Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(siule @ 2010 04 08, 10:06)

O Dieve unsure.gif tikiuosi,kad nebus nieko kas čia parašyta unsure.gif nes kitaip gaila ir žmonių ir suplanuotos kelionės verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Saron @ 2010 04 21, 10:42)
kas buvote apsistoję viesbuciuose Romoje prie Termini stoties. Kaip ten tas rajonas? Kad patogus susisiekimas, tai pagal žemėlapius matosi. O ar šiaip jaukus ar toks "stotinis" nesaugus?
O Trastevjere? Ten įtariu jaukiau, bet susisiekimas ne toks patogus. Metro toli.

jaukių rajonų prie stoties dar neteko matyt biggrin.gif gyvenom prie Termini, daug kinų parduotuvių, turgus šalia, daug šiukšlių, būriuojasi vakarais visokie, bet nesaugiai bent jau aš nesijaučiau (nors buvo kad ir viena ėjau). tiesiog "rajonas prie stoties" kaip ir visur. romantikos mažai biggrin.gif o šiaip normos ribose viskas.
Trastevere bohemiškas toks. man patiko.
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2010 05 08, 23:56)
jaukių rajonų prie stoties dar neteko matyt  biggrin.gif gyvenom prie Termini, daug kinų parduotuvių, turgus šalia, daug šiukšlių, būriuojasi vakarais visokie, bet nesaugiai bent jau aš nesijaučiau (nors buvo kad ir viena ėjau). tiesiog "rajonas prie stoties" kaip ir visur. romantikos mažai  biggrin.gif o šiaip normos ribose viskas.

Trastevere - puikus rajonas.Labai patogus, nereikia niekur jokio transporto(nebent nori isbandyti), visur pestute galima sekmingai nukeliauti! Ir vakare gyvenimas kai kuriose gatvelese nenutruksta (jei kas nori pavakaroti ilgiau). Likome labai patenkinti, kad ten apsigyvenome.
Atsakyti
QUOTE(Vidara @ 2010 05 09, 17:19)
Trastevere - puikus rajonas.Labai patogus, nereikia niekur jokio transporto(nebent nori isbandyti), visur pestute galima sekmingai nukeliauti! Ir vakare gyvenimas kai kuriose gatvelese nenutruksta (jei kas nori pavakaroti ilgiau). Likome labai patenkinti, kad ten apsigyvenome.

aš irgi mieliau ten būčiau apsigyvenusi nei prie stoties. beje, jei norima daug aplankyti, atstumai šiokie tokie susidaro Romoje. todėl tikrai verta įsigyti Roma pass (tie 25 eurai antrai dienai įpusėjus buvo atsipirkę).
man didelį įspūdį padarė Santa Maria della Concezione ir San Clemente bažnyčios. rekomenduoju apsilankyt. kas mylit kates ar tiesiog gyvūnus, būtinai užsukit pas Largo Argentina ir Piramide Cestia kates. abejingų nepalieka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 10 gegužės 2010 - 19:38
verta įsigyti Roma pass (tie 25 eurai antrai dienai įpusėjus buvo atsipirkę).

O kas įeina į tą Roma pass? Kur rasti info?
O kur tas kates rasti?
Atsakyti
QUOTE(Saron @ 2010 05 11, 08:25)
O kas įeina į tą Roma pass? Kur rasti info?
O kur tas kates rasti?

http://www.romapass.it/ ir šioj temoj nemažai buvo rašyta. yra sąrašas muziejų. į pirmus du įėjimas nemokamas (mes ėjom į Koliziejų+Palatino ir Kapitolijaus muziejų), į kitus - su nuolaida. Vatikano muziejai neįeina. taip pat su kortele galima naudotis miesto transportu ir važinėti kur nori (metro, tramvajai, autobusai). kortelė galioja tris dienas (ne 72 val.)

kates radom Largo Argentina aikštėj. šitam žemėlapy gerai matosi. centre, žemiau Panteono. ir kita vieta - Protestantų kapinės, šalia Piramide Cestia (šitam žemėlapy pačioj apačioj).

tiesa, jei kada grįžtume, būtinai prasieitume Via Appia Antica keliu. t.y. eiti ėjome, bet tik mažą atkarpą ir aplankėme tik San Callisto katakombas. ten žymiau daugiau lankytinų objektų. yra kitų katakombų, parkai, Cecilia Metella mauzoliejus ir dar daug visko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 11 gegužės 2010 - 17:25
ar imanoma rugpjucio men istverti turistine kelione i Italija?
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2010 05 23, 14:19)

Ištvert įmanoma,bet tikrai labai sunku,juolab,kad patys italai atostogauja rugpjūty,tai visos jų poilsinės vietos ir lankomi objektai ypač pilni žmonių.
Mes važiavom rugpj.autobusu turistinę kelionę,tai bjauroka buvo ir Romoj,ir Venecijoj,klaiku buvo Kapryje,Pompėjoje,prie Vezuvijaus,nes bezbožnas karštis.Man Pompėjoj šyza nuo karščio užėjo,tai pabėgau iš tų griuvėsių,nuvariau į vėsų supermarketą,kur atsigavau ir nuo karščio,ir nuo grupės,į Vezuvijų net nelipau,likau sėdėt kavinėje,dėl ko dabar ir gailiuosi.
Atsakyti
QUOTE(jazva @ 2010 05 28, 21:45)
Ištvert įmanoma,bet tikrai labai sunku,juolab,kad patys italai atostogauja rugpjūty,tai visos jų poilsinės vietos ir lankomi objektai ypač pilni žmonių.
Mes važiavom rugpj.autobusu turistinę kelionę,tai bjauroka buvo ir Romoj,ir Venecijoj,klaiku buvo Kapryje,Pompėjoje,prie Vezuvijaus,nes bezbožnas karštis.Man Pompėjoj šyza nuo karščio užėjo,tai pabėgau iš tų griuvėsių,nuvariau į vėsų supermarketą,kur atsigavau ir nuo karščio,ir nuo grupės,į Vezuvijų net nelipau,likau sėdėt kavinėje,dėl ko dabar ir gailiuosi.

hmmmm, bet manau, liepa butu dar blogiau g.gif
Man atostogos vasara...
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2010 05 23, 13:19)

Čia jau turbūt nuo žmogaus priklauso smile.gif Mes atostogavome rugpjūčio viduryje, tai man tas karštis buvo laaaabai super smile.gif (tiesiog mėgstu saulę ir šilumą) O vat MB sunkiai ten ištverdavo vidurdienį.

Taip kad jei sunkiai pakeli karštį, nepatarčiau važiuot vidury vasaros. Bet jei karščio nebijai, tada pirmyn!! smile.gif

Dėl lankytinų vietų tai žinoma, žmonių yra. Bet tikrai ne tiek, kiek tikėjausi. Paryžiuje rugpjūčio mėn. buvo kur kas daugiau žmonių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2010 05 08, 23:56)
jaukių rajonų prie stoties dar neteko matyt  biggrin.gif gyvenom prie Termini, daug kinų parduotuvių, turgus šalia, daug šiukšlių, būriuojasi vakarais visokie, bet nesaugiai bent jau aš nesijaučiau (nors buvo kad ir viena ėjau). tiesiog "rajonas prie stoties" kaip ir visur. romantikos mažai  biggrin.gif o šiaip normos ribose viskas.

Mums gerai buvo ir prie stoties biggrin.gif Patogu, kad su lagaminais is traukinuko netoli reikejo dardeti. O ir ta stotis gi salia centro - Romoj viskas salia biggrin.gif Per pirma pusdieni apejom puse miesto biggrin.gif Transportu naudojomes vieninteli karta - kai i Vatikana vaziavom. Visur kitur - pestute, ramiai, neskubedami...
Fainus apartamentus susiradom - senoviniam name su prieskariniu liftu biggrin.gif Seimininkas pusrycius i kamabri atnesdavo... Vieta visai gera - salia kazkokios labai labai grazios baznyteles, kurios pavadinimo neatsimenu blush2.gif Prie pat maisto prekiu parduotuveles, kavinukes ir t.t....
Papildyta:
QUOTE(*smile* @ 2010 05 28, 22:40)
Čia jau turbūt nuo žmogaus priklauso smile.gif Mes atostogavome rugpjūčio viduryje, tai man tas karštis buvo laaaabai super smile.gif (tiesiog mėgstu saulę ir šilumą) O vat MB sunkiai ten ištverdavo vidurdienį.

Taip kad jei sunkiai pakeli karštį, nepatarčiau važiuot vidury vasaros. Bet jei karščio nebijai, tada pirmyn!! smile.gif

Dėl lankytinų vietų tai žinoma, žmonių yra. Bet tikrai ne tiek, kiek tikėjausi. Paryžiuje rugpjūčio mėn. buvo kur kas daugiau žmonių smile.gif

O mes niekada i tokias keliones nevykstam vasara schmoll.gif Ne tiek del karscio, kiek del turistu antpludzio ir makalynes rolleyes.gif Nepatinka man...
Romoj buvom lapkriti - ir tai zymiausiose vietose zmoniu begales, o ka jau kalbet apie vasara doh.gif biggrin.gif
I Paryziu isvis vasara vykti niekam nepatariu - laiko gaisimas ir tikro, romantisko Paryziaus nepamatysit... Bet Paryziui yra kita tema.... ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas žinote apie Ligurijos paplūdimius?

Planuojam skristi į milaną, o iš ten nuvažiuoti prie jūros. kadangi su mažais vaikais, norisi smėlio. Yra pasirinkimų Las Spezia, Genuja, Imperia, bet nežinau kur paplūdimiai minkštesni biggrin.gif
Atsakyti