
bent man tai tikrai vieni skaniausiu sausainiu, kuriuos esu kepus.
Namie gulinejo 2 bananai, tai atsiminiau jog Misele kazka kepus buvo susiradau recepteli o stai ir rezultatas:
labai skanus ,labai bananiniai keksiukai Jinai dare didelius keksus o as is puses normos gavau 7 mazus labai skanus tas glaistas, labai dera su bananais. zodziu rekomenduoju
labai skanus ,labai bananiniai keksiukai Jinai dare didelius keksus o as is puses normos gavau 7 mazus labai skanus tas glaistas, labai dera su bananais. zodziu rekomenduoju
Dariau Mišelės "Trigubą šokoladinį", kadangi man pačiai buvo daug klausimų apie jį, (kokio dydžio formose daryti??? ), tai parašysiu, kad jei kitos norėtų daryti, jau žinotų kas ir kaip
Taigi štai:
Didžiausia forma pas mane buvo 21cm skersmens,vidurinė ~19cm, o mažiausioji ~17cm.
Taigi, baltą sluoksnį dariau pagal recepto normas. Kadangi primečiau jog pieniško šokolado sluoknį reik pilti ir apačioj ir viršuj, nusprendžiau, jog reikia daryti iš didesnės normos (kad gautųsi ~1cm sluoksnis iš visuų pusių, taigi dėjau 250g šokolado ir 300ml grietinėlės ir 1 lapelį želatinos. Padarius šiuos abu sluoksnius, pamačiau jog pagal duotą normą juodojo šokolado sluoksnio bus tikrai per mažai, taigi dėjau 400g juodojo šokolado ir 600ml grietinėlės (kitą kartą įdėčiau ir želatinos, kad būtų kiek standesnis), šios masės man šiek tiek liko (max 100ml), tai kitą kart gal darysiu iš 350g šokolado ir 550ml grietinėlės.
Išvada tokia, jog pagal duotas normas tortukas turi gautis išvis miniatiurinis, t.y. tikriausiai 18cm skersmens, bet tuomet reik turėti dar mažesnes kitas formeles, o aš turiu tokį tortams daryti skirtą šoną, kuris reguliuojasi kokio nori skermens, bet mažesnis nei 17cm jau nebepasidaro
Tortas labai įspūdingas, ir laaaaabai sotus
P.S. sorry, kad nuotrauka nekokybiška, alia visi labai skubėjo jį valgyti
Taigi štai:
Didžiausia forma pas mane buvo 21cm skersmens,vidurinė ~19cm, o mažiausioji ~17cm.
Taigi, baltą sluoksnį dariau pagal recepto normas. Kadangi primečiau jog pieniško šokolado sluoknį reik pilti ir apačioj ir viršuj, nusprendžiau, jog reikia daryti iš didesnės normos (kad gautųsi ~1cm sluoksnis iš visuų pusių, taigi dėjau 250g šokolado ir 300ml grietinėlės ir 1 lapelį želatinos. Padarius šiuos abu sluoksnius, pamačiau jog pagal duotą normą juodojo šokolado sluoksnio bus tikrai per mažai, taigi dėjau 400g juodojo šokolado ir 600ml grietinėlės (kitą kartą įdėčiau ir želatinos, kad būtų kiek standesnis), šios masės man šiek tiek liko (max 100ml), tai kitą kart gal darysiu iš 350g šokolado ir 550ml grietinėlės.
Išvada tokia, jog pagal duotas normas tortukas turi gautis išvis miniatiurinis, t.y. tikriausiai 18cm skersmens, bet tuomet reik turėti dar mažesnes kitas formeles, o aš turiu tokį tortams daryti skirtą šoną, kuris reguliuojasi kokio nori skermens, bet mažesnis nei 17cm jau nebepasidaro
Tortas labai įspūdingas, ir laaaaabai sotus
P.S. sorry, kad nuotrauka nekokybiška, alia visi labai skubėjo jį valgyti
Moka tai klasikinis šokolado ir kavos derinys. Aš pabandžiau jį realizuoti, sujungus šokoladinį sūrio tortą (cheesecakeą) su kavos musu. O kadangi abu komponentai turi švelniai-kreminę struktūrą, tai pralininiai riešutukai apibarstymui puikiai subalansuoja tortą, įnešdami traškių natų.
TORTAS MOKAČINO (Mochaccino Cake)
Originalus receptas
Sūrio tortas (cheesecakeas):
1/2 st. maltų sausainių (Graham Crackers)
1/2 st. maltų šokoladinių sausainių
1/4 st. ištirpinto sviesto
250 g grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros
125 g minkštos neriebios varškės (Quark)
1/4 st. cukraus
1/2 a. š. vanilės
100 g ištirpinto šokolado
2 kiaušiniai, kambario temperatūros.
