Įkraunama...
Įkraunama...

Senas šuo

QUOTE(lasorita @ 2011 03 13, 22:27)
nepergyvenkit, nebus šuniukas likimo valiai paliktas.. o musu vietinis vetirinaras beje, jau pries metus kokius pradejo kliedeti, kad nebekankinkit ilgai šuniuko, plauciuose vanduo, sirdute silpna, ilgai netems... bet gyvena iki siolej, lyg ir nieko, tragisko nevyksta, be tu kojyciu-sanariu, kurios rotveileriams turbut iprasta liga... ir tepaliukais tepam, ir pramankstinti nuolat stengiames, bet...

pati as tai kitam mieste dabar dirbu ir mokaus, tad ir priziureti negaliu kaip pridera.. o tevai mano nemato prasmes ilgint gyvuno kanciu, bando mane ipratint (pakankamai nesubtiliai), kad reikia mastyt apie uzmigdyma... ir man si mintis nepatinka, po jusu postu dar labiau... ir kaip sakant, dar nepabaiga, dar niekas nenuspresta, o po savaitgalio, gal ir pas gydytoja pavyks apsilankyt...

Aš žinau panašų atvejį, kai 16 m. mažos veislės šuo neturėjo kitų žymių nusiskundimų kaip tik nebegalėjo paeiti. Užmigdė... Na nelebai aš galiu teisti tuos žmones smarkiai, nes visko nežinau, šuo buvo pirktas dukroms, o jos suaugę, viena sukūrusi šeimą, kita viengungė neperėmė nei viena to šuns iš savo tėvų doh.gif Tai senoki tėvai ką... Irgi tik pas vietinį 'veterinarą' apsilankė, o tas migdyt. Nežinoma jiems turbūt buvo papildai sąnariams ir pan. iki to laiko, kol šuo dar geriau vaikščiojo, kol buvo tik pradžia blogumų. Neužkirto kelio... Man tai baisu... Atrodo jau ir taip likimas padeda, apdovanoja, šuo galima sakyti sveikas, nereikia kokių širdies ar ano galo operacijų, tik kojos (aišku ir tai rimta, bet ne taip skausmingai ir baisiai gal), o čia žmonės taip lengvai pasiduoda, net to nepagydo... Padarykite nors jūs kažką dėl savo šuns, jei dirbate, tai nesate kokia biedna studentė ar tiok moksleivė, nugabenkite pas normalų vetą...
Atsakyti
as turiu 2 suniukus, pudeliuka, kuris pas mama ir jam 5 metukai ir parsono raselo terjera, kuriam 4 menesiai. net nenoriu pagalvoti, jie mano tikri vaikai, myliu juos ne maziau nei savo artimus zmones. ir nzn arisdrisciau uzmigdyti. ne i sunu tema, bet mano seskiukas labai susirgo, turejo didele operacija, uz viska 1000svaru. tai kai kurie zmones mane idijote isvadino, kodel nemigdziau seskiuko, juk pirkau tik uz 30, o dabar tokius pinigus leidziu. bet kaip galima migdyti seimos nari vien todel kad gydymas kainuoja, ir juo labiau kai tik 2 metukai jam? jau ir atsigaunam po biski, ir valgyt pradedam normaliai.
Atsakyti
QUOTE(Wejuske @ 2011 03 14, 01:38)
as turiu 2 suniukus, pudeliuka, kuris pas mama ir jam 5 metukai ir parsono raselo terjera, kuriam 4 menesiai. net nenoriu pagalvoti, jie mano tikri vaikai, myliu juos ne maziau nei savo artimus zmones. ir nzn arisdrisciau uzmigdyti.

oi prirasiau cia apie mano senuciuko pabaiga, apsiasarojau. nedesiu cia kaip mes ten vargeli vargom. tiesiog parasysiu kad suvokimas, kad jau laikas paleisti ateina pamazu. ir turint sveika suni to niekada neiseis isivaizduoti. jusu ciucikai dar jauni smile.gif dziaukites kad turit smile.gif
o del seskiuko smagu, suma aisku didziule, bet atrodo ir ko nepadarytum...
pamenu kai mano seniukas dar jaunas buvo (kokiu 8 metu lotuliukas.gif ) apturejom zarnyno operacija, tadum sunkiai gijo jis, infekcija isimete, ir maistelio negalejau rimto jam duoti, liepe daktaras jogurtais serti, o kad tas rupuziokas jogurtu nelaka doh.gif tai isipildavau i puodeli, kisdavau pirsta i jogurta tada duodavau ciucikui laizyti, ir taip po visa puoduka suserdavau smile.gif paskui jau visoki pastetukai prasidejo... pamenu operacija buvo rugseji, o as kolegijoj mokiausi, tai keleta menesiu moksluose beveik nesirodziau, slaugiau maziuka savo. turiu pasakyti kad mokslui tai nepakenke smile.gif

birzeli bus metai kai jo nebeturiu, ta pati birzeli jam 17 metu sueitu. kartais sapnuoju mazuliuka savo. is tiesu baisu kaip prisirisam...
viskas nebesigraudinsiu. zinau tik tiek, kad ir kiek skausmo sukelia gyvuno netektis - as visada salia saves turesiu ciucika. va ir dabar einu is savo vietos lovoj retriverio krapstyti smile.gif
Atsakyti
Mirė... Sava mirtimi... Skaudžiai...
Atsakyti
QUOTE(lasorita @ 2011 03 20, 20:34)
Mirė... Sava mirtimi... Skaudžiai...

