Maniškis šiandien buvo du kartus nugriuvęs. Žiauriai išsigandau. Į kiemą ir atgal nešiau, tad pavargti lipdamas laiptais negalėjo. Lauke jis tik sysiuko padarė ir jau ruošėmės namučio, bet pribėgo kaimynų šuo, jaunas , dūkt nori, o maniškis neprimato, tad paėmiau ant rankų, kad neužgautų. Dar mano šunelis bandė urgzti, tikriausiai galvojo, kad blogietis buvo pribėgęs, tikriausiai susijaudino, nes kai tik grįžom namo, blinkt nugriuvo ir taip gailiai pradėjo kaukti, akys ašaroja, liežuvis iškištas, galvojau, kad jau miršta, bet po 15 min. atsigavo ir laižydamasis puolė prie maisto. Sudaviau vitaminą, o jis ir vėl nugriuvo, tik antrą kartą trumpiau. Dabar jaučiu, kad jam tikrai su širdute blogai, nes labai jau tankiai ir garsiai kvėpavo. Ir tas kojytes kartais nebevaldo turbūt nuo širdutės. Dabar vakare vėl viskas gerai ir nuo lovos pats nušoko, nespėjau net nukelti. Taip gaila man mylimuko, anksčiau irgi buvo keli priepuoliai, bet šuo taip nekaukė kaip šiandien.
QUOTE(*VICI* @ 2008 02 21, 23:12)
vargšiukas... laikykitės ir jis ir jūs kartu
gal yra kokių leidžiamų vitaminų širdutei ar ko panašaus, gal smarkiau jam suveiktų? gal vertėtų kreiptis į vetą?
gal yra kokių leidžiamų vitaminų širdutei ar ko panašaus, gal smarkiau jam suveiktų? gal vertėtų kreiptis į vetą?
Ačiū už palaikymą, ryt vėl važiuosiu pas vetą. Anksčiau jam gydė kojytes, dabar prašysiu ko nors nuo širdutės. Dar sudaviau jam panangino, jis kaip papildas, galvoju kad nepakenks, o rytoj žiūrėsim.
Mnao mylimiausias yra airių seteris, jam birželio 27 diena sueis 11 metų. Kai išvažiavau studijuoti, pasiimti jo negalėjau, tad palikau tečio globai. Viskas buvo lyg ir normaliai, žinoma jis ne taip prižiūri mano Rinutį(toks mano ryžiko vardas), kaip aš norėčiau, bet ir labai pykti negaliu, nes pats bijo likti vienas be jo. Tai va o pernai vasarą išgyvenau siaubingą sukrėtimą, nuvažiavau aplankyti tėčio ir savo mylimuko, o jis neatsikelė iš po stalo, tik galvą vos pakelt galėjo aš jį tik į glėbį ir laukan iš trečio aukšto, padėjau ant žolės, vaikinas atsistojo pasivaikščiojo ir viską atsiliko, skambinti veterinarams, nė vienas nedirba :cry na ką tada skambinu mamai, ji prisiminė kaip močiutė vieną savo sergantį šunį pastatė ant kojų. Žodžiu iki rytojaus lakinau kefyru ir varške maitinau. Baba ir maniškis draugas bandė guosti raminti, kad senas, kad užmigdyt reiks, tokių minčių neprileidau. Ryte jis pats perėjo kambarius, nusinešiau pas veterinarą, bet jo nebuvo, dirbo jauna veterinarė ji pasiūlė užmigdyti, nes jau senas, ši veislė ilgai negyvena. Nesutikau, nė į kalbas nesileidau, prašiau ko nors suleisti, B vitaminų, dar ko nors. Namo parėjo pats, toliau varške su kefyru maitinau, ir po savaitės jis jau vėl medžiojo drugelius namų jis niekad neversdavo aukštyn kojom, o dabar išvis tik pereina iš vienos savo miegamosios vietos į kitą, valgo tik tai kas jam skanu, o tėtis stengiasi palepinti,nebebėga į trečią aukštą o lėtai užlipa, lauke aktyvus, bet jau toks orus nekreipia dėmesio kai ant jo loja, jis žino kur eina
Na nesutinku, kad seteriai trumpai gyvena. Kaip tik sakyčiau, kad jie yra ilgaamžiai, mūsų pirmasis airis išgyveno iki 14 metų.Ir būtų dar gyvenęs, jei ne nelemtas skrandžio užsisukimas..Išoperuoti spėjom, bet nebeatsigavo po operacijos..
Dabar mūsų kitai senolei jau 11-i metai, jeigu ne pražilęs snukis, niekad neįtarsit, kad jai tiek metų. Kalė pagimdžius 4-ias vadas, savijauta jos puiki, jokių auglių, mazgelių, turi visus dantis, labai judri ir aktyvi, linksma, kailis blizga. Laksto į valias ir pievose ir uždaroje teritorijoje. Tik guolį šiltesnį ir minkštesnį kloju ir mėgsta jinai ilgiau ryte nusnūsti ir su jaunimi į lauką nebėga 7-ą val. ryto. Pamiega iki 10-os. Maisto kol kas nekeičiu(jau 4-i metai valgo Nutra Gold Holistic Lamb&Rice), nors pagalvoju jau apie specialiai skirtą senukams, gal ir pakeisiu artimiausiu metu.
