Įkraunama...
Įkraunama...

Senas šuo

QUOTE(Gorada @ 2009 08 30, 12:31)
na jei nenorit sunelio vezti issikvieskit veterinara. sumokesite kiek daugiau bet patiem sunelio vezti nereikes, jis apziures ivertins tada ir nuspresit, o tai dabar sunelis kankinasi ir niekas nedaroma.

Labai pritariu šiai idėjai. Seno šunelio neverta dar labiau jaudinti ir vežioti... Be to veterinaras tikrai sutiks atvažiuoti.
Atsakyti
QUOTE(barbija @ 2009 08 30, 11:34)
Labai pritariu šiai idėjai. Seno šunelio neverta dar labiau jaudinti ir vežioti... Be to veterinaras tikrai sutiks atvažiuoti.

Tik nežinau, kur netoliese rasti veterinarą su atjauta... Juk iš Vilniaus nevažiuos (140 km), o aplinkui nei vieno tinkamo nežinau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2009 08 30, 12:36)
Tik nežinau, kur netoliese rasti veterinarą su atjauta... Juk iš Vilniaus nevažiuos (140 km), o aplinkui nei vieno tinkamo nežinau...  blush2.gif

Turėtų būti ir vietinis gal. Pas mus vaziuja is vilniaus i sodyba traku rajone.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2005 07 02, 13:22)
Mano koli buvo 13 metų, ji pradėjo sunkai vaikščioti tuštinosi po savimi, na bet buvo vasara, gyvenome sode, tai kaip ir problemų nebuvo. Vakare ji beveik nepaeidavo ,bet ryte visai žvaliai mane pasitikdavo, netgi nueidavom pasivaikščioti. Kirbėjo jau man mintis, kad reikia, bet negalėjau-pažiūrėdavau į tas pavargusias, bet tokias pažįstamas akis...ir negalėdavau. Vieną rytą ji jau iki kančios sunkiai judėjo, neįprasta taip buvo, juk ryte jai visada būdavo geriau, o čia vargšė guli-bando pasukti galvą ir krenta aukštielnika ir atsiversti negali, pastačiau ant kojų, žiūri į mane, džiaugiasi, uodegą visgina-eisin, bet nuėjo iki voljero su kitais šunim, suklupo ir griuvo ant galvos ir atsistoti negali...Nebegalėjau tverti pasiskambinau Ritai (veterinarei), sakaiu viskas-vakare migdom, nes man tą dieną buvo daug darbo, taigi Džildą nunešiau į jos guolį po gėlėm, lauke-diena tokia graži buvo...Vakare veterinarinėje pasirašiau visus popierius, pasiėmaiu Ritą ir nuvažiavom pas Džildą (koli vardas), radau ją komos būklėje, koma ją matyt ištiko apie pietus, ji gulėjo gyva, bet tokia jau nebe čia, visa aplipusi musėmis, nes prieš tai nevalingai apsituštino, jau kailyje buvo pridėta kiaušinių....Migdėsi sunkai, nes mėnuo iki mirties ji save marino badu, aš gi gero norėdama ją kišau vitaminais ir maistu, taigi reikėjo migdant vaistus leisti ne į veną, o į širdį, dėl ko buvo baisi agonija, o ne ramus užmigimas. Štai taip aš bandžiau pagerinti ir pailginti šuns gyvenimą, jie ne žmonės, savo šeimininką jie mylės iki paskutinio atodūsio, visada jį pamačius akys šuns nušvinta kitaip, netgi kai skausmas nepakeliamas, šeimininko pasirodymas padeda trumpam viską pamiršti, be to šunys ir skausmą jaučia kitaip. Spręskit patys, kaip norit prisiminti paskutines savo draugo dienas, kai aš prisimenu Džildą, tai akyse stovi juodas kailis pilnas musių kiaušinių ir dar gyvas žvilgsnis...Skauda iki išprotėjimo, o niekada taip nesijaučiu galvodama apie užmigdytą šunį.

