Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

Laba visoms kepejėlėms smile.gif . Dukra užsimanė kad iškepčiau NAPALIJONĄ , viskas puiku receptas nėra sudėtingas tik bėda ta kad ten parašyta 1,5 puodelio grietinėlės o man žioplai niekaip nedaina kokios talpos tas puodelis blush2.gif . Gal galėtumėt parašyti to puodelio talpą iš anksto dėkui .
Atsakyti
QUOTE(linaslau @ 2009 02 02, 09:55)
Laba visoms kepejėlėms  smile.gif  . Dukra užsimanė kad iškepčiau NAPALIJONĄ , viskas puiku receptas nėra sudėtingas tik bėda ta kad ten parašyta 1,5 puodelio grietinėlės o man  žioplai niekaip nedaina kokios talpos tas puodelis  blush2.gif  . Gal galėtumėt parašyti to puodelio talpą iš anksto dėkui .

Pienas/grietinėlė/vanduo 1 st. = 237 ml

Pirmam puslapyje taip parasyta 4u.gif
Atsakyti
Labai dėkui už atsakymą , kažkaip pražioplinau nors skaičiau viską nuo pirmo puslapio blush2.gif .
Atsakyti
Ir dar vienas receptas – Tartuffo. Šis itališkas desertas kaip ledų rutuliukai, dažniausiai turintys savyje įdarą (riešutėliai, sausainiai ar dar vieni ledai kitokio skonio).

TARTUFFO (Tartuffo)
Originalus receptas

user posted image

500 g ledų
6 vnt. sausainių amaretti
200 g karčiojo šokolado
3 v. š. sviesto
1 a. š. citrinos sulčių
3/4 st. cukraus pudros.

Patalpinti konteinerį su ledais pusvalandžiui į šaldytuvą. Iškloti padėklą pergamentiniu popieriumi ir užšaldyti jį šaldiklyje (tai daroma tam, kad ledų rutuliukai nepradėtų iškarto tirpti).
Dideliu ledų šaukštu (ice cream scoop) pasemti rutuliuką ir į jo vidurį įspausti sausainį. Dėti rutuliuką ant paruošto padėklo ir pakartoti su likusiais ledais (turi gautis 6 rutuliukai). Dėti padėklą į šaldiklį 1 val.
Ištirpinti vandens vonelėje šokoladą ir sviestą.
Padažyti kiekvieną ledų rutuliuką į ištirpintą šokoladą ir padėti į šaldiklį dar 15 min.
Sumaišyti citrinos sultis su cukraus pudra, kol gausis tiršta glazūra.
Apšlakstyti ja gatavus Tartuffo ir patiekti.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Noriu pasidalinti dar vienų pyragėlių receptu - švelnių, saldžiarūgščių ir labai skanių.

SPANGUOLIŲ – VARŠKĖS PYRAGĖLIAI (Cranberry Cheesecake Bars)
Originalus receptas

user posted image

Pagrindas:
100 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
1/3 st. rudojo cukraus
3/4 st. miltų
1 1/4 st. avižinių dribsnių
žiupsnelis druskos.

Spanguolių džemas:

2 st. šviežių (arba šaldytų) spanguolių
1 st. cukraus.

Įdaras:

350 g grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros
1/2 st. cukraus
1 a. š. apelsinų žievelių
3 v. š. apelsinų sulčių
2 kiaušiniai.

Pagrindas.

Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi kvadratinę formą 23 cm (9").
Išplakti sviestą su ruduoju cukrumi. Toliau plakant mažu greičiu, suberti miltus, avižinius dribsnius ir druską. Jeigu masė bus per daug minkšta (priklausomai nuo sviesto temperatūros), tai įmaišyti rankomis dar truputį dribsnių. Sudėti tešlą į paruoštą formą, ir tolygiai paskirstyti rankomis ant dugno. Kepti 15–20 min., kol pasirodys kraštuose auksinė plutelė.

Džemas.

Suberti spanguoles ant ugniai atsparaus indo dugno, apibarstyti cukrumi, uždengti folija, ir kepti įkaitintoje iki 160º C orkaitėje apie valandą. Po to, spanguoles išmaišyti ir perdėti į kitą indą aušti. Auštant visos susidariusios sultys želiuojasi ir gaunasi tirštas džemas, kurį galima laikyti šaldytuve apie mėnesį.
Jeigu nėra spanguolių, tai šį sluoksnelį galima pakeisti bet kokiu rugščiu džemu.

Įdaras.
Išplakti grietinėlės sūrį (cream cheese) su cukrumi iki glotnios masės, sudėti apelsino žieveles ir sultis. Mažu greičiu įplakti po vieną kiaušinius.

Kepimas.