Dabar mūsų kitai senolei jau 11-i metai, jeigu ne pražilęs snukis, niekad neįtarsit, kad jai tiek metų. Kalė pagimdžius 4-ias vadas, savijauta jos puiki, jokių auglių, mazgelių, turi visus dantis, labai judri ir aktyvi, linksma, kailis blizga. Laksto į valias ir pievose ir uždaroje teritorijoje. Tik guolį šiltesnį ir minkštesnį kloju ir mėgsta jinai ilgiau ryte nusnūsti ir su jaunimi į lauką nebėga 7-ą val. ryto. Pamiega iki 10-os. Maisto kol kas nekeičiu(jau 4-i metai valgo Nutra Gold Holistic Lamb&Rice), nors pagalvoju jau apie specialiai skirtą senukams, gal ir pakeisiu artimiausiu metu.
QUOTE(Seterių_mama @ 2008 05 19, 17:53)
Na nesutinku, kad seteriai trumpai gyvena. Kaip tik sakyčiau, kad jie yra ilgaamžiai, mūsų pirmasis airis išgyveno iki 14 metų.Ir būtų dar gyvenęs, jei ne nelemtas skrandžio užsisukimas..Išoperuoti spėjom, bet nebeatsigavo po operacijos..
na tikiuosi kad ir maniškis dar gyvens ir gyvens bet aš dėl jo pastoviai su tėčiu kovoju, atvežu minkštesni guolį, tas jį į kokį kampą įgrūdą, atseit negula, sakau leisk ant senos sofos miegot, tam sofos gaila, atvežu geresnio maisto, tas jį maišo su prastu, arba išvis košes verda o aš dažnai nuvažiuot negaliu
ir aš turiu jau seną šuniuką , maniškiui 10 metų
prieš tris dienas jam nutiko nelaimė , jį partrenkė mašina , jam lūžo šonkauliai
vyras mane pradėjo įkalbinėti , kad reikia užmigdyti , nes senas šuo , kažin ar viskas gerai sugis ar nebus pasekmių po gydymao ir taip toliau
na tikrai nesutikau , nors ir žinau , kad gali būti labai ilgas gydymas
pirmas dvi dienas , verkiau ištisai , jam labai skaudėjo , beveik nejudėjo , jau galvojau , kad tikrai neišgyvens
na bet šiandien žiūriu , kad jau atsigaves , jau nosytė atšalo , daugiau judėt pradėjo
tikiuosi , kad viskas bus gerai
prieš tris dienas jam nutiko nelaimė , jį partrenkė mašina , jam lūžo šonkauliai
vyras mane pradėjo įkalbinėti , kad reikia užmigdyti , nes senas šuo , kažin ar viskas gerai sugis ar nebus pasekmių po gydymao ir taip toliau
na tikrai nesutikau , nors ir žinau , kad gali būti labai ilgas gydymas
pirmas dvi dienas , verkiau ištisai , jam labai skaudėjo , beveik nejudėjo , jau galvojau , kad tikrai neišgyvens
na bet šiandien žiūriu , kad jau atsigaves , jau nosytė atšalo , daugiau judėt pradėjo
tikiuosi , kad viskas bus gerai
laikykis ir stiprybės šuneliui
mane tai labiausiai skaudina kai sako užmigdyti, mano močiutė vis va senas šuo jau greit reiks migfyt jei sirgs, arba tėvas jei reiks nešt laiptais nenešiosiu, o tas šuo jam gyvybę išgelbėjęs yra
mane tai labiausiai skaudina kai sako užmigdyti, mano močiutė vis va senas šuo jau greit reiks migfyt jei sirgs, arba tėvas jei reiks nešt laiptais nenešiosiu, o tas šuo jam gyvybę išgelbėjęs yra
as irgi turejau sena suni... pudeli... jai buvo 15 metu, susirgo gimdos veziu, nes niekada nebuvo gimdzius ( nors ir su dokumantais buvo, nenorejam suniuku), paskutinius 3 metus ji labai sunkiai gyveno, buvo akla, kurcia, kai pradejo sunkiai vaiksioti, cipti naktimis is skausmo nuveziau ja i sunu prieglauda, uzmigdymui, tikrai darweem daug operaciju, suleidom daug vaistu ir pan., bet gydytoja man pasake, kam kankinat suni, geriau uzmigdykit, taip ir padarem... aisku buvo sunku, as savaite verkiau naktimis, bet manau jeigu seimininkas myli savo suni, jis neleis jam kankintis, kazkas cia rase, ar zmones noretu kad juos uzmigdytu, manau noretu, jeigu butu galima, pasiklauskit tu, kurie sunkiai serga, ir atsikelia ir uzmiega su skausmu, tai zmogus nors konreciai gali pasakyt KUR jam skauda, o suo, jis mirsta is skausmo...