Sakes...Net asaros nubiro beskaitant angel_sadangel.gif
Papildyta:
Temos autorei ir jos suniukui linkiu stiprybes friends.gif Tikiuosi dar neviskas prarasta cray.gif
Atsakyti

oi zay kokia Tavo istorija........

kazkada sitoj temoj skundziausi kad bijau kas bus kai suo pasens... tai va atejo tas momentas. birzeli jam bus 16 metu.
jau kelis menesius gyvomes inkstu nepakankamuma. dabar vetas jau sako kad nepagydysim ir nepageres jam... tik kazkiek vaistais istempsim...
pipi daro daug, geria daug, nosyte perdziuvus... liudnas, uodega pabrukes tipena. vetas sako kad jam neskauda. nenoriai eda, sianakt veme, viduriavo... nu dar viduriavimas gal del to, kad duodu jam ne sausiuko - jo visiskai needa, lepinu kazkuo skanesniu - visada buvo delikatesas pastetas ir agurkas smile.gif tai po truputi pasiskanina.
vetas sake, kad blogejant jam mazes apetitas, ji pykins. dabar ta ir turim. kas beveik antra diena leidziames vaistus. geguzes 12 vel numatytas susitikimas su vetu vel tyrimus darys.
jis kartais dreba, vetas sako kad cia pasireiskia organizmo apnuodijimas - juk inkstai neveikia...
kaip pasakyti viskas? kaip apsispresti? as su tuo suniu miegu vienoj lovelej jau 16 metu, jis artimesnis negu bet kuris kitas draugas. kazkuria prasme jis net uz B kazkur giliau sirdyje, nes jis kaip mano kraitis is tevu atejes smile.gif
vetas vienareiksmiskai nepasako kad nebekankinkit. apsisprendimas tik ant mano peciu, juk suo mano. seima matau kalba ka as noriu girdeti, nes ju nuomone seniai buvo pareiksta - migdyti kai tik diagnoze isgirdom...
as nezinau ar gerai darau kad isikabinus laikausi galimybes vaistukus leisti ir suni dar patureti.
bet kai iseinam i lauka, atrodo tipena, uostineja... ziuri i mane savo apsiblaususiom akutem... nuvezu i miska net pazvaleja atrodo smile.gif
o seip nubirbes, tik gulineja, uodegyte paspausta.
sedzi darbe ir nors uzduotys kazkiek atjungia nuo visokiu minciu. o juk vakare namo reikes grizti...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 05 04, 13:26)
kazkada sitoj temoj skundziausi kad bijau kas bus kai suo pasens... tai va atejo tas momentas. birzeli jam bus 16 metu.

o gydotės Lietuvoje? iš profilio sunku suprasti unsure.gif nesiūlo jam vetas spec. befosfačio maisto ar kaip jis ten vadinasi? aš vienam šuneliui su panašia problema, gal dar didesne, nes nebuvo tai nuo senatvės pirkau užsienyje spec. lašiukų, tai gal dar ir jie padėjo šuneliui, kuris buvo praktiškai be inkstų ir kaip minėjau, jis valgė tik spec. maistą, nes antraip būtų labai prastai. Būtų gal dar ilgiau tas šunelis ištempęs, bet kai šeimininkė ne tokia kaip aš, ne taip atsidavusi augintiniui ir pinigų pritrūko gydymui, nes užsienyje jis dar daugiau kainuoja, tai užmigdė galiausiai, kai jam pablogėjo... O tau tai nežinau ką pasakyti, nebent bandyti tuomet tik spec. dieta, o ne tuo, kuo tu sugalvoji maitinti, kad jam būtų lengviau, plius pirk kokius nors stiprinančius lašiukus, vitaminus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 05 04, 14:37)
o gydotės Lietuvoje? iš profilio sunku suprasti unsure.gif nesiūlo jam vetas spec. befosfačio maisto ar kaip jis ten vadinasi? aš vienam šuneliui su panašia problema, gal dar didesne, nes nebuvo tai nuo senatvės pirkau užsienyje spec. lašiukų, tai gal dar ir jie padėjo šuneliui, kuris buvo praktiškai be inkstų ir kaip minėjau, jis valgė tik spec. maistą, nes antraip būtų labai prastai. Būtų gal dar ilgiau tas šunelis ištempęs, bet kai šeimininkė ne tokia kaip aš, ne taip atsidavusi augintiniui ir pinigų pritrūko gydymui, nes užsienyje jis dar daugiau kainuoja, tai užmigdė galiausiai, kai jam pablogėjo... O tau tai nežinau ką pasakyti, nebent bandyti tuomet tik spec. dieta, o ne tuo, kuo tu sugalvoji maitinti, kad jam būtų lengviau, plius pirk kokius nors stiprinančius lašiukus, vitaminus 4u.gif

