Sveikutės
Birželio pirmomis dienomis lekiam savaitėlei į Romą. Iškilo keletas klausimų:
Ar viešbučių žvaigždutės tikrai atitinka tas žvaigždutes?
Ar yra Romoje savaitės diena, kada muziejiai pigiau?
Ar dažni lietūs birželio mėnesį? Oras kiek radau internete pakankamai šiltas, bet ar yra kokie staigūs temperatūros pasikeitimai? Galvoju kiek kokių rūbų vaikui pasiimti.
Kaip manot ar į daugumą muziejų įleis su vaikišku vežimėliu?
Ar yra koks garsiausias ar įspūdingiausias turgus? Kada jis vyksta? Ir kur? Žinau kad kiekvienam rojone yra po vieną, bet kažkaip norėtųsi pamatyti, tokį tikrą italų turgų.
Kur geriausiai pirkti siuvenyrus? Kaip supratau kainos labai skiriasi. Gal galit patarti kur konkrečiai, ir parašyti keletą pzvyzdžių kas ten yra jau brangu, o kas pigu?
Iš temos perskaičiau, kad yra viena iš pigesnių parduotuvėlių Spar, ar yra kokių Lidl ir pan? Ar daug jų ten yra?
Ar perkant Roma passs reikia turėti nuotraukyčių, nes mums Paryžiuj reikėjo
Gal kas galit pasakyt į kokius tiksliai muziejus su juo pateksi nemokai?
QUOTE(xxxsaulyte @ 2009 05 05, 16:36)
tai po Romą su Vatikanu užtenka visuomeninio transporto? mašinos nebūtina?
Nes aš galvojau paimti nuomai auto iš oro uosto ir grąžinti išskrendant, bet gal nereikalinga tiek ...
Nes aš galvojau paimti nuomai auto iš oro uosto ir grąžinti išskrendant, bet gal nereikalinga tiek ...
Nemanau, kad Romos pažinimui reikia mašinos. Buvau Romoj praėjusią vasarą, užsukom pakeliui su kemperiu važiuodami po pietų Europą. Kemperį pasistatėm šalia koliziejaus. Tai pirmą dieną nuo koliziejaus apėjom pagrindines vietas, kurias norėjom pamatyti: visus "griuvėsius" (kaip kažkas sakė) prie koliziejaus, Kapitolijų, Palatiną, Trevi fontanus, Panteoną, Ispaniškus laiptus, Piazza Navona. Antrą dieną nuo koliziejaus metro pavažiavom iki Vatikano ir ten praleidom keletą valandų (į Vatikano muziejus ir sodus nėjom), po to apžiūrėjom Saint Angelo pilį (iš išorės) Po pietų jau išvažiavom link Florencijos. Tiek sugebėjau apeiti per 2 dienas ir su patemptais kojos raiščiais (nors kiekvieną vakarą nemažą skausmą jutau, bet džiaugiausi daug pamačius)
Pilnai Romą apžiūrėti manau pakaktų kokių 4 dienų. Man dar norėjosi užeiti į Saint Angelo pilį ir pasivaikščioti po Vatikano sodus bei muziejus. bet čia jau bus kitos kelionės tikslas
QUOTE(xxxsaulyte @ 2009 05 12, 09:33)
taip, per čia pigiau asm. apie 12 eur, nemažai... O Vatikano sodai mokami ar ne?
dar klausimas - į ką dar patogiau nusipirkti bilietus, kad nestovėti didelėse eilėse ?
dar klausimas - į ką dar patogiau nusipirkti bilietus, kad nestovėti didelėse eilėse ?
Mes tik po muziejau kiemelius vaikščiojom, bet teko ankščiau skaityti, kad mokami yra tik du objektai Vatikane- tai muziejus ir pasikelti į bazilikos kupolą. Mes daugiau niekur nepirkom bilietų internetu. Tik į muziejų ir į Petro bazilikos nekropolį, kur yra šv. Petro kapas, bet apie tai jau daug esu prirašiusi.
QUOTE(Šarlote @ 2009 05 12, 10:35)
Sveikutės
Ar dažni lietūs birželio mėnesį? Oras kiek radau internete pakankamai šiltas, bet ar yra kokie staigūs temperatūros pasikeitimai? Galvoju kiek kokių rūbų vaikui pasiimti.