Uzjauciu labai sad.gif labai gaila , kad skaudziai mire
Atsakyti
As manau, kad sunkiausia nuspresti, kada jau laikas atsisveikinti. Mano atveju suo jau tikrai senas, del kazkokio umaus uzdegimo staiga apako viena akimi, tustinasi dazniausiai bet kur ar tiesiog einant, daznai ir savo guolyje, turi zaizda ant galines kojos, kuria veterinarai nurase psichlogines kilmes laizymui, bet as matau, kad gydant tepalais nuo grybelio, ta zaizda letai gyja, bet niekaip nesugebu isgydyti iki galo..... Man paciai prasidejo nago grybelis (niekada gyvenime neturejau, pirtyse ir baseinuose nesilankau), o mano kudikiui odos grybelis...... sad.gif manau uzsikreteme nuo suns, kitu saltiniu nematau..... Visur Bandau plauti, dezinfekuoti. Kudikiui dabar kaip tik amzius Kai prades ropineti, jau visu kuneliu linksta link kilimo, nori tyrineti aplinka, o as neleidziu, juk bijau grybelio..... Jauciuosi, lyg riboju kudikio vystymasi, o tuo paciu nebeleidziu suns I namus, bet juk ir suo tuomet jauciasi atstumtas....gerai kol dar vasara, o ka daryti ziema? Kaip jausis augintinis, kuris visada buvo seimos narys, Kai tures gyventi lauke.... Kai jausis atstumtas nuo seimos...as jauciuosi pavargusi nuo kasdienio plovimo, kvapo ir jokio situacijos pagerejimo.... Kudiki noriu maitinti savo pienu, o tam turiu skirti nemazai laiko... Jauciu, kad kasdien tvyro neigiamos emocijos namie, o taip noretusi dziaugtis auganciu kudikeliu.....matyti tik gerus dalykus....bet yra kitaip ir tai tesiasi jau daug menesiu, dar budama nescia visa laika kiek pamenu valiau, ploviau..... Ir pas veterinarus vazinejam kartais kas savaite, kartais reciau..... Kartais galvoju: ar tai reiskia, kad jau laikas atsisveikinti? Juk dabar kankinames visi: suo atstumtas, as beveik depresijoje, kudikis vis loveleje, nes gi reikia plauti kiema ir suns guoli.... O kur dar darbas, valgio gaminimas ir t.t. Kaip jums is sono atrodo? Ar cia tik as kalta, kad galvoju apie pabaiga, nes man taip patogiau? Bet juk norisi ir savo vaikeliui tik geriausio..... Ne tik suniui......O gal vertetu paieskoti nauju namu suniui, kur juo butu rupinamasi geriau.....
Atsakyti
QUOTE(Citrinele @ 2013 07 14, 11:12)
Mano atveju suo jau tikrai senas, del kazkokio umaus uzdegimo staiga apako viena akimi, tustinasi dazniausiai bet kur ar tiesiog einant, daznai ir savo guolyje, turi zaizda ant galines kojos, kuria veterinarai nurase psichlogines kilmes laizymui, bet as matau, kad gydant tepalais nuo grybelio, ta zaizda letai gyja, bet niekaip nesugebu isgydyti iki galo.....
Ir pas veterinarus vazinejam kartais kas savaite, kartais reciau.....

Kiek tas tikrai jau senas ir kokia veislė, o jei beveislis kokio dydžio maždaug?
Ką konkrečiai daro jam veterinarai, ką pripažįsta jam? Tik grybelius ir psich. problemas? Akivaizdu, kad visos bėdos jam eina nuo sergančių organų, kurių niekas turbūt negydo, o tik simptomus bando vaistais maskuoti, turbūt net ir aukšto lygio mitybos nepaskyrė...
Atsakyti
nuvažiuokit pas kitą vat, kuris išrašys gydančius vaistus grybeliui, o ne nurašys viską psichikai..
manau, kad šu, atitarnavęs žmogui 10+ metų, turi teisę būti nukaršintas paskutiniais metais, o ne užmigdytas tada, kai patogu, ir kada pasidaro nebe mielas ir pūkuotas..
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 07 14, 11:43)
Kiek tas tikrai jau senas ir kokia veislė, o jei beveislis kokio dydžio maždaug?
Ką konkrečiai daro jam veterinarai, ką pripažįsta jam? Tik grybelius ir psich. problemas? Akivaizdu, kad visos bėdos jam eina nuo sergančių organų, kurių niekas turbūt negydo, o tik simptomus bando vaistais maskuoti, turbūt net ir aukšto lygio mitybos nepaskyrė...

