Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(AŠA @ 2010 01 26, 14:51)
Ačiū, čia jau perskaityta ir susikonspektuota blush2.gif Gal būtų kokių praktinių patarimų kur apsistoti (nebūtinai CT, gal kažkur šalia, o ir apskritai rekomenduotinos nakvynės vietos nuo Genujos iki Pizos nepamaišytų... iš anksto užsakinėt neplanuojam, bet norėtųsi turėti keletą nebrangių adresų... gal net privačių...), iš kur geriau pradėti kelionę (būsime su mašina, į kaimelius neįvažiuosime, naudosimės traukinuku, tad teks grįžti paskui prie mašinos) ir ko būtina nepraleisti pro akis ar fotoobjektyvą blush2.gif

Pas mane matei turbut keleta paminetu vietu. Jus kada ruosiates keliauti? Mes buvom geguzes menesi, kai dar ne sezonas, tai praktiskai nebuvo problemu kur apsistoti tiesiog sustojus bet kokiame miestelyje. Manau kai keliausit, geriau zinosit kur esat atsidure ir jei jau vakaros, tai ir rasit sau nakvyne. Tik uzeikit i keleta viesbuciu, nes kainos kad ir tu paciu pvz. 3* gali labai skirtis. Vienas keliais metrais toliau nuo papludimio pvz., ziu, kaina jau kokiais 15+ ir mazesne.
Patarciau uzsisakyti nakvyne pirma ir paskutine keliones dienas o daugiau pagal situacija ten rasit. Na, ir is savo patirties, paieskokit kokios kaimo sodybos. Va ten tai tikroji Italija.
Koki jus marsruta planuojat?
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2010 01 26, 16:23)
Pas mane matei turbut keleta paminetu vietu. Jus kada ruosiates keliauti? Mes buvom geguzes menesi, kai dar ne sezonas, tai praktiskai nebuvo problemu kur apsistoti tiesiog sustojus bet kokiame miestelyje. Manau kai keliausit, geriau zinosit kur esat atsidure ir jei jau vakaros, tai ir rasit sau nakvyne. Tik uzeikit i keleta viesbuciu, nes kainos kad ir tu paciu pvz. 3* gali labai skirtis. Vienas keliais metrais toliau nuo papludimio pvz., ziu, kaina jau kokiais 15+ ir mazesne.
Patarciau uzsisakyti nakvyne pirma ir paskutine keliones dienas o daugiau pagal situacija ten rasit. Na, ir is savo patirties, paieskokit kokios kaimo sodybos. Va ten tai tikroji Italija.
Koki jus marsruta planuojat?

Vasarį mes ax.gif visai ne sezonas, daug kas gali nedirbti dar doh.gif ir labai trumpam, vos 3 dienas turėsim tam kraštui blush2.gif tad norime išspausti maksimumą rolleyes.gif paplūdimys mums bus neaktulaus, prie vietos prisirišti irgi labai nenorim, nes nežinom, kur ir kiek užtruksim, bet jei kas nors turi parekomenduoti ką nors ypatingo - mielai laukiu pasiūlymų. Jūsų vietų koordinatės jau lapuose 4u.gif
Maršrutas tik mano galvoje ir gali labai keistis: Bergamo (atskrendam ir sėdam į mašiną) - Genuja - nakvynė kažkur - Cinque Terre - nakvynė kažkur - Pisa - Florencija - nakvynė kažkur - Milanas - Bergamo (skrydis). Aišku, turbūt bus aplankyti ir visi pakrantės miestukai (Portovenere, Camogli ir pan.) ax.gif Vardan gamtos, manau, Genujos, Milano galima atsisakyti, gal net Florencijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2010 01 26, 15:55)
Vasarį mes ax.gif visai ne sezonas, daug kas gali nedirbti dar doh.gif ir labai trumpam, vos 3 dienas turėsim tam kraštui blush2.gif tad norime išspausti maksimumą rolleyes.gif paplūdimys mums bus neaktulaus, prie vietos prisirišti irgi labai nenorim, nes nežinom, kur ir kiek užtruksim, bet jei kas nors turi parekomenduoti ką nors ypatingo - mielai laukiu pasiūlymų. Jūsų vietų koordinatės jau lapuose 4u.gif

Man didziausia ispudi padare butent Cinque Terre ir visi tie maziulyciai miestukai pas mane aprasyti - Portofino, Camogli ir kt., vaziuojant nuo Genujos link Pisos. 3 dienos labai mazai...
Jei dar ka prisiminsiu - parasysiu.
Atsakyti
505, is romos i miunchena tikrai be problemu lufthansa paskraidins biggrin.gif

QUOTE(AŠA @ 2010 01 26, 16:55)

na, turint omeny kiek jus tam galit skirti laiko, tai viena nakvyne daryciau La Spezia, nes is ten vyksta traukiniai i 5 terre, vieta patogi sekanti ryta patraukt tiesiai zemyn, i toskana thumbup.gif mes ten sustojom pravaziuodami ekspromtu, tai paciam centre radom viesbuti uz 60 €, rugsejo men. manau, pasidairius internete ir turint galimybe palygint su kitais (ko mes budami ten fiziskai, negalejom padaryt), galima rast gal ir pigiau. butu vasara, siulyciau Lerici ar Rapallo nakvynei 4u.gif
valgyt siulau 5 terre miestukuose, labai romantiska ir skanu smile.gif
nesugalvokit uzsukt i deiva marina lotuliukas.gif ten nykiau nei musu sventojoj doh.gif net pavalgyt su ziburiu reik ieskot blink.gif

