Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

QUOTE(RiMami @ 2008 12 09, 13:22)
Labai ačiū už paaiškinimus biggrin.gif
Viskas aišku, tai tada toliau taip ir rašysiu įkeldama receptus - tarta, tartaletė - bus ir pagal autorę ir visos iš šio paaiškinimo turėtumėt suprast kas yra kas. Visvien, manau, patikusius receptus nusikopijuojat sau, taigi galėsit persivadint kaip jums patinka mirksiukas.gif
Taigi, išsiaiškinom ir tęsiam toliau biggrin.gif


žinok gal pagal kabininkus turbūt būtų vis tiek pyragas ir pyragėliai, nes kiek ieškojau interneto žodynuose, neradau atitikmens nei iš anglų, nei iš rusų.

arba aišku gal patogiau tiesiog naudoti neverstą žodį ir tiek, nes kitaip visi receptai pavirstų į pyragus ir pyragėlius ir tik iš sudėties galėtum spėti kokio tipo šitas pyragas (šiuo atžvilgiu atrodo lietuvių kalba kol kas skurdi....)
Atsakyti
MIGDOLŲ – PERSIKŲ TARTA (Almond Peach Tart)
Originalus receptas

user posted image

Tarta:
3/4 st. miltų
1/2 st. maltų migdolų
2 v. š. cukraus pudros
1/4 a. š. druskos
75 g šalto sviesto
1 trynys
2 v. š. ledinio vandens.

Įdaras:
5 prinokę persikai
3 v. š. cukraus
1 v. š. šviežių apelsinų sulčių
1/3 a. š. migdolų ekstrakto
1 v. š. krakmolo
1/4 st. migdolų plokštelių
20 g sviesto.

Tarta.
Giliame inde sumaišyti miltus, maltus migdolus, cukraus pudrą ir druską. Kapoti kartu su šaltu sviestu, kol susidarys žirnio dydžio trupiniai. Trynį sumaišyti su šaltu vandeniu ir, nuolat maišant, supilti į sviesto-miltų mišinį. Nemaišant suformuoti tešlą į diską, suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti šaldytuve nemažiau 1 val.
Po valandos iškočioti diską į 0,5 cm storio lakštą ir atsargiai pernešti tešlą į išardomą kepimo formą 20 cm (8") skersmens. Dar kartą atšaldyti šaldytuve 30 min. (todėl, kad sviestas tešloje kočiojant šyla ir, jeigu tokią tešlą iš karto kepti, tai ji pradės tirpti ir tešla „nuslys“žemyn.
Įkaitinti orkaitę iki 190° C.
Atšaldytą tešlą keletoje vietų subadyti šakute, uždengti pergamentiniu popieriumi ir ant viršaus užberti sausų pupelių arba ryžių (taip vadinamas metodas „kepimas aklai“ – blind baking). Kepti 10 min. Po to nuimti pergamentinį popierių ir toliau kepti dar 5–10 min., kol tešlos pakraščiai pradės rusti. Lengvai ataušinti.

Įdaras.

Įdarui nulupti persikų odelę ir supjaustyti juos plokštelėmis. Sumaišyti su 2 v. š. cukraus, apelsinų sultimis, migdolų esencija ir krakmolu. Leisti 5 min. pastovėti. Ant iškepto pagrindo dugno išdėlioti persikus užleidžiant vieną ant kito (arba laisva tvarka). Apšlakstyti inde likusiu skysčiu, apibarstyti 1 v. š. cukraus, migdolų plokštelėmis ir sviesto gabaliukais.
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 165° C.
Kepti 20–25 min., kol persikai taps minkšti ir sultys pradės „burbuliuoti“. Patiekti šiltą arba ataušintą.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Kepiau triufelinius sausainius.Rezultatas toli grazu ne nepanasus i Miseles,ir tai ne silpnu nervu zmonems kepti.Kepiau maziukus sausainiukus,sausainiu tesla gavosi kietoka,ju isejo labai daug.Skonis viso sedevro neblogas,bet darbo daug doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 12 09, 21:15)
Kepiau triufelinius sausainius.Rezultatas toli grazu ne nepanasus i Miseles,ir tai ne silpnu nervu zmonems kepti.Kepiau maziukus sausainiukus,sausainiu tesla gavosi kietoka,ju isejo labai daug.Skonis viso sedevro neblogas,bet darbo daug doh.gif


Kodėl sakai, kad nepanašūs į autorės, iškarto matosi, kad čia jie - triufeliniai, ir labai labai gražučiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 12 10, 09:43)
Kodėl sakai, kad nepanašūs į autorės, iškarto matosi, kad čia jie - triufeliniai, ir labai labai gražučiai wub.gif

Aciu,nu man jie tokie sleivoki gavosi blush2.gif Bet siaip tai skanus,gavosi nemazai,bet jau beveik neliko,saldytuvas neuzsidaro blush2.gif
Atsakyti
Artėjant šventėms, noriu pasiūlyti šventinio asorti receptų. Daugumą iš šių receptų aš naudoju dovanų rinkinėliams draugams.

