[quote=Misty,2009 10 22, 14:11]
Visai praradau kvalifikaciją Šiemet kepurę tik iš trečio karto pavyko numegzti - pirmoji buvo truputį per maža, antroji per didelė (ir dar graužė), o štai čia trečioji - pagaliau atrodo viskas gerai
Laba, truputi blondiniskas klausimas: mezgu as toki kepuriuka, pagal labai liuksovus paaiskinimus numezgiau iki "kojines" ir sustojau..... o kiek megzti i auksti? kaip paskaiciuoti? modelio salia nera................
Misty norėjau pasiteirauti /paskutinioji kepuriukas šalmas/ kai pabaigiamos megzti pynės kaip mezgei susiaurinimą? kas kiek sumezginėjai akis ?
dėkui už atsakymą
dėkui už atsakymą
QUOTE(carnitaster @ 2009 10 22, 07:32)
o Jūs pašiltinimą į kepuriuką įsiuvat ar neprapučia? kepeliušas jau į pabaigą tai vis mastau kaip padaryt
QUOTE(Marti @ 2009 10 26, 10:10)
o Jūs pašiltinimą į kepuriuką įsiuvat ar neprapučia? kepeliušas jau į pabaigą tai vis mastau kaip padaryt
aš įsiuvau, nusipirkau medžiagytės, tokios kaip būna vystykliukai storesni, nes daugiau nesugalvojau ką įsiūti bet minusas, kad kai įsiūvau, kepurytė sumažėjo, nebesitempia per tą pamušaliuką, kaktytė labai atidengta lieka, matyt reikėjo didesnį pamušaliuką įsiūti Mano pirmas blynas
QUOTE(aagnyte @ 2009 10 25, 16:34)
Laba, truputi blondiniskas klausimas: mezgu as toki kepuriuka, pagal labai liuksovus paaiskinimus numezgiau iki "kojines" ir sustojau..... o kiek megzti i auksti? kaip paskaiciuoti? modelio salia nera................
Žinok, kad kepurytė yra "kaip paritus, taip pastačius" - t.y. jei mezgi pvz 40 cm galvytės apimčiai, tai ilgis nuo vienos ausies apačios per viršugalvį iki kitos ausies apačios irgi bus 40 cm (nuo ausies apačios iki spurgelio - 20 cm).
Suskaičiuok per kiek eilių susisiaurins kepurė - kiekvienoje eilėje akių sumažės 6, spurgiukui lieka 12 akių, tai (visas akių skaičius - 12)/6 = kiek eilių užims siaurinimas. Paversk tai centimetrais, atminusuok juo nuo kepurytes aukščio ir žinosi, kiek reikia megzti iki siaurinimo
Nežinau, ar aiškiai paaiškinau, klausk, jei ką
QUOTE(J@lanta @ 2009 10 25, 16:42)
Misty norėjau pasiteirauti /paskutinioji kepuriukas šalmas/ kai pabaigiamos megzti pynės kaip mezgei susiaurinimą? kas kiek sumezginėjai akis ?
dėkui už atsakymą
dėkui už atsakymą
Neturiu aš universalios schemos - šiuo atveu siaurinau "iš akies" - iš pradžių sumezgiau po dvi blogas akis tarpuose tarp pynių, pamezgiau gal 4 eiles, tada pynes susiaurinau sumegzdamas po 2 akis (iš 4 gerų pynės akių liko 2), vėl pamezgiau gal 2 eiles, tada pynės 2 akis sumezgiau į 1. Tada jau pradėjau megzti ripsą, jį siaurinau per du kartus - sumezgiau kartu po 2 akis, pamezgiau 4 eiles ir vėl tą patį. Baisiai sudėtingai aš čia aiškinu - tieisog dariau ir žiurėjau, kaip atrodo
QUOTE(Misty @ 2009 10 26, 14:39)
Baisiai sudėtingai aš čia aiškinu - tieisog dariau ir žiurėjau, kaip atrodo
nebaisiai
vakar taip ir nesulaukusi atsakymo ( ech juk sekmadienio vakaras, ko čia aš ir benorėjau greit gauti atsakymą ) - per du bandymus ir panašiai susiaurinau kaip ir tu čia aprašei
tik to spurgeli nemezgiau, kai liko 8 akys pertraukiau per jas siūlą ir tiek, truputuką matosi tokia skylutė, tai teks bumbuliuką daryti ir tvirtinti
dėkui už atsakymą
QUOTE(J@lanta @ 2009 10 26, 14:50)
nebaisiai
vakar taip ir nesulaukusi atsakymo ( ech juk sekmadienio vakaras, ko čia aš ir benorėjau greit gauti atsakymą ) - per du bandymus ir panašiai susiaurinau kaip ir tu čia aprašei
tik to spurgeli nemezgiau, kai liko 8 akys pertraukiau per jas siūlą ir tiek, truputuką matosi tokia skylutė, tai teks bumbuliuką daryti ir tvirtinti
dėkui už atsakymą
dėkui už atsakymą
Tai jau rodyk, ką turi
QUOTE(smileja @ 2009 10 26, 13:58)
aš įsiuvau, nusipirkau medžiagytės, tokios kaip būna vystykliukai storesni, nes daugiau nesugalvojau ką įsiūti bet minusas, kad kai įsiūvau, kepurytė sumažėjo, nebesitempia per tą pamušaliuką, kaktytė labai atidengta lieka, matyt reikėjo didesnį pamušaliuką įsiūti Mano pirmas blynas
Labai geras blynas
aš tokių su ausinėm kepuriukų afganistano vaikams buvau primezgus, o va kai savo vaikui kažkaip labai sudėtinga jau vieną kartą išardžiau vis nepatinka. gal kad yra modelis šalia, tai visi trūkumai akis išbado...
Kokios puikios kepurytes!!!!Jus visos saunuoles. Labai patiko iliustruoti aiskinimai. Is karto viska supratau. Aciu !
Labai dekui, Misty