Šis tortas nešioja Vokiško šokoladinio torto vardą, nors jo receptas buvo sukurtas Amerikoje. Tiesiog, plėtojant receptą naudojo vokišką šokoladą, iš čia ir kilo torto pavadinimas. Dažniausiai jis sluoksniuojamas arba apibarstomas kokoso drožlėmis. Šis tortas labai sodriai šokoladinis, bet tuo pačiu nepersaldus. Skiriamas visiems šokoholikams!VOKIŠKAS ŠOKOLADINIS TORTAS (German Chocolate Cake)Originalus receptas
Pagrindams:113 g sviesto, kambario temperatūros
1/2 st. rudojo cukraus
1/2 st. paprasto cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės esencijos
150 g karčiojo šokolado
1/2 st. vandens
2 a. š. tirpios kavos miltelių
2 v. š. kakavos miltelių
2 st. miltų tortams
2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. sodos
1/4 a. š. druskos
1 st. nesaldaus jogurto (arba nelabai riebios grietinės).
Kremui:4 baltymai
1/4 a. š. vyno akmens
10 + 3 v. š. cukraus
1/4 st. vandens
1,5 st. (~340 g) sviesto
6 v. š. kakavos miltelių.
2 st. nesaldžių kokoso drožlių.
Pagrindai.Įkaitinti orkaitę iki 170° C (350 F).
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais dvi apvalias 20 cm (8″) formas. Kiekvienos formos dugną iškloti pergamentiniu popieriumi.
Nedideliame puode sumaišyti susmulkintą šokoladą su kava, kakava ir vandeniu. Kaitinti, kol visiškai ištirps ir ataušinti iki kambario temperatūros.
Sviestą išplakti su ruduoju ir baltu cukrumi iki purios masės. Sudėti vanilę ir po vieną kiaušinius. Toliau plakant mažu greičiu, supilti šokoladinę masę.
Miltus persijoti su kepimo milteliais, soda ir druska. Įmaišyti į bendrą masę per 3 kartus, kaitaliojant su jogurtu.
Padalinti po lygiai tešlą į dvi formas (pastuksenti užpildytas formas į stalą, kad išeitų į paviršių nereikalingi oro burbuliukai), ir kepti 2030 min., patikrinant mediniu pagaliuku. Iškeptus pagrindus visiškai ataušinti.
Kremas.Iš 10 v. š. cukraus ir vandens išvirti sirupą (238 F). Baltymus išplakti su vyno akmeniu, palaipsniui suberiant 3 v. š. cukraus. Supilti karštą sirupą į baltymus, plakant juos mažu greičiu. Po to pačiu didžiausiu greičiu išplakti juos, kol taps blizgantys. Sviestas turi būti minkštas, bet šaltas. Toliau plakant baltymus, nedidelėmis porcijomis įmaišyti sviestą. Kažkuriame etape pasirodys, kad nuo jo atsiskyrė vanduo, bet tai neturi jūsų sustabdyti, reikia toliau plakti, kol kremas taps purus ir blizgančios išvaizdos. Man tai užtrunka ~10 min. Suberti persijotą kakavą ir plakti, kol masė taps vientisa.
Surinkimas.Perpjauti ataušusius biskvitus į 2 lakštus (norint galima sudrėkinti paprastu sirupu arba sirupu, sumaišytu su likeriu). Aptepti kiekvieną lakštą ir torto šonus kremu ir apibarstyti padžiovintomis kokoso drožlėmis. Atšaldyti šaldytuve ir patiekti.

Šaltinis: kuking.net