QUOTE(nessta @ 2010 11 03, 22:14)
Sveikutes. Taip uzsidegiau savo mazyulei numegzt salmiukas, numezgiau beveik psue ir isarrdziau
. Ir didziausia beda kad nezinau kaip reikia apvaliai mezgant ta dviguba mezgima megzt, na kai prieiname smakriuka. Kas mezge, kaip i ji reik ieit
. Rusiskai neskaitau visai, vadovavausi tik pasveiksleliais, bet sitoj vietoj nu niekaip neismastai, kaip man isnarpliot... Aciu kas gales man padet
Labai aciu mamytei, kuri sukyre video kaip megzt ta 15 cm, taip ta vieta lengva pasirode, kai taip viskas aiskai parodyta
. O nei viena mamyte nefilmuos ir toliai kaip narpliot sita zieminuke kepuryte
smagu, kad kažkam padėjo mano filmukas
QUOTE(son @ 2010 11 04, 10:23)
as cia sustojau ar uzsideti akis kaip pradzioje, a kaip siulas - nauja imti
kepurytę apeinat paskutinį kartą gerosiomis akimis, paskutinę/kraštinę akį jau išmezgam
gerąja (kraštines akis visada pirmą nukeliu, o paskutinė visada išvirkščiai, nepriklausomai kurią pusę mezgu), nes toliau jau jungsim su 4tu virbalu ir megsim ratu. tuomet ant jau plonesnių 2 virbalų užsimetat akis smakriukui su laikinuoju siūlu, geriau imti kitos spalvos, kad lengviau atsirinkti, nes jį reiks ištraukti. Užsimesti rekomenduoja 8 akim mažiau nei kaktytės daliai (dvigubam mezgimui turi būti nelyginis akių skaičius). Užsimetus akis, aš surišu laikinojo siūlo abu galus prie užmestos paskutinės akies, kad kokia akis neišsinertų, ištraukiu vieną virbalą ir tęsiam jau mezginį su 5 virbalais. Kaip sakiau, dvigubo rašto dalis - geriau megzti su plonesniais virbalais nei kitas vietas.
Kairėj rankoj virbalas su išmegztom laikinom akim, dešinėj kitas plonas virbalas, ant stalo mezginys, paskutinę eilę megztas gerosiomis, jo krašte siūlas. Imam tą siūlą ir išmezgam su 5virbalu
pirmą gerą akį iš laikinosios pirmos akies, patraukiam siūlą, kad neliktų tarpo tarp jau esančio mezginio ir naujos kilpos.
1 paprastas užmetimas, 1gera, 1 užmetimas.....taip kartojam iki paskutinės akies. Paskutinė akis bus gera. Ploną atsilaisvinusį virbalą, dedam į šoną (su juo megzim, kai prieisim ratu vėl prie smakriuko). Imam virbalą, tokio storio kaip buvo megztas visas mezginys. Išmezgam gerą akį, pritraukiam, kad neliktų tarpuko tarp smakriuko dalies ir šoninės dalies virbalų. Na ir mezgam ratu. Prieinam vėl smakriuko dalį. Darom kaip šitam
VIDEO, tik, kol kas išmezginėsim iš užmetimų blogąsias akis.
Kai vėl apsuksim ratą ir prieisim smakriuko dalį, žr.
šį VIDEO.
Kai pamegzit kelias eiles dvigubu rašteliu, tada galima ištraukti papildomą siūliuką ir turėsim gražų, užapvalintą kraštelį.
Tokiu būdu, išmezgam, kiek mum reikia. Kai dvigubo rašto jau užtenka, priėję prie smakriuko dalies, sumezgat po 2 į vieną akį.
Mano įmestoj rusiškoj nuorodoj dvigubo mezgimo, mezgama apsukant mezginį, o šalmuką mezgam visada gerom, reikia daugiau atidumo.
QUOTE(lasvegiete @ 2010 11 04, 16:12)
As irgi mezgu salmuka pagal rusiska aprasyma. Rusu as irgi neikertu, bet bandau kazka, gaunasi kolkas neblogai, jau beveik smakriuka priejau :)Smakriukas matosi megztas irgi dviguba gumyte
Kristinap, jusu nuoroda geriau paaiskina, kaip megzti. Kaip suprantu, tai tarkim uzdedam 10 akiu, tada antroj eilej is kiekvienos akies ismezgam po viena gera ir viena isvirkscia, ir dirbam su 20 akiu ta dviguba gumyte. Gaunasi tarsi du sluoksniai. Bet galutiniam varijante, manasis visvien ne taip atrodo, kaip nuorodoj
Pasirodysiu salmiuka, kai pabaigsiu
tikiuosi iš mano paaiškinimo, dabar supratot, kaip ta gumytė daroma.
Nessta, jei teisingai supratau, jūs be laikino siūliuko mezgėt. Aišku galima ir taip, bet tada kraštelis nebus apvalus
Ar klystų, būtų įdomu pamatyti