Ant ataušusio pagrindo uždėti keletą šaukštų džemo, išlyginti. Supilti įdarą ant džemo viršaus ir patalpinti formą į didesnę formą, į kurią įpilta karšto vandens (kad tolygiai perkeptų). Vandens turi būti iki formos su pyragėliais vidurio. Kepti 170° C temperatūroje apie 30 min., patikrinant ar iškepė, kaip ir visus sūrio tortus (cheesecake'us) - lengvai krestelėjus vidurys turi lengvai linguoti. Apipjauti peiliu išilgai formos šonų (tai padės išvengti įtrūkimų auštant) ir ataušinti iki kambario temperatūros. Po to, padėti į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms. Atšaldytą cheesecake'ą supjaustyti pyragėliais tiesiog formoje (arba išlaisvinti jį iš formos, išverčiant ant pergamentinio popieriaus).

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
ŠOKOLADINIS - APELSININIS MUSAS (Chocolate Orange Mousse in Chocolate Collars)
Originalus receptas

user posted image

Musui:
1 kiaušinis
2 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
175 ml pieno
1 a. š. apelsino žievelių
50 g šokolado
1 v. š. apelsinų likerio
1/3 st. grietinėlės.

Šokoladinei juostai:

30 g baltojo šokolado
30 g tamsaus šokolado.

Kad pasigaminti juostą mums reikės specialios plėvelės, vadinamos acetate. Ją reikia sukarpyti 15 cm ilgio juostelėmis ir užtepti ant jų ištirpintą šokoladą. Kai jis pradės stingti, suteikti lašelio formą, sujungiant kartu juostelių galus.
Musui iš pradžių reikia pagaminti plikytą kremą, įdedant į jį apelsino žievelių. Po to, kai jis paruoštas, perkošti nuo žievelių ir sumaišyti su ištirpintu šokoladu. Atšaldyti šaldytuve. Grietinėlę išplakti iki minkštų putų ir atsargiai įmaišyti į musą kartu su likeriu.
Užpildyti paruoštas šokoladines formas ir palikti šaldytuve, iki kol patieksime.

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Pagrindinė sekančio deserto sudėtinė dalis yra „Zabaljon“ (Zabaglione) padažas. Jo pagrindu gaminamas klasikinis „Tiramisu“ ir kiti desertai (ir ne tik desertai).

ŠOKOLADINIS „ZABALJON“ (Chocolate Zabaglione)
Originalus receptas

user posted image

6 tryniai
1/3 st. cukraus
1/2 st. sauso vyno Marsala (labai skanu gaunasi ir su kavos likeriu)
80 g šokolado
1/3 st. grietinėlės
braškių.

Padažas „Zabaljon“.

Lengvai šluotele išplakti trynius, cukrų ir vyną. Patalpinti indą su trynių mase virš puodo su beveik verdančiu vandeniu ir toliau plakti šluotele apie 8–10 min., kol masė sutirštės (tokiu būdu taip pat vyksta trynių terminis apdorojimas). Svarbu neleisti vandeniui stipriai virti ir nuolat maišyti masę, kadangi priešingu atveju, tryniai paprasčiausiai suvirs gumuliukais.

Surinkimas.

Šokoladą su grietinėle ištirpinti vandens vonelėje ir įmaišyti į gatavą padažą. Į taurių dugną įdėti keletą gabaliukų supjaustytų braškių (arba kitų uogų) ir užpildyti jas šokoladiniu kremu. Desertą patiekti galima tiek atšaldytą, tiek ir kambario temperatūros. Duotasis receptas paskaičiuotas 4 porcijoms.

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Jeigu jūs neturite vaflinės, kad iškepti tūtelę arba vazelę ledams, ją galima padaryti iš apelsino.

APELSINŲ VAZELĖS LEDAMS
Originalus receptas

user posted image

1 apelsinas (vienai vazelei)
1/2 st. cukraus
1/2 st. vandens.

Užvirinti vandenį su cukrumi ir virti sirupą maždaug 5 min., periodiškai pamaišant, po to lengvai ataušinti. Apelsiną supjaustyti kaip įmanoma ploniau. Iškloti plėvele tinkamo dydžio vazelę. Pamirkyti kiekvieną apelsino griežinėlį į sirupą ir sudėti į vazelę užleidžiant. Uždengti dar vienu plėvelės sluoksniu ir dėti į šaldiklį, kad sustingtų keletui valandų. Jose galima patiekti tiek ledus, tiek ir bet kokius atšaldytus musus.

O taip ji atrodo be ledų:

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Vakas dienos darbas , Mišelės " ABRIKOSINIS TORTAS - SUFLE "......
Labai smanus , minkštutis tortas .....rekomenduoju mirksiukas.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 16, 12:39)
Vakas dienos darbas , Mišelės " ABRIKOSINIS TORTAS - SUFLE "......
Labai smanus , minkštutis tortas .....rekomenduoju  mirksiukas.gif


Labai skaniai atrodo! Toks gaivus... essen.gif
Atsakyti
Super gaivus .... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
jau kokios cia grozybes pas jus mergaites.... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frederika: 16 vasario 2009 - 12:52