Įkraunama...
Įkraunama...

Senas šuo

QUOTE(Ademara @ 2006 03 09, 12:12)
žurnale „Didysis šuo“ kažkada buvo labai gražiai parašyta (šuniuko prašymas šeimininkui):
„Nukaršink mane. Palydėk į sunkiausią mano gyvenimo kelionę. Niekada nesakyk: „Aš neišlaikysiu“ arba „Tegul tai atsitinka, kai manęs nebus“. Man viską lengviau ištverti, kai tu šalia. Visada atmink: aš tave myliu...“

verysad.gif

Skaitau šią temą nuo pradžių tai kaip tik šį straipsnį ir aš prisiminiau. Maniškei nebe metus, bet mėnesius skaičiuojame. Jai po 6 dienų sueis 13 m ir 8 mėn. neseniai ištraukėm dar vieną dantuką, dar du laukia savo eilės :-( Kol kas jai neskauda, bet manau, kad jei jai skaudės aš padėsiu jai išeiti lengviau. Bent jau kol kas taip manau. O kai ateis ta diena, kas ten žino kaip tada užgiedosiuMūsų veterinaras svetimus šunis užmigdo, o savo pudeliuką paskutinėmis dienomis tik morfijumi palaikė, kad tik kuo mažiau kentėtu, bet savo šuniuko užmigdyti neišdrįso. Todėl gerbiu betkokią nuomonę, tik žinau, kad aš už žmonių eutanaziją. Su sąlyga, kad jie sąmoningi.

Papildyta:
QUOTE(Jurate1971 @ 2006 10 21, 14:31)
4u.gif Musu suneliui beveik 15metu jau be dantu nemato negirdi i lauka kartais nulipa o kartais reikia nest. Bet negaliu jo uzmigdyt, sirdis neleidzia ir su kaimynais pykstuos kai pradeda pamokslaut kad as kankinu suni. Bet jie nesupranta jo zvilgsnio ir svelnumo turbut niekada neistengsiu jo uzmigdyt schmoll.gif

Koks čia kankinimas, jei jam neskauda.
Atsakyti
Vakar pašnekėjau su vieno iš mano šunų veisėja.
Maniškio senelis neseniai apturėjo rimtą traumą, buvo pusiau paralyžiuotas. Pastatė ant kojų! Šuniui 14 metų.
Atsakyti
Vis delto lapkricio 29d mes ji uzmigdem cray.gif cray.gif cray.gif atvaziaves veterinaras patare jo nebekankint. Niekada neuzmirsiu savo grazuolio Tukucio. Ir turbut niekada negalesiu isigyt kito, per daug sunkus isiskyrimas cray.gif
Atsakyti
[quote=Jurate1971,2006 12 18, 22:10]
Uzuojauta.
Atsakyti
Skaudu skaityti tokias istorijas...Visoms užuojauta, ir stiprybės. 4u.gif

