Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

Ar buna ten viskas zalia ir grazu jau pavasari? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaauksiukas @ 2010 01 04, 15:03)

Mes buvom žiemą.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aaauksiukas @ 2010 01 04, 16:03)

Be abejo, juk ten klimatas žymiai šiltesnis, nei LT. Aš buvau balandį, viskas žydėjo žaliavo.
Atsakyti
Sveikos,

As irgi planuoju kelione i Italija, o perskaicius tema dar labiau uzsimaniau smile.gif Taciau iskilo vienas klausimas: Kaip Ligurios as Toscanos regione su papludimiais? Ar jie smeliniai, ar galima laisvai i juos eiti, ta prasme ar jie nera privatus?

Buciau labai dekinga uz atsakyma 4u.gif Kadangi mano planas issinuomoti kazkuriam is tu regionu butuka, kad butu arti papludimiai, na ir poreikiui esant biski kur nors nuvaziuoti toliau pasizvalgyti ir susipazinti daugiau su Italija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonde @ 2010 01 11, 21:41)
Sveikos,

As irgi planuoju kelione i Italija, o perskaicius tema dar labiau uzsimaniau  smile.gif  Taciau iskilo vienas klausimas: Kaip Ligurios as Toscanos regione su papludimiais? Ar jie smeliniai, ar galima laisvai i juos eiti, ta prasme ar jie nera privatus?
Buciau labai dekinga uz atsakyma  4u.gif  Kadangi mano planas issinuomoti kazkuriam is tu regionu butuka, kad butu arti papludimiai, na ir poreikiui esant biski kur nors nuvaziuoti toliau pasizvalgyti ir susipazinti daugiau su Italija  smile.gif

Ligūrijoje - ruože maždaug nuo Viareggio iki La Spezia ištisai pliažai, bet, deja, dauguma mokami, privatūs. Free beach reikia paieškoti, yra jų vienas kitas. Skirtumas - pliažas laukinis, nei takų, nei būdelių persirengti, vaikšto juodukai, nuolat siūlantys visokius akinius nuo saulės ar kitokias gėrybes. Bet nereikia mokėti 15 eurų žmogui... paplūdimiai įvairūs - nuo tokio biraus, rupaus smėliuko, primenančio žvyrą, iki smulkių akmenukų.
Laabai rekomenduoju Cinque Terre nacionaliniame parke esančius nemokamus pliažiukus - jokių juodukų, vanduo fantastiškas, o ir aplinka... wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
gal kas plaukete is romos i kaprio sala? kokios kainos ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Bonde @ 2010 01 11, 20:41)
Sveikos,

As irgi planuoju kelione i Italija, o perskaicius tema dar labiau uzsimaniau  smile.gif  Taciau iskilo vienas klausimas: Kaip Ligurios as Toscanos regione su papludimiais? Ar jie smeliniai, ar galima laisvai i juos eiti, ta prasme ar jie nera privatus?
Buciau labai dekinga uz atsakyma  4u.gif  Kadangi mano planas issinuomoti kazkuriam is tu regionu butuka, kad butu arti papludimiai, na ir poreikiui esant biski kur nors nuvaziuoti toliau pasizvalgyti ir susipazinti daugiau su Italija  smile.gif

