Įkraunama...
Įkraunama...

Senas šuo

tai yra dogas, kurio gyvenimo trukmė - 6-8m. Kaip reikia įsivaizduot dogą 15m, nežinau smile.gif Mano senelių dogo ir dobermano mišrūnas išgyveno iki 13, bet paskutiniais metais jis jau nebevaikščiojo.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 07 14, 16:16)
tai yra dogas, kurio gyvenimo trukmė - 6-8m. Kaip reikia įsivaizduot dogą 15m, nežinau smile.gif Mano senelių dogo ir dobermano mišrūnas išgyveno iki 13, bet paskutiniais metais jis jau nebevaikščiojo.

Veisėjo atsakymas:
In 2 of my Danes pedigrees the dogs are noted to live to 14 -15 years of age. A breeder should be breeding for health & longevity along with good conformation & temperament.
Orientuokimės į geriausius ax.gif Jei 8 metų šuo blogai gydomas ir apleidžiamas, tai be abejo, kur jam ten tie 15 švies sad.gif
Atsakyti
mano dalmatinui jau 12 metu, atrodo jis gerai, linksmas, nebe toks judrus tik, bet is sono niekas nepamano kad jis jau toks senas, taciau turim didele beda verysad.gif pradejo nebelaikyti slapimo neprognozuojamai, nesipraso i lauka o sisioja namie, buna dienu kai ne, o buna akd kelis kartus per diena, nors vedziojam dabar jau 4 kartus, nezinau ka daryti jo balos gana dideles, baigia laminatas isplaukti.... vyras pyksta, sako reikia migdyti o as negaliu ir neduodu, verkiu ir valau... patarkit ka daryti? gal kam taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2013 07 14, 21:02)
mano dalmatinui jau 12 metu, atrodo jis gerai, linksmas, nebe toks judrus tik, bet is sono niekas nepamano kad jis jau toks senas, taciau turim didele beda  verysad.gif pradejo nebelaikyti slapimo neprognozuojamai, nesipraso i lauka o sisioja namie, buna dienu kai ne, o buna akd kelis kartus per diena, nors vedziojam dabar jau 4 kartus, nezinau ka daryti jo balos gana dideles, baigia laminatas isplaukti.... vyras pyksta, sako reikia migdyti o as negaliu ir neduodu, verkiu  ir valau... patarkit ka daryti? gal kam taip buvo?

Pirmiausia krepkitės į veterinarą, pasidarykit tyrimus. Gali būti, kad nebūtinai kalta senatvė...
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 07 14, 16:55)
Veisėjo atsakymas:
In 2 of my Danes pedigrees the dogs are noted to live to 14 -15 years of age. A breeder should be breeding for health & longevity along with good conformation & temperament.
Orientuokimės į geriausius ax.gif Jei 8 metų šuo blogai gydomas ir apleidžiamas, tai be abejo, kur jam ten tie 15 švies sad.gif

Ne visada viskas vienodai - ne tik laikymas lemia. Genetika taip pat turi didelę įtaką.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 07 14, 22:32)
Pirmiausia krepkitės į veterinarą, pasidarykit tyrimus. Gali būti, kad nebūtinai kalta senatvė...

siiaip esam dare tyrimus pries kelis metus irgi buvo panasi beda tai darem kraujo kelis zymenis, slapimo - tyrimai puikus buvo, sako kaip jauno suns unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2013 07 14, 22:02)
siiaip esam dare tyrimus pries kelis metus irgi buvo panasi beda tai darem kraujo kelis zymenis, slapimo  - tyrimai puikus buvo, sako kaip jauno suns  unsure.gif

O šiandien?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 07 14, 23:05)
O šiandien?

