Kad ir truputį pavėlavusi, bet vistik pasidalinsiu savo šokoladine improvizacija Valentino dienos proga. Trijų rūšių šokolado derinys davė neprilygstamą skonį. Svarbiausia buvo, šaukšteliu užkabinti visus tris sluoksnius iš karto ir tuomet, jau susimaišę ir ištirpę į vieną visumą, tai šokoladinė palaima, priverčianti užmerkti akis ir išleisti garsą mmm.TRIGUBAS ŠOKOLADINIS TORTAS (Triple Chocolate Cake)Originalus receptas
Biskvitas:2 kiaušiniai
2 v. š. cukraus
1/4 a. š. vanilės
1/4 st. miltų
2 v. š. krakmolo.
Šokoladinis biskvitas:50 g sviesto
1/4 st. cukraus
1/4 a. š. vanilės
25 g šokolado
1/2 kiaušinio (išplakti ir panaudoti pusę)
3/4 st. miltų tortams (cake flour)
1/3 a. š. sodos
1/4 a. š. druskos
1/3 st. vandens.
Musas iš baltojo šokolado:100 g baltojo šokolado
150 ml grietinėlės
1 lapelis želatinos.
Musas iš pieniško šokolado:150 g pieniško šokolado
200 ml grietinėlės
1 lapelis želatinos.
Musas iš karčiojo šokolado:200 g šokolado
300 ml grietinėlės.
Tokio torto pagaminimui mums reikės 3 formų, vienodo aukščio, bet skirtingo dydžio (nesvarbu apvalių ar širdies formos).
Biskvitas.Iš nurodytų produktų pagaminti
biskvitą be pašildymo. Tešlą supilti į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, išlyginti ir kepti 160° C temperatūroje, maždaug 1015 min. Iš ataušusio biskvito išpjauti širdelę truputį mažesnio dydžio, negu pati mažiausia forma.
Šokoladinis biskvitas.Sviestą su cukrumi išplakti iki baltumo, sudėti vanilę, ištirpintą ir ataušintą iki kambario temperatūros šokoladą, ir viską išplakti mikseriu vidutiniu greičiu. Toliau plakant, sudėti kiaušinį. Atskirai persijoti miltus su soda ir druska. Suberti miltų mišinį į sviesto-kiaušinių masę per 2 kartus, kaitaliojant su vandeniu (taip pat per 2 kartus), išmaišant mikseriu. Gautą vientisą tešlą (netirštos grietinės konsistencijos), supilti į skardą, išlyginti ir kepti 170° C temperatūroje maždaug 20−25 min., patikrinant degtuku ar iškepė. Ataušinti ir išpjauti širdelę šiek tiek didesnio dydžio, negu vidurinioji forma.
Musas iš baltojo šokolado.Iškloti mažiausios formos dugną ir šonus plėvele (idealu acetate). Vandens vonelėje ištirpinti susmulkintą šokoladą. Šaltame vandenyje 12 min. užmerkti želatinos lapelį, nuspausti. Pašildyti 50 ml grietinėlės, ištirpinti joje želatiną ir supilti į ištirpintą šokoladą, nuolat maišant. Gautą ganašą truputį ataušinti iki kambario temperatūros. Likusius 100 ml grietinėlės išplakti iki minkštų putų ir per 3 kartus, maišant šaukštu iš apačios į viršų, sumaišyti su ganašu. Baltą biskvitą dėti į mažiausios formos dugną ir užpilti jį musu iki 1/3 formos aukščio. Padėti į šaldiklį mažiausiai 3 valandoms šis sluoksnis mums bus reikalingas užšaldytas, kad būtų galima jį patalpinti į sekančio sluoksnio vidų. Kad būtų lengviau atlaisvinti užšaldytą musą iš formos, galima lengvai pašildyti šonus fenu arba įmerkti kelioms sekundėms į indą su karštu vandeniu.
Musas iš pieniško šokolado.Iškloti vidutinės formos dugną ir šonus plėvele. Vandens vonelėje ištirpinti susmulkintą šokoladą. Šaltame vandenyje 12 min. užmerkti želatinos lapelį, nuspausti. Pašildyti 50 ml grietinėlės, ištirpinti joje želatiną ir supilti į ištirpintą šokoladą, nuolat maišant. Gautą ganašą truputį ataušinti iki kambario temperatūros. Likusius 150 ml grietinėlės išplakti iki minkštų putų ir per 3 kartus, maišant šaukštu iš apačios į viršų, sumaišyti su ganašu. Supilti nedidelį kiekį muso ant formos dugno ir padėti ją į šaldiklį 1520 min. Po to uždėti šaldytą musą iš baltojo šokolado ant pusiau sustingusio pieniško muso paviršiaus ir užpilti likusiu musu, užpildant 2/3 formos aukščio. Dėti į šaldiklį 3 valandoms.
Musas iš karčiojo šokolado.Iškloti didžiausios formos dugną ir šonus plėvele. Vandens vonelėje ištirpinti susmulkintą šokoladą. Pašildyti 100 ml grietinėlės ir supilti į ištirpintą šokoladą, nuolat maišant. Gautą ganašą truputį ataušinti iki kambario temperatūros. Likusius 200 ml grietinėlės išplakti iki minkštų putų ir per 3 kartus, maišant šaukštu iš apačios į viršų, sumaišyti su ganašu. Dėti šokoladinį biskvitą ant formos dugno, ant viršaus užšaldytą pienišką musą ir užpilti paruoštu musu iš karčiojo šokolado, užpildant visą formos aukštį. Dėti į šaldiklį 3 valandoms, kad sustingtų.
Tokiam pavidale užšaldytą tortą galima laikyti iki 1 mėnesio. Prieš patiekiant, jį galima atšildyti kambario temperatūroje 2-jų valandų laikotarpyje arba šaldytuve per naktį.
Pjaustyti geriausia aštriu peiliu, pirmiausia įmerkus jį į karštą vandenį ir nusausinus rankšluosčiu.
Tortas nelengvas, bet rezultatas to vertas!!!
*Temperatūruotu šokoladu, supiltu į popierinę tūtelę, nupiešiau tinklelį ant acetate plėvelės juostos. Kai tinklelis beveik sustingo, pristačiau jį prie torto ir po keleto minučių nuimiau plėvelę.
Šaltinis: kuking. net