prisiziurejau cia grozybiu,nusipirkau siuliuku siandien ,megsiu kepuryte duktereciai,bus dovana kaledu proga
QUOTE(zvirble @ 2009 11 24, 09:56)
Dėkodama Misty už nuostabią pamokėlę , atsinešu pirmąją savo kepurytę
netobula, bet dar yra kur tobulėti:
netobula, bet dar yra kur tobulėti:
Visų pirma - labai smagu, kad yra tokios temos
Jau pradėjau megzti kepurytę-šalmą
Zvirble nuostabūs mezginiai tavo peržiūrėjau visus Ir pati užsimaniau daug ko panašaus. Pvz. seniai jau noriu megztos suknelės
Bet pirmiausiai nežinau iš kokių siūlų geriausiai būtų megzti, kad gražiai kristų, gerai nežiotųsi gal medvilninių siūlų ką patartumėte??
Oi, kaip aciu o is medvilniniu siulu esu mezgus tiktai tas zydras bliuskikes, tiesa pasakius, man nelabai patinka, kad nemazai tamposi medvilne, o siaip, suknikei ziemai tai patarciau neperstoriausia pusvilne (esu mezgus is lietuviskos Vernito pusvilnes, bet ji siurkstoka, labiau tiktu galbut sarafanui siltam)..
QUOTE(rimmi @ 2009 02 18, 00:39)
Toliau liko pelerina. Aš ją mezgu reglanu tokio ilgio, kokio reikia.
Pabandžiau paaiškinti nežinau ar pavyko. Jei ką - klauskit.
Pabandžiau paaiškinti nežinau ar pavyko. Jei ką - klauskit.
Prašau paaiškinkite paprastai, kaip tą peleriną megzti? Kaip megzti reglanu?
QUOTE(zuzana* @ 2009 11 18, 11:08)
mamytės patarkit kaip megzti šalmo dalį po smakriuku- tuos uždėjimus ir sumezgimus daryti reikia kiekvienoj eilėj ar kas antroj rusiškam aprašyme aš nelabai suprantu , darau kas antrą eilę tai man kažkas netaip gaunasi- išilgėja šonai ir nugara, o pasmakrė vistiek nepakankamo ilgio
QUOTE(DoNeila @ 2009 12 11, 18:15)
Prašau paaiškinkite paprastai, kaip tą peleriną megzti? Kaip megzti reglanu?
labas, mezgiau ir as pagal si aprasyma, ir tai buvo mano pirmas reglanas , o dariau taip: visas akis padalinau ant 4 virbalu (kaip megztukui priekis, rankove, nugara, rankove: pvz: 18a, 8 a, 18a, 8a) ir mezgiau apvaliai. Pirmas virbalas: ismezgiau aki, uzdejau aki, mezgu iki pabaigos kol lieka 1 akis ant virbalo, vel uzdedu aki ir ismezgu paskutine, dabar jau turiu 20akiu , jei buvo 18 akiu, ta pati darau su kitu virbalu. Kol apieinu visa rata. Paskutine vieno ir pirma kito virbalo akis - reglano takelis. Sekanti eile be jokiu uzdejimu. Trecia kaip pirma. Zodziu uzdedu, kas antra eile. Gal tai ir nera taisyklingas reglano mezgimas, bet man jis kazkaip gavosi
Sveikos
Mezgiau ir as pagal jusu schemute salmiuka, kaip ir viskas aisku, tik paciam gale, kai jau reikia mazinti akiu skaiciu, tai man nesigauna taip graziai pabaigti, kaip jusu nuotraukose . Man tokiais kampais viskas susitrauke ir nera grazios apvalios pabaigos...
Ka ne taip darau?
Mezgiau ir as pagal jusu schemute salmiuka, kaip ir viskas aisku, tik paciam gale, kai jau reikia mazinti akiu skaiciu, tai man nesigauna taip graziai pabaigti, kaip jusu nuotraukose . Man tokiais kampais viskas susitrauke ir nera grazios apvalios pabaigos...
Ka ne taip darau?
QUOTE(Hegira @ 2009 12 20, 13:43)
Sveikos
Ka ne taip darau?
Ka ne taip darau?
Gal per kreit uzbaigiai? arba akis ne vienodai suemei is vienos puses
QUOTE(Chera @ 2009 12 20, 14:51)
Gal per kreit uzbaigiai? arba akis ne vienodai suemei is vienos puses
kiekvienoje eileje suimdavau po 6 akis, kaip ir pavyzdelyje. ir taip, kol baigiau visa mezgini. akis sumegzdavau toje pacioje vietoje.
pabandysiu parodyti kas gavosi....
Man cia kaip ir staciai viskas susimezge, nera apvalumo...
Hegira, gal pagal Tavo siūlų storį, akių skaičių, mezgimo kietumą reikėjo kiek lėčiau nuleidinėti, bet ar matavai ant vaikučio galvytės? Gali būti, kad visai dailiai priglus, nes kiek matyti iš nuotraukos, atrodo, kad kamuoliui ši kepurytė kiek didoka.
Gal reikejo mazint akiu skaiciu,tik mezgant kas antroje eileje,o likus ant kiekvieno virbalo po 10 akiu,aisku cia priklauso nuo siulu,reiktu sumegsti jau kiekvienoje eileje.
Bent as taip darau.mezgant,net nezinau as suprantamai paaiskinau.
oi su smalsute parasem panasias zinutes ir beveik tuo pat metu
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 12 20, 19:57)
Hegira, gal pagal Tavo siūlų storį, akių skaičių, mezgimo kietumą reikėjo kiek lėčiau nuleidinėti, bet ar matavai ant vaikučio galvytės? Gali būti, kad visai dailiai priglus, nes kiek matyti iš nuotraukos, atrodo, kad kamuoliui ši kepurytė kiek didoka.
QUOTE(Auksreda @ 2009 12 20, 20:01)
Gal reikejo mazint akiu skaiciu,tik mezgant kas antroje eileje,o likus ant kiekvieno virbalo po 10 akiu,aisku cia priklauso nuo siulu,reiktu sumegsti jau kiekvienoje eileje.
Dekui uz patarimus. Viskas suprantama.
Teks ardyti dar karteli ir bandyti is naujo. O pamatuoti nelabai turiu kur, tik ant kamuolio cia busimam stebukliukui... Kadangi nelabai zinau kiek tu akiu reiketu, tai viskas ekspromtu vyksta, uztat tiek daug nesamoniu ir gaunasi...
Kai gausis grazus egzempliorius, tai parodysiu visame grazume..