ne dabar nedariau, kazkaip mintyse man tai, kad jis senas vis del to ir taip gali buti, tik kad bute tikrai labai sudetingai iseina... tiesa dar konsultavausi su sunu dresuotoju tai pasake kad vedziokit dazniau bet juk jei dirbi tai nelabai gaunasi o be to ir taip 4 kartus vedam, buna pavedzioji o po 2 val prisisioja,,,, jau kaimynai nuziurejo kad daznia einam i lauka ir pareiske pretenzijas del lifto naudojimo... tipo moketi turim daugiau unsure.gif suo mano ner palieges invalidas, isoriskai sveikas, guvus , tik daznai sirdi suspaudzia kai pamatau ji vis gulinti o ne lakstanti kaip jaunystej..
Atsakyti
is gyvenimiskos patirties.... kai su senatve istikimas draugas nelaiko slapimo..... voljeriniui suniui "maza" beda, voljero dugnas patampa ne medinis, o sekmingai pasidengia linoleumu, kaip sekmingai nusiplauna, jei istinka "beda", gi kambariniui drauguziui deciau pampersa/triusikus.....
Atsakyti
QUOTE(_Kuba @ 2013 07 14, 23:30)
is gyvenimiskos patirties.... kai su senatve  istikimas draugas nelaiko slapimo..... voljeriniui suniui "maza" beda, voljero dugnas patampa ne medinis, o sekmingai pasidengia linoleumu,  kaip sekmingai nusiplauna, jei istinka "beda", gi kambariniui drauguziui deciau pampersa/triusikus.....

perkaiciau tema ir apsiverkiau verysad.gif ... jo apie pampersus zinau .... ziuresim toliau, vis tikiuosi kad pageres ir viskas bus gerai smile.gif myliu savo demetuka wub.gif
Atsakyti
jus tik ramiai, visko gyvenime nutinka smile.gif , jusu atveju deciau drauguziui pampersa, tai tik namie, nieko gi baisaus ar gedingo.
sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Kuba @ 2013 07 14, 23:43)
jus tik ramiai, visko gyvenime nutinka smile.gif , jusu atveju deciau drauguziui pampersa, tai tik namie, nieko gi baisaus ar gedingo.
sekmes jums 4u.gif

dabar kol vasara ir laiko turiu tai daznai i soda issivezu ten jokiu problemu thumbup.gif o rudeni matysim, jei kas imsim pampersus, bet migdyti neleisiu jokiu budu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 07 14, 15:57)
Tikrai dar jam nėra senatvių senatvė, ne 15 juk. Bet pagal jūsų žinutę: "Mano atveju suo jau tikrai senas, del kazkokio umaus uzdegimo staiga apako viena akimi, tustinasi dazniausiai bet kur ar tiesiog einant, daznai ir savo guolyje, turi zaizda ant galines kojos, kuria veterinarai nurase psichlogines kilmes laizymui", tai jis tikrai labai rimtai negaluoja/serga. Ir tai nelabai gali būti tik grybelis manau. Mitybą pasiūlė tikrai geresnę nei sausiakai su neaiškiais priedais, aišku dėl mėsos virimo ginčytina, geriau žalia ir dar priedo papildomai antioksidantus ir pan. kiščiau, nes tai jau sergantis gyvūnas, jam netinka tik tai, kas tinka sveikam.
Organus reikia tirti, pirmiausia kepenis, inkstus.

Musiskiui jau nuo 6 metu pradejo zilti usai. Dabar jau labai zilas veidas.... Esu maciusi dogu nuotrauku, kurie buvo virs 11 metu, bet matesi, kad jau silpnas gyvunas. Kai kurie dogai gyvena tik 6 metus...... Kazkada maitinau raw, bet kaip tokiam dideliam suniui reikia tikrai daug laiko, kad is ivairiu tasku apsirupinti mesa or darzovemis. Turiu ir atskira saldikli, bet jo uztekdavo mazdaug savaitei..... Mano nuomone raw gali buti puikus maistas, bet tam reikia labai daug ziniu, kad viskas butu tikrai gerai suderinta ir netruktu jokiu medziagu.... Dar nestumo metu is fermos vezdavausi mesas, bet Kai po vieno tokio parvezimo pajutau maudima ir tempima pilve ir kuri laika turejau vien guleti, daugiau negalejau testi tokio maitinimo. Tuo metu suo jau buvo pradejes sirgti ir lankemes daznai pas veterinara, taigi jis pritare, kad yra sunku paskaiciuoti ir tinkamai subalansuoti maista taip, kad nieko netruktu. Beje musiskiui nuo raw budavo ir analiniu liauku uzdegimai nuolat del mazo ismatu turio, bent jau si problema issisprende dabar.
Atsakyti