ASORTI

user posted image

Šių vafliukų pagrindas pirktiniai vaflių lakštai sluoksniuotiems tortams (jų, deja, praktiškai neįmanoma pagaminti namų sąlygomis) ir riešutinė-šokoladinė pasta – nuga. Pasta gali būti pagaminta iš bet kokių kietų riešutų (lazdyno, migdolų, pistacijų). Pagamintus vafliukus galima padengti šokoladu arba palikti, kokie yra. Šį receptą taip pat galima panaudoti dideliems šokoladiniams-vafliniams tortams pagaminti, kadangi pertepti nuga, lakštai nesuminkštėja ir ilgai lieka traškūs.

ŠOKOLADINIAI – RIEŠUTINIAI VAFLIUKAI (Nugat Waffers)

Originalus receptas

user posted image

1 pakuotė vaflių lakštų
75 g pieniško šokolado
25 g karčiojo šokolado
100 g lazdyno riešutų (padžiovintų ir nuvalytų)
100 g cukraus.

Kad pagaminti pastą (nugą), riešutus reikia truputį sumalti blenderyje, suberti cukrų ir malti tol, kol pradės išsiskirti riešutų riebalai ir masė pradės darytis vientisa, kaip pasta. Supilti ištirpintą šokoladą ir gerai išmaišyti.
Palikti kuriam laikui kambario temperatūroje (laikas priklauso nuo to, kiek karštas buvo ištirpintas šokoladas), kol sutirštės. Galutinė konsistencija turi būti tokia, kad būtų galima užtepti lopetėle ant lakšto.
Tuo metu supjaustyti lakštus vienodo ilgio juostelėmis.
Ataušusią pastą užtepti plonu sluoksniu ant pirmos juostelės paviršiaus, uždengti sekančia juostele, vėl užtepti pastą. Tęsti, kol susidarys 6–7 sluoksniai. Viršutinio sluoksnio pasta netepti.
Kadangi nugos sudėtyje yra šokolado, tai dirbti su ja reikia greitai (nes šokoladas pradės stingti), arba periodiškai pašildyti ją keletą sekundžių mikrobangėje.
Gatavas vaflines juosteles supjaustyti kvadratėliais ir norint padengti šokoladu.

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Na ir, aišku, daugeliui patikę „tirpstantys momentai“. Šiame recepte svarbiausia laikytis visų taisyklių – sviestas (ne margarinas) būtinai turi būti kambario temperatūros, kad iki galo galėtų susimaišyti visi komponentai. Cukraus pudros nekeisti į cukrų, ir nebandyti mažinti miltų kiekio. Prieš kepant sausainiai būtinai turi atšalti šaldytuve arba šaldiklyje, nes kitaip sviestas pradės greitai tirpti ir jie išsileis/nušliauš. Na, o jeigu visos taisyklės įvykdytos, jūsų laukia tikras pasitenkinimas trapiais, tirpstančiais burnoje sausainiais.

SAUSAINIAI „TIRPSTANTYS MOMENTAI“ (Melting Moments)
Originalus receptas

user posted image

227 g sviesto, kambario temperatūros
1/2 st. cukraus pudros
1 a. š. vanilės
1 1/2 st. miltų
1/3 st. krakmolo.

Išplakti sviestą su cukraus pudra iki purios masės. Sudėti vanilę. Toliau plakant mažu greičiu, palaipsniui suberti persijotus su krakmolu miltus. Tešla turi būti pakankamai minkšta, bet ne skysta. Iškloti skardą pergamentiniu popieriumi. Užpildyti tešla konditerinį maišelį su antgaliu „žvaigždutė“. Išspausti ant skardos tešlos roželes, paliekant tarp jų nemažesnį negu 2 cm atstumą.
Dėti skardą į šaldytuvą arba šaldiklį 1 val. Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Kepti sausainius 20–25 min., kol kraštai pradės rusti. Ataušinti ir patiekti.

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 gruodžio 2008 - 14:18
Pagrindą avižiniams kvadratėliams galima pagaminti dviem būdais ir, atitinkamai gauti du skirtingus rezultatus. Pirmu atveju, sviestą galima ištirpinti prieš sumaišant su sausais komponentais, ir tuomet galutiniame kepinyje pagrindas bus standesnis ir traškūs. Antru atveju, šaltas sviestas sutrinamas į trupinius, ir gatavi kvadratėliai gaunasi trapesni. Abu šie būdai – tik skonio reikalas. Pasirinkite kaip jums patinka ir gero apetito!