Kavos musas:
175 ml pieno
1 kiaušinis
4 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
1/4 st. stiprios kavos
2 v. š. kavos likerio (Kahlua)
2 v. š. kakavos miltelių
7 g (1,5 a. š.) želatinos miltelių
1 st. grietinėlės.
Pralinas:
1 st. cukraus
1/2 st. kukurūzų sirupo (Golden corn syrup)
1/2 st. vandens
1 st. riešutų (graikiškų, ladyno arba žemės).
Šokoladinių papuošimų.
Sūrio tortas (cheesecakeas).
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Patepti sviestu 15 cm (6") apvalios formos dugną ir šonus, ir iškloti dugną pergamentiniu popieriumi. Sumaišyti maltus sausainius su ištirpintu sviestu. Išmaišyti ir sudėti ant paruoštos formos dugno (šaukštu prispaudžiant prie dugno). Kepti 58 min.
Išplakti grietinėlės sūrį (cream cheese), varškę, cukrų ir vanilę iki glotnios vientisos masės. Toliau plakant, supilti ištirpintą šokoladą. Įmaišyti po vieną kiaušinius, plakant mažu greičiu kiekvieną kartą įdėjus (stiprus plakimas sudėjus kiaušinius gali lemti įtrūkimus ant iškepusio torto paviršiaus).
Sumažinti orkaitės tempertūrą iki 160° C.
Supilti įdarą ant pagrindo viršaus ir krestelėti formą, kad iškiltų į paviršių oro burbuliukai. Apvynioti formą su folija ir patalpinti į didesnę formą, pripiltą karšto vandens. Vandens turi būti iki pusės formos su tortu aukščio.
Kepti apie 30 min. Iškepusio sūrio torto (cheesecakeo) vidurys, lengvai krestelėjus, bus lengvai linguojantis (auštant jis taps tokios pat konsistencijos, kaip ir likęs tortas). Apipjauti šlapiu peiliu išilgai iškepusio torto šonų ir palikti, kad atauštų. Atšaldyti šaldytuve nemažiau 6 val.
Kavos musas.
Išvirti iš pirmųjų 4-ių ingredientų plikytą kremą. Ataušinti. Į ataušusią kavą suberti želatiną, palikti, kad išbrinktų 1 min. Lengvai pašildyti, tik kol želatina ištirps. Išplakti ataušusį plikytą kremą, įmaišyti kakavos miltelius ir likerį. Supilti (toliau plakant) kavą su želatina. Išplakti grietinėlę iki minkštų putų ir per 2 kartus įmaišyti ją į pagrindinę masę.
Iškloti 20 cm (8") išardomą formą plėvele. Patalpinti ant formos dugno iškeptą sūrio tortą (cheesecakeą) ir sudėti ant jo musą, užpildant šonus. Išlyginti paviršių ir užšaldyti, mažiausiai 3 val.
Pralinas.
Nedideliame puode su storu dugnu užvirinti cukrų, kukurūzų sirupą ir vandenį. Virti, kol termometras rodys 150° C (300 F) temperatūrą (arba kol sirupas taps tamsiai-gintarinės spalvos). Periodiškai puodo sieneles reikia šlapinti šepetėlio pagalba su šaltu vandeniu, kad nesusidarytų cukraus kristalai.
Iškloti skardą pergamentiniu popieriumi ir patepti pergamentą sviestu. Atsargiai nukelti išvirtą sirupą nuo ugnies, suberti riešutus, išpilti visą masę ant pergamento, išlyginti ir palikti, kad sustingtų (apie 1 val.).
Gautą praliną sumalti blenderyje. Laikyti sandariai uždengtame inde.
Surinkimas.
Išimti iš formos užšaldytą tortą. Leisti jam truputį atitirpti ir apibarstyti šonus pralininiais riešutais. Papuošti bet kokiais turimais šokoladiniais papuošimais. Aš naudojau šokoladinį kremą ir glazūrą. Tortą galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų arba užšaldyti iki 1 mėn.
*Šokoladinis kremas papuošimui padarytas pagal "Triufelinio" torto kremo principą, kuriame kapotas šokoladas užpilamas karšta grietinėle, ataušinamas ir išplakamas į kremą (tik šį kartą aš dėjau truputį daugiau šokolado, kad kremas būtų tamsesnis).
Šaltinis: kuking.net
TORTAS MOKAČINO (Mochaccino Cake)
Originalus receptas
Sūrio tortas (cheesecakeas):
1/2 st. maltų sausainių (Graham Crackers)
1/2 st. maltų šokoladinių sausainių
1/4 st. ištirpinto sviesto
250 g grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros
125 g minkštos neriebios varškės (Quark)
1/4 st. cukraus
1/2 a. š. vanilės
100 g ištirpinto šokolado
2 kiaušiniai, kambario temperatūros.
Kavos musas:
175 ml pieno
1 kiaušinis
4 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
1/4 st. stiprios kavos
2 v. š. kavos likerio (Kahlua)
2 v. š. kakavos miltelių
7 g (1,5 a. š.) želatinos miltelių
1 st. grietinėlės.
Pralinas:
1 st. cukraus
1/2 st. kukurūzų sirupo (Golden corn syrup)
1/2 st. vandens
1 st. riešutų (graikiškų, ladyno arba žemės).
Šokoladinių papuošimų.
Sūrio tortas (cheesecakeas).
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Patepti sviestu 15 cm (6") apvalios formos dugną ir šonus, ir iškloti dugną pergamentiniu popieriumi. Sumaišyti maltus sausainius su ištirpintu sviestu. Išmaišyti ir sudėti ant paruoštos formos dugno (šaukštu prispaudžiant prie dugno). Kepti 58 min.
Išplakti grietinėlės sūrį (cream cheese), varškę, cukrų ir vanilę iki glotnios vientisos masės. Toliau plakant, supilti ištirpintą šokoladą. Įmaišyti po vieną kiaušinius, plakant mažu greičiu kiekvieną kartą įdėjus (stiprus plakimas sudėjus kiaušinius gali lemti įtrūkimus ant iškepusio torto paviršiaus).
Sumažinti orkaitės tempertūrą iki 160° C.
Supilti įdarą ant pagrindo viršaus ir krestelėti formą, kad iškiltų į paviršių oro burbuliukai. Apvynioti formą su folija ir patalpinti į didesnę formą, pripiltą karšto vandens. Vandens turi būti iki pusės formos su tortu aukščio.
Kepti apie 30 min. Iškepusio sūrio torto (cheesecakeo) vidurys, lengvai krestelėjus, bus lengvai linguojantis (auštant jis taps tokios pat konsistencijos, kaip ir likęs tortas). Apipjauti šlapiu peiliu išilgai iškepusio torto šonų ir palikti, kad atauštų. Atšaldyti šaldytuve nemažiau 6 val.
Kavos musas.
Išvirti iš pirmųjų 4-ių ingredientų plikytą kremą. Ataušinti. Į ataušusią kavą suberti želatiną, palikti, kad išbrinktų 1 min. Lengvai pašildyti, tik kol želatina ištirps. Išplakti ataušusį plikytą kremą, įmaišyti kakavos miltelius ir likerį. Supilti (toliau plakant) kavą su želatina. Išplakti grietinėlę iki minkštų putų ir per 2 kartus įmaišyti ją į pagrindinę masę.
Iškloti 20 cm (8") išardomą formą plėvele. Patalpinti ant formos dugno iškeptą sūrio tortą (cheesecakeą) ir sudėti ant jo musą, užpildant šonus. Išlyginti paviršių ir užšaldyti, mažiausiai 3 val.
Pralinas.
Nedideliame puode su storu dugnu užvirinti cukrų, kukurūzų sirupą ir vandenį. Virti, kol termometras rodys 150° C (300 F) temperatūrą (arba kol sirupas taps tamsiai-gintarinės spalvos). Periodiškai puodo sieneles reikia šlapinti šepetėlio pagalba su šaltu vandeniu, kad nesusidarytų cukraus kristalai.
Iškloti skardą pergamentiniu popieriumi ir patepti pergamentą sviestu. Atsargiai nukelti išvirtą sirupą nuo ugnies, suberti riešutus, išpilti visą masę ant pergamento, išlyginti ir palikti, kad sustingtų (apie 1 val.).
Gautą praliną sumalti blenderyje. Laikyti sandariai uždengtame inde.
Surinkimas.
Išimti iš formos užšaldytą tortą. Leisti jam truputį atitirpti ir apibarstyti šonus pralininiais riešutais. Papuošti bet kokiais turimais šokoladiniais papuošimais. Aš naudojau šokoladinį kremą ir glazūrą. Tortą galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų arba užšaldyti iki 1 mėn.
*Šokoladinis kremas papuošimui padarytas pagal "Triufelinio" torto kremo principą, kuriame kapotas šokoladas užpilamas karšta grietinėle, ataušinamas ir išplakamas į kremą (tik šį kartą aš dėjau truputį daugiau šokolado, kad kremas būtų tamsesnis).
Šaltinis: kuking.net
As Sv. Velykoms darysiu TRIGUBAS ŠOKOLADINIS TORTAS
Labai jis man patiko
Labai jis man patiko
as niekaip nesuprantu, kas yra cream cheese ir quark cheese.... jau net cheesecake esu kepus, bet vis tiek nesuprantu gal galit parasyt tiksliai su pavadinimais, ka ten parduotuvej pasiimt... zinau, kad philadelphia yra cream cheese, bet kur dabar esu jo nerandu pirkti...