Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(klomba @ 2009 06 22, 14:29)
O man Roma turbut is visos keliones po Italija patiko maziausiai. Yra ir ten jaukiu kampeliu, bet reikia paejeti toleliau nuo centro. O siaip tai turistu minios, tokia galinga pinigu rinkimo masina ta Roma ir tiek. Bet pati Italija, nors su savais minusais, bet tikrai zavinga ir idomi smile.gif

tu gal vasara buvai? siaip roma turi savo zavesio, reikia ilgiau pabuti.. be to priklauso nuo to, kas tave domina.. man pvz kiek kartu buvau Paryziuje, nei karto nepatiko, absoliuciai.. isskyrus aikste, rumus, pakrante ir dar kelias vieteles.. o pats miestas jokiu emociju teigiamu nesukele...
Atsakyti
[quote=ruda lape,2009 06 22, 11:31]
Nerealiai gera tema thumbup.gif Mes rugsėjį ruošiamės, tai ta proga pora paklausimų- gal kam teko Romoj butą nuomotis??? Ir koks oras rugsėjį būna??? Ačiū 4u.gif
Papildyta:

Rugseji orai Italijoj buna dar labai geri, galima sakyti vasariski, todel atostogos tokiu metu yra pacios geriausios. thumbup.gif Mes esame atostogave liepos ir rugjucio menesiais, tai vidurdieniais neimanoma nosies iskisti. Jei buni pajury - tai viskas ok, bet norint kazkur pakeliauti, pasiziurineti, tai siabingai karsta.

O man labiausiai Italijoje patiko senovinis Truliu miestas. Truliai - senoviniai akmenų nameliai, kur akmenukai sudėlioti be jokio tinko, o viduj kambarėlis, kur visi senovėj kartu miegodavo ir dar maža virtuvytė.

user posted image
Atsakyti
xxxsaulyte, ne tik bandėm, bet ir vžiavome. Iš Romos iki Neapolio traukinuku. Iš Terminio stoties sėdome (šalia gyvenom) ir čiuku čiuku. Tik tame Neapolyje TAIP NEŠVARU IR BAISU, BET IR LAAABAI GRAAŽU. Žodžiu su Neapoliu reik atsargiai doh.gif , jokiu būdu negyvenkite stoties rajone (kaip mes). Ten ne Roma.....ten kažkas panašiau į Afriką tik su tuntais rusų bobų blush2.gif (sorry). I dar plaukėme iš ten į Kaprį, tai pasijautėme vėl grįžę į rojų ( nors skiria gal koks 50 km.)
Atsakyti
kažkuriame forume skaičiau, kad Neapolyje verta praleisti kokias 3 dienas, atseit jis nepaprastai žavingas ir turi savitą koloritą. Ar tikrai taip?
Atsakyti
labutis,
jau po kelionės thumbup.gif po prailginto savaitgalio kelionės - 4 dienų pakako Romai su Vatikanu, nes šeštadienį po pietų jau buvo per daug bažnyčių, architektūros, nes ten tiek daug, visas centras - vientisas šedevras. Kelionė buvo nereali, kaip ir visos mums. Trečiadienį 14 val jau važiavom į savo hotel, jis buvo šalia Vatikano, dislokacija super. Po pietų jau buvom centre iki pat išnaktų... Ir taip dar tris dienas. Nuo kojų nusivarydavome, nes norint viską pamatyti - tik pėstute - tai ryte kai išeidavom apie 10 val - tai iki 23 val kokia, kai vos kojas partemdavome.. Bet mums taip patiko, tuolab kad centre tik turistai ir motoroleriai..

Castel S.Andželo

[attachmentid=180106]

Na jau šeštadienio po pietų - nebenorėjom jokių grožybių, tik sėdėom kavinėse ir kaifavom nuo gero maisto bei vyno... Aš irgi sau leidau per tas dienas po dvi taures vyno - na mažius gal nesupyks... O jau maistas - dieviškas - juros gėrybės, alla pasta užkandžiai, ravioli, melionas su parma... daug ką naujo atradom, paragavom, sužinojom... Tik picos Romoje neskanios - labai plonas padas ir kietas... Šiaurės Italijoje man skanesnės... Na laikas buvo liuks. Vatikane 5 val išvaikščiojom - muziejus vien ko vertas, o dar bazilika su kupolu...

[attachmentid=180109]

Na ten yra ką veikti...Tik pamiršo į rusius nusileisti... O jau bažnyčių gausa, o jų grožis - kiekviena prilygsta bazilikai su Mikelandzelo freskomis...

Nerealiai, visi turistai vaikšto vos ne išsižioję nuo grožio... Vieną vakarą klausėm Teatro di Marcello griuvesiuose koncerto - solo su fortepionu - nerealaus balso solistė, klasika su dziazo improvizacija - nerealiai skambėjo griuvesiuose, po atviru dangum, kai sutemo - buvo kaifas...

