Įkraunama...
Įkraunama...

Tamponai

O man patogu naudoju daznai per menesines buna dienu kai bunu su paketu,arba tamponu,bet tikrai ne isskirtiniais atvejais juos deduos,o kaip tik daznai sakyciua ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linuta @ 2008 08 17, 13:41)
Jau keleta metu nenaudoju paketų, kai dar naudodavau, jausdavausi labai bjauriai, ten teka, budavo istepa drabuzius, ir apskritai taip nekomfortabilu su jais. Tamponai ideali iseitis, tfu tfu niekada del ju neturejau bedu. Net nejauciu jog sirgciau, visada svaru ir sausa.

Toksinio šoko sindromas(TŠS) – ypač reta, bet labai sunki toksinė liga, pasitaikanti tiek vyrams, tiek moterims ir vaikams. Ją sukelia toksinai, kuriuos išskiria bakterijos, paprastai gyvenančios žmogaus organizme. Beveik pusė visų atvejų pasitaiko moterims ir merginoms per mėnesines. Toksinio šoko sindromas susijęs su tamponų naudojimu, bet gali pasireikšti ir tamponų nenaudojant. TŠS gali baigtis mirtimi, todėl jį būtina anksti nustatyti ir gydyti.
Simptomai
Jeigu staiga per mėnesines pablogėtų sveikata (nors prieš ir jautėtės puikiai): pakiltų temperatūra iki 39o C ir aukščiau, prasidėtų vėmimas, viduriavimas, galvos ar gerklės skausmas, svaigimas, sąmonės praradimas, raumenų skausmas, odos paraudimas ir bėrimas (nebūtinai turi pasireikšti visi simptomai iš karto), prašome nedelsiant išimti tamponą kaip galimą ligos sukėlėją. Tuoj pat susisiekite su gydytoju ar ligonine. Būtinai atkreipkite jų dėmesį į mėnesines ir įtariamą TŠS. Nesvarbu, naudosite tamponus ar ne, TŠS gali pasikartoti. Jeigu jums diagnozuotas TŠS, pasikonsultuokite su gydytoju dėl tolesnio tamponų naudojimo.
Atsakyti
Man tai tamponai nepatinka, retai juos naudoju,geriausi tai O.B. Su jais patogu tik tada kai nori apsirengti ka aptempto,ar eini kur i svente,kad nereiktu sukt galvos kad gali prateketi.. ax.gif
Siaip man tai ilgiau juos panaudojus prasideda tokia lyg alergine reakcija, isskyru (menesiniu) kvapas pakinta ir jos gal siek tiek tampa gausesnes...
O apie ta toksini sindroma tai nemazai esu girdejusi, siaip manau kad jei juos naudoji nedaznai tai to sindromo ir nebus.. ax.gif
Atsakyti
Aš visom keturiom už tamponus.... Su paketu(ypač per pirmas dienas) sėdi ir jauti, kad bėga.....Fe... Įsidedi tinkamai(pakankamai giliai) tamponą ir jo nejauti mirksiukas.gif . Darau, ką noriu ir kaip noriu ax.gif Laisvė biggrin.gif
Atsakyti
cituoju gyd.ginekologo med.dr Genadijaus Kravcenkos pasisakyma del kandidozes (straipsnis is SHAPE zurnalo): " menesiniu metu, jei jums tai priimtina, geriau naudokite higieninius tamponus, o ne iklotus. Mat tamponai nesukuria drėgnos terpes."

tamponus naudoju retai, taciau jie labai geras dalykelis thumbup.gif
Atsakyti
as visai nieko pries tamponus, kai gausiausios dienos, isidedu ir tamp. ir iklota del viso pikta. ne visas Men. juos naudoju, tik gausiausiomis dienomis, bet jie tikrai gelbeja nuo potvynio!
Atsakyti
QUOTE(daivuterau @ 2009 01 07, 13:45)
cituoju gyd.ginekologo med.dr Genadijaus Kravcenkos pasisakyma del kandidozes (straipsnis is SHAPE zurnalo): " menesiniu metu, jei jums tai priimtina, geriau naudokite higieninius tamponus, o ne iklotus. Mat tamponai nesukuria drėgnos terpes."

tamponus naudoju retai, taciau jie labai geras dalykelis thumbup.gif

Prie ko tie įklotai dabar nesuprantu? Įklotus juk naudojam kasdien, išskyrom, o ne mėnesinių metu? Gal maišot kažką? g.gif
Atsakyti
As tamponus naudoju daznai, ypac labai patogu vasaros metu juos naudot, bet neatsisakau ir nuo higieniniu iklotu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(londonas @ 2009 02 13, 19:12)
As tamponus naudoju daznai, ypac labai patogu vasaros metu juos naudot, bet neatsisakau ir nuo higieniniu iklotu smile.gif

As tai tik uz higieninius iklotus smile.gif
Atsakyti
4u.gif Tamponai labai patogu ...bet as juos naudoju labai retai, del to kad po kekvieno karto mane uzklumpa uzdegimai, gal tai tik sutapimas, bet jis labai daznas, todel paprasciausia vengiu juos naudoti ir tenkinuosi iklotais ax.gif
Atsakyti
Aš už tamponus...įklotai man nepatogūs,visada jį jauti ir tiesiog varžo viską. o su tamponais labai patogu thumbup.gif
Atsakyti
Tiesa sakant nuo pat pirmųjų mmm naudoju galima sakyti vien tik tamponus, išskyrus naktį ir kai sėdžiu namuose. blush2.gif Man tas jausmas, lyg vaikščiočiau su pampersais, nėra labai priimtinas ax.gif Tik gaila, kad tamponai anksčiau ar vėliau įtakoja uždegimų atsiradimą...
Atsakyti