Tiesa, dauguma pliazu yra privatus, priklauso viesbuciams arba kempingams. Na kaip cia paaiskinti - siaip pagal istatymus italijoj pati pakrante negali buti privati, panasiai kaip pas mus neva kokio tai plocio ruozas visur yra viesas. Teoriskai gali ateiti prie vandens ir maudytis bet kur. Bet iki to vandens paprastai viskas buna uzstatyta ir privatu, visa pakrante nustatyta privaciais gultais, skeciais ir pan. Mes esam taip dare, kai labai norejom issimaudyt, tiesiog atejom i bele koki privatu pliaza, prie pat vandens nusirengem, pasedejom ant smelio, issimaudem. Bet visi ziuri ir nesmagu, nors teoriskai isvaryti niekas negali jei nenaudoji ju inventoriaus. Todel jei norit normaliai pliazintis, tai paieskokit internete kur toj vietoj yra viesas pliazas, kai kur yra tokie mazi gabaliukai viesu. O toj pusej tai man irgi labai patiko Cinque terre pliazai, ir zmoniu nedaug buvo. O siaip didziausi, laisviausi nuostabiausi pliazai yra pietu italijoj, kad ir Sicilijoj smile.gif
Atsakyti
2007 metas liepos menesi buvom Italyjoje RIMINI. Tiesa sakant nelabai patiko, tikiausi kad bus geriau. Jura tai kaip baltyjos tiesiog yra silta. Niekada nevaziuokite i TERMINAL viesbuti nes aptarnavimas ten nekoks. Kambariai ziaurus. Sumokejom 5000lt ant dvieju o gyvenom .... truksta zodziu. Ir dar jai vaziuosit tai ne liepos menesi nes kaip mum sake vietinis gydas kad liepos menesi ten labiausiai poilsiauja pensininkai. Tai ir buvo toks jausmas kad gyvenom ponsionate. smile.gif Kas patiko tai VENECIJA ten tai tikrai verta vaziuoti. Paemem kelione su vyru i Vinecija visai dienai mokejom po 25 eurus but likom suzavieti. Taip pat labai grazu yra SAN MARINO. Ten uztenka ir puse dienos pabuti uz pusdieni mokejome 9.5 eur.
Atsakyti
Laba diena merginos, aciu uzpasisakymus ir patarimus. Gal kas susidurete, ar yra galimybe traukiniu is Romos i Miunchena nuvykti? O su kokiom avialinijom?Aciu
Atsakyti
Gal yra apsilankiusių Cinque Terre ir apylinkėse? Į ką vertėtų kreipti daugiau dėmesio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ulencija @ 2010 01 11, 19:20)
Ligūrijoje - ruože maždaug nuo Viareggio iki La Spezia ištisai pliažai, bet, deja, dauguma mokami, privatūs. Free beach reikia paieškoti, yra jų vienas kitas. Skirtumas - pliažas laukinis, nei takų, nei būdelių persirengti, vaikšto juodukai, nuolat siūlantys visokius akinius nuo saulės ar kitokias gėrybes. Bet nereikia mokėti 15 eurų žmogui... paplūdimiai įvairūs - nuo tokio biraus, rupaus smėliuko, primenančio žvyrą, iki smulkių akmenukų.
Laabai rekomenduoju Cinque Terre nacionaliniame parke esančius nemokamus pliažiukus - jokių juodukų, vanduo fantastiškas, o ir aplinka... wub.gif  wub.gif  wub.gif

Na, pastebejimas kad ir mokamuose papludimiuose juoduku ir masazisciu (moteru siulanciu masaza), deja, neatsiginsi.

QUOTE(AŠA @ 2010 01 26, 13:31)
Gal yra apsilankiusių Cinque Terre ir apylinkėse? Į ką vertėtų kreipti daugiau dėmesio ax.gif

Esu buvusi Cinque Terre. Cia rasi siek tiek aprasyta jei domina. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2010 01 26, 15:38)
Esu buvusi Cinque Terre. Cia rasi siek tiek aprasyta jei domina.  mirksiukas.gif

Ačiū, čia jau perskaityta ir susikonspektuota blush2.gif Gal būtų kokių praktinių patarimų kur apsistoti (nebūtinai CT, gal kažkur šalia, o ir apskritai rekomenduotinos nakvynės vietos nuo Genujos iki Pizos nepamaišytų... iš anksto užsakinėt neplanuojam, bet norėtųsi turėti keletą nebrangių adresų... gal net privačių...), iš kur geriau pradėti kelionę (būsime su mašina, į kaimelius neįvažiuosime, naudosimės traukinuku, tad teks grįžti paskui prie mašinos) ir ko būtina nepraleisti pro akis ar fotoobjektyvą blush2.gif
Atsakyti