QUOTE(qqte @ 2008 12 04, 10:41)
belieka sau
as vakar pradejau moherine
tikiuosi iki kaledu speti
as sau mezgu ir
jau viena dali iki pazastu numezgiau, dabar kita mezgu
Po to bandysiu det ant valo ir megst kartu viska ...
Papildyta:
QUOTE(Sonatuole @ 2008 11 15, 15:26)
Aš mezgiau taip: nusimezgiau priekį ir nugarą iki pažastų, bet mezgiau tik tą centrinę dalį(5 b.a, 4g.a pynė, 4b.a, 9g.a pynė, 4 b.a, 4 g.a pynė,4 b.a, 3 koriai (19akiu),4 b.a, 4 akiu pynė, 4 b.a, 9 akiu pynė, 4 b.a, 4 a. pynė, 5 b.a ) jei pločio neužtenka tarpuose tarp pynių gali dėti daugiau b.a. Tai va, man gavosi pločio 32 cm 87 a +2 kr.a. Pasiskaičiavau kiek cm truksta pločiui ir nusimezgiau dvi juostas koriuku į viršu jas siaurindama. Mano atvėju apačioj gavos 16 cm, o viršui palikau 6 cm, baigus tas juostas akis uždariau ir susiuvau šonines siules, tada susirinkau ant virbalų su valu priekinę dalį 85 a( nes po vieną susisiuvo šonuose), uždėjau rankovėms 65 a, surinkau nugaros 85 a, kitai rankovėj 65 a ir mezgu aplink, kas keturis cm suimdama po 8 a (2 a. rankovej, 2 priekiui ir tt)
O raštą rankovėj paskirsčiau taip: 1 b.a, 9 a pynė, 5 b.a, 4 a pynė,4 b.a, 3 koriai, 4 b.a,4 a.pynė,5 b.a,9 a pynė, 1 b.a
Na tikiuos suprantamai čia pripaisčiau
Megsiu pagal
Sonatuoles(arba gal kuri kita dar taip mezge) aprasyma, tik dar jos noreciau paklaust
na viskas man aisku - susirenki visas akis, uzdedi rankovytem. Tik va po to noreciau pasitikslint kaip ten vyksta tas akiu sumezgimas. Ta prasme kas 4 cm i virsu , kekvienoi dalyje is krastiniu akiu sumezgant po dvi akis i viena, ar as kazka ne taip supratau
Buciau dekinga uz atsakyma