AVIŽINIAI KVADRATĖLIAI SU DŽEMU (Oatmeal Squares)

Originalus receptas

user posted image

1 1/2 st. avižinių dribsnių
1 st. miltų
2/3 st. rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
175 g šalto sviesto
1 st. tiršto džemo (pageidautina nelabai saldaus).

Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi kvadratinę 20 cm (8") dydžio formą.
Giliame inde sumaišyti avižinius dribsnius, miltus, rudąjį cukrų, cinamoną, druską ir kepimo miltelius.
Šaltą sviestą supjaustyti kubeliais, sudėti į sausus komponentus ir ištrinti rankomis į stambius trupinius.
Sudėti 2/3 visos masės ant paruoštos formos dugno ir tvirtai prispausti.
Užtepti džemo sluoksnį ir apibarstyti likusiais trupiniais (nespaudžiant).
Kepti 25–35 min., kol atsiras rusva plutelė.
Ataušinti, supjaustyti kvadratėliais, apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 gruodžio 2008 - 16:04
Esu įsitikinusi, kad forume yra daug biskočių receptų, bet šį aš visada naudoju už pagrindą, ir keičiu tik priedus kaip skirtingus riešutus arba džiovintas uogas.

BISKOČIAI (Biscotti)
Originalus receptas

user posted image

1 3/4 st. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
2/3 st. cukraus
tarkuotų 1 apelsino žievelių
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
1/2 st. riešutų (lazdyno, migdolų, kedro, pistacijų)
1/4 st. džiovintų uogų (spanguolių, vyšnių).

Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi skardą.
Į gilų indą persijoti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Sudėti apelsino žieveles. Padaryti viduryje nedidelį įdubimą. Kiaušinius lengvai išplakti šluotele, sudėti vanilę, ir supilti visą masę ant miltų viršaus. Gerai viską išmaišyti ir truputį išminkyti rankomis. Suberti riešutus ir uogas.
Dėti tešlą į paruoštą skardą, ir, sušlapinus rankas vandeniu, suteikti tešlai pusiau apvalią, lengvai plokščią formą.
Kepti apie 30 min. Tešla turi būti sausa ir palietus, standi.
Ištraukti iš orkaitės, leisti keletą minučių ataušti, ir supjaustyti aštriu peiliu plonomis juostelėmis.
Išdėlioti jas skardoje ir dėti į orkaitę toliau kepti, maždaug 10 min., kol sausainiai taps sausi ir traškūs.
Visiškai ataušinti ir patiekti su kava.

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 gruodžio 2008 - 16:43
Kokius reikia avizinius dribsnius deti i AVIŽINIAI KVADRATĖLIAI SU DŽEMU siuos pyragelius 4u.gif ax.gif labai jau skaniai atrodo blush2.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisule: 11 gruodžio 2008 - 16:43
Kaip įdarą šiems sausainiams galima naudoti ne tik bet kokį džemą, bet ir citrininį arba apelsininį kurdą, kas suteiks jiems savotiško šarmo.

CITRUSINIAI SAUSAINIAI (Citrus Drops)

Originalus receptas

user posted image

175 g sviesto, kambario temperatūros
2/3 st. cukraus
tarkuotų 1 apelsino ir 1 citrinos žievelių
2 tryniai
1 3/4 st. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
džemo arba kurdo įdarui.

Iškloti skardą pergamentiniu popieriumi.
Išplakti sviestą su cukrumi iki purios masės. Sudėti žieveles, trynius ir miltus (su kepimo milteliais ir druska). Viską gerai išmaišyti.
Suformuoti iš tešlos rutuliukus 3 cm skersmens. Išdėlioti skardoje ir padaryti juose duobutes (aš panaudojau apvalų medinio šaukšto rankenos galiuką).
Dėti skardą 20–30 min. į šaldytuvą.
Įkaitinti orkaitę iki 160º C.
Užpildyti sausainius įdaru ir kepti 20–30 min. arba kol pradės lengvai rusti.
Ataušinti ir patiekti.

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2008 12 11, 17:42)
Kokius reikia avizinius dribsnius deti i AVIŽINIAI KVADRATĖLIAI SU DŽEMU siuos pyragelius 4u.gif  ax.gif  labai jau skaniai atrodo blush2.gif  tongue.gif


as manau tuos, kur buna greitai paruosiami. na tokius, kur reikia pavirti kelias minutes ir jie jau paruosti. tikiuosi taip patariu g.gif
Atsakyti