Ar yra koks garsiausias ar įspūdingiausias turgus? Kada jis vyksta? Ir kur? Žinau kad kiekvienam rojone yra po vieną, bet kažkaip norėtųsi pamatyti, tokį tikrą italų turgų.
Kur geriausiai pirkti siuvenyrus? Kaip supratau kainos labai skiriasi. Gal galit patarti kur konkrečiai, ir parašyti keletą pzvyzdžių kas ten yra jau brangu, o kas pigu?
Iš temos perskaičiau, kad yra viena iš pigesnių parduotuvėlių Spar, ar yra kokių Lidl ir pan? Ar daug jų ten yra?
Ats, bet ne i visus klausimus.
RomaPass - jokiu foto nereikejo, ir apskritai, kiek pamenu juos pardave tiesiog siaip - pavardes niekur nerase, tereikejo tik paciam ant visuom transporto bilieto uzsirasyti asmens duomenis.
Del muzieju - Vatikano muziejai lyg ir kazkuri menesio sekmadieni (?) pigiau ar nemokamai ileidzia. I juos Roma Pass nesuteikia jokiu privalumu, bet kituose muziejuose su RomaPass yra nuolaidu ir , jei neklystu, su RomaPass koliziejus yra nemokamai.
Suvenyrai - mano nuomone pigiausi jie ant Sv. Petro bazilikos stogo (taip, taip, ant stogo ) - jei kelsites ant sios bazilikos kupolo, tai tarpiniame punkte, virs bazilikos, vienuoles prekiauja Romos suvenyrais, aisku ten daugelis suvenyru yra religiniai. Jie tikrai pigesni, nei kitur mieste, pvz Sv. Petro bazilikos aiksteje, visgi vienuoles neturi tikslo nuo piligrimu nuplesti paskutiniu marskiniu .
Del turgu - lankytis neteko, bet senesneje Italijos temoje buvo apie juos kalbeta.
Del oru - birzeli ten ne "pakankami silta", bet isties karsta turetu buti.
Geros keliones!
Sveikos O Italijoje bilietams i muziejus gal buna nuolaidos jei pvz moksleivis ar vaikas?
jei neklystu yra populiarus ir didziulis turgus kiekviena savaite, porta portese vadinasi, jis randasi berods aikštėje Porta Portese, stai cia:
http://maps.google.c...o...le&resnum=1
prasideda 06.00 iki 14.00, o va kuriomis dienomis nezinau dabar, seniai buvau... gal sestadieniais??
zinok, siulau paskaitineti internete, ivesk i google rome places to see ar kazka panasaus ir pasiskaitinek... taip pat nemazai yra aprasyta ir apie roma turistams skirtose knygose...
Nuvaziuokite i Villa Adriana prie pat Romos, man ten labai patiko (cia galit pasiziureti vaizdu: http://images.google...q...4&ct=title)
http://maps.google.c...o...le&resnum=1
prasideda 06.00 iki 14.00, o va kuriomis dienomis nezinau dabar, seniai buvau... gal sestadieniais??
QUOTE(Šarlote @ 2009 05 14, 09:50)
Dar norėjau paklausti, gal kuri žinote kokių įdomių mistiškų mitų apie įvairias Romos vietas? Tokių kurių paprasrai nėra turistam skirtuose lankstinukuose. Kažkaip įdomiau vaikščioti po įžymias vietas, kai žinai ne tik tą formaliąją istoriją
zinok, siulau paskaitineti internete, ivesk i google rome places to see ar kazka panasaus ir pasiskaitinek... taip pat nemazai yra aprasyta ir apie roma turistams skirtose knygose...
Nuvaziuokite i Villa Adriana prie pat Romos, man ten labai patiko (cia galit pasiziureti vaizdu: http://images.google...q...4&ct=title)
QUOTE(Florestina @ 2009 05 12, 14:59)
Mes tik po muziejau kiemelius vaikščiojom, bet teko ankščiau skaityti, kad mokami yra tik du objektai Vatikane- tai muziejus ir pasikelti į bazilikos kupolą. Mes daugiau niekur nepirkom bilietų internetu. Tik į muziejų ir į Petro bazilikos nekropolį, kur yra šv. Petro kapas, bet apie tai jau daug esu prirašiusi.