Pati prieš pusantro mėnesio netekau šunelio. Manau suprantat ir žinot tą jausmą, kai myli šunelį kaip žmogų. Būna kaip pilnavertis šeimos narys. Dar ir dabar kiekvieną dieną jį prisimenu, skaudu, ašaros teka...O ir kito šuns tiesiog negalime įsigyti verysad.gif
Bilui buvo 11metų kai numirė. O visą laiką galvojau, kad tikrai mažiausiai išgyvens 15 doh.gif Kvailai svajojau...Per dvi savaites šuo neatpažįstamai pasikeitė. Sukūdo, nebevalgė beveik. Tik pakankamai daug lakė.Nuvežėm pas veterinarus. Pirma pas vienus (nenoriu skelbt kokius), piktom minom išrėžė, kad šuniui blogai su virškinimu, tad ir blogai jaučiasi, turi temperatūros, išrašė brangų "gydomąjį" pašarą doh.gif Jokių tyrimų net nesugebėjo atlikt, rekomenduot. Kitoje vet. gydykloje padarė tyrimus. Nustatė, kad vėžys. Visas dvi savaites ašaros tekėjo kiekvieną dieną. Sunku, kai žinai, kad ta minutė neišvengiamai ateis bet kurią akimirką. Sėdi ir lauki....Dukrytės gimimo dieną sužinojau bilo diagnozę, o kitą dieną vakare, jau jį užkasėm. Sunku buvo ir apsispręst: migdyt, ar leist kankintis. Savanaudiškų paskatų vedamos su mama niekaip nesiryžm jo užmigdyt. Bet ir džiaugiuosi, kad mirė savo namuose, po kelių dienų kai tvirtai iki galo nebuvom apsisprendę-migdyt ar ne. Vet. gydytojas paaiškino, kad yra ir kažkokie brangūs vaistai. Tačiau gyvenimą prailgintų tik keliems mėnesiams. Graudu prisiminti, kaip jis paskutiniąsias savo dieneles nebeturėdavo jėgų net į lauką išlėkt, kai taip mėgdavo....Va ir dabar širdį spaudžia...Akyse stovi tas vaizdas, kai guli nebegyvas.....Va mano širdukas wub.gif Niekada jo nepamiršiu. Buvo tiesiogine prasme iš mamos "išzystas ir išverktas". O jo žvigsnis vis stovi prieš akis....
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 12 22, 00:38)
Skaudu skaityti tokias istorijas...Visoms užuojauta, ir stiprybės. 4u.gif

Pati prieš pusantro mėnesio netekau šunelio. Manau suprantat ir žinot tą jausmą, kai myli šunelį kaip žmogų. Būna kaip pilnavertis šeimos narys. Dar ir dabar kiekvieną dieną jį prisimenu, skaudu, ašaros teka...O ir kito šuns tiesiog negalime įsigyti  verysad.gif
Bilui buvo 11metų kai numirė. O visą laiką galvojau, kad tikrai mažiausiai išgyvens 15  doh.gif Kvailai svajojau...Per dvi savaites šuo neatpažįstamai pasikeitė. Sukūdo, nebevalgė beveik. Tik pakankamai daug lakė.Nuvežėm pas veterinarus. Pirma pas vienus (nenoriu skelbt kokius), piktom minom išrėžė, kad šuniui blogai su virškinimu, tad ir blogai jaučiasi, turi temperatūros, išrašė brangų "gydomąjį" pašarą  doh.gif Jokių tyrimų net nesugebėjo atlikt, rekomenduot. Kitoje vet. gydykloje padarė tyrimus. Nustatė, kad vėžys. Visas dvi savaites ašaros tekėjo kiekvieną dieną. Sunku, kai žinai, kad ta minutė neišvengiamai ateis bet kurią akimirką. Sėdi ir lauki....Dukrytės gimimo dieną sužinojau bilo diagnozę, o kitą dieną vakare, jau jį užkasėm. Sunku buvo ir apsispręst: migdyt, ar leist kankintis. Savanaudiškų paskatų vedamos su mama niekaip nesiryžm jo užmigdyt. Bet ir džiaugiuosi, kad mirė savo namuose, po kelių dienų kai tvirtai iki galo nebuvom apsisprendę-migdyt ar ne. Vet. gydytojas paaiškino, kad yra ir kažkokie brangūs vaistai. Tačiau gyvenimą prailgintų tik keliems mėnesiams. Graudu prisiminti, kaip jis paskutiniąsias savo dieneles nebeturėdavo jėgų net į lauką išlėkt, kai taip mėgdavo....Va ir dabar širdį spaudžia...Akyse stovi tas vaizdas, kai guli nebegyvas.....Va mano širdukas  wub.gif Niekada jo nepamiršiu. Buvo tiesiogine prasme iš mamos "išzystas ir išverktas". O jo žvigsnis vis stovi prieš akis....

