Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

QUOTE(aistuzele @ 2009 01 16, 12:00)
Na, bandau įkelti, bet matosi defektai 


Graziai labai atrodo thumbup.gif kai pasveiksiu, bandysiu kazka panasaus, arba sita, arba sokoladini.

Man beveik visada kremas susoka i gumuliukus, tai as po to per sieteli pertrinu, nu per toki smulku reti ir gaunasi super mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 12 09, 12:22)
Labai ačiū už paaiškinimus biggrin.gif
Viskas aišku, tai tada toliau taip ir rašysiu įkeldama receptus - tarta, tartaletė - bus ir pagal autorę ir visos iš šio paaiškinimo turėtumėt suprast kas yra kas. Visvien, manau, patikusius receptus nusikopijuojat sau, taigi galėsit persivadint kaip jums patinka mirksiukas.gif
Taigi, išsiaiškinom ir tęsiam toliau biggrin.gif


Tartaletė – vertinys iš rusų kalbos žodžio тарталетка. Keičiama kepinėlis, konditerinis krepšelis (žr. J. Pričinauskas. Rusų–lietuvių kalbų prekių žodynas, Vilnius, 1996, p. 448; Kalbos patarimai. Kn. 4: Leksika: 1. Skolinių vartojimas, Vilnius, 2005, p. 110).
Atsakyti
QUOTE(Varpelis @ 2009 01 16, 13:43)
Tartaletė – vertinys iš rusų kalbos žodžio тарталетка. Keičiama kepinėlis, konditerinis krepšelis (žr. J. Pričinauskas. Rusų–lietuvių kalbų prekių žodynas, Vilnius, 1996, p. 448; Kalbos patarimai. Kn. 4: Leksika: 1. Skolinių vartojimas, Vilnius, 2005, p. 110).


-------------------------------------------------------------------

Kepinėlis ....plačiai apimantis pavadinimas .
O krepšialis , jei nebutu dadėta " konditerinis " , man asicijuojasi su gėlių krepšeliu , kuris dedamas prie karsto .

Bet ačių už paaiškinimą ( man priimtiniau ir aiškiau " tartaletė ") , kad ir iš rusų kalbos . rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2009 01 16, 13:08)
Graziai labai atrodo  thumbup.gif  kai pasveiksiu, bandysiu kazka panasaus, arba sita, arba sokoladini.

Man beveik visada kremas susoka i gumuliukus, tai as po to per sieteli pertrinu, nu per toki smulku reti ir gaunasi super  mirksiukas.gif

4u.gif
kas liečią dar tą kokosinį-šokoladinį musą, tai jį reikia tikrai ilgai šaldyti, geriausia per naktį palikti šaldytuve.
Atsakyti
as siandien IKI nupirkau 17 cm formą, tai ta proga kokosinis-sokoladinis musas.

dariau is puses normos. tik man viskas labai greit stengo. tas kokosų sluoksnis galejo buti platesnis ir žemesnis. tortas pradetas gaminti biski pries 12 ir jau suvalgytas smile.gif neblogas...

user posted image
Atsakyti
Gal uŽmatėt, kur gaut tų pūstų ryžių? nes aš tik šokoladinius OHO terandu, o baltų nerandu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 01 16, 20:03)
as siandien IKI nupirkau 17 cm formą, tai ta proga kokosinis-sokoladinis musas.

Grazutis. O i ka tas sokoladinis musas panasus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 16, 22:30)
Grazutis. O i ka tas sokoladinis musas panasus? blush2.gif



Į tortą lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 16, 22:30)
Grazutis. O i ka tas sokoladinis musas panasus? blush2.gif

kaip kazkas issireiske sokoladines "putos" smile.gif
Atsakyti
Aistuzele, MAMICY - skaniai atrodo jūsų musai thumbup.gif Šaunu, kad vis ką nors išbandot - reiškia nedarmai čia vertimus sukėlinėju bigsmile.gif

Varpeli, visiškai sutinku su tavo pastabomis, bet pritariu ir cipciuko nuomonei drinks_cheers.gif Visgi tarta ir tartaletė - aiškiau nusako šių pyragų rūšį rolleyes.gif Tikrai IKI parduotuvėj konditerijos skyriuj savo akim mačiau prie tokių pyragėlių užrašą "tartaletė" blink.gif tai gal nėra jis jau toks blogas, aišku, kad jis nelietuviškas unsure.gif
Pavadint "kepinėlis" tikrai per platu - viską ką kepam, galim vadint kepiniais. "Krepšelis" - kaip gi tada apibūdint tokio tipo didelį pyragą "krepšis"? (pvz., "Migdolų-kriaušių krepšis" - kažkas ne to schmoll.gif, rašyt standartiškai nebent pyragas ar pyragėliai, bet tuomet viskas labai suvienodėja ax.gif )
Kadangi jau esu įkėlus receptų su žodžiu "tarta" - tai taip rašysiu ir toliau, kad išvengt kokios nors painiavos ir bus pagal autorę ax.gif Sorry, jei kuriai neįtinku blush2.gif jei rašysiu vienaip - vieniems bus negerai, jei kitaip - kitiems doh.gif Geriau užsiimsiu receptais irnesakyk.gif Čia diskutuot iki begalybės galima doh.gif
Atsakyti
dar toks techninis pastebejimas del torto OREO. ir pati misele raso kad darant biskvita, istirpinta kakava supilti i isplaktus baltymus, veliau jau raso kad miltus suberti i sokoladinius trynius g.gif tai kazkodel man atrodo kad ta kakava reiktu pilti i trynius, o ne i isplaktus baltymus. ar as kazka ne taip suprantu.
Atsakyti
Gal as cia nelabai i tema, bet gal kam nors pravers 4u.gif mamytes kurios nelabai supranta rusiskai gali pasinaudoti siuo verteju
Atsakyti