Dar kartą noriu paklausti apie ta bilietą į Vatikaną. Vis skaitau ir viskas vis dar labiau baigia susimakaluoti Tai su tuo internete pirktu bilietu iš čia
http://biglietteriam.../...a=26&step=2
įeisi į muziejų, Šv Petro baziliką ir pasikelsi į kupolą?
QUOTE(Šarlote @ 2009 05 14, 09:37)
Dar kartą noriu paklausti apie ta bilietą į Vatikaną. Vis skaitau ir viskas vis dar labiau baigia susimakaluoti Tai su tuo internete pirktu bilietu iš čia
Ne. su cia pirktu bilietu ieisi tik i vatikano muziejus. Ir jokiu ten eiliu nera, max 5 zmoniu eilutes.
I sv.Petro bazilika ir jos pozhemius iejimas absoliuciai nemokamas,- tik teks atstovet eile (arba jokios, jei eisit popiet). Pasikelti i kupola ir ant jo,- atskira kasa ieinant,-bilietas 5/7 eur priklausomai ar kilsit liftu, ar lipsit puse kelio pesciom.
Sv. Petro bazilika ir Vatikano muziejai- 2 absoliuciai atskiri dalykai, iejimas i juos tp nera bendras (muziejai kone uz kvartalo). Man rodos, daugelis 'pasimauna' shitoj vietoj ir be jokio reikalo stovi eilej prie bazilikos pirmoj dienos pusej
sekmes kelionej:)
QUOTE(xxxsaulyte @ 2009 05 05, 16:36)
jo , o man kažkaip atrodė kad už miesto
ta Roma tokia mažutė, kad net to viešojo transpoerto beveik nereik, nebent gyventumėte kur toliau, tada su metro teks važiuoti bet mes su uups ta Romą pėsčiomis aplakstėme po dešimt ratų gal
QUOTE(winia @ 2009 05 14, 11:31)
ta Roma tokia mažutė, kad net to viešojo transpoerto beveik nereik, nebent gyventumėte kur toliau, tada su metro teks važiuoti bet mes su uups ta Romą pėsčiomis aplakstėme po dešimt ratų gal
ir gyvenom bent 10 metro sustojimu nuo Vatikano...
man rodos, butu laabai problematishka rast kur parkuotis... ir vistiek nuo vieno iki kito artimesnio objekto reiketu pesciom lakstyt
QUOTE(winia @ 2009 05 14, 12:31)
Mes irgi pėsčiom vaikščiojom.
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2009 05 14, 10:48)
Ne. su cia pirktu bilietu ieisi tik i vatikano muziejus. Ir jokiu ten eiliu nera, max 5 zmoniu eilutes.
Priklauso nuo to, kada keliausi, man kaip tik visi tvirtino, kad nepamatė muziejaus dėl ilgų eilių.
Mes ryte buvom atėję pasižiūrėti kur ten įėjimas, tai muziejus dar nedirbo, o jau žmonės stojo į eilę. Mes iš ryto ėjom į bazilikos nekropolį, ten kur yra Šv. Petro kapas, tada buvom pačioj bazilikoj ir kėlėmės į kupolą po to pietavom ir ėjom į muziejų.
Laba
Noriu paklausti labiau patyrusių: internetu užsisakėme išsinuomoti automobilį Malpensos oro uoste per rent.it (iš anksto, nes reikia 9-viečio). Kaip elgtis atskridus, kur dairytis to automobilio? Ar bus koks nors užrašas rent.it, ar čia bendrinis pavadinimas? Atsiprašau jeigu klausimai atrodo kvaili, bet niekad neteko to daryti, ir nesinori kažkur blaškytis su krūva vaikų ir lagaminais..
Noriu paklausti labiau patyrusių: internetu užsisakėme išsinuomoti automobilį Malpensos oro uoste per rent.it (iš anksto, nes reikia 9-viečio). Kaip elgtis atskridus, kur dairytis to automobilio? Ar bus koks nors užrašas rent.it, ar čia bendrinis pavadinimas? Atsiprašau jeigu klausimai atrodo kvaili, bet niekad neteko to daryti, ir nesinori kažkur blaškytis su krūva vaikų ir lagaminais..