4u.gif pati beveik verkiu skaitydama tavo istoriją... labai jau ji panaši į mano ir mano mažylės Čitos... tik tiek, kad aš net negalėjau su ja atsisveikinti, tėvai nusprendė, kad man bus per sunku ir patys ją užmigdė, o aš tik ant kitos dienos sužinojau verysad.gif dabar žinau, kad taip jie man padarė didžiulę paslaugą ir sutaupė ir taip mano labai silpnus nervus... nes jei aš būčiau dar ir mačiusi jos mirtį, tai... nežinau...
su dedukais neturėjau labai intensyvaus ryšio, kontaktų, tai mano Čitos mirtis yra pats skaudžiausias mano iki šiol gyvenime patirtas smūgis verysad.gif dažnai ją prisimenu ir visada apsiverkiu, nepaisant to kur būčiau, net ir mieste...
dabar turiu kitą mažę ir myliu lygiai taip pat ir nežinau kas bus, kai ir jos neteksiu...

liūdnai čia kažkaip išėjo prieš šventes parašyti... doh.gif bet niekaip negaliu aplenkti šios temos ir kitų panašių... gal taip ir geriau, skausmą išlieti...
Atsakyti
Sėdžiu ir ašaroju..
Visoms, netekusiom brangiųjų, didelė užuojauta.
Skaitau temą ir vis atsisuku į savo mažąjį, gulintį ant sofos. Nors jis pas mane tik pusė metų, bet jau nuo pirmų dienų pavogė širdį. Net nenoriu pagalvot, kad kadanors ateis tokia diena, kai bus ir jam, ir man sunku. Manau, stengčiausi iš paskutiniųjų.. Vien šian, kai mažasis gaivaliojosi po narkozės (traukėm dantukus) negalėjau nuo jo atsitraukt.. Viena iš mano vertybių - suteikt šuniui patį geriausią. Užmigdyt - tikrai ne tai, ką aš daryčiau šuniui pasenus, išskyrus tuo atveju, kai jam skauda ir nėra jokių būdų tam skausmui numalšint..
Atsakyti
Atrodo tokia sena tem...Uzmigdem siandien ja... verysad.gif Pries apsisprendima atrode viskas aisku - ji nieko nevalge, tik drebejo, beveik nepaejo, o naktim verkdavo zmogaus balsu, labai kankinosi verysad.gif O dabar, kai jau viskas, as nebezinau...Juk niekas jos nepaklause, ar ji to nori, paemem ir uzmigdem verysad.gif verysad.gif O namai tokie tusti dabar cry.gif cry.gif cry.gif Ziurineju jos nuotraukas, vis tas pats zvilgsnis...Atrodo lyg gyva stovetu pries mane ir ziuretu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 16 gegužės 2007 - 20:02
QUOTE(Shalimar @ 2007 05 16, 19:59)
Atrodo tokia sena tem...Uzmigdem siandien ja... verysad.gif Pries apsisprendima atrode viskas aisku - ji nieko nevalge, tik drebejo, beveik nepaejo, o naktim verkdavo zmogaus balsu, labai kankinosi verysad.gif O dabar, kai jau viskas, as nebezinau...Juk niekas jos nepaklause, ar ji to nori, paemem ir uzmigdem verysad.gif  verysad.gif O namai tokie tusti dabar cry.gif  cry.gif  cry.gif Ziurineju jos nuotraukas, vis tas pats zvilgsnis...Atrodo lyg gyva stovetu pries mane ir ziuretu verysad.gif

