QUOTE(Bonbonke... @ 2009 03 07, 20:31)
gal esate bandziusios kepti?
is kur gauti(o dar geriau, kuo galima butu pakeisti) metalinius konusus?
cia lietuviu kalba isverstas receptelis
Bandžiau kepti pagal šį receptą, dariau tešlą pagal savo receptą, o įdarą pagal Mišelę. Man pritrūko įdaro ir jis buvo per skystas, tai dėjau 1arb šaukštelį želatinos. O metalinius konusus gavau Kaune prieš kelis mėnesius su labai dideliais vargais, nes buvau tiesiog dėl jų pamišusi. Juos gamina lenkai. Ne Arevitoje, bet paprastoje maisto parduotuvėje aptikau 1 pakuotę (10vnt)- likutį, o paskiau vis ėjau tikėdamasi, kad dar atveš. Bet, nesulaukusi pusę metų
, prisikasus iki vadybos paaiškėjo, kad tiekėjai neturi ir neketina daugiau importuoti, nes labai sunkiai išpirko. Bet prisiminė, kad kažkuriam Lietuvos kampe lygtai matė užsigulėjusių ir po kiek laiko stebuklingai jų man atvežė, apiforminę prekės grąžinimą- dar 2pakuotes (20vnt).
Bet vienai standartinei skardai jų reikia apie 24 vnt.
Su tešlos supjaustymu man kilo problemų. Teko pirkti 40 cm ilgio liniuotę. O kol supjausčiau, tešla atšilo ir vyniojant ištyso ir dėl to neišsisluoksniavo taip ryškiai ir gavosi plonesni. Pjaustant patepus kiaušiniu, liniuotė lipo prie tešlos, kitą kartą pjaustysiu nepatepusi, o po to tepsiu, bet nežinau ar nesulips kraštai ir tai nesutrukdys tešlai iškilti. Įkelčiau foto, bet nemoku.
Pakeisti metalinius vamzdelius gal būtų galima storą kartoną apvyniojus folija, bet būtų daug vargo ir vienam kartui.