QUOTE(Rasma @ 2010 06 02, 16:00)
Čia man asmeniškai išėjimas iš gyvenimo visada yra tik pralaimėjimas..
Kai noras ir gebėjimas gyventi dėl kažkokių tai priežasčių (ar tai liga, ar senatvė ir t.t.) pralaimi prieš mirtį. Žmogus sugebėjo daug ką įvaldyti šiame pasaulyje, bet yra visiškas bejėgis nugalėti tada, kai jam arba kažkam kitam reikia išeiti.
Ai, žinokit, per sunki tema diskusijai tokiai diskusijai lyginant su žmonėmis..žmogus bent jau gali išreikšti savo valią ką ji norėtų ir ko nenorėtų patirti..
Kai noras ir gebėjimas gyventi dėl kažkokių tai priežasčių (ar tai liga, ar senatvė ir t.t.) pralaimi prieš mirtį. Žmogus sugebėjo daug ką įvaldyti šiame pasaulyje, bet yra visiškas bejėgis nugalėti tada, kai jam arba kažkam kitam reikia išeiti.
Ai, žinokit, per sunki tema diskusijai tokiai diskusijai lyginant su žmonėmis..žmogus bent jau gali išreikšti savo valią ką ji norėtų ir ko nenorėtų patirti..
Na taip, čia labai filosofinės temos, ir kadangi nei vienas nežinom tikros tiesos, todėl kiekvienas ir kažkokią savo versiją turim... Man daug lengviau tikėti, kad mirtis dar ne pabaiga. Ir kažkaip labai abejoju, ar net ir žmogus norėtų gyventi amžinai, juo labiau gyvūnas, kuris visus gyvenimo virsmus suvokia daug natūraliau, instinktyviau nei žmogus. Ir pabaigą jie taip pat nujaučia, dar geriau nei žmogus. Aišku aš negaliu būti tikra, bet manau, kad ją nujausdami tikrai nelaukia ramia širdim, ypač jei tenka labai kentėti. Beje, nežinau, ar tai yra įrodyta, bet net keli veterinarai sakė, kad šuo natūraliai mirdamas pajaučia didelę baimę, ko nebūna jam padedant išeiti, nes paprastai prieš tai šuneliui suleidžiama tiesiog paprastų migdomųjų ir jis ramiai ramiai užmiega...
QUOTE(Fraila @ 2010 06 02, 16:59)
Tai daro žmogus bet tai neduoda jokios teisės spręsti kas turi gyventi o kas ne ir kokią laiko trukmę.
Maitinam ir auginam, puoselėjam ir vargstam- VAIKUS, bet..........
Visi mes šioje žemėje rekarnuojam ir atliekame savas karmas, todel ir turim kentėti uz tai ką padarėm praitam gyvenime o nepasilengvinti savas kančias eutanazija
Maitinam ir auginam, puoselėjam ir vargstam- VAIKUS, bet..........
Visi mes šioje žemėje rekarnuojam ir atliekame savas karmas, todel ir turim kentėti uz tai ką padarėm praitam gyvenime o nepasilengvinti savas kančias eutanazija
Na mes gal ir turim, bet ar gyvūnas gali padaryti kažką blogo ir kitam gyvenime už tai kentėti, tikrai labai abejoju. Juo labiau, kad ypač naminių šunelių ir ypač veislinių (genetiškai toli nuo savo prigimties) pabaiga retai kada būna lengva ir be kančių. Ar jie turi kentėti už tai, kad žmogus išveisė veislę, kuriai būdingos tam tikros sveikatos problemos ir ypač į senatvę?
QUOTE(RITUTĖ @ 2010 06 02, 19:12)
Dabar, kai praėjo laiko. Galiu blaiviau mąstyti. Manau, kad pasmerkti gyvūną baisiom kančiom ir nesugebėti nuimti tų skausmų, yra baisus egoizmas. Aš noriu jį matyti, o kad mano ištikimiausiam draugui skauda taip, kad tikros ašaros rieda, tai niekai. Jei jie galėtų kalbėti...Suprantu, kai yra galimybė -nenoriu diskutuoti iš kur ir kaip- nuimti tas kančias. O jei nėra tos galimybės? Prisimenu savo močiūtės posakį, kad geras gaspadorius net savo gyvulio nekankina. Tas pasirinkimas yra baisus. Bet kas matė savo šuns ašaras iš skausmo, tas mane supras. Bet, manau, kad paskutinę paslaugą savo ištikimiausiam draugui šeimininkas privalo padaryti. Beje, morfijus tik žaibišku greičiu priartina atomazgą, tik tiek, kad neskauda.
Išties, kaimuose nuo senų senovės senam gyvūnui niekas neleisdavo kankintis... Neseniai girdėjau, kad ir medžiotojų tarpe yra nerašyta taisyklė neleisti kankintis senam šuniui, nors medžiotojai paprastai juos myli be proto...
Galim čia filosofuoti iki begalybės... Ar gali kištis žmogus į natūralią gamtą, ar negali... Bet kita vertus, jei jau mums buvo duotas protas ir intelektas, tai gal ne šiaip sau?