Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurytė-šalmas

QUOTE(Miolanda @ 2010 11 07, 19:01)
Sveikos, mezgejeles-darbstuoleles! Kokius siulus geriausiai naudoti zieminei kepurei-salmukui, kad butu silta? Ar uztenka tokios viengubos kepures, ne per salta?

as naudoju 50% vilnos 50% arkrilo ir dedu dviguba siula, manau nesusals ir kapisonas yra
Atsakyti
Va mano kepurytės vaikui. viena user posted image ir kita user posted image
Atsakyti
QUOTE(Misty @ 2008 11 11, 17:07)
Kai kepurytę mezgu lygiuoju raštu, mėgstu siaurinti šešiose vietose kiekvienoje eilėje vis sumegzdama po dvi akis (toks siaurinimas gerai matosi dukrytės raudonoj kepurėje). Nepamirškite - kad siaurinimo linijos būtų tiesios, vienoje eilėje sumezgate akį iš karės, kitoje iš dešinės.

Gal kas galėtumėte patikslinti, kaip reikia sumegzti tas akis - ar iš kairės ir iš dešinės skirtingai (kai iš kairės - kaip gerąją, kai iš dešinės - kaip gerąją persuktą), ar visą laiką vienodai (tuomet irgi - kaip gerąją ar kaip gerąją persuktą)? g.gif Ir vienaip, ir kitaip bandau - kažkokio didelio skirtumo nematau, bet vis tiek įdomu, kuris variantas būtų taisyklingas ir mažiausiai matytųsi tie nuleisti takeliai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2010 11 08, 21:36)
Va mano kepurytės vaikui. viena user posted image ir kita user posted image

šaunios kepurytes berniukams
Atsakyti
user posted image
mano salmukas klientei blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2010 11 08, 19:36)
Va mano kepurytės vaikui. viena user posted image ir kita user posted image



labai grazu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinap @ 2010 11 05, 06:21)
smagu, kad kažkam padėjo mano filmukas drinks_cheers.gif 
kepurytę apeinat paskutinį kartą gerosiomis akimis, paskutinę/kraštinę akį jau išmezgam gerąja (kraštines akis visada pirmą nukeliu, o paskutinė visada išvirkščiai, nepriklausomai kurią pusę mezgu), nes toliau jau jungsim su 4tu virbalu ir megsim ratu. tuomet ant jau plonesnių 2 virbalų užsimetat akis smakriukui su laikinuoju siūlu, geriau imti kitos spalvos, kad lengviau atsirinkti, nes jį reiks ištraukti. Užsimesti rekomenduoja 8 akim mažiau nei kaktytės daliai (dvigubam mezgimui turi būti nelyginis akių skaičius). Užsimetus akis, aš surišu laikinojo siūlo abu galus prie užmestos paskutinės akies, kad kokia akis neišsinertų, ištraukiu vieną virbalą ir tęsiam jau mezginį su 5 virbalais. Kaip sakiau, dvigubo rašto dalis - geriau megzti su plonesniais virbalais nei kitas vietas.
Kairėj rankoj virbalas su išmegztom laikinom akim, dešinėj kitas plonas virbalas, ant stalo mezginys, paskutinę eilę megztas gerosiomis, jo krašte siūlas. Imam tą siūlą ir išmezgam su 5virbalu pirmą gerą akį iš laikinosios pirmos akies, patraukiam siūlą, kad neliktų tarpo tarp jau esančio mezginio ir naujos kilpos. 1 paprastas užmetimas, 1gera, 1 užmetimas.....taip kartojam iki paskutinės akies. Paskutinė akis bus gera. Ploną atsilaisvinusį virbalą, dedam į šoną (su juo megzim, kai prieisim ratu vėl prie smakriuko). Imam virbalą, tokio storio kaip buvo megztas visas mezginys. Išmezgam gerą akį, pritraukiam, kad neliktų tarpuko tarp smakriuko dalies ir šoninės dalies virbalų. Na ir mezgam ratu. Prieinam vėl smakriuko dalį. Darom kaip šitam VIDEO, tik, kol kas išmezginėsim iš užmetimų blogąsias akis.
Kai vėl apsuksim ratą ir prieisim smakriuko dalį, žr. šį VIDEO.
Kai pamegzit kelias eiles dvigubu rašteliu, tada galima ištraukti papildomą siūliuką ir turėsim gražų, užapvalintą kraštelį.
Tokiu būdu, išmezgam, kiek mum reikia. Kai dvigubo rašto jau užtenka, priėję prie smakriuko dalies, sumezgat po 2 į vieną akį.
Mano įmestoj rusiškoj nuorodoj dvigubo mezgimo, mezgama apsukant mezginį, o šalmuką mezgam visada gerom, reikia daugiau atidumo.
tikiuosi iš mano paaiškinimo, dabar supratot, kaip ta gumytė daroma.
Nessta, jei teisingai supratau, jūs be laikino siūliuko mezgėt. Aišku galima ir taip, bet tada kraštelis nebus apvalus mirksiukas.gif Ar klystų, būtų įdomu pamatyti ax.gif