mes lietuvoje. del maisto kazin koks atitikmuo lietuvoje cia galetu buti? seriam brit care, tik jis jo visiskai needa.... grudeliai kaip stovejo taip stovi, jeigu duodu kazka kas visada buvo skanestas (nu uz agurka tai parsiduot galedavo) ir tai ne kiekviena kart paima, kartais griebia lyg alkanas butu... bet sausiuko nop. vandens stengiuosi truputi riboti, nes jis laka kiek ipili, ipili is naujo - vel laka kol bliudelis istusteja....
kiek internete skaitinejausi tai inkstininkams baltymu kuo maziau reikia
Atsakyti
Merginos, visos temos nespėjau perskaityt, bet pasakysiu toms, kurios delsia užmigdyt savo senutes (senukus). Jau dvi savaitės, kai užmigdžiau saviškę. Taip gera ir lengva pasidarė, tik graužiu save dėl to, kad nepadariau to prieš pusmetį - juk kankinau ją tik todėl, kad bijojau. Egoistai buvom abu su vyru, galvojom tik apie save. Tipo, Dina dar paeina, necypia, vadinas, nori gyvent. Iš tikrųjų ji kankinos, o kankinom ją mes, nes buvom bailiai. Juk natūralioj gamtoj senas, sergantis šuo miršta labai greitai. Veterinaras atvažiavo į namus, užmigo labai greitai, tikrai nebuvo baisu. Svarbiausia - pabūt kartu, paglostyt, pakasyt.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukse: 04 gegužės 2010 - 16:26
nu matot nezinom kokia jusu ligos istorija buvo.... mano atveju vetas sako kad suniui neskauda, nors aisku diskomforta jausti turetu. grizom katik is misko, pasitaske su pasitenkinimu po balas, ismaudziau, biski uzkando, daba va guli ranklsuosciu apklostytas, sekioja mane po kambarius vaiksciojancia akim. kazkaip optimistiskiau ziuriu i viska, siandien dar galiu ji pakasineti salia gulinti, tai ir kasinesiu. o ryt kaip bus taip ir spresiu situacija. veliau bent zinosiu, kad padariau tikrai viska ka galejau
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 05 04, 13:55)
mes lietuvoje. del maisto kazin koks atitikmuo lietuvoje cia galetu buti? seriam brit care, tik jis jo visiskai needa.... grudeliai kaip stovejo taip stovi, jeigu duodu kazka kas visada buvo skanestas (nu uz agurka tai parsiduot galedavo) ir tai ne kiekviena kart paima, kartais griebia lyg alkanas butu... bet sausiuko nop. vandens stengiuosi truputi riboti, nes jis laka kiek ipili, ipili is naujo - vel laka kol bliudelis istusteja....
kiek internete skaitinejausi tai inkstininkams baltymu kuo maziau reikia

