Įkraunama...
Įkraunama...

Tamponai

Bandziau ir as tamponus, bet kadangi pas mane nebuna gausios mmm, tai as juos beveik pussausius ismesdavau. Dar nepatiko, kad isidejus as ji beveik jusdavau viduje, o tai labai ribojo judesius. Vienu zodziu, man nepatiko, ir daugiau ju nenaudosiu.

Paketai pats tas, o del to, kad nakti neprabegtu pro sali, tai as nusipirkau tokias kelnaites - sortukus, jos labai gerai priglunda prie kuno (gerai apspaudzia), o idetas paketas tvirtai buna savo vietoje, tad nakti nera jokios baimes bigsmile.gif
Atsakyti
Man ne schmoll.gif tik paketai thumbup.gif
Atsakyti
per gausias mėnesines tamponaži??? juokaujat jūs?
kai buvau pirmame kurse atsimenu atvejį sėdim mes pirmame uole šalia manžęs mergina ir jin sako- ką daryt varvu....
pasižiūriu
akurat taip gražiai per kojas nu išprašėm liaudį iš grupės kas turėjo paskolino įklotus (paketus kitaip) susidėjo- iškvietėm taksą- dar ten maišelius teko dėt nes visas sijonas ties šikniuku raudonas o karštas ruduo pirma rugsėjo avaitė šviesūs rūbai ... paskui aiškinomės sakė ilgai sėdėjome sisikaupė pakeitė pozą ir... šliūkūtelėjo- dar sakė kad jinai 2 buvo įsidėjusi...
aš asmeniškai niekad nenaudojau o mergina nuo to laiko iš viso kiek žinau nebenaudoja , be to įklotai sveikiau ir dabar jie tokie ploni kad su kelnėmis nesimato 4u.gif
Atsakyti
šiaip kam ydomu:

Toksinio šoko sindromas (TŠS). Pirmą kartą ši būklė aprašyta 1978 metais. Didžiajai daliai moterų TŠS dažniausiai ištinka mėnesinių metu ir yra susijęs su tamponų naudojimu, ypač jei jie yra per ilgai nekeičiami. Daugumai žmonių TŠS pasireiškia 2- 3 dienų trukmės lengvais simptomais: neaukšta temperatūra, raumenų skausmais, bėrimu, bendru silpnumu, akių paraudimu, lūpų, liežuvio, gerklės ar galvos skausmu, kosuliu, pykinimu, viduriavimu, pilvo skausmais, orientacijos sutrikimu, žemu kraujospūdžiu, o vėliau gali pereiti ir į sunkesnės formos ligą.

Dažnai tamponus naudojančias moteris ištinkantis TŠS kartais gali baigtis mirtimi, tačiau visuomet sukelia sunkius išbandymus bei liekamuosius ligos reiškinius. Kasmet JAV TŠS suserga apie 1300 asmenų, iš jų apie pusė atvejų yra susiję su tamponais, o 5 proc. jų miršta (tai rodo, kad 65 moterys JAV per metus miršta dėl tamponų sukelto TŠS!).

ten ir apie įklotų ir apie tamponų žalą:
žala
Papildyta:
kai perskaičiau truputuką pakraupau- pasirodo chloru balinti tamponai įklotai GALI sukelti vėžį (gali tai dar nereiškia kad visoms sukelia) ir dabar pagalvojau- įklotai tai juk ne taip glaudžiai (dabar pavartosiu juokingą žodį) santykiauja su gimda... o juk tamponai stumiami į vidų... o kur dar toksinio šoko sindromas- dėkui bet ne doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2011 12 09, 12:25)
per gausias mėnesines tamponaži??? juokaujat jūs?
kai buvau pirmame kurse atsimenu atvejį sėdim mes pirmame uole šalia manžęs mergina ir jin sako- ką daryt varvu....
pasižiūriu
akurat taip gražiai per kojas nu išprašėm liaudį iš grupės kas turėjo paskolino įklotus (paketus kitaip) susidėjo- iškvietėm taksą- dar ten maišelius teko dėt nes visas sijonas ties šikniuku raudonas o karštas ruduo pirma rugsėjo avaitė šviesūs rūbai ... paskui aiškinomės sakė ilgai sėdėjome sisikaupė pakeitė pozą ir...  šliūkūtelėjo- dar sakė kad jinai 2 buvo įsidėjusi...
aš asmeniškai niekad nenaudojau o mergina nuo to laiko iš viso kiek žinau nebenaudoja , be to įklotai sveikiau ir dabar jie tokie ploni kad su kelnėmis nesimato 4u.gif

Aš dėdavau ir per gausias, tik va ir keisdavau dažnai . Na maždaug kas dvi ar 3 valandos ax.gif
Atsakyti
4u.gif siaip tamponus naudoju tik diena, kai reikia buti ne namie. bet pastebejau toki dalyka blush2.gif sergu apie 5 dienas, bet kai pabunu su tamponais, sergu trumpiau.. blink.gif ir ne tokios gausios buna... blink.gif manau, nenormalu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2011 11 20, 15:33)
Bet jei kur reikia išvažiuoti, ar į mokslus, tai įsidedu ir tamponą, ir paketą. Kartais „neištempiu“ nė 2val. su O.B. Super plus tamponais doh.gif  o 4 mėnesinių dienų jau ir normal pakanka. Žodžiu man mėnesinės tikras vargas verysad.gif

Ir visada tokios gausios buna? Oho, bijociau, kad nukrujuosiu ax.gif 4u.gif . O as esu pastebejus, kad man kas antros buna gausios, o kas antros kaip ir normalios. Na tokiu gausiu, kad super plus reiktu man nebuna blush2.gif, bet su normalu gyvenu pirmas 4 dienas visada. O naudoju O.b. ir diena ir nakti. Aisku dar visada isidedu hig.kasdienini iklotuka mirksiukas.gif ir viskas visada buna gerai. Paketu jau nenaudoju isvis kokius 6 metus ir tikiuosi nereikes, nes negaliu pakest, kai prilimpi prie kedes doh.gif o kai stojies, tai jauti ir kaip bega, atrodo net sustingsti lotuliukas.gif ir kaip ten kokie lipdukai atsiknoja, niu ne man sitas reikalas unsure.gif .
Atsakyti
Negaliu naudoti tamponų schmoll.gif Alpstu po kiek laiko, kai įsidedu. Čia turbūt tas TŠS, kur aprašo prie šalutinių poveikių g.gif
Atsakyti
As tai nei uz nei pries tuos tamponus, siaip vaikstau su paketais, bet jei reikia i koki baseina ar dar kur, tai isidedu tampona. Nieko nejauciu kai bunu su juo. Anksciau jausdavau, bet kaip supratau reikia moketi juos isideti. Pradejau su aplikatoriumi, o poto atradau, kad ir be jo galiu tinkamai isideti, tai man db patys geriausi O.B. Siaip nepiktnaudziauju jais.
Atsakyti
naudoju ekstra atvejais,atostogos,sventes,vandens proceduros
Atsakyti
Naudoju ir tamponus ir paketus pakaitomis.
Atsakyti
Iki gimdymo naudojau itensyviai, diena pvz. nakti ar namie iklotus, bet po mazio gimimo deja negaliu ju naudot, nes netelpa net pats maziausias. Neisivaizduoju kodel, gal gimda nusileido. g.gif Ar kam buvo taip?
Atsakyti