Aga mezgiau be to siuliuko laikino smile.gif, nu bet jauciu reiks trecia kart permegzt kepuryte biggrin.gif. Nes priejusi kakliuka, pamaciau, akd kiek esu uzdjusi akiu nesugauna graziai po 3 geras 3 blogas, nes norejau pamazinti ta varianta, nes mezgiau tik vienu metu mergytei, bet nepamasciau apie ta vieta, bei nesigavo takelis nugarytej, kai pradejaumegzt kakliuka smile.gif.Man tas krastelis tikrai nesigavo apvalus, bet man kazkaip neblogai vistiek atrodo, bet mezgiau tyaip tik todel, kad nezinojau kaip reik megzt tiksliai biggrin.gif, aciu uz issamu paaiskinima smile.gif, Tikiuos 3 kartas nemeluotas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nessta @ 2010 11 11, 01:49)
Aga mezgiau be to siuliuko laikino smile.gif, nu bet jauciu reiks trecia kart permegzt kepuryte biggrin.gif. Nes priejusi kakliuka, pamaciau, akd kiek esu uzdjusi akiu nesugauna graziai po 3 geras 3 blogas, nes norejau pamazinti ta varianta, nes mezgiau tik vienu metu mergytei, bet nepamasciau apie ta vieta, bei nesigavo takelis nugarytej, kai pradejaumegzt kakliuka smile.gif.Man tas krastelis tikrai nesigavo apvalus, bet man kazkaip neblogai vistiek atrodo, bet mezgiau tyaip tik todel, kad nezinojau kaip reik megzt tiksliai biggrin.gif, aciu uz issamu paaiskinima smile.gif, Tikiuos 3 kartas nemeluotas  biggrin.gif

sunkokai ir man sekasi
Atsakyti
Ačiū už įvertinimą.

Tik patarkit kokį užsegimą padaryti tai šviesiai? Nes šniūrėlių nebelabai uždėsi tokio amžiaus, tai galvoju kokias knopkytės. Ką manote?
Kaip tik mačiau tokias besplaves knopkytes.
Atsakyti
beje, Kristinap, labai didelis dekui uz toki issamu paaiskinima net su video 4u.gif blush2.gif , tik reik kazkaip prisiverst megzt 3 karta biggrin.gif, dabar jau manau turetusi gautis... O sakykit, jei ta 15 cm kur mezgi, tarkim ismezgi 40 eiliu, tai sugaudant sonuose akis sugudom 20? ar kazkaip kitaip cia? blush2.gif Ir, kaip juz megzdami mazesne sita kepure mazinat akiu skaiciu? ar puikiai tinka ta didesne ir mazyciui zmogeliukui? smile.gif
Atsakyti
pasigirsiu ir aš
user posted image
Atsakyti
QUOTE(karliuke @ 2010 11 15, 03:13)
pasigirsiu ir aš


Grazus salmukas wub.gif
Atsakyti