[attachmentid=180111]

Na įspudžių labai daug, nuotaikos dar vis kelioninės... Roma sužavėjo savo meno vertybemis - nesame tiek daug visko vienoj vietoj ... Buvom prie Panteono, Navona aikštėje, prie Trevi fontano, Venecijos aikštėje, Ispanijos laiptų... Na visose lankytinose vietoje... Taip pat nuvažiavom ir į Borgenese parką - na įspudžio nepaliko...

Įdėčiau daugiau foto, bet nebeleidžia... verysad.gif

Roma su Vatikanu - SUPER thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 29 birželio 2009 - 14:09
dar keletas momentų - labai džiaugėmės, kad ne per savaitgalio dienas vaikščiojom, nes šeštadienį buvo miestas užgrūstas, kaip vasarą per jūros šventę Klaipėdoje... Net dvi didelės gatvės uždarytos ir padarytos kaip pėsčiųjų... Čia kaip Milane - savaitgalyje į gatves išeina ir vietiniai, ir suvažiuoja iš aplinkinių rajonų... Masė žmonių, daug šou visokių rengė, pinigėlius rinko... Kas įstrigo, tai gatvės dailinkai, kurie kopijavo paveikslą - na nerealiai... Na gal photo albumą padarysiu - tai sukelčiau foto...

pats miestas man pasirodė saugus, na nevaikščiojom kokiam stoties rajone, bet senamiestis, parėjimas mums prto Castel S.Angelo iki Vatikano - jautėmės saugiai... Tie juodžiai su savo prekyba, tikrai mažiau įkyrūs nei kitur - pasakei ne - ir atstoja...

Ypač mums patinka turgus Italijoje - tai šeštadeini labai laukėm, nes mums per kelią vyksta šeštadieniais ūkininkų turgus. Tai jau privaišino senukai sūriais, kumpiais - pirkom parmos kumpio, įvairių sūrių, prieskonių... Tiesiog net į hotel parsinešėm parmos supjaustytos jų plonai firmiškai, kekinių šviežių pomidoriukų, šviežios duonos, pilstomo vyno - ir ką, buvo priešpiečiai nerealūs... Aliejų visada vežuosi iš Italijos, gerą, alyvuogių, šalto spaudimo - tai prikom iš ūkininko iš bačkučių... Na atrakcija man turgai nerealūs... Jau kelinti metai nebe rūbus ar daiktus vežamės, o maistą... dievinu jų sūrius wub.gif

kas dar - susikiemas iš oro uosto labai patogus - "Leonardo expres" už 11 eur veža 30 min ir jau Termini stotyje. O iš jos - kur tik širdis geidžia - ir tarpmiestiniai traukiniai, ir metro. Metro labai patogus - tik dvi linijos, raudona ir mėlyna, po 1Eur vienkartinis kainuoja, bet kai tik iš oro uosto ir į - tai ne ką kainuoja. Visur kitur ėjom pėštute...

Na dar ką šviežiai prisiminsiu - parašysiu... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 29 birželio 2009 - 16:51
Į temą - dar keliolika Romos ir Vatikano nuotraukų.

Tik į San Pietro kupolą teks užsilipt kitą kartą...smile.gif
Atsakyti
I Italija vaziuoju jau ne pirma karta, nezinau kuo bet ji mane zavi biggrin.gif vienakart keliavom be vaiku grynai turistine kelione savo auto, pamatem daug ispudingu miestu, o dabar ekli metai is eiles vaziuojam i pajuri pailseti tongue.gif ech kaip pasiilgau , laukiu rugpjucio kai vel su kemperiuku keliausim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(airina4u @ 2009 06 25, 12:50)
O man labiausiai Italijoje patiko senovinis Truliu miestas. Truliai - senoviniai akmenų nameliai, kur akmenukai sudėlioti be jokio tinko, o viduj kambarėlis, kur visi senovėj kartu miegodavo ir dar maža virtuvytė.

user posted image

o kur sitas miestelis yra? Mes rugpjucio menesi keliaujam i Italija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(<emigrante> @ 2009 07 10, 02:43)
o kur sitas miestelis yra? Mes rugpjucio menesi keliaujam i Italija  wub.gif

Apulijos regione 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(<emigrante> @ 2009 07 10, 00:43)
o kur sitas miestelis yra? Mes rugpjucio menesi keliaujam i Italija  wub.gif

Šis miestelis vadinasi Alberobello, jis tikrai yra Apuljos regione, netoli Bari miesto. Dar įmetu pora nuotraukų smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Perskaičiusi L. Gaudet "Skortų saulę" baisiai užsimaniau į Apuliją. Po jūsų įkeltų nuotraukų noriu dar labiau. Kas buvote, parašykite, kokiu būdu pasiekėte Apuliją.
Atsakyti