Truputį paredaguotas pyragėlių receptas iš praėjusių temų.ŠOKOLADINIAI VYNIOTINUKAI (Chocolate Cream Cheese Rolls)
Originalus receptasPirmasis šio recepto variantas
Šokoladinis biskvitas:4 kiaušiniai
1 trynys
1/2 st. cukraus
4 v. š. miltų tortams (cake flour)
1 v. š. krakmolo
1/4 a. š. druskos
2 v. š. kakavos miltelių
2 v. š. verdančio vandens.
Įdaras:200 g sūrio kremo (cream cheese), kambario temperatūros
100 g sviesto, kambario temperatūros
150 g baltojo šokolado, ištirpinto
1 v. š. citrinos sulčių.
Sirupas:1/4 st. vandens
1/4 st. cukraus
1 a. š. likerio (bet kokio pagal skonį).
Glazūra:300 g ištirpinto šokolado
20 g baltojo šokolado.
Biskvitas.Įkaitinti orkaitę iki 200° C (400 F).
Išplakti baltymus su 1/4 st. cukraus iki standžių putų. Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir plakti, kol masė pašviesės. Toliau plakant, supilti ištirpintą karštame vandenyje kakavą (kadangi aš naudoju labai sodrią ir smulkiai maltą kakavą, tai šio vandens kiekio užtenka, jeigu vistik ištirpinus masė bus panaši į tirštą košelę, tai reikia įpilti dar truputį karšto vandens, iki skysto karšto šokolado konsistencijos). Miltus persijoti su krakmolu ir druska. Atsargiai įmaišyti į trynių masę. Įmaišyti baltymus per 3 kartus.
Skardą iškloti pergamentiniu popieriumi ir sudėti biskvito tešlą, išlyginant lopetėle plonu sluoksniu (kuo storesnis gausis biskvitas, tuo sunkiau bus suvynioti jį į plonus vyniotinius). Mano skarda 50×35 cm. Kepti 710 min.
Kai iškeps, perpjauti išilgai į 2 dalis ir susukti su rankšluosčio pagalba į 2 plonus vyniotinius, palikti aušti, nenuimant pergamentinio popieriaus.
Įdaras.Įdarui išplakti sūrio kremą (cream cheese) su ištirpintu ir lengvai ataušintu baltu šokoladu. Sudėti sviestą, citrinos sultis ir plakti iki glotnios kreminės masės.
Surinkimas.Išvynioti vyniotinius, nuimti pergamentinį popierių (atkreipkite dėmesį nuimamas pergamentas nuo biskvito, o ne atvirkščiai), sulaistyti sirupu (vanduo su cukrumi pakaitintas iki virimo + likeris), aptepti kremu ir vėl suvynioti, kaip galima standžiau. Suvynioti į plėvelę, kad neapdžiūtų ir dėti į šaldiklį, kad įdaras sustingtų mažiausiai 1-ai val.
Šokoladą ištirpinti (pageidautina jį temperatūruoti), supjaustyti vyniotinius porcijiniais vyniotinukais, padažyti kiekvieną į šokoladą ir palikti stingti ant pergamentinio popieriaus arba grotelių. Jei norite, papuošti baltu šokoladu.
Išeiga 12 vyniotinukų.
P.S. Pirmąjame šio recepto variante, į biskvitą nebuvo dėta druskos, ir įdaro buvo didesnės proporcijos, visa kita atitinka.Įdaras pirmąjame variante buvo toks:340 g sūrio kremo (cream cheese), kambario temperatūros
170 g sviesto, kambario temperatūros
200 g baltojo šokolado, ištirpinto
1 v. š. citrinos sulčių.
Šaltinis: kuking.net