nesigraužk, laikykis 4u.gif tikiu, kad gerai padarėte, jei jau net vaitojo naktim... tikrai gerai, kad išlaisvinot ją nuo kančių... tai šuniukas, jis daug ko nesupranta ir man rodos, tada jam dar baisiau...
padarėt viską ką galėjot, pamenu skaičiau šią temą nuo pradžių, buvai tikrai gera šeimininkė, tavo šuo buvo laimingas ir jūs dar būtinai susitiksit 4u.gif
Atsakyti
kazkox siaubas.. pasiskaiciau, ir dabar pries akis - ta pati istorija kuri laukia turbut ir manes. Labai uzjauciu, uz jusu gyvuneliu netekti. Pati augino koli. Kovo menesi jam 14m sueis. Senas, net labai senas.. Pries metus sirgo, plauciuose buvo atsirade vandens, sirdis nusilpus, temperatura vis pakildavo, bet siaip ne taip, zinoma, su didelem pastangom iskapstem ji, ir dabar lyg visai nieko atrodo. Linksmas, duksta lyg jaunas butu. Bet pries pora savaiciu pamaciau guza, kuris pasirodo buvo navikas. Taciau veterinaras ji ispjove, bet dabar pasiziurejau, nelabai zaizda gerai gija.. Reikes ir vel vezti. Labai sunku, kai jauti sunelio pabaiga. Aisku negerai taip sakyti.. Bet nuojauta man sitaip sako. Ko labiausiai bijau, tai kad jis kankinsis. Kad ir dabar kai vezam as veterinara, masinoj viskas normaliai, o kai tik pamato veterinaro klinika, visas purtytis pradeda.. Jaucia suniukas ir taip begalo gaila darosi. Vis del to jam 14m o man 18m. Skaitykim kartu uzaugom.. Savo kitokio gyvenimo ir neatsimenu. Dziaugsmelis mano didziausias. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Inqutte @ 2008 02 04, 20:50)
kazkox siaubas.. pasiskaiciau, ir dabar pries akis - ta pati istorija kuri laukia turbut ir manes. Labai uzjauciu, uz jusu gyvuneliu netekti. Pati augino koli. Kovo menesi jam 14m sueis. Senas, net labai senas.. Pries metus sirgo, plauciuose buvo atsirade vandens, sirdis nusilpus, temperatura vis pakildavo, bet siaip ne taip, zinoma, su didelem pastangom iskapstem ji, ir dabar lyg visai nieko atrodo. Linksmas, duksta lyg jaunas butu. Bet pries pora savaiciu pamaciau guza, kuris pasirodo buvo navikas. Taciau veterinaras ji ispjove, bet dabar pasiziurejau, nelabai zaizda gerai gija.. Reikes ir vel vezti. Labai sunku, kai jauti sunelio pabaiga. Aisku negerai taip sakyti.. Bet nuojauta man sitaip sako. Ko labiausiai bijau, tai kad jis kankinsis. Kad ir dabar kai vezam as veterinara, masinoj viskas normaliai, o kai tik pamato veterinaro klinika, visas purtytis pradeda.. Jaucia suniukas ir taip begalo gaila darosi. Vis del to jam 14m o man 18m. Skaitykim kartu uzaugom.. Savo kitokio gyvenimo ir neatsimenu. Dziaugsmelis mano didziausias.  wub.gif

laikau už jus kumščius, kad žaizda gerai sugytų ir šiaip, kad kuo ilgiau viskas būtų gerai 4u.gif
Atsakyti
O mano pudeliui jau 18 metų. Visai dar nieko laikėmės, bet vakar vakare nustojo valdyti užpakalinę kojytę. Pamasažuoju, pamasažuoju - tai kokius 5 metrus paeina, o paskui vėl sėdasi ant žemės, net nepastovi. Ką tik grįžau iš veto, tai nieko konkretaus nepasakė, suleido B gr. vitaminų ir nuo reumato vaistų, sakė stebėti per savaitgalį. Jis net sisiuko be mano pagalbos nepadaro, reikia išmasažuoti kojytę, kad bent kiek galėtų pastovėti. Šiaip man atrodo, kad mano berniukui nieko neskauda, nes jis visai nevaitoja ir apetitas geras kaip visada. Gal kuri galėtumėte ką nors patarti, gal yra kokių nors liaudiškų priemonių kaip šunelį pastatyti ant kojų. Būsiu labai dėkinga už bet kokią informaciją.
Atsakyti