8.5 metu dogas. Veterinarai net grybelio nepripazysta. As pati kasdien valydama ir tepdama zaizda, pabandziau zaizdos kampa patepti kremu nuo grybelio ir pastejau, kad pagerejo, tik kol kas nepavyksta isgydyti iki galo.... Rekomenduota mityba: virta Mesa, ryziai, darzoves. Manau, tokia mityba butu nepakankama. Duodu biomill maista, skirta gigantiskiems sunims su jautria virskinimo sistema. Tai ir vienintelis maistas, nuo kurio suo nemeta svorio. Bandeme ir acana, bet iskart sulyso..... Nezinau, kurie organai galetu buti nesveiki.....

Papildyta:
QUOTE(Nolda @ 2013 07 14, 12:35)
nuvažiuokit pas kitą vat, kuris išrašys gydančius vaistus grybeliui, o ne nurašys viską psichikai..
manau, kad šu, atitarnavęs žmogui 10+ metų, turi teisę būti nukaršintas paskutiniais metais, o ne užmigdytas tada, kai patogu, ir kada pasidaro nebe mielas ir pūkuotas..

Na mums liko dar vienas veterinaras neisbandytas, bandysiu ir ten.... Su jusu nuomone pilnai sutinku, bet man paciai gyvenime daznai sugalioja niekada nesakyk niekada.... Nuosirdziai jums linkiu, kad niekada nereiketu rinktis tarp suns ir vaiko sveikatos
Atsakyti
na taip, žinoma, aš čia labiau apskritai mintį išreiškiau nei kam taikiau smile.gif tikiuosi, ir man rinktis niekad neteks. nebijokite pas veterinarą nuėjusi pasakyti, kad jums atrodo kad vaistai padėjo, paims odos mėginuką gal, patikrins. tas psichologinis laižymąsis irgi nebūtinai psichologinis, ar erkutė kokia, ar grybelis
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 07 14, 14:11)
na taip, žinoma, aš čia labiau apskritai mintį išreiškiau nei kam taikiau  smile.gif tikiuosi, ir man rinktis niekad neteks. nebijokite pas veterinarą nuėjusi pasakyti, kad jums atrodo kad vaistai padėjo, paims odos mėginuką gal, patikrins. tas psichologinis laižymąsis irgi nebūtinai psichologinis, ar erkutė kokia, ar grybelis

Veterinarui jau sakiau apie savo atradima smile.gif prasiau paskirti rimtesni gydyma nuo grybelio, bet deja....o del meginuko, tai sake, kad butu realus atsakymas, reiketu meginuka imti kai savaite pries tai nebuvo naudoti jokie vaistai..... Nenoreciau kazkaip savaite palikti atvira zaizda be jokiu medikamentu...... O kokia erkute minejote? Gal pati bandyciau daugiau informacijos pasiskaityti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Citrinele @ 2013 07 14, 13:03)
8.5 metu dogas. Veterinarai net grybelio nepripazysta. As pati kasdien valydama ir tepdama zaizda, pabandziau zaizdos kampa patepti kremu nuo grybelio ir pastejau, kad pagerejo, tik kol kas nepavyksta isgydyti iki galo.... Rekomenduota mityba: virta Mesa, ryziai, darzoves. Manau, tokia mityba butu nepakankama. Duodu biomill maista, skirta gigantiskiems sunims su jautria virskinimo sistema. Tai ir vienintelis maistas, nuo kurio suo nemeta svorio. Bandeme ir acana, bet iskart sulyso..... Nezinau, kurie organai galetu buti nesveiki.....

Tikrai dar jam nėra senatvių senatvė, ne 15 juk. Bet pagal jūsų žinutę: "Mano atveju suo jau tikrai senas, del kazkokio umaus uzdegimo staiga apako viena akimi, tustinasi dazniausiai bet kur ar tiesiog einant, daznai ir savo guolyje, turi zaizda ant galines kojos, kuria veterinarai nurase psichlogines kilmes laizymui", tai jis tikrai labai rimtai negaluoja/serga. Ir tai nelabai gali būti tik grybelis manau. Mitybą pasiūlė tikrai geresnę nei sausiakai su neaiškiais priedais, aišku dėl mėsos virimo ginčytina, geriau žalia ir dar priedo papildomai antioksidantus ir pan. kiščiau, nes tai jau sergantis gyvūnas, jam netinka tik tai, kas tinka sveikam.
Organus reikia tirti, pirmiausia kepenis, inkstus.
Atsakyti