nežinau, žinai kaip užsienyje, tai gal platesnis asortimentas, aš nemačiusi savo akim to maisto, man tik sakė, kad tokiu šeria. Jis ir brangus, nemažai eurais kainuodavo per savaitę, bet nebuvo jiems pasirinkimo, nes šuo tiesiog mirtų. Maistas negali būti bet koks, nes jei inkstai labai blogai dirba, jie neperdirba bet kokio, dėl to ir bėdos. Gal pamėgink pasiskambinėti į kelias veterinarijas ir telefonu pasiklausinėk ar nėra kokio konservo, be fosfatų ar kažko panašaus. Nes man taip sakė šuns šeimininkė, tikiuosi, kad ji gerai suprato g.gif šiaip ji kažkiek susijusi su medicina, tai tikėkimės, kad gerai mirksiukas.gif o ir pati gi gali paklausti ką siūlytų, gal turi alternatyvų sausiakui
Atsakyti
Gorada, o ar šuniukas tik paštetą labai mėgsta, o nepatiktų jam virta malta jautiena be prieskonių? Šitas variantas geresnis būtų, nes paštete labai daug druskos ( kas inkstams tikrai kenkia) ir riebalų.
Laikykitės kaip nors smile.gif , nuoširdžiai linkiu šuniukui neskausmingos senatvės ir jums- teisingo sprendimo console.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 05 04, 12:26)

oi zay kokia Tavo istorija........

jau kelis menesius gyvomes inkstu nepakankamuma. dabar vetas jau sako kad nepagydysim ir nepageres jam... tik kazkiek vaistais istempsim...
pipi daro daug, geria daug, nosyte perdziuvus... liudnas, uodega pabrukes tipena. vetas sako kad jam neskauda. nenoriai eda, sianakt veme, viduriavo... nu dar viduriavimas gal del to, kad duodu jam ne sausiuko - jo visiskai needa, lepinu kazkuo skanesniu - visada buvo delikatesas pastetas ir agurkas smile.gif tai po truputi pasiskanina.
vetas sake, kad blogejant jam mazes apetitas, ji pykins. dabar ta ir turim. kas beveik antra diena leidziames vaistus. geguzes 12 vel numatytas susitikimas su vetu vel tyrimus darys.
jis kartais dreba, vetas sako kad cia pasireiskia organizmo apnuodijimas - juk inkstai neveikia...
kaip pasakyti viskas? kaip apsispresti? as su tuo suniu miegu vienoj lovelej jau 16 metu, jis artimesnis negu bet kuris kitas draugas. kazkuria prasme jis net uz B kazkur giliau sirdyje, nes jis kaip mano kraitis is tevu atejes smile.gif
vetas vienareiksmiskai nepasako kad nebekankinkit. apsisprendimas tik ant mano peciu, juk suo mano. seima matau kalba ka as noriu girdeti, nes ju nuomone seniai buvo pareiksta - migdyti kai tik diagnoze isgirdom...
as nezinau ar gerai darau kad isikabinus laikausi galimybes vaistukus leisti ir suni dar patureti.
bet kai iseinam i lauka, atrodo tipena, uostineja... ziuri i mane savo apsiblaususiom akutem... nuvezu i miska net pazvaleja atrodo smile.gif
o seip nubirbes, tik gulineja, uodegyte paspausta.
sedzi darbe ir nors uzduotys kazkiek atjungia nuo visokiu minciu. o juk vakare namo reikes grizti...

console.gif sunku, labai sunku, bet reikia savyje surasti jėgų padėti jiems oriai išeiti, senatvė toks dalykas..... nuo jos nepagydoma ir nepasveikstama..........

mums taip pat teko priimti šitą baisų sprendimą, tik skirtumas tas, kad mūsiš kė tebuvo 2 metų amžiaus, dar begalo gyvom, bet skausmo perpyldytom akim, tiesiog šuo turėjo daugybę sveikatos sutrikimų ir vieną galą beremontuojant šaibom eidavo kitas, buvo pasidarius visa pikta ir ant visų, dar gal būt būtume traukę ir kankinę ją ilgiau, bet vieną dieną į ją bežiūrėdami suvokėm kokie esame egoistai.................kad dėl to, kad saves labai gaila ir negalime įsivaizduoti saves be jos, ji turi kentėti..........................

QUOTE(Vicious Vici @ 2010 05 04, 12:37)

Vici, o sąvoka "saikas" ko gero yra nesuvokiama? nuo senatvės nepagydoma jokiais sbūklingais vaistais ir maistais.........................
Atsakyti