QUOTE(sigitawhatever @ 2009 03 14, 04:17)
Angl. cream cheese (pvz. Philadelphia)
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 14, 11:02)
Philadephija , Maskarponė , Rikoto .....daugiau nežinau , nes ne baisiai juos dievinu
dėkui už info būčiau paprastą kreminę varškę sudėjus
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 14, 12:02)
Philadephija , Maskarponė , Rikoto .....daugiau nežinau , nes ne baisiai juos dievinu
Philadelphia, Mascarpone ir ricotta tai trys visiskai skirtingi produktai
merginos,o šis kremas torto "Triufelis" ar pakankamai standus gaunasi?
jeis storesnįs luoksnį dėti - formą išlaikys? :
Kremas.
150 g karčiojo šokolado
2 st. grietinėlės.
Jį geriausia pradėti gaminti dieną prieš surenkant tortą. Grietinėlę kaitinti beveik iki virimo ir užpilti ant sukapoto šokolado. Atšaldyti keletą valandų šaldytuve (o dar geriau visą naktį). Torto surinkimo dieną, išplakti kremą iki standžių putų.
jeis storesnįs luoksnį dėti - formą išlaikys? :
Kremas.
150 g karčiojo šokolado
2 st. grietinėlės.
Jį geriausia pradėti gaminti dieną prieš surenkant tortą. Grietinėlę kaitinti beveik iki virimo ir užpilti ant sukapoto šokolado. Atšaldyti keletą valandų šaldytuve (o dar geriau visą naktį). Torto surinkimo dieną, išplakti kremą iki standžių putų.
SAUSAINIAI ŠOKOLADINĖS APELSININĖS PAGALVĖLĖS (Chocolate Orange Pillow Cookies)
Originalus receptas
230 g šokolado
2 v. š. sviesto
2 kiaušiniai
1 v. š. apelsinų likerio (Grand Marnier)
tarkuotų 1 apelsino žievelių
1/2 st. miltų (70 g)
1/2 a. š. kepimo miltelių
75 g maltų migdolų
žiupsenelis druskos
cukraus pudros.
Ištirpinti vandens vonelėje šokoladą su sviestu.
Išplakti kiaušinius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir lygi. Supilti likerį ir suberti žieveles. Supilti šokoladą ir suberti miltus, persijotus su kepimo milteliais, druska ir migdolais. Išmaišyti iki vientisos masės. Tešla turi būti pusiau skysta. Uždengti plėvele ir atšaldyti šaldytuve, mažiausiai 2 val.
Suformuoti rankomis rutuliukus, apvolioti cukraus pudroje ir išdėlioti išklotoje pergamentiniu popieriumi skardoje, paliekant tarpus, ne mažesnius kaip 2 cm.
Kepti įkaitintoje iki 170° C orkaitėje 1520 min.
Šaltinis: kuking.net
Originalus receptas
230 g šokolado
2 v. š. sviesto
2 kiaušiniai
1 v. š. apelsinų likerio (Grand Marnier)
tarkuotų 1 apelsino žievelių
1/2 st. miltų (70 g)
1/2 a. š. kepimo miltelių
75 g maltų migdolų
žiupsenelis druskos
cukraus pudros.
Ištirpinti vandens vonelėje šokoladą su sviestu.
Išplakti kiaušinius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir lygi. Supilti likerį ir suberti žieveles. Supilti šokoladą ir suberti miltus, persijotus su kepimo milteliais, druska ir migdolais. Išmaišyti iki vientisos masės. Tešla turi būti pusiau skysta. Uždengti plėvele ir atšaldyti šaldytuve, mažiausiai 2 val.
Suformuoti rankomis rutuliukus, apvolioti cukraus pudroje ir išdėlioti išklotoje pergamentiniu popieriumi skardoje, paliekant tarpus, ne mažesnius kaip 2 cm.
Kepti įkaitintoje iki 170° C orkaitėje 1520 min.
Šaltinis: kuking.net
Kovo 11 progra isikepiau torta TIRAMISU. Tik kadangi sugalvojau isikepti 10 val vakaro(10 dienos) , tai perskubejima nedaskaiciau iki galo viska tai tortukas gavosi su nuotykiais truputeli. Is pradziu maniau biskvita kepti pagal antraji varijanta bet po to magalvojau adk pirmasisi lengviau ir ant uzsimaisiau biskvito tesla. forma turejau tik 23 ir 26 skersmens tai aisku supyliau i mazesneje manydama akd didziajame surinksiu pati torta. kaip sakaiu nedaskaiciusi iki galo paruosta biskvita supyliau i forma ir tik tada pamaciau kad puse kiekio skirta sausainukams issikepti o as turejau pirktiniu kas ir nuleme to torto daryma nes galvojau grazus bus tortas. na kadangi jau vsiask buvo supilstyta tai ir palikau visa tesla kepti tai biskvitas taip iskylo kad maniua islips tuoj is formos tai su baime laukiua finalo kas gausis. kepiau 1 val lygiai is pradziu virsus buvo pakyles kaip kalenlis graziai bet kadangi as labai skubejau nes kaip ir naktis artejo jau tai istraukiau ir nunesiau i garaza atevsti kuo greiciau ta biskvita tai atsinesus pjaustyti ji jis buvo lygut lygutelis su formos krastais. visus toks trapus kaip tie pirktiniai sausainukai. tai sugalvojau ir pertepti ta pati vakar nes vis del to reikia laukti 6 val kad susigertu o is ryto maniua nebus kada todel ir pertepima pasidariau kol kepe biskvitas. tam sunaudojau du indelius po 250 gr maskarpones ir 1 indeli filadelfijos surio 200 gr ir grietineles 35 procentu 450 gr. Na 12 val nakties jau nebelaukiau kol atsals iki galo tas biskvitas ir supjasuciau ji i trys dalis gan grubiai todel ir sluoksniai storoki gavosi o kavos buvau pasidariusi tik viena puodeli o cia butu tyke kokie 3 todel gavosi kad antraji biskvita sulaisciau stipriausiai todel jis ir rudesnis atrodo o kitus tik siek tiek. 26 cm forma pasirode per didele tam mano tortui ir tie sausainukai vis krito ant sono todel galiausiai as su jais neebzaidziu ir palikau tik taip su sokoladu. TAIGI PO VISU MANO NAKTYNEJIMU GAVOSI STAI TOKS TORTUKAS . LABAI VISIEMS PATIKO IR KITA KARTA JAU TIRKAI KEPSIU paTI SAUSAINUKUS NES LABAI PATIKO MAN BISKVITAS. KOVO 11 ATSVESTA LABAI SALDZIAI
tai stai koks tas mano tortelis
tai stai koks tas mano tortelis
QUOTE(inetum @ 2009 03 19, 17:05)
Kovo 11 progra isikepiau torta TIRAMISU. Tik kadangi sugalvojau isikepti 10 val vakaro(10 dienos) , tai perskubejima nedaskaiciau iki galo viska tai tortukas gavosi su nuotykiais truputeli. Is pradziu maniau biskvita kepti pagal antraji varijanta bet po to magalvojau adk pirmasisi lengviau ir ant uzsimaisiau biskvito tesla. forma turejau tik 23 ir 26 skersmens tai aisku supyliau i mazesneje manydama akd didziajame surinksiu pati torta. kaip sakaiu nedaskaiciusi iki galo paruosta biskvita supyliau i forma ir tik tada pamaciau kad puse kiekio skirta sausainukams issikepti o as turejau pirktiniu kas ir nuleme to torto daryma nes galvojau grazus bus tortas. na kadangi jau vsiask buvo supilstyta tai ir palikau visa tesla kepti tai biskvitas taip iskylo kad maniua islips tuoj is formos tai su baime laukiua finalo kas gausis. kepiau 1 val lygiai is pradziu virsus buvo pakyles kaip kalenlis graziai bet kadangi as labai skubejau nes kaip ir naktis artejo jau tai istraukiau ir nunesiau i garaza atevsti kuo greiciau ta biskvita tai atsinesus pjaustyti ji jis buvo lygut lygutelis su formos krastais. visus toks trapus kaip tie pirktiniai sausainukai. tai sugalvojau ir pertepti ta pati vakar nes vis del to reikia laukti 6 val kad susigertu o is ryto maniua nebus kada todel ir pertepima pasidariau kol kepe biskvitas. tam sunaudojau du indelius po 250 gr maskarpones ir 1 indeli filadelfijos surio 200 gr ir grietineles 35 procentu 450 gr. Na 12 val nakties jau nebelaukiau kol atsals iki galo tas biskvitas ir supjasuciau ji i trys dalis gan grubiai todel ir sluoksniai storoki gavosi o kavos buvau pasidariusi tik viena puodeli o cia butu tyke kokie 3 todel gavosi kad antraji biskvita sulaisciau stipriausiai todel jis ir rudesnis atrodo o kitus tik siek tiek. 26 cm forma pasirode per didele tam mano tortui ir tie sausainukai vis krito ant sono todel galiausiai as su jais neebzaidziu ir palikau tik taip su sokoladu. TAIGI PO VISU MANO NAKTYNEJIMU GAVOSI STAI TOKS TORTUKAS . LABAI VISIEMS PATIKO IR KITA KARTA JAU TIRKAI KEPSIU paTI SAUSAINUKUS NES LABAI PATIKO MAN BISKVITAS. KOVO 11 ATSVESTA LABAI SALDZIAI
tai stai koks tas mano tortelis
tai stai koks tas mano tortelis
Labai skaniai atrodo.
QUOTE(Jūrė @ 2009 03 20, 16:01)
Labai skaniai atrodo.
Pats skaniausias mano desertas
Snd noriu pgaminti stai sita pyraga : OBUOLIŲ PYRAGAS SU KARAMELINIU PADAŽU
bet neturiu grietineles karameliai paruosti, grietine ja pakeisti galiu ar nelabai?
bet neturiu grietineles karameliai paruosti, grietine ja pakeisti galiu ar nelabai?
QUOTE(Nexta @ 2009 03 22, 14:06)
Snd noriu pgaminti stai sita pyraga : OBUOLIŲ PYRAGAS SU KARAMELINIU PADAŽU
bet neturiu grietineles karameliai paruosti, grietine ja pakeisti galiu ar nelabai?
bet neturiu grietineles karameliai paruosti, grietine ja pakeisti galiu ar nelabai?
keisk pienu