jei norit ir i genuja, tai kita nakvyne butu tikslinga ten g.gif
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2010 01 26, 16:55)
Maršrutas tik mano galvoje ir gali labai keistis: Bergamo (atskrendam ir sėdam į mašiną) - Genuja - nakvynė kažkur - Cinque Terre - nakvynė kažkur - Pisa - Florencija - nakvynė kažkur - Milanas - Bergamo (skrydis). Aišku, turbūt bus aplankyti ir visi pakrantės miestukai (Portovenere, Camogli ir pan.) ax.gif Vardan gamtos, manau, Genujos, Milano galima atsisakyti, gal net Florencijos g.gif

genujos nebutina atsisakyt, jei neisit i akvariuma, uzteks pusdienio pasibastymui 4u.gif likusia dienos dali galit i camogli wub.gif ten butinai foccaccios paragaut, ba tipo is ten kilus, ir keltu galima i san fruttuoso ar kur kitur nuplaukt wub.gif

pizoj irgi pusvalandi teuztruksit, nes be piazza dei miracoli, daugiau ten nieko ner, as gal net aukociau... lucca labai grazus senamiestis... florencijos as irgi neisbraukciau wub.gif dar labai grazu san gimignano, bet nebespesit.. ech
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fliquiti: 26 sausio 2010 - 17:10
Aš irgi rekomenduočiau nakvynę La Spezia. Mes gyvenome pačiame centre, visai prie geležinkelio stoties ir pėsčiųjų zonos - affitacamere Casa dane. Maloni šeimininkė, geras susisiekimas. Rugpjūtį, sezono įkaršty, tai buvo pigiausias ir geriausias variantas, kurį radom. Jei ypatingos prabangos nereikia, turėtų tikti: www.casadane.it Pusryčius - kruasaną su kava - valgėm netoliese esančioje kavinukėje, jie įeina į kambario kainą, o be to šalia buvo visai neblogas restoraniukas, kur už 15 eurų valgydavom vakarienę...
Atsakyti
QUOTE(ulencija @ 2010 01 27, 11:17)
o be to šalia buvo visai neblogas restoraniukas, kur už 15 eurų valgydavom vakarienę...

va va, mes irgi toj pesciuju zonoj radom restoraniuka, kur labai skaniai ir nebrangiai viskas... personalas ten beveik vaikai buvo biggrin.gif gal tas pats?
Atsakyti
Gal ir ten pat vakarienę valgėm... biggrin.gif Ech...norėčiau aš ten dar kada sugrįžt. tik ne lėkčiau per miestus, o kokiai savaitei išsinuomočiau kambarį...
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2010 01 26, 17:51)
Ačiū, čia jau perskaityta ir susikonspektuota blush2.gif Gal būtų kokių praktinių patarimų kur apsistoti (nebūtinai CT, gal kažkur šalia, o ir apskritai rekomenduotinos nakvynės vietos nuo Genujos iki Pizos nepamaišytų... iš anksto užsakinėt neplanuojam, bet norėtųsi turėti keletą nebrangių adresų... gal net privačių...), iš kur geriau pradėti kelionę (būsime su mašina, į kaimelius neįvažiuosime, naudosimės traukinuku, tad teks grįžti paskui prie mašinos) ir ko būtina nepraleisti pro akis ar fotoobjektyvą blush2.gif

Tiesa, aš Cinque Terre rinkčiausi maršrutą žygiui pėsčiomis nuo Vernazza iki Monterosso, eiti tektų kokias dvi valandas, tai ne lengvas pasivaikščiojimas via del Amore, bet vaizdai tiesiog užburiantys... Mes tuo kalnų taku ėjom svilinant kokių 35 laipsnių karščiui doh.gif , bet vis tiek nesigailėjom, nors teko iki maudymukų išsirengti lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
I Roma isskrendam jau po 2 savaiciu wub.gif Gal kas zinot apie orus tenai situo metu laiku? Niekaip nesugalvoju ar su kailiniais vaziuoti, ar jau palto uzteks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2010 01 28, 01:14)
Sveikutes 4u.gif
I Roma isskrendam jau po 2 savaiciu wub.gif Gal kas zinot apie orus tenai situo metu laiku? Niekaip nesugalvoju ar su kailiniais vaziuoti, ar jau palto uzteks blush2.gif

Prieš kelis metus vasario vidury Romoj mus pasitiko maloni 12 laipsnių šilumikė ir saulėtas dangus. Toks keistas jausmas iš lėktuvo išlipus buvo - iš ryto Vilniuje vos pakilom, nes siautė pūga, o popiet jau gavom nusirengti visus šiltus megztinius, užteko lengvos striukės...
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 12 22, 15:17)
Roma nuo Šv. Petro bazilikos kupolo.
user posted image

Jusu nuotraukos pasakiskos, visur buvau, nostaljija rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B M W: 28 sausio 2010 - 14:21
QUOTE(zis @ 2010 01 27, 22:14)
Sveikutes 4u.gif

Buvau Romoje pries kelis metus butent vasario men. pirma savaite. Kailiniams tikrai NE. Paltuko aisku reikia, bet prisirengti siltai, tai ne. Diena saulute pakaitindavo, tai ir atsisegus palta vaiksciojau. Beje, pasiimkit del visa ko sketuka, nes gali ir palyti. Smagios keliones!
Atsakyti
Mano mama gyvena salia Neapolio, miestelyje Pozzuoli. Parodysiu keleta foto.

Neapolis is lektuvo
user posted image

Eskalatorius vezantis i pili Castel Sant'Elmo
user posted image

Neapolis